FACEBOOK

Búcsú Zágrábtól

Búcsú Zágrábtól
hozzászólás, 2015.12.30.

Az Eb-keret hazaérkezett, csapathirdetés csütörtökön. Benedek Tibort és Varga Dániel csapatkapitányt kérdeztük a zágrábi tapasztalatokról.

Lejátszotta utolsó edzőmeccsét Zágrábban a horvátokkal a belgrádi Eb-re készülő magyar válogatott keret, amely ezt követően hazautazott. Benedek Tibor várhatóan csütörtökön közli a Belgrádban szereplő 13 játékos névsorát.

Az utolsó kétkapun Nagy Viktor kivételével mindenki játéklehetőséghez jutott, a kapunkat két-két negyed erejéig Lévai Márton és Bisztritsányi Dávid védte.

A zágrábi 16:

Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes és Vámos Márton - mezőnyjátékosok.


- BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Annak ellenére, hogy az utolsó kétkapu volt, mind a két csapat teljes erőbedobással játszott. Nekünk különösen fontos volt, hiszen kevesebbet tudtunk eddig együtt készülni, ők már azért túl vannak egy amerikai edzőtáborozáson. Ez az utolsó edzőmeccs kiegyenlített erők küzdelmét hozta, nem volt olyan különbség a két csapat között, mint kedden este. A fórokat ismét három alkalommal lehetett megjátszani.

- Az egész zágrábi programot hogy értékeled?

- Szerintem sokat léptünk előre, amit akartunk, gyakoroltuk, most már a következő erőpróbára, a Volvo Kupára gondolunk.

- Milyen volt az út hangulatilag, a körülmények szempontjából?

- Jó volt, de azért mindig rájövünk, hogy a legjobb edzéskörülmények otthon vannak, Zágrábban előfordult, hogy nem tudtunk időben beugrani a vízbe, mert még úszkáltak a fürdőzők, de azt hiszem, a lehetőségekhez képest sikerült jól kihasználnunk ezt a néhány napot.


VARGA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Négy masszív kétkaput játszottunk a horvátokkal. Részünkről többszörös volt a feladat. Egyszerre kellett csapatot építeni, az egyéni képességeket csillogtatni, s több új taktikai elem is van, amiket gyakorolni kellett, tehát ez így önmagában elég komplex feladatcsomag volt. Ehhez képest, mivel a kétkapuk közben folyamatosan kiírták az aktuális eredményt a táblára, bár nem akartuk, csak szempont lett ez is, szóval ennyi mindenre kellett figyelni ez alatt a négy edzés alatt.

- És milyen eredményességgel jutottatok túl az említett sokrétű feladatcsomagon?

- Amellett, hogy sok jó dologról is be tudok számolni, hiszen jó néhány pozitív visszajelzést kaptunk, azért ez a négy meccs rávilágított néhány olyan dologra is, amiben egyértelműen és nagyon gyorsan fejlődnünk kell, mert ezek az elemek a játékunk alapját fogják képezni. Mindenesetre nagyon sok információhoz jutottunk azáltal, hogy ilyen erős csapattal játszottunk, igaz ez az az egyéni teljesítményekre, a csapatjátékra és azokra a taktikai elemekre is, amiket játszani szeretnénk majd.

- A csapat szerkezete mennyire állt össze, ugye Tibor korábban több poszton is próbált játékosokat...

- Voltak most is játékosok, akik nem csak egy pozícióban tűntek fel, ez eddig is jellemző volt és szerintem a jövőben is így lesz, ennél mélyebb szakmai értékelést Tibortól kell kérni.

- Ha most kellene Belgrádba indulni, mit mondanál, mennyire vagytok készen? Hetven százalék? Nyolcvan százalék?

- Nem értelmezhető így ez a kérdés, szerintem. Azt kell nézni, hogy ahhoz képest hol tartunk; ahol tartanunk kell ennyi idővel az Eb előtt. Sok dolgot kell még tudatosítanunk magunkban, miként sok mindent kell még készségszinten elsajátítani, de erre még mindig van időnk, annak ellenére, hogy a belgrádi rajtig a naptári napok száma kevésnek tűnik.

- Legközelebb már a belgrádi 13 száll vízbe. Ez sokat egyszerűsít?

- Igen, fontos, hogy mielőbb kialakuljon az a csapat, amely részt vesz az Európa-bajnokságon. Ez segíteni fogja a további előrelépést. Úgy gondolom, hogy a Volvo Kupa három meccse emiatt a felkészülésünk legnagyobb fejlődését hozza majd.

- Van-e még bármilyen mondanivalód?

- Boldog új évet kívánok minden kedves vlv-szerkesztőnek és -olvasónak!

- Köszönjük és mi is ugyanezt kívánjuk neked és a csapatnak!