FACEBOOK

Megkezdődött a szolnoki hadjárat

Megkezdődött a szolnoki hadjárat
hozzászólás, 2015.10.18.

Egyszerre két magyar válogatott volt a vízben vasárnap este a szolnoki Arénában. Borzasztóan kemény edzőmeccsel vette kezdetét a vb utáni új korszak. Helyszíni riportunk.

A felkészülés során készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A felkészülésre és a Grúzia elleni keddi Világliga-selejtezőre meghívottak hivatalos névsora:

Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton - kapusok,
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós,  Hárai Balázs, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Zalánki Gergő.


A hivatalos meccs előtt négy edzőmérkőzés szerepel a programban, s ezek a találkozók - ez nem kétséges - sokkal keményebbek, magasabb színvonalúak, mint a grúzok elleni meccs lesz. Az ellenfél ugyanis a Szolnok csapata, a standard válogatottak egész sorával (Varga testvérek, Madaras, Vámos, Decker Attila és Nagy Viktor, de talán Kis Gábor sem sértődik meg, ha az extraklasszisok közé soroljuk...).

(Senki ne tartson attól, hogy az egyes taktikai variációk  gyakorlása segíti a szerbeket, ugyanis a Szolnok szerbjei nincsenek itt, ők is Világliga-meccset játszanak saját válogatottjukkal, csak Aaron Younger van a légiósok közül.)


vlv-képek


A meccset üres lelátók előtt, rendes órával, bírókkal, időkérésekkel játszották. És hiketetlen pörgéssel. Mindkét edző viselkedése is jelezte, hogy ez nem ulibili meccs, hanem komoly összecsapás, Cseh Sándor és Benedek Tibor is gyakran emelte fel a hangját, nem mintha ösztökélésre szorult volna bárki is a két csapatban. Érezni lehetett a feszültséget, nyilvánvaló volt, hogy nem csak a fehér sapkás válogatottak, hanem a hazai pályán játszó Szolnok játékosai is nagyon bizonyítani akarnak. Ebből egy jó kis meccs kerekedett - sokkal nagyobb volt az iram, mint az egyébként nem rossz szombati OSC-Nagyvárad BL-selejtezőn. (A Szolnok nyert egy góllal.)

Edzés közben befutott Tóth Marci, aki egyenesen Nápolyból érkezett - nem sok alvással. Persze rögtön megkérdeztük, milyen volt az a bizonyos utolsó Eurokupa-selejtező, amit nem sikerült megnyerni, s ez a kiesést jelentette a Fradi számára. (Manhercz Krisztián jobb kedvű lesz, amikor hétfőn csatlakozik a többiekhez, ők a Szegeddel sikerrel vették az akadályt Splitben és ott vannak a negyeddöntőben.)

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Hét közben láttam egy Eger-OSC kétkaput, akkor azt gondoltam, hogy ha sok ilyen lenne, akkor nagyot lépne előre a magyar vízilabda és reménykedtem abban, hogy hasonlóak lesznek a Szolnokkal vívott itteni kétkapuk. Egyelőre ez ilyen volt. Amit szerettem volna, hogy - különböző okok miatt - mind a két csapat tagjai motiváltak legyenek, az megvalósult.

Gyakoroltunk új dolgokat, szerintem egyébként a Szolnok is, és ami a lefontosabb: itt nagyon gyors reakcióra van szükség. Amikor két ilyen csapat öszecsap, akkor sok gondolkodási idő nincsen, úgyhogy nagyon fontos megtudni azt, hogy kik azok a játékosok, akik a leggyorsabban tudnak reagálni ezekben a különleges helyzetekben.

Kíváncsi vagyok, hogy a holnap esti játék mennyivel lesz lassabb, egyelőre nagyon-nagyon jó volt ez.

VLV-VIDEÓK:


Tóth Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci! Köszöntelek itthon! Hát, gondolom hogy nincsenek túl jó érzéseid. Kérlek mondd el, hogy milyen volt ez az utolsó meccs a nápolyi Eurokupa-tornán.

- Valóban nincsenek jó érzéseim, hiszen nem folytathatjuk az utunkat az Eurokupában. Az utolsó meccs nagyon küzdős mérkőzés volt. Ugye, alig telt el talán tíz óra a két mérkőzés között, aközött, amit tegnap játszottunk, illetve amit ma reggel. És hát, egy feltüzelt Kirishivel játszottunk, de mi is nagyon föl voltunk tüzelve. Úgyhogy nüanszokon múlott. Sajnos ez a nüansz most nem a mi javunkra fordította a mérkőzést. De azért le a kalappal a csapat előtt, mert jól játszottunk. Én azt gondolom, hogy a végén egy kis "külső körülmény" is kellett ahhoz, hogy ne tudjunk győzni.

- Ezek voltak a "nüanszok".

- Így van, ezt így is lehet mondani.

- Azért valamit mondjál erről, mert csak a hírét hallottuk, hogy botrányos dolgok történtek.

- Igen. Vezettünk 8:7-re, ezt megelőzően nem adtak meg nekünk egy teljesen tiszta ötméterest. És volt egy keresztbe úszása az orosz csapatnak, és egy keresztpassz, de a passzt egy méteren vette át és körülbelül fél méterről dobta be a kapuba a játékos, ez abszolút szabálytalan gól volt, úgyhogy nem értettük, hogy miért adták meg. És úgy, hogy abban a negyedben mi öt hátrányt védekeztünk ki zsinórban. Elöl keveset kaptunk, úgyhogy nem volt egyenlő mérce, én azt gondolom. De magunkban kell keresni a hibát, az utolsó támadásnál kaptunk egy emberelőnyt, azt nem lőttük be. Ha azt belőjük, akkor nincs miről beszélni, bármilyen bírói segédletet is kaptak  az oroszok, megnyertük volna a mérkőzést.

- Ez nagyon sportszerű megnyilvánulás volt. Marci. Egy mondatot még arról, hogy mit vársz - most már csatlakoztál a többiekhez - ettől a két-három naptól?

- Nagyon örülök, hogy itt lehetek újra, úgyhogy nagyon motivált is vagyok ez ügyben. Most este szeretném magam kipihenni, hogy holnap teljes erőből tudjak játszani. Most érkeztem meg ebben a pillanatban, úgyhogy igazándiból még sokat nem tudok mondani. Még Tibivel sem tudtam beszélni. Szerintem itt az este folyamán ez meg fog történni.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést és jó munkát holnapra!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Salamon Ferenc a vlv-nek

- Szervusz, Feri! Hát, ha tegnap elfáradtál a BL-selejtezőn, akkor mit mondasz ma...? Ez szerintem sokkal keményebb volt, mint a tegnapi...


- Üdvözlök mindenkit! Más iram volt, azt kell mondjam, de mind a két mérkőzésnek megvolt a maga tétje. Tegnap, ugye a klubban harcoltunk, hogy bejussunk a BL-főtáblára, nagyon elfáradtunk, tényleg mindenki maximumot hozott, most egy másik feladat következik, amit teljesítani akarok és ma is nagyon elfáradtam... Kevesebben is voltunk, ugye, két emberrel, Krisztiánnl és Marcival (Manhercz Krisztiánnal és Tóth Mártonnal - a szerk.), holnaptól már többen leszünk.

- Az látszott, hogy iszonyatosan akar bizonyítani mindenki és nem csak az, aki nálatok játszott, hanem az ellenfélnél is, és hát, hihetetlen, hogy milyen iram volt.

- Igen, ez egy nagyon jó edzéslehetőség, úgy gondolom, a Szolnoknak is, meg nekünk is, azoknak, akik a válogatottba be akarnak kerülni. Hasznos lesz ez a pár nap, mindamellett, hogy azért egy Világliga-meccset is kell játszani itthon, úgyhogy fel van adva a lecke.

- Felépítettél magadban valamit? Tudod, hogy mit akarsz bizonyítani? Mi van az agresszivitással?

- Úgy érzem, hogy jó úton haladok ebben az évben, amit elvárok magamtól az a kőkemény játék és a magabiztosság, amit sugárzok kifelé, a társak felé is, megspékelve egy-egy jó passzal, lövéssel, az irányításal, ez az, amit tökélyre kell fejlesztenem, úgyhogy van dolog.

- Jó munkát kívánok és jó meccset ked estére. Nem tudom, ha a grúzok ezt a mait látták volna, el se jönnének...

- A felét látták, el is mentek gyorsan aludni...

- Köszönöm szépen, jó pihenést!