FACEBOOK

Eurokupa: Szeged-Hannover

Eurokupa: Szeged-Hannover
hozzászólás, 2015.10.22.

A tét már az elődöntőbe jutás, a német csapat nem lesz könnyű ellenfél. A hazai meccs lehet, hogy Szentesen lesz.

Eurokupa, negyeddöntők

Kinef Kirishi (orosz)-Brescia (olasz)
Mornar (horvát)-Nagyvárad (román)
Marseille (francia)-Sintez Kazany (orosz)
Tiszavirág Szeged Diapolo-Waspo 98 Hannover (német)


Játéknapok: november 11., szerda és december 16., szerda. Az első mérkőzésen az elöl álló csapat a pályaválasztó.

Az elődöntők időpontja: 2016. február 3., és február 10.

A döntő első mérkőzése 2016. április 16-án lesz, a visszavágó pedig április 30-án.

A szegediek szakosztály-igazgatójától, Juhász Györgytől megtudtuk, hogy az első, hazai mérkőzés helyszíne egyelőre kérdéses. A szegedi sátortetős uszodában BL-mérkőzést nem engedélyeztek volna, de a klub vezetése megpróbálja meggyőzni a LEN illetékeseit arról, hogy Eurokupa-meccs lebonyolítására alkalmassá tudják tenni uszodájukat. Ennek érdekében mindent megtesznek a következő napokban. Ha nem sikerül megkapni a jóváhagyást, akkor a Hannover elleni hazai meccsnek Szentes ad otthont, mert a hódmezővásárhelyi uszoda be van zárva.

Tévéközvetítés ügyében a szegediek első helyen a DigiSporttal tárgyalnak, várhatóan sikerül a megegyezés, ezt néhány napon belül jelentik majd be.


VARGA PÉTER vezetőedző a vlv-nek:

- Nem ismerem nagyon a Hannovert, természetesen elkérjük majd az OSC-től és a Szolnoktól a videófelvételeket, hiszen ők nemrégiben játszottak velük. Annyi már tudható, hogy a német csapat játékát magyar idegenlégiósok mellett szerbek határozzák meg.

Ha a többi csapatot nézem, az utazás szempontjából a Kazany rosszabb lett volna, a Nagyvárad meg jobb, és lehet, hogy nem erősebb a Nagyvárad, mint a Hannover - nem tudom. Mindig azt mondtam, hogy akit kapunk, azt próbáljuk megverni, ez nem változott. Igyekszünk ezt a feladatot is legjobb tudásunk szerint megoldani, én azt gondolom, hogy van esélyünk az elődöntőbe kerülésre. Nem mondhatom azt, hogy "kötelező a továbbjutás", mert ez semmiféleképpen nem lenne igaz, de szerintem reális esélyünk van a továbbjutásra.


KISS CSABA csapatkapitány a vlv-nek:

- Csalóka nagyon ez a dolog, német csapatot kaptunk, amelyet hajlamos mindenki egy kézlegyintéssel elintézni, de hát aki egy picit jobban ismeri a vízilabdát, az tudja, hogy a Hannover nem egy "klasszikus" német csapat, nem csupa "Jürgenek" érkeznek majd hozzánk, tele vannak légiósokkal, magyarokkal, szerbekkel.

Abszolút nem számítok könnyű párharcra, főleg úgy nem, hogy a visszavágó Hannoverben lesz.

Tiszteletet parancsoló, hogy szoros meccseket játszottak idén az OSC-vel és a Szolnokkal is, igyekszünk a lehető legjobban feltérképezni őket és felkészülni belőlük. Meg kell próbálnunk itthon olyan előnyt kiharcolni, amelynek birtokában nyugodtan utazhatunk Hannoverbe, bár ezen a szinten már tényleg minden előfordulhat és annak az ellenkezője is.