FACEBOOK

Bisztritsányi Dávid a Reggeli Startban

Bisztritsányi Dávid a Reggeli Startban
hozzászólás, 2015.10.15.

Az OSC kupaszerepléséről és a válogatottsággal kapcsolatos reményeiről kérdezték a Reggeli Startban csütörtökön Bisztritsányi Dávid kapust, akit Benedek Tibor meghívott a nemzeti csapat hétvégi összetartására és jövő keddi Világliga-meccsére.

Az OSC-sek egyelőre semmi mással nem foglalkoznak, csak a szombati BL-selejtezővel, a Nagyvárad elleni budapesti visszavágóval, amelynek kimenetele az egész további szezont meghatározza, hiszen nem mindegy, hogy az Eurokupában folytathatják-e vagy a Bajnokok Ligája főtábláján.

A magyar csapat kétgólos előnyt szerzett idegenben, de nagyon oda kell figyelnie, hogy az eséllyel valóban élni tudjon.

Ami az esetleges főtáblaszereplést illeti, Bisztro szerint a Partizant és a Galatasarayt az OSC-nek oda-vissza vernie kell, mert jobb csapat. A Jugot itthon szintén le kellene győzni és akkor a csoportban még szereplő Pro Recco-Szolnok párossal szemben már a kisebb bravúr is a továbbjutást jelenthetné.

Az OSC kapusa nem gondolja azt, hogy most, a nem jól sikerült nyári szereplés után könnyebb bekerülni a válogatottba. Kazanyban így jött ki a lépés, de szerinte a csapat ugyanolyan erős, mint korábban volt. Néhány hónappal ezelőtt beszélgetett vele Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki elmondta elvárásait, s biztatta őt. A mostani lehetőségben Bisztritsányi nem is annyira a keddi Világliga-meccset tartja bizonyítási alkalomnak, mint inkább azt a négy edzést, amely a Grúzia elleni találkozót megelőzi. Megemlítette, hogy neki a taktika terén azért két-három éves hátránya van, s ezt két-három nap alatt nem könnyű, de nem is lehetetlen pótolni.

Szombathy Pál műsorvezető kérdésére Bisztro elmondta: kapusként legnagyobb erényének a védelem irányítását tartja. Elsődleges célja természetesen a válogatott Eb-keretébe való bekerülés, amire most valószínűleg négyen pályáznak, de nagyon sok a fiatal kapustehetség is.

A válogatott másodedzőjének kinevezett Gerendás György korábban két és fél évig volt az edzője, az ő habitusa Bisztro szerint mindenféleképpen olyan új ingert fog adni a játékosoknak, amivel csak jól járhatunk.

A teljes beszélgetés: