FACEBOOK

Kikapott az OSC Debrecenben

Kikapott az OSC Debrecenben
hozzászólás, 2015.10.10.

A bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése született Debrecenben, az OSC viszonylag simán kapott ki a jól játszó Debrecentől.

E-on OB1, akapszakasz

4. forduló

A csoport


Október 3-án játszották:

Kaposvár-Eger 5:18 (2:5, 1:4, 1:3, 1:6)
G.: Parezanovics 3, Vindisch, Juhász-Szelei, ill. Hárai 4, Szivós, 3, Erdélyi, Cuckovics, Vapenszki 2-2, Lőrincz, Bedő, Mata, Biros B., Milos Csuk

Október 10., szombat

BVSC-Szolnok 8:12 (1:2, 2:2, 1:6, 4:2)
G.: Pásztor 3, Török B. 2, Nagy S., Szabó Bence, Szabó Bendegúz, ill. Varga Dénes, Younger, S. Mitrovics 2-2, Jansik D., Vámos, Fülöp B., Kis G., Gocics, Alekszics

Szentes-Miskolc 9:9 (2:1, 2:3, 3:3, 2:2)
G.: Vörös, Szekulics 3-3, Nagy M. 2, Somogyi, ill. Milicsics 4, Jakab D., Hornyák, Hegedűs, Petkovics, Somlai

Szeged-Tatabánya 12:5 (3:1, 6:1, 1:0, 2:3)
G.: Kiss Cs. 3, Varga II. Zs., Manhercz Á., Chilkó 2-2, Sánta, Pellei, Kunac, ill. Garancsy 2, Práczky, Kiss Gy., Regős

B csoport

Október 10., szombat

FTC-Vasas 10:3 (3:1, 1.1, 2:0, 4:1)
G.: Nyéki 3, Dőry, Roach 2-2, Tóth M., Avramovics, Marko Csuk, ill. Szarics 2, Mészáros Cs.

Honvéd-Pécs 11:4 (1:2, 5:1, 3:1, 2:0)
G.: Kovács G. 4, Simon R. 2, Kiss G., Borsós, Fazekas, Kiss B., Fejős, ill. Rakonjac 2, Horváth Zs., Krizsán

Debrecen-OSC 7:5 (0:1, 2:2, 2:0, 3:2)
Kállay 3, Hoppál, Kincses, Süveges, Szőke Sz., ill. Salamon, Nagy Á., Gór-Nagy, Bátori, Kovács G.


Nagy Anita/DVSE-fotók


VLV-VIDEÓK (M4):

0:1 - Gór-Nagy gólja

1:1 - Kállay első gólja

2:1 - Hoppál gólja

2:2 - Nagy Ádám gólja

2:3 - Salamon gólja

3:3 - Kincses gólja

Lévai ötméterest véd

4:3 - Kállay második gólja

5:3 - Kállay harmadik gólja

6:3 - Süveges gólja

7:3 - Szőke Szabolcs gólja

7:4 - Bátori gólja

7:5 - Kovács Gábor gólja



Vincze Balázs az M4-nek


- Vincze Balázs, az OSC edzője áll mellettem. Hát..., gondolom, nem ezért utazott le az OSC együttese Debrecenbe, hogy kikapjon 7:5-re. Nem tudom, mekkora meglepetés ez negatív értelemben a csapat számára? Nekem az a szó jut eszembe, ha elsősorban a támadójátékot nézem, hogy valami fásultság volt ezen a gárdán. Miért vajon?

- Igen, okosat kéne most mondani, de nem is igazából most, hanem akkor, amikor fokozatosan húzott el a Debrecen, hogy azt megakadályozhassuk, de nem sikerült. Valóban, én is azt éreztem, hogy messze voltunk attól az energiadús játéktól, mint amire ez ellen a Debrecen ellen szükség lett volna. Egyébként már a meccs előtt is mondtam, hogy itt azért nem olyan Debrecennel állunk szemben, amely ellen azt lehet mondani, hogy a mérkőzésen a gólkülönbség mértéke a kérdéses, hanem talán a korábbi meccsei nem azt a játékot hozták, ami benne van a csapatukban. Ettől függetlenül azért nekünk, ahova mi szeretnénk akár a magyar bajnokságban, akár minden fronton kerülni, ezt a játékot, ezt a mai mérkőzést – nem azt mondom, hogy komolyabban kellett volna venni, mert komolyan vettük -, hanem valahogy, ahogy te is említetted, a támadásaink sokszor ötlettelenek, és olyan hatvanszázalékos energiával teliek voltak, ami nyilvánvaló, hogy nem csak a Debrecen, hanem egyik magyar csapat ellen sem megengedhető.

- Akkor nem azt mondod, hogy talán túlságosan elhittétek, hogy simán megvan ez a mérkőzés, félgőzzel is? Nem ezen múlt?

- Szerintem nem ezen múlt, hanem azon, amire vágyunk ebben az évben, hogy meccsek meccsek után jöjjenek, és BL-főtábla, meg minden. Viszont ehhez fel kell készülnünk megfelelően, amit tavaly ki tudtunk használni, hogy nem kerültünk a főtáblára, most még mindig nem vagyunk ott. Sokan azzal foglalkoznak körülöttünk, hogy igen, majd jövő héten a Nagyvárad, de a meccs előtt is mondtam, hogy nem a Nagyvárad, hanem a Debrecen. Látszik, hogy a Debrecent valóban komolyan kellett venni. Komolyan vettük, de mégis kevesek voltunk. Tamásnak gratuláltam, nagyon szépen összerakták most, és megtalálták azt a rést, amivel minket ezen a mai napon meg lehetett verni.

- Köszönöm szépen, és sok sikert kívánok azért a Nagyvárad elleni BL-mérkőzéshez.

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Tamás az M4-nek

- Tedd a kezedet a szívedre légy szíves: amikor tudtad, hogy az M4 Sporton itt az OSC elleni mérkőzést adjuk, örültél és vártad azt, hogy egy sima Debrecen-győzelem lesz?


- Természetesen a mérkőzés előtt azt mondtam neked a kávézóban, hogy jobb lett volna, ha a Vasas elleni vagy a Honvéd elleni mérkőzésünket közvetíti a tévé, viszont azt a játékosaim bizonyíthatják, hogy mit mondtam a megbeszélésen, és más kérdés, hogy mit mondok neked. Azt gondolom, hogy semelyik mérkőzés nem lefutott. Ezt mondtam nekik is, és azt kértem, hogy azt lássam rajtuk, hogy tiszta erőből játsszanak, és azt én úgyis látni fogom, hogy a körülmények, a külső körülmények mennyire befolyásolják az eredményt. Nekem az a fontos, ha azt látom a játékosaimon, hogy tiszta erőből játszanak, mindent megtesznek a győzelemért, és megcsinálják azt, amit kérek. Azt kell, hogy mondjam, ma többet is tettek annál, mint amit kértem, sokszor voltak nagyon jó egyéni, improvizatív megoldások.

Kiemelném Kállay Márkot, aki ma ennek a csapatnak a vezére volt, amellett, hogy gólokat lőtt, rettentő hasznosan játszott, nagyon jól irányított, ahogy kellett, nem véletlen, hogy ő a csapatkapitány. Örülök, hogy ennyire jól játszott és annak is örülök, hogy a többi játékosom csapatként játszott. Mindenképpen ki kell emelnem Lávai Marcit, mielőtt elfelejteném..., nélküle ez az egész nem jöhetett volna létre.

- Tamás, gratulálok neked!



Kállay Márk az M4-nek


- Neked is gratulálok, hárok gólt lőttél, csapatkapitányként, azt hiszem, a válladra vetted a csapatot. Egyébként 8/6-os az emberelőny-kihasználásotok és hát, remek volt a védekezés. Nem tudom, nagyjából megfogalmaztam a lényeget, amivel nyerni tudtatok?

- Igen. Ez volt a győzelmünknek a lényege. Az elején is jól használtuk ki az emberelőnyöket, a végén meg a kapufás játékosainkat is meg tudtuk játszani, kívülről is belövöldöztük a fórokat, úgyhogy..., ez jellemző volt az előző mérkőzésre is, 50 százalék fölött lőttük a fórokat akkor is, most is, és ennek nagyon örülök. A védekezésünk pedig, ahogy már a meccs beharangozójában is említettük, mondtam én is, összeállt, ez komoly erőt jelent a továbbiakra is.

- Tényleg hittetek abban, hogy megverheitek az OSC-t? Őszintén!

- Mindig hiszünk benne, ez az, ami az erőt adja nekünk. Ez az idei Debrecen nagyon jó csapat szerintem és elsősorban a szellemiségét tekintve, úgyhogy..., örülök ennek a győzelemnek.

- Köszönöm szépen, gratulálok neked is és az egész Debrecennek!


GÓR-NAGY MIKLÓS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Egyértelműen látszott, hogy nagyon indiszponáltak voltunk, különösen támadásban. Egy darabig a jó védekezéssel - sajnos úgy kell fogalmaznom: - meccsben tartottuk magunkat, de egy pár egyéni hiba történt, amit góllal büntettek a hazaiak, mi pedig továbbra sem tudtunk újítani és így a Debrecen megérdemelten nyert.

- Mit kellett volna másként csinálni?

- Mondjuk legalább hárommal több gólt lőni... Hirtelen ez jut eszembe. Az akarással nem volt gond, próbálkoztunk, de mégis, kicsit valahogy "le voltunk ülve". Mindent később reagáltunk le fejben, olyan másfél másodperccel, ez történt a helyzetfelismerések, a lövések esetében, s ez komoly gondokat okozott ma. Nyilván azon vagyunk, hogy legközelebb ilyesmi ne történjen. Előfordulhat ilyen egy csapat életében, hogy fizikális vagy lelki ok miatt gyengébb a teljesítmény, de ilyen helyzetekben is jobban kell tudni játszani, eggyel több gólt kell lőni, mint az ellenfél. Ez ma nem sikerült, de a lefújás óta azzal foglalkozunk, hogy meg tudjuk oldani az ilyen helyzeteket is.

- Nagyon hamar itt lesz egy döntő fontosságú meccs, mennyi marad bennetek ebből a maiból...?

- Tanulni kell belőle. Egy ilyen vereség egy első osztályú sportolót inkább arra késztet, hogy kétszeres erőbedobással készüljön a következő megmérettetésre, a következő edzésre, bármire, ami egy sportoló napjait meghatározza. Én nagyon bízom a csapatban, bízom magunkban is, ezen az úton fogunk elindulni.


Október 14., szerda

UVSE-KSI 9:6 (3:2, 1:2, 2:1, 3:1)
G.: Dávid Z. 3, Benczur 2, Tóth Z., Keresztúri, Szentesi, Kovács Csatlós, ill. Boros T. 2, Bicskei, Jávor, Marnitz M., Hangody L.