FACEBOOK

Szolnok-Magyar válogatott 1:1

Szolnok-Magyar válogatott 1:1
hozzászólás, 2015.11.14.

Megkezdte soron következő összetartását a magyar válogatott. A helyszín ismét Szolnok, s a kétkapuk biztosan megint keményebbek, mint a keddi, Románia elleni kecskeméti Világliga-meccs lesz...

A szolnoki edzőtáborozáson készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Szombaton korán reggel találkoztak a válogatott keret tagjai a Margitszigeten, innen indultak együtt Szolnokra. Mint korábban megírtuk, Benedek Tibor 14 játékost hívott meg az edzőtáborozásra, s már ennek közlésekor jelezte, hogy kikre számít az edzőpartner Szolnokból a keddi Világliga-meccsen.

A meghívottak:

Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám,  Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Kovács Gábor, Manhercz Krisztián, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Zalánki Gergő


Lévai Márton csak vasárnap csatlakozik a többiekhez, ő a csapatával szombaton délután bajnokit játszott (Debrecen-Vasas 9:9 [3:2, 1:1, 2:3, 3:3]).

A szövetségi kapitány azt is előre tudatta, hogy a keddi Világliga-meccsre a Szolnokból nevezni fogja Jansik Dávidot, Nagy Viktort, Mezei Tamást és Vámos Mártont. Biztosan nem játszik a románok ellen Hárai Balázs, a többi kimaradóról Benedek Tibor a vasárnap délelőtti kétkapu után dönt, ekkor nevezi meg a keddi csapatot.

Szolnokon délben összecsapott a két csapat, s ez rendkívül érdekes négy negyed volt, hiszen a Szolnokban szerepeltek a válogatott legstabilabb játékosai, Varga Dániel, Varga Dénes, Madaras Norbert, s a hazaiak kapuját végig Decker Attila védte. Utóbbi hiába fogott meg egy ötméterest is, a válogatottak nagyon motivált, jó játékkal (végig vezetve) 14:12-re győztek.

Délután a fiúk videóztak a szállodában (érdekesség, hogy a délelőtti kétkaput elemezték), majd következett az esti meccs, ismét a Szolnokkal.

Most is  jól kezdtek a válogatottak, de a negyedik negyedben a házigazdák megrázták magukat és nagyon határozott játékkal fordítottak. Ekkor már meglehetősen feszült volt a légkör, sok apró jelből lehetett érzékelni, hogy mindkét oldalon nagyon komolyan akarják a győzelmet. Két játékos konkrétan össze is kapott egy kicsit, rövid ütésváltást követően tumultuózus jelenet alakult ki, mindkét csapat többi tagja "odasietett", s békítőleg lépett fel, bár a látszat először az volt, hogy hamarosan tömegverekedéssé fajul a vita. A kedélyek azonban lecsillapodtak, s amikor meccs után megkérdeztük Benedek Tibort, hogy ez a bizonyos két játékos mennyire van jóban egymással, mosolyogva mondta, hogy kedden csapattársak lesznek, úgyhogy jóban kell lenniük, a vasárnapi kétkapun vigyázniuk kell egymásra...

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Nagyon gyorsan elment a nap, fárasztó is volt mindkét csapatnak. Harcos volt a küzdelem, este még a délelőttinél is nagyobb feszültséget lehetett érzékelni, mindenkin látszott, hogy ez a dolog komoly tétre megy... Szerintem nagyon sokat léptünk előre a legutóbbi alkalomhoz képest. Az emberelőnyeink még nem lettek jobbak, de a védekezésünk alakul. Az esti meccs végén sajnos fontos helyzetben kaptunk két gólt emberhátrányban, amit sajnálok, de különben mindkét kétkapu olyan szintű volt, ami méltó a Szolnokhoz és a magyar válogatotthoz.

Az is tanulság, hogy a második, esti kétkapun is nagyon magabiztosan játszottunk az első három negyedben, a negyediket rontottuk el. Erről szól a játék, a negyedik negyed mindig a legfontosabb, úgyhogy van mit fejlődnünk vasárnap reggelre...


vlv-képek a délelőtti kétkapuról



vlv-képek az esti kétkapuról


VLV-VIDEÓK:


Kovács Gábor a vlv-nek


- Szervusz Cirmi! Az első kérdésem az, hogy mit szóltál, amikor a behívót megkaptad?

- Szervusz. Örültem. Kellemes meglepetés volt számomra. Nem számítottam rá, derült égből villámcsapásként ért. De nagyon örülök neki.

- Milyen elhatározással, milyen tervekkel, milyen reményekkel jöttél ide?

- Mint mindig: a maximumot kihozni magamból. A legeslegjobb formámat szeretném nyújtani, és szeretnék tartósan a válogatott keretben maradni.

- Az első meccsen túl vagytok, és azt megnyertétek két góllal. Ezt hogy értékeled?

- Jól, hiszen nyertünk 14:12-re egy jó Szolnok ellen. Sikerült egy-két olyan taktikai elemet megvalósítanunk, amit Tibi kért - hol jól, hol kevésbé jól, de összességében szerintem jó volt ez a délelőtti kétkapu.

- Két hasonló edzőmeccs lesz még, és gondolom, utána fogja megmondani Tibi, hogy ki játszik. Bízol benne, hogy benne leszel a csapatban?

- Bízom benne és számítok is rá, hogy éles mérkőzésen is megmutathatom magam.

- Sok sikert kívánok hozzá.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Manó. Gratulálok a győzelemhez. Azért mégiscsak egy olyan Szolnokot vertetek meg, ahol olimpiai bajnokok voltak. Hogy értékeled?

- Ez a válogatott-összetartás is olyan volt, mint az előző. Mindenki be szeretne kerülni a csapatba - akár az Eb csapatba, vagy ha előrébb gondolunk, akkor az olimpiai csapatba. Nagyon nagy volt az iram, mindenki bizonyítani akart, mi ráadásul végig szoros emberfogást játszottunk - ami ugye jóval fárasztóbb, mintha zónát játszottunk volna. Pörgős, kemény délelőti képkapu volt, amin nem volt verekedés, tehát nem durvult el. De nagyon jó volt az iram.

- Ezzel a mostani teljesítménnyel elégedett vagy?

- Mindig lehet jobban játszani. Így vagyok a mai játékommal is. Remélem, este jobb lesz.

- Köszönöm szépen. Este találkozunk.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Szervusz Bisztro! Köszöntelek a VLV kamerája előtt. Két nagyon kemény meccsen vagytok túl, végigvédted mind a kettőt, ugye a Marci holnap jön csak. Arra kérlek értékelj. Hogy volt? Hogy értékeled?

- Mindenképpen el kell mondani, hogy nagyon fárasztó volt, hiszen mindenki mindent beleadott, de ez természetes, a mi részünkről és a Szolnok részéről is, hisz azért ott is válogatott játékosok sokasága szerepel. Hasznosnak nagyon hasznos volt, a mellett, hogy fizikálisan nagyon elfáradtunk, hisz tudtuk azokat a játékelemeket gyakorolni, - az én részemről ez a védekezésben csúcsosodik ki -, amiket már három héttel ezelőtt is gyakoroltunk, illetve amit szeretnénk majd továbbvinni a Világliga-mérkőzéseken vagy majd talán a Európa-bajnokságon is.

- A második meccsen kevesebb gólt kaptál, mint az elsőn, de az elsőt megnyertétek. Meglepett az téged, az az eredmény? Mindenki játszott az ellenfélnél.

- Nyilván lehet, hogy tényleg furcsa, de a reggeli eredménnyel azért sokkal boldogabb voltam, elégedettebben jöttem ki a vízből, most azért maradt egy kis hiányérzet, mert azt azért tudni kell, hogy a harmadik negyedig vezettünk, végig egy-két talán három góllal is. A végére úgy nézett ki, hogy mi talán jobban elfáradtunk, mint a Szolnok.

- Itt a végén egy kis hirig volt, egy kis összetűzés, személyes összecsapás, meg tumultuózus jelenetek.

- Ez benne van. Nem történt semmi olyan extra, ami szerintem említést érdemel, nem történt semmi komoly.

- Mit vársz a további három naptól?

- Holnap délelőtt egy hasonló kétkaput, gyakorlatilag 1:1 az állás és biztos vagyok benne, hogy a Szolnok is azt szeretné, amit mi, hogy ezt a hármas mérkőzést megynerje. Aztán egy kis pihenő, és nyilván ki fog csúcsosodni a dolog a román mérkőzésre, ami nagyon fontos állomása a felkészülésnek, és tétmérkőzésről beszélünk.

- Jó, sok sikert kívánok holnapra!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


A Románia elleni keddi Világliga-selejtező Kecskeméten lesz, 20.15-kor kezdődik és az M4 közvetíti.