FACEBOOK

Szolnok-Eger 9:4

Szolnok-Eger 9:4
hozzászólás, 2015.11.07.

Nagyon erős a Szolnok, komoly meccsen győzte le az Egert, s ezzel tovább menetel a csoportgyőzelem felé a bajnokságban. Nyilatkozatok, gólok, fotók Szolnokról, továbbá a forduló eredményei.

Szolnok-Eger 9:4 (1:0, 2:1, 2:1, 4:2)
G.: Varga Dénes, Younger, Varga Dániel, Kis G. 2-2, Madaras, ill. Hárai, Hosnyánszky, Milos Csuk, Vapenszki

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK (M4):


1:0 - Varga Dénes első gólja

2:0 - Younger első gólja

3:0 - Younger második gólja

3:1 - Hárai gólja


3:2 - Hosnyánszky gólja

4:2 - Kis Gábor első gólja

5:2 - Madaras gólja

6:2 - Varga Dénes második gólja, ötméteres

7:2 - Varga Dániel első gólja

7:3 - Milos Csuk gólja

8:3 - Varga Dániel második gólja

8:4 - Vapenszki gólja

9:4 - Kis Gábor második gólja



Cseh Sándor az M4-nek

- A második félidőben azt gondolom, hogy felőrölte a Szolnok azt az Egert, amely szintén kiválóan védekezett, de talán a Szolnok még jobban.


- Nyilván az első félidő nem volt nagyon látványos, ugyanakkor egy nagy taktikai csata és egy nagyon kemény, brusztos mérkőzés volt. Ahogy te is mondtad, igaz hogy nyertünk öt góllal, de nem arról szólt ez a meccs, hogy csillogtunk, villogtunk, hanem nagyon keményen őröltük az ellenfelet. Nyilván volt egy kiváló kapusteljesítmény, ez okozta azt, gondolom, hogy ilyen nagy lett a különbség a két csapat között és meg kell emelnem a kalapomat a játékosok előtt, mert óriásit küzdöttek.

- Eszméletlen volt azért ez a védekezés nem? Egy ilyen Eger ellen! Ilyesmire készültetek? Hát gondolom a tervben is benne volt, de elsősorban a védekezésről szólt ez a mai mérkőzés.

- Hát, nyilván mindig ez a terv. A támadásban az elején nem minden jött be, azt mondom, összességében nem támadtunk annyira jól. Egyébként nagyon furcsa, nem akarok ünneprontó lenni, de mivel ez az első ilyen mérkőzés volt az évben, nagyon jó dolog, hogy most nyertünk, mert nagyon fontos ez a három pont, de ez nagyon meg fogja nehezíteni a dolgunkat, tehát már most nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy ha és amennyiben mi mondjuk a Magyar Kupa döntőjében találkozunk Egerben az Egerrel, ezután a mérkőzés után azt hiszem, hogy úgy fognak bejönni, hogy vért isznak előtte.

- Hát, nem foglak megnyugtatni, a Szolnoknak mindig nehéz dolga lesz, az egész évben, de egy nagyon jó csapatod van, gratulálok.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Danna)



Dabrowski Norbert az M4-nek


- Ide várjuk Dabrowski Norbertet, az Eger vezetőedzőjét. Az Egernek szintén ki kell emelnem a védekezését. Még akkor is, hogyha a végére 9 gólt kapott. De főleg az első félidő és még a harmadik negyed eleje is, én azt gondolom, hogy teljesen rendben volt. Elöl nem sikerült azt hozni - nem mondom, hogy könnyű egy Szolnok ellen - amit terveztetek?

- Nyilván az én felelősségem, hogy szerintem túl sokat foglalkoztunk azzal, hogy hogy állítsuk meg ezt a támadógépezetet, ami viszonylag jól sikerült. Nem sok hibával játszottunk hátul egy Szolnok ellen. Úgy látszik, ez fölemésztette a koncentrációnkat, meg az energiánkat is, így a támadásban pontatlanok voltunk. Úgyhogy jól látod.

- Mint hogyha forduló lett volna ott 4:2-nél, volt egy emberelőnye az Egernek, amit kihagyott és utána szépen elhúzott, ellépett a Szolnok. Lehet egy ilyen pontra fogni akár, hogy a vége ilyen sima lett?

- Egyre ügyesebb vagy. Én is azt gondolom, hogy ez volt a fordulópontja mindenképpen a mérkőzésnek, egy nagyon jól megjátszott emberfór volt és azt hiszem, hogy fél méterről nem sikerült a kapuba dobnunk a labdát. Hát én akkor úgy éreztem, hogy ma nem fogunk gólt lőni többet, de tévedtem, azt hiszem még kettőt lőttünk.

- Köszönöm szépen Dabrowski Norbertnek az értékelést, további sok sikert kívánok az Egerrel.

(Lejegyezte: Danna)



Nagy Viktor az M4-nek

- "Kevesebb duma, több cselekvés" - mondta Nagy Viktor egy interjúban a világbajnokság után, majd elég halk, de nagyon-nagyon jól védő Nagy Viktort láthattunk. Eszméletlen, hogy mennyit tettetek hozzá, de az egész védelem. Ez volt a kulcsa a szolnoki sikernek?


- Minden meccsnek a védekezés a kulcsa, ez a mai mérkőzésen is így volt...

- Egy Eger ellen azért kellenek a bravúrok a kapusoktól is...


- A jó kapusteljesítmény mindig alapja a győzelemnek, de tény az, hogy a hangsúlyt a védekezésre tettük, ez látszódott is. Az elején nem igazán ment a támadás, nagyon sok helyzetet, nagyon sok fórt kihagytunk, de nagyon örülök annak, hogy nem adtuk fel és bedaráltuk az Egert.

- A Szolnok erősségét mutatja, hogy - mondjuk azt: - átlagos játékkal is 9:4-re tud nyerni, ennyire könnyen tudja hozni ezt a mérkőzést. Van gyenge pontja egyáltalán ennek a csapatnak?

- Biztos, hogy van, de nem szeretném, hogy ez kiderüljön ebben a szezonban... Semmi extrát nem terveztünk erre a meccsre, az eddigi játékunkat akarjuk minél jobban játszani. Sok hibával játszottunk, ugyanakkor nyertünk öt góllal, úgyhogy... Biztos, hogy a hibákat kielemezzük, fontos meccseken nem fér bele ennyi hiba. Most az Egernél öt góllal jobbnak bizonyultunk, de a BL-ben lehet, hogy ez a pár hiba, ami most volt, már nem fér bele.

- Mindenesetre gratulálok Nagy Viktornak a győzelemhez Nagy Viktornak és a Szolnoknak is.



Hárai Balázs az M4-nek


- Érkezik ide Hárai Balázs az Eger centere, aki szépet birkózott ott akár Varga Danival, akár a többiekkel, és azt gondolom, hogy a védekezés rendben is volt egri részről, de talán ebben elfáradtatok? Elöl nem maradt annyi energia? Vagy végül min múlt, hogy nem sikerült, mindössze négy gólt dobni.

- Nagyon egyszerű ez a vízilabda. Ők belőtték a helyzeteiket, mi meg nem. Ezért nyertek ők és nem mi.

- Azt gondolod, hogy ugyanannyi sanszotok és lehetőségetek volt a gólszerzésre, mint a szolnokiaknak?

- Pontosan, szerintem ugyanannyi volt, ők jobban kihasználták a helyzeteiket, mi meg nem tudtuk értékesíteni őket, és egy idő után elkezdtünk kapkodni, ahogy mentünk az eredmény után.

- Ennél kevesebb van a két csapat között és mivel lehet ezt redukálni?

- Én úgy gondolom, hogy mindenképpen kevesebb van, a koncentrációval lehet ezt redukálni.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok ehhez Hárai Balázsnak.

(Lejegyezte: Kerbi)


További szombati bajnoki mérkőzések:

A csoport

Tatabánya-BVSC 6:10 (2-3, 1-1, 1-3, 2-3)

G.: Tatár, Regős 2-2, Práczky, Salamon A., ill. Czigány, Török B. 2-2, Kovács P., Ambrus F., Nagy S., Szabó B., Csapó, Létay

Miskolc-Szeged 7:12 (2:3, 2:3, 0:2, 3:4)
G.: Tóth M., Jakab, Petkovics 2-2, Takács, ill. Manhercz K. 4, Sedlmayer, Varga II. Zsolt 2-2, Pellei, Manhercz Á., Kunac, Seman

B csoport

Honvéd-KSI 12:2 (3:1, 2:1, 2:0, 5:0)

G.: Simon Roland 3, Borsós, Kalanovcics 2-2, Kiss G., Illés, Kovács G., Fazekas, Fejős, ill. Szabó Balázs 2

Pécs-Debrecen 4:10 (1:2, 1:3, 1:1, 1:4)
G.: Basara 2, Horváth Zs., Surányi, ill. Kállay 3, Babay 2, Kincses, Müller, Süveges, Smitula, Mora

UVSE-Vasas 11:13 (3:4, 2:4, 4:3, 2:2)
G.: Tóth Z. 3, Korényi, Szentesi 2-2, Benczur, Keresztúri, Szatmári, Kovács Csatlós, ill. Bóbis 4, Gyárfás T., Szarics 3-3, Steinmetz Á. 2, Delgado