FACEBOOK

Magyarország-Spanyolország 8:10

Magyarország-Spanyolország 8:10
hozzászólás, 2016.01.04.

Második meccsünkön is kikaptunk Győrben, s a spanyolok a találkozó közben még jobban elhúztak tőlünk, mint vasárnap az olaszok. Benedek Tibor, Varga Dániel csapatkapitány, Bátori Bence és Kis Gábor a vlv-nek, valamint fotók.

Volvo Kupa, Győr

2. nap

Szlovákia-Olaszország 8:12 (3:5, 1:2, 1:3, 3:2)

G.: Famera, Seman 2-2, Zatovics, Hrosik, Gyurik, Bielik, ill. Aicardi 3, Gallo, Alesiani 2-2, Gitto, Giorgetti, Presciutti, Baraldi, Velotto


vlv-képek a meccsről.


A Győrben készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Magyarország-Spanyolország 8:10 (2:4, 1:4; 4:2, 1:0)
Győr, v.: Stampalija (horvát), Kuretasz (görög)
Magyarország: Nagy V., Erdélyi 1, Vámos 3, Decker Á., Varga Dániel 2, Varga Dénes, Hárai. Cs.: Gór-Nagy, Hosnyánszky, Manhercz K., Kis G., Bátori 2, Tóth M. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Spanyolország: Lopez, Bach, Molina 1, Minguell 1, Szirányi, Espanol 2, Echenique 3. Cs.: Munariz 1, Roca, Tahull, Fernandez, Mallarach 2, Lopez-Eschibano. Szövetségi kapitány: Gabriel Hernandez
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 6/15
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Hárai (16. p.), Echenique (31. p.)
Kiállítva cserével, végleg: Fernandez

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Benedek Tibor közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Hát ez ma nagyon-nagyon rossz volt. Rosszul is kezdtünk, aztán megint csak a mérkőzés második felére javultunk fel. Rengeteg rossz kapura lövésünk van, ebben nagyon sokat kell javulnunk öt nap alatt.

BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Dominálni szerettünk volna, de reagálni is nehezen ment, megint a végére sikerült egy picikét összeszedni magunkat védekezésben, támadásban megint nem annyira.  Vajon miért?

- Hát, nagyon picit tudtunk reagálni is. Mindenképpen fontos az, hogy nem volt az emberelőnyös játékunk egyáltalán veszélyes és túl könnyen kaptuk emberhátrányban a gólokat. Úgyhogy a szoros emberfogásunk sem működött. Azt szerettük volna, hogy rögtön az elején jó legyen, de ez egyáltalán nem így volt. Úgyhogy nagy munka kell ahhoz a fejekben, hogy öt nap alatt itt egy fordulat következzen be.

- Nyugtasson meg a kapitány, ennél azért többre vagyunk képesek.

- Azt gondolom, hogy igen. De hát szeretném már látni. Úgyhogy ez mindenképpen jó lenne, hogyha látnánk ennek a munkának azt az oldalát, hogy eredményes is. Nem csak azt, hogy dolgozunk, csináljuk, gyakorlunk, hanem ez a mérkőzésen is látható legyen majd.

- Van esetleg tanácstalanság a csapaton belül, vagy akár a kapitány úrnál, hogy nem tudja hogy mit lehetne, vagy mit kéne még lépni mérkőzésen belül? Hiszen azért sok mindent kipróbált ezeken a mérkőzéseken és ki is lehetett próbálni.

- Nyilván egy vereség után mindig van bizonytalanság. Azt nem szabad, hogy a játékosok elbizonytalanodjanak abban, amit csinálunk, mert amit csinálunk, az jó. Ha az emberelőnyből 13-ból hármat lövünk be, az nyilván nem jó, és kaptunk 17-et és ők lőttek be ötöt, az mondjuk jó arány, csak az elején túl sokat kaptunk belőle. Nagyon sok lövésünk nem ment kapura, ez bizonytalanított el minket, szerintem, ezt kell sokkal magabiztosabbá tenni, hiszen nagyon jól lövő játékosaink vannak, nagyon jó centereink vannak, de hogyha ez nem eredményes, mert lesz ilyen, akkor sem bizonytalanodhatunk el hátul. Úgyhogy igazából ennyi. A jó kezdés, az nagyon hiányzik nekem, ez most már a harmadik. Sőt, ide hozhatom a Világliga görög mérkőzését is, tehát már a negyedik olyan mérkőzés volt, ahol nagyon rosszul kezdtünk.

- Hát akkor reméljük, hogy a szlovákok ellen jól kezdünk és jól is fogunk játszani. Azért kell az önbizalomnövelő győzelem, akkor is, hogyha nem a szlovákok itt a legnehezebb ellenfél, ezen a Volvo Kupán.

- Az önbizalmunk nem fog a szlovák meccsen erősödni. Én bízom benne, hogy magabiztosan fogunk játszani attól még, hogy ez egy könnyű ellenfél és nem visszük magunkkal az elmúlt két mérkőzésnek az érzéseit.

- Jó munkát kívánok ehhez Benedek Tibornak és a magyar férfi vízilabda-válogatottnak!

(Lejegyezte: Danna)


GABRIEL HERNANDEZ az M4-nek:

- 10:8-ra legyőzte tehát Spanyolország Magyarország együttesét, és itt áll már mellettem a spanyolok szövetségi kapitánya.

- Elég koncentráltan és jól kezdtük a mérkőzést, és el tudtuk érni azt a magas szintű, magas hőfokú játékot, amelyre képesek voltunk, és a kontrajátékunk is elég jól működött. Ezek voltak azok az okok, amelyek miatt a vártnál talán könnyebben nyertünk.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz, Tibor! Azt kell mondanom, hogy innen szép..., megnyerni például az Eb-t, és remélem, hogy erre a mai estére majd egyszer úgy fogunk visszaemlékezni, hogy honnan indult el a csapat. Gondolom, hogy lelkileg nagy nyomás van rajtad, meg a meccs alatt is az volt. Mi az, amit most tudsz mondani sebtében, ennyivel a lefújás után?

- Azt tudom mondani, hogy ezt valóban rossz volt nézni, rossz volt átélni, és annak ellenére rossz volt átélni, hogy tudom, ennél sokkal jobb lesz. Ennél rosszabbul már nem tudunk játszani, mint amit ma csináltunk. Nem lehet az, hogy a második negyed végén a két centerünknek van öt kiállítása, a bekkjeinknek még nincsen, az, hogy rengeteg lövésből rengeteg mellé, meg fölé megy, és rengeteg rossz lövés van, az, hogy az ellenfelet ennyire könnyen hagyjuk emberhátrányból gólokat lőni – ezek nem férnek bele. De azt gondolom, hogy ezek nem is lesznek, össze fogjuk magunkat szedni. Ez most két rossz mérkőzés volt, el kell felejteni, nem szabad, hogy bármilyen nyomot hagyjon bennünk. Ez még mindig csak a Volvo Kupa, és még mindig csak a harmadik hetünk a felkészülésben. Elég új ez a csapat ahhoz, hogy nekünk minden új hét, minden új nap számítson még, hogy javuljunk.

- Annyit mondj megnyugtatásképp, hogy a te fejedben megvan-e, tudod-e azt, hogy ezeket a meccs elejei rövidzárlatokat mi okozza – mert akkor lehet csak kijavítani.

- Tudom, hogy mi, de nem akarok erről beszélni, mert ez…

- Nem is kell, csak hogy megvan-e a fejedben, és ki tudjuk-e javítani? Nyilván nem a taktikát akarom most megkérdezni.

- Ez nem csak taktika. Az, hogy ilyen hibákat csinálunk, meg rosszakat lövünk, meg nem lőjük be az emberelőnyöket, ez nem csak taktikai kérdés. Ez „fejkérdés”, illetve az is számít, hogy a játékosok milyen lelki állapotban kerülnek oda a mérkőzés elején – ezekkel foglalkozni fogunk.

- Van erre terved?

- Persze, hogy van. Tervem mindig van! :-)

- Köszönöm szépen, sok sikert hozzá!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel a vlv-nek


- Na, Dani! Lesz mit értékelni, de nincs sok időtök, öt nap van hátra. Ez most mi volt?

- Hát, ez nem volt jó, nem volt jó. Az az igazság, hogy szívesen értékelném külön az első félidőt és a másodikat. De azért a második az abból is következett, hogy ilyen nagy lett a különbség az elsőben. Tehát mindenképpen,amiben változnunk kell, amivel többet kell foglalkoznunk szerintem, az inkább az első félidőben nyújtott játék, mert sok mindenben változni kell. Sok mindenben előre kell lépni. Azt vártam ettől a tornától, és az első olasz meccs annak ellenére, hogy kikaptunk ezt is igazolta, hogy negyedről negyedre fejlődni fogunk, mert az a dolog, amit kitaláltunk, amit kitalált Tibor, és mi csinálunk, éles helyzetekben való gyakorlást igényel. Ez megvolt az olasz meccsen és éreztem, hogy egyre jobb. És most elkezdtük a spanyol meccset és nem sikerültek úgy ezek a dolgok. Megint csak a második félidőre. Szóval nem voltunk önmagunk, röviden ezt mondanám.

- Na most, ennek mi lehet az oka? Idegesek lettetek, ahogy ment el az ellenfél? Vagy nincs még begyakorolva annyira, hogy működjön mechanikusan.

- Mechanikusan nem működik, ezt ki merem jelenteni. Nem jön zsigerből, így is mondhatjuk. Nem láttam olyan nagy "leülést" a csapattársaimon. Nem láttam a csapaton belül se motivációvesztést, se olyat, hogy feladtuk volna. Egyszerűen nem ment, és ez volt a szörnyű az egészben, hogy csináltuk, csináltuk, de nem ment. Játékban kell előrelépnünk, nem másban.

- Van most baj?

- Nem hiszem. Nincsen baj. Pofont kaptunk. Közhely, de a pofonból tanulni kell. Nyertünk már világbajnokságot úgy, hogy a Vodafone Kupán két vereséget szedtünk össze. Volt ez már fordítva is, hogy vereséggel mentünk és mégsem sikerült. Azt hiszem, tavaly így sikerült az év. Azt akarom csak ezzel mondani, hogy ez a három nap nekünk adhat bizonyos tapasztalatokat, de alapvetően nem ez a lényeg, hanem az, hogy a görögök ellen az első meccsen úgy kezdjük az Eb-t, hogy nyerünk lehetőleg, és utána végigvigyük a lendületet az egész Európa-bajnokságon. Látom rajtad, hogy elfogyott a kérdés, azért még annyit szeretnék hozzátenni, hogy viszont a magyar közönségnek nagyon köszönöm a csapat nevében a szurkolást, mert kitettek magukért, és jólesett, hogy ennyien voltak  és ennyire szurkoltak nekünk!

- Köszönöm szépen, Dani! Jó pihenést!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz Bence. Sajnos nem tudok gratulálni. Megint nagyon játszottatok, gondolom, most fáradtak is vagytok, de az eredmény az ugyanaz, mint a tegnapi. Sőt, kicsit még nagyobb is a különbség. Hogyan értékeled, mi történt?

- Elég nehéz értékelni. Váltottunk védekezést. Tegnap egy lazább zónával kezdtünk, ma egy szorossal. Külön készültünk arra, hogy az elejét jobban megfogjuk. Hiába lőttük mi az első gólt, utána sajnos megint elment az ellenfél. Gyakorlatilag utána már párhuzamot lehet vonni a tegnapi és a mai meccs között. Elment az ellenfél és a harmadik, negyedik negyedben megint zárkóztunk. Sajnos ma annyira elmentek, hogy a zárkózás olyan energiákat emésztett fel, hogy utána már nem tudtunk igazi lőtávolba kerülni.

- Szerinted mi az oka annak, hogy az eleje ennyire rossz? Nem mennek a begyakorolt dolgok vagy megijedtek attól, hogy az ellenfél elhúz?

- Nem ijedünk meg attól, hogy az ellenfél elhúz. Pont most kérdezték tőlem, hogy mire lehet elég ez az egy hét az Európa-bajnokságig és hogy ez nem nagyon kevés-e? Erre azt mondtam, hogy ha úgy vesszük, akkor kevés ez az egy hét, de ha úgy vesszük, akkor sok, mert még egyszer sem tudott együtt gyakorolni az egész csapat úgy, hogy mindenki ott volt. Most végre megvagyunk, ma megvoltunk és ma sem tudtunk úgy játszani. Nyilván ez nem mentség arra, hogy négy góllal vezet ellenünk Spanyolország. Ezt tovább fogjuk elemezni és biztos vagyok benne, hogy a hibákat ki fogjuk küszöbölni, mert hiszünk abban, hogy jók vagyunk és ezt be is fogjuk bizonyítani.

- Úgy legyen. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Kis Gábor a vlv-nek


- Szervusz, Kicsi. Az imént a köhögésed majdnem szétverte a Bátori Bence interjút. :-) Úgy látom, nem vagy még túl jól.

- Üdvözlöm a nézőket. Sajnos még nem, de jobban vagyok, mint voltam és jó, hogy itt lehetek, de még nem ment olyan jól.

- Ahhoz képest elég sokat voltál vízben, hogy milyen állapotban vagy és hogy ma délelőtt „estél be” a csapathoz és tegnap talán még lázad volt.

- Kipontozódtak a centerek, majdnem velem együtt. Erre a kérdésre ennyit tudok válaszolni.

- Jó, ez egyébként egy költői kérdés volt. A meccsről mondj valamit! Azért ez az eredmény nagy csalódást okozott, és mindenki hozzáteszi a tegnapit is, amiben te nem voltál benne. Azt például hogyan értékelted a tv előtt?

- Szerintem olyan volt a tegnapi meccs a tv előtt nézve, mint ezt átélni a vízben. Borzasztó. A tegnapinak jó lett a vége, ennek még annyira se lett jó a vége. A tegnapinak ez első egy negyede lett rossz, ennek az első kettő. Rosszabbul játszott a csapat, mint tegnap, de remélem, hogy előbb-utóbb megtaláljuk a megoldást. Úgy érzem, hogy van egy védekezésünk, ami nagyon jó, de ha nem működik, akkor teljesen meginog benne a csapat és elveszítjük az önbizalmunkat támadásban is. Olyankor azon jár az eszünk, hogy vigyázva, óvatosan lőjük el, óvatosan passzoljunk, óvatosan adjuk be centerbe a labdát, meg óvatosan akciózzunk, mert különben nagyon nehéz utána abból egy jó védekezést összerakni hátul. Ha meg nem sikerül, akkor abból mindig kapunk egy kiállítást, egy gólt. Úgy gondolom, ez egy kicsit megzavarta a mai mérkőzést. A mait biztos, mert ezt így éreztem a vízben.

Biztos vagyok benne, hogy ezt meg tudjuk oldani és remélem, hogy hat napon belül mindenképp meg fogjuk tudni oldani.

- Gyakorlás kérdése lehet?

- Annyira sokat erről nem is akarok és nem is tudok mondani, de az biztos, hogy a gyakorlás nem fog ártani. Holnap biztos jobban tudjuk gyakorolni, mert holnap talán sikerül nyerni - bízom benne – és ha jól sikerül a védekezés és tudunk nyerni, akkor az a következő napok munkáját kicsit megkönnyíti. Ebben bízom, egyelőre a holnapi meccs foglalkoztat a leginkább.

(Lejegyezte: Enikő)


A Volvo Kupa utolsó napjának programja:

Január 5., kedd
18.00 Spanyolország-Olaszország - M4
20.00 Magyarország-Szlovákia - M4, vlv (szöveges élő)



vlv-képek