FACEBOOK

Szolnok-OSC 8:7

Szolnok-OSC 8:7
hozzászólás, 2015.11.11.

Az OSC megnehezítette a Szolnok dolgát, de ennyi, a három pont a Tiszaligetben maradt. Az Eger balszerencsésen, egy góllal kapott ki Rijekában. Eredmények, nyilatkozatok, fotók, gólok.

Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló

A csoport

CNA Barceloneta-Jadran Herceg Novi 15:10 (4:2, 6:2, 3:4, 2.2)
G.: S. Rasovics 6, Espanol 4, Roca 2, Szirányi, Larumbe, Minguell, ill. Vidovics, Rangyics, Pjesivac 2-2, Ukropina, Kovacsics, Moskov, N. Janovics


Spandau 04-Olympiakosz 11:11 (1:6, 3:1, 3:4, 4:0) (az egyik játékvezető Székely Balázs volt)
G.: Marzuki 5, Mateo Csuk 4, Saudadier, Miers, ill. Ntoszkasz, Kolomvosz 2-2, Milonakisz, Delakasz, Genniduniasz, Funtulisz, Pontikeasz, Murikisz, Vlakopulosz

Primorje Rijeka-Eger 8:7 (0:1, 3:3, 2:1, 3:2)
G.: Muslim 3, Boskovics 2, Burics, Krapics, Dedovics, ill. Milos Csuk, Szivós 2-2, Cuckovics, Hosnyánszky, Hárai

Dabrowski Norbert vezetőedző az utolsó negyedben piros lapot kapott.

DABROVSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Egyszerű: ők belőtték a végén, mi pedig nem lőttük be. Azt sajnálom, hogy amikor a harmadik negyed közepén 5:4-re vezettünk és nagy sanszunk volt kinyitni a meccset, sajnos ez nem sikerült, pedig sok helyzetet kidolgoztunk. Emiatt nagyon nehéz végjáték elé néztünk. Úgy gondolom, hogy igazából nem is a végén, hanem ott, annál a bizonyos 5:4-es szakasznál kell keresnünk a hiba forrását. Ott kellett volna megnyernünk a meccset.

- Mi történt az utolsó negyedben? Láttam, hogy piros lapot kaptál.

- Kaptam egy sárga lapot, két perccel korábban, majd a pad kapta a második sárgát. Emiatt automatikusan el kellett hagynom a kispadot.

- Nagyon csalódottak vagytok?

- Igen, mert azt gondolom, hogy ez egy nyerhető meccs volt. Talán furcsa, ha azt mondom, hogy nem voltak jobbak, hiszen nyertek egy góllal, mégis az elmondottak alapján az a véleményem, hogy nagy lehetőség volt most a kezünkben. Sajnos nem sikerült.


B csoport

Pro Recco-Partizan Belgrád 15:3 (5:2, 1:0, 3:1, 6:0)
G.: di Fulvio 3, Mandics, Prlainovics, Figari, Ivovics, Giacoppo 2-2, Pijetlovics, S. Sukno, ill. G. Szubotics, Drasovics, Vucsinics


Galatasaray-Jug Dubrovnik 10:16 (0:3, 3:4, 4:4, 3:5)
G.: Nikics 3, M. Janovics, Ozbek 2-2, Simsek, Destici, Vukcsevics, ill. Perrone 4, Vrlic 3, Loncsar, Jokovics, Benics 2-2, X. Garcia, Markovics, Obradovics


Szolnok-OSC 8:7 (1:2, 2:1, 4:1, 1:3)
G.: Varga Dániel, Varga Dénes, S. Mitrovics 2-2, Younger, Gocics, ill. Graham 2, Decker, Bátori, Gór-Nagy, Bundschuh, Drasko Brguljan

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-fotók, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Mitrovics első gólja

1:1 - Bundschuh gólja

1:2 - Drasko Brguljan gólja

1:3 - Graham első gólja

2:3 - Younger gólja

3:3 - Mitrovics második gólja

4:3 - Varga Dániel első gólja

5:3 - Gocics gólja

6:3 - Varga Dénes első gólja

6:4 - Gór-Nagy gólja

7:4 - Varga Dénes második gólja

8:4 - Varga Dániel második gólja


8:5 - Graham második gólja

8:6 - Bátori gólja

8:7 - Decker Ádám gólja



Cseh Sándor a Sport TV-nek


- 8:7-re győzött tehát az OSC ellen a Szolnok a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában és szoros eredményt látunk, de mégis sokáig úgy tűnt, hogy egy sima mérkőzés ez a Szolnok számára.

- 6:3-nál úgy tűnt, az elején. Az egész mérkőzésen nagyon jól játszott az OSC, mindent beleadott, gratulálok nekik. Nem mondom azt, hogy mi nem, de hát valahol ez törvényszerű, tehát nem fogunk a végtelenségig játszani egy ilyen erős csapattal, mint az OSC, úgy hogy soha nem lesz rossz napunk és mindig jól fogunk ellenük játszani. Ezen a main egy gyengébb játékkal is tudtunk győzni, én 6:3-ig teljesen elégedett voltam, vártam az első két negyedben ezeket az OSC rohamokat, ezt a minden mindegy alapon való játékot, nyilván reagáltunk is rá, elmentünk 6:3-ra, 6:3 után viszont, én azt gondolom, hogy nagyon sok volt a fegyelmezetlenség.

- Az elején egy kicsit minthogyha sikerült volna összezavarni a Szolnokot, az első negyed végül is az OSC-é lett. Ennek mi volt az oka, hogy láttad?

- Meccs előtt is megmondtam, hogy össze fognak minket zavarni, nyilván, ha valaki egy olyan játékot játszik az első negyedben, hogy mindent egy lapra tesz fel, annak lehet egy jó eredménye, egy góllal tudtak vezetni, a harmadik negyedre azért már el is fáradtak ebben, alapvetően pontosan így készültünk erre a mai meccsre ahogy volt. 6:3 után viszont nem így kellett volna játszanunk.

- Hanem?

- Ebbe most nem megyek bele, majd a játékosaimmal megvitatom.

- Oké, beszéljünk a folytatásról kicsit. Mit vársz a továbbiakban a csapattól a csoportban?

- Most veszünk egy nagy levegőt, nem szabad elfelejteni, hogy most ugye 4 vagy 5 napon belül megvertük az Egert és az OSC-t. Jó erőben vagyunk, az első meccsen nagyon jól játszottunk, ma nem annyira, de minden terv szerint halad, nyilván vannak még fontos BL-meccseink az idén. Most elmegy mindenki a válogatotthoz, tehát most nem szeretnék erről beszélni, egy hét szünet.

- Rendben. Köszönöm szépen és gratulálok. Sikeres folytatást kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vincze Balázs a Sport TV-nek

- Aki ugye megpróbált mindent megtenni, hogy a csapat ebben a nehéz helyzetben, vagyis center nélkül sikeres legyen, és úgy tűnt, hogy amit kieszeltél erre a meccsre az az első negyedben működött is.

- Én úgy gondolom, hogy az első két negyedben működött, mert azért döntetlennel végezni, azt hiszem, 3:3 volt a második negyed vége, félidőre úgy mentünk, hogy nyilván reagált már erre a Szolnok. Mi olyan nagyot reagálni nem tudtunk, csak azt, hogy még pontosabban és még jobban próbáljuk játszani azt a játékot amit elkezdtünk az elejétől. Sajnos a harmadik negyedben kapott négy gólból, mondjuk kettő olyan volt, ami nem nagyon fér bele egy ilyen szintű csapat ellen. Utána futottunk az eredmény után, nagyon belesprinteltünk, ami ez édeskevés, arra elég, hogy emelt fővel távozzunk, de mi pontokért jöttünk.

- Nagyon szépen köszönöm az értékelést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


SALAMON FERENC (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Először is gratulálok a születésnapod alkalmából, gondolom, másként szerettél volna ünnepelni...

- Köszönöm szépen, hát igen...

- Hogy értékeled ezt a meccset, láttál esélyt?

- Abszolút láttam esélyt és nagyon büszke  vagyok a csapatunkra, mert mindenki szívét-lelkét odatette és ez meg is látszott a játékunkon, az egész meccs összképén, úgy gondolom. Annyi történt, hogy a harmadik negyed elején volt egy pár perces zavar, amit a Szolnok kegyetlenül kihasznált, ott elléptek három góllal és ezt már nem tudtuk behozni, egy maradt közte. Jó dolog, hogy nem estünk össze, ott maradtunk a nyakukon.ordítani már nem sikerült.

BISZTRITSÁNYI DÁVID (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- KIcsit szomorúak és csalódottak vagyunk, hiszen nyerni szerettünk volna. Úgy indultunk neki a mérkőzésnek, hogy pontot viszünk haza, de tisztában voltunk azzal, hogy nálunk voltak hiányzók, a Szolnok pedig komplett csapattal állhatott fel, ráadásul ellenfeleink egy győztes rangadó után vannak. Maximálisan megtettünk mindent, amit elterveztünk, a Szolnoknak volt néhány mázlis gólja, de nyilván annak van szerencséje, aki megdolgozik érte, ők ezért most megdolgoztak és az is igaz, hogy az a 8:7 egy kicsit csalóka, mert bár csak egygólos különbség, de csak a végére lett ennyi. A Szolnok örülhet a három pontnak, mi pedig a játékunknak, mert az szerintem előre mutató volt. Megyünk tovább, meccsdömping jön, nem törhet meg a lendületünk.


VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Az első gondolatom az volt a meccs után, hogy ilyen mérkőzésre számítottam. Tudtam, hogy lesz egy ilyen - jó értelemben vett - "strandvízilabda-jellege", káoszt próbál teremteni az OSC és ebből jól tudnak kijönni. Mi pedig annyira felépítettük magunkat az Eger elleni meccsre és akkora katarzist okozott az a győzelem, hogy kellett egy kis idő, hogy belelendüljünk.

Ez meg is történt a harmadik negyedben és kitartott a meccs végéig - szerencsére, mert a negyedik negyedben azért sok hibát követtünk el és egy gólra feljöttek.

- Elégedett vagy?

- Nem. Megtarthattuk volna a két-háromgólos előnyünket.


MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Ilyesmire számítottunk. A győzelem megvan, ez a legfontosabb. Jó játék nem volt, ami nagyrészt nekünk róható fel. A meccs bizonyos szakaszaiban hiányzott nálunk elöl is és hátul is a megfelelő koncentráció. Ez most belefért, de amúgy általában azért nem lehet, hogy félgőzzel, háromnegyed gőzzel játsszunk. Nem azt mondom, hogy nem voltunk ott, fordítottunk meccs közben, el is húztunk, de aztán kiengedtünk és feljöttek.

Nyilván kicsit benne volt ebben a sok OSC-meccsünk tapasztalata, az, hogy a végén azért mindig simán győztünk, szerintem a kihagyások ennek a számlájára írhatók. Tudtuk, éreztük, hogy rá tudunk tenni, tudunk váltani, ha kell, de ezt igazából nem szabad. Hozzáteszem: minden meccs más, ha holnap újra velük játszanánk, lehet, hogy csak egy-két támadásnál, védekezésnél lenne hasonló hiba, most azért hosszabb ilyen szakaszok voltak, különböző fázisokban összesen mintegy másfél negyednyi is, talán. Mindezt anélkül mondom, hogy leszólnám a mai ellenfelet, nem becsülöm le őket, sőt.


vlv-fotók, Monoki Nikolett felvételei