FACEBOOK

Kupanap - sok magyar fellépővel

Kupanap - sok magyar fellépővel
hozzászólás, 2015.12.15.

A BL-főtábla negyedik fordulójában a meccsek fele már lezajlott. A magyar csapatok találkozói maradtak mára, mindhárman külföldön szerepelnek, s mindhárom meccset megnézhetjük különböző sportcsatornákon. A Szeged Hannoverben juthat az Eurokupa elődöntőjébe.

Bajnokok Ligája, 4. forduló

A csoport

December 12-én játszották:


Spandau 04-Primorje Rijeka 9:9 (3:2, 3:2, 2:4, 1:1) (a Spandau kapuját Baksa László védte)
G.: Marzuki, M. Stamm 2-2, Schlanstedt, Jüngling, Miers, Hamby, ill. Echenique, Boskovics 3-3, Radu 2, Dedovics


December 15-én játszották:

CNA Barceloneta-Olympiakosz 7:7 (1:1, 2:1, 3:2, 1:3) (Szirányi Balázs nem lőtt gólt)
G.: S. Rasovics, V. Rasovics 2-2, Munarriz, Espanol, Famera, ill. Milonakisz, Gunasz 2-2, Ntoszkasz, Murikisz, Mallarach


December 16., szerda

18.00 Herceg Novi-Eger - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Sajnos nem volt túl sok időnk örülni a vasárnapi győzelem után, mert már itt van a következő - és egyben az utolsó - nagyon fontos meccsünk ebben az évben. Szeretnénk jó csapatjátékkal, jó eredménnyel lezárni a 2015-ös évet. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de győzni utaztunk Montenegróba!


B csoport

December 12-én játszották:

Pro Recco-Jug Dubrovnik 14:6 (1:1, 5:2, 3:1, 5:2)
G.: Mandics 3, F. Filipovics, Ivovics, Gitto 2-2, Bodegas, di Fulvio, Pijetlovics, Prlainovics, Aicardi, ill. Perrone 3, Jokovics, X. Garcia, Obradovics

December 16., szerda

19.00 (magyar idő szerint) Galatasaray-Szolnok - SportM, vlv (szöveges élő)

MEZEI TAMÁS (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:


- Szeretnénk győzelemmel befejezni ezt az évet és túltenni magunkat a Magyar Kupán. Mivel nincs sok idő a búslakodásra és ez egy másik sorozat, ahol komoly céljaink vannak, félre fogjuk tenni az elmúlt hétvégét és maximálisan koncentrálunk majd.

Nehéz meccsre számítok, a tavalyiból kiindulva nem fogják könnyen odaadni nekünk ezeket a pontokat, de úgy gondolom, kellően jók vagyunk ahhoz, hogy ez ne rajtuk múljon.

- A vasárnapi csalódáson hogy próbáltatok túllépni, volt közös megbeszélés, vagy mindenki magában dolgozta fel a történteket?

-
Volt, persze, hétfőn reggel edzettünk egyet, előtte volt egy rövid megbeszélés, de nem nagyon lehet ilyenkor mit mondani, mindenki érzi a dolog súlyát. A mostani helyzetben a szavaknak nincs akkora jelentősége. Estére mindenki kész lesz arra, hogy a maximumot tudja nyújtani. Temetni nem kell minket, még mindig az a csapat vagyunk, amely csapat eddig voltunk.



20.00 Partizan Belgrád-OSC - M4, vlv (szöveges élő)

BISZTRITSÁNYI DÁVID (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:


- Győzni jüttünk Belgrádba! Nagyon fontos ez most nekünk több szempontból is. Az egyik, hogy még nem nyertünk ebben a szezonban BL-meccset a főtáblán, a másik meg, hogy a 2015-ös év utolsó meccse következik! Jó szájízzel akarjuk ezt az évet búcsúztatni. Ezert - úgy, ahogy eddig is - mindent megteszünk!!!

- Mennyire ismeritek az ellenfelet és milyen meccsre számítasz?

- Névről csak néhány játékost ismerünk, viszont néztünk róluk több videót is. Az biztos, hogy egy fiatal csapat, amely tele van tehetséggel, akik közül már egy páran túl vannak komoly mérkőzéseken. Nálunk az a fontos, hogy a saját magunk játéka rendben legyen, akkor nem lehet bajunk. Nem tudom megmondani, hogy milyen meccs lesz, de törekszünk arra, hogy magabiztosak legyünk, a legfontosabb az, hogy nyerjünk!


Az Eurokupa elődöntőjébe jutás a tét Hannoverben, ahova a Szeged a hazai 9:3 után hatgólos előny birtokában utazott, lejátszani a visszavágót.

20.00 Hannover-Szeged

SEDLMAYER TAMÁS (Tiszavirág Szeged Diapolo) a vlv-nek:

- Nem tekintjük magától értetődőnek a továbbjutást azért, mert otthon hat góllal megvertük a Hannovert az első meccsen és tudjuk, hogy ők is így fognak hozzáállni a mérkőzéshez. Ugyanolyan elszántságra és koncentrációra van szükség, mint azon a meccsen és akkor nem lehet probléma. Készültünk belőlük, videóztunk, gyakoroltunk, mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért.


A további mai program az Eurokupában

Brescia-Kirisi

(Az első találkozón a Brescia idegenben nyert 11:5-re.)

Nagyvárad-Mornar
(Az első meccsen a horvátok 14:9-re győztek.)

Sintez Kazany-Marseille
(Az első mérkőzésen Marseille-ben nyert 9:8-ra az orosz csapat.)