FACEBOOK

A grúzok elleni Világliga-meccs valóságos pihenés lesz...

A grúzok elleni Világliga-meccs valóságos pihenés lesz...
hozzászólás, 2015.10.19.

Magas hőfokon és kiemelkedő színvonalon zajlanak a szolnoki edzőmeccsek, de most kicsit megszakad a felkészülés: kedden 16 órakor Grúziát kell legyőzni a Világligában. Zalánki személyében újoncot avatunk, a válogatott csapatkapitánya pedig nem más, mint..., nem más mint...: Gór-Nagy Miklós!

A szolnoki eseményeken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Kedden rajtol a Világliga európai csoportselejtezőinek sorozata.

A csoport

Görögország-Románia
Magyarország-Grúzia

B csoport

Montenegró-Spanyolország
Szerbia-Franciaország

C csoport

Horvátország-Törökország
Oroszország-Olaszország

A VILÁGLIGA-SOROZAT TELJES EURÓPAI POGRAMJA


A magyar-grúz Szolnokon lesz, 16.00 órakor kezdődik, az M4 közvetíti, itt a vlv-n pedig szöveges élő tudósítással szolgálunk.

A magyar csapatot Benedek Tibor kedden jelöli ki, jelenleg még 14-en reménykednek, hogy őket nevezi a kapitány. (Egyikük nem szerepelhet, 13-as lesz a nevezési lista.)

A 14-es névsor:

Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós,  Hárai Balázs, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Zalánki Gergő.


Várhatóan egy újoncot avatunk, Zalánki Gergő (a névsorban szereplő egyetlen balkezes) még nem szerepelt hivatalos mérkőzésen a válogatottban. A csapatkapitány Gór-Nagy Miklós.

Hétfőn délelőtt és este is szabályos mérkőzést játszott egymással a Szolnok és a válogatott. Délelőtt Benedek Tibor gárdája nyert - nagyon jó mérkőzésen. Érződött, hogy Tóth Márton és Manhercz Krisztián csatlakozott a csapathoz (miként egyébként Gerendás György, az új másodedző is). Emellett Cseh Sándor, a szolnokiak vezetőedzője több játékosát a meccs nagy részében "parton tartotta", jól megterhelve ezzel a pörgős meccsen vízben lévőket.

Este egyértelmű fölényt mutatott a Szolnok, de a végén egy gólra feljöttek a "fiatalok", ekkor Madarasék még egy lapáttal rátettek és kétgólos győzelem lett a vége.

Az edzőmeccsek mellett a nap során hosszabb videózás és természetesen alapos taktikai, megbeszélés is szerepelt a programban.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- A délelőtti és a délutáni edzőmérkőzésnek is nagyon nagy volt az intenzitása. Min a két csapat nagyon akarta bizonyítani, hogy dominálni tud a meccsen - nem győzelmet mondok, mert igazából az most mellékes volt. Mindkét csapat gyakorolt is különböző dolgokat, s ez különösen érdekessé tette, hogy ebben a gyors játékban ki hogyan tud reagálni az új, váratlan fejleményekre. Mindemellett fontos megállapítani, hogy amiket megbeszéltük, azoknak az edzésen történő gyakorlására nem volt mód, élesben kellett bemutatni mindent. Volt, ami működött, volt, ami nem, de összességében az akarás, a küzdés szokás szerint csillagos ötös. Ez azonban a játékunknak csak a 30 százalékát jelenti, a maradék 70 százalék más öszetevőkből ál, például a befejezés hatékonyságából, az okos döntésekből - ezekben kell még javulnunk a holnap délutáni meccs kezdetéig.

VLV-VIDEÓK:


Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Jó estét kívánok Miklós! Nem tudom, hogy szerepel-e a bakancslistádon, de ha igen, akkor holnap kipipálhatod, mert csapatkapitányként fogod a többieket bevezetni. Azért ez egy elég nagy dolog szerintem. Hogy fogadtad ezt a hírt és mire számítasz holnap?

- Igen, de annyiban pontosítanék, hogy nem csak holnap leszek csapatkapitány, hanem már az vagyok igazából tegnap óta. Úgyhogy amik így ilyenkor kapitányi funkciók, azokat már ellátom. Amikor Tibi mondta, hogy rám gondolt - már sejtettem valahol - nyilván örültem neki, büszkeséggel tölt el, mert ez egy komoly funkció, nagyon komoly elődökkel. Úgyhogy ez mindenféleképpen megtiszteltetés nekem, egy szép feladat. Erről ennyit tudok mondani.

- Jó, hát azért azt hadd kérdezem meg, hogy azóta, amióta tudod, egy kicsit más fejjel gondolkodsz? Figyelsz más dolgokra is?

- Igen, azt kell mondjam, hogy igen.

- Egyet elmondasz?

- Figyelek arra, hogy optimális legyen a felkészülés a mérkőzésre, a csapatot figyelem, illetve hogy az olyan apróságok rendben menjenek, mint az indulás, az érkezés, minden meglegyen nekünk, kávé délután, stb, technikai dolgok.

- Azért a meccsen is lesz dolgod. Ez valószínűleg sokkal gyengébb csapat, mint a mai edzőpartneretek volt. Nem gondolnám, hogy veszély fenyegeti a sima győzelmet. Mégis furcsa meccs lesz, mert teljesen új a csapat. Mire számíthatunk? Sok a fiatal, mindenki bizonyítani akar. Nem lesz-e görcsös a játék? Hogy látod?

- Valóban, elég komoly odds van arra, hogy mi itt kikapjunk. Úgyhogy sokkal inkább valószínű az, hogy mi nyerünk, ez tényleg így van. Értesz hozzá azért, látom, nem először bizonyítod. :-) De ettől függetlenül abszolút nem becsüljük le az ellenfelet, hiszen azért vannak ott is nemzetközi játékosok, igazoltak a grúzok horvátot, montenegróit, úgyhogy biztos, hogy lesz feladat, de valóban, mi saját magunkkal foglalkozunk. De amellett, hogy fontos az egyéni motiváció, az, hogy mindenki bizonyítani akar, jól akar játszani, azért csapatként is nagyon jól kell funkcionálnunk, hiszen van egy taktika. Illetve a magyar válogatott mindig egy egységes, erős közösség, ami szintén egy nagy ereje a csapatnak.

- Köszönöm szépen ezt az összefoglalót és sok sikert kívánok az új funkcióhoz.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Zalánki Gergő a vlv-nek


- Szervusz, Gergő! Köszöntelek itt Szolnokon, a válogatott összetartásán. Az első hivatalos meccsedre készülsz. Nagyon érdekel, hogy ilyenkor milyen érzések vannak benned. Biztos, hogy játszani fogsz, vagy majdnem biztos, hiszen egyetlen balkezes vagy.  Hogy készülsz?

- Izgulok, természetesen. De próbálok már most is, ezen a három szolnoki kétkapun mindent beleadni, mert Tibi elmondta, hogy ez is ugyanolyan fontos sőt, talán még fontosabb is mint ez a grúz meccs. Úgyhogy már ezeken is teljes bedobással megyek. És remélem, hogy a grúz meccsre is ugyanígy marad bennem és akkor az is jól fog sikerülni.

- Két edzőmeccsen vagytok túl. Rengeteget is játszottál, tegnap szerintem ki sem jöttél a vízből gyakorlatilag. Mennyire fáradtál el? Milyen érzés volt?

- Nagyon elfáradtam. Igen, a tegnapi az még talán egy fokkal húzósabb volt. Ott még nem volt Manó és Tóth Marci. Kevesebb volt a csere, de ez a ma reggeli is kemény volt, úgyhogy elfáradtam rendesen.

- És hogy érzed a játékot? Milyen a komfortérzeted itt?

- Jó. A válogatott csapattársakkal, kb. az összessel játszottam már egy klubban is, úgyhogy jóban vagyok velük és kezdek belejönni ebbe a taktikába, úgyhogy kezdem érezni.

- Ha kicsit hosszabb távra gondolunk, a válogatottban van két balkezes, egy viszonylag fiatal és egy idősebb. Hogy gondolsz a jövőre ilyen a szempontból?

- Hát úgy gondolom, hogy nincs könnyű dolgom. De hát természetesen mindent megteszek, hogy akár az EB-re is, legalább így, kerettagként készülni tudjak velük, de természetesen az olimpiára is szeretnék menni. De hát ehhez, úgy gondolom, hogy sokkal többet kell nyújtanom. Igazából van esélyem, csak kevés, úgyhogy mindent bele kell adnom.

- Sok sikert kívánok először a ma esti újabb edzőmeccshez, aztán a holnapi hivataloshoz!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


vlv-képek a délelőtti edzőmeccsről


vlv-képek az esti edzőmeccsről