FACEBOOK

BL - az OSC és a Szolnok is nyert idegenben

BL - az OSC és a Szolnok is nyert idegenben
hozzászólás, 2015.10.03.

Mindkét BL-selejtezős csapatunk megtette, amit kell: saját párharcában idegenben szerzett előnyt az október 17-i visszavágóra.

BL-selejtezők a főtábláért, 1. forduló

A visszavágók időpontja október 17. A továbbjutás a két meccs összesített eredménye alapján dől el. A kiesők az Eurokupa negyedöntőjében folytathatják a szereplést.

Primorje Rijeka-Hannover 19:6 (7:1, 3:1, 3:2, 6:2)
G.: Burics 4, Radu, Muslim 3-3, Krapics, Vukisevics, Setka, Boskovics 2-2, Dedovics, ill. Radovics 3, Bolovics 2, Jokics

Jadran Herceg Novi-Brescia 14:6 (3:1, 4:3, 4:1, 3:1)
G.: N. Janovics 5, Ukropina 3, Popadics 2, Vidovics, Spaics, Banicsevics, Rangyics, ill. Molina, Rizzo 2-2, Guerrato, Bertoli

Marseille-Szolnok 6:7 (0:0, 0:1, 3:3, 3:3)
G.: Monneret, Khasz 2-2, Crousillat, Camarasa, ill. S. Mitrovics 2, Madaras, Alekszics, Varga Dániel, Varga Dénes, Kis G.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon kemény mérkőzés volt fizikálisan és az úszás szempontjából. Csak egy góllal győztünk, de a lövéseinken, a helyzetkihasználáson kívül mással nem lehetek elégedetlen, hiszen sokáig nulla gólon tudtuk tartani az ellenfelet. Aránylag sok helyzetet kialakítottunk, ezek egy részét nem tudtuk belőni. A későbbiekben sokkal eredményesebben szeretnénk játszani, most, hogy elkezdődik a fontos meccsek időszaka, remélhetőleg javulni fog a lövőforma.

Az első két negyedben nem kaptunk gólt, de mi sem tudtuk  belőni a helyzeteinket. A harmadik játékrészben már nagyjából látszott, hogy egy vagy két vagy három góllal fogjuk tudni megnyerni ezt a meccset. Most sem tudom megmondani, hogy 6:4-nél, másfél-két perccel a vége előtt miért nem adták meg Varga Dániel ötméteresgólját, azzal 7:4 lett volna. De nyilván, szinte mindegy, hogy egy góllal vagy hárommal nyertünk, hazai pályán úgyis győznünk kell. A látottak alapján talán a háromgólos különbség lett volna igazságos - de hát ilyen nincsen. Végül is nem könnyen, de végig vezetve megnyertük a találkozót. Azért nem véletlen, hogy ez a Marseille egy góllal kapott ki két hete Rijekában. Egy kemény, harcos ellenfél, amelynek nem olyan az év eleje, mint nekünk. Jó kis csapat, nekünk pedig éppen ilyen meccsek kellenek, hogy formába lendüljünk. Két két múlva mindenképpen nyernünk kell otthon.

VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Az alapelvárást teljesítettükk, hiszen nyertünk egy góllal, elégedettek mégsem vagyunk, mert mindenki érzi, hogy a végén kialakulhatott volna nagyobb arányú győzelem is. Támadásban nem játszottunk jól, ami abban nyilvánult meg, hogy a lövések nem voltak annyira élesek, örülök, hogy közben azért a védekezésünk jól működött. Szinte végig vezettünk, a támadásbeli "produkciót" pedig annak tudom be, hogy ez volt az első igazán éles, fontos meccsünk, egyelőre még más típusú edzésmunkát is végzünk. Két hét múlva már sokkal jobban működő támadójátékot is várok.

- Miért nem adták meg az ötméteresgólodat?

- Azt mutatta a bíró, hogy öt méteren belülről lőttem be a büntetőt. De szerintem inkább egyéni szereplési vágy áldozata lettem/áldozatai lettünk ezzel az ítélettel.


Nagyvárad-OSC 7:9 (2:3, 2:2, 1:3, 2:1)
Chioveanu 3, Negrean 2, Popoviciu, Cretu, ill. Bátori, Salamon 3-3, Kovács G., Graham, Drasko Brguljan

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Chioveanu első gólja

1:1 - Bátori első gólja

1:2 - Kovács Gábor gólja

2:2 - Negrean első gólja

2:3 - Salamon első gólja

3:3 - Cretu gólja

3:4 - Graham gólja

4:4 - Popoviciu gólja

4:5 - Bátori második gólja

4:6 - Bátori harmadik gólja

4:7 - Salamon második gólja

4:8 - Drasko Brguljan gólja

5:8 - Chioveanu második gólja

6:8 - Negrean második gólja

6:9 - Salamon harmadik gólja

7:9 - Chioveanu harmadik gólja


VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- A 8:4-es részeredmény után lehetett volna a végén akár nagyobb különbség is, de örülünk ennek a kettőnek is. Nem tesz minket elbizakodottá, összeszedett, jó játékra lesz szükség két hét múlva, hogy kivívjuk a főtáblára jutást. Szóval összességében véve lehetett volna jobb is, de a végén meg lehetett volna rosszabb is, mert egy emberhátrányt védekeztünk ki az utolsó pillanatban. Szerintem boldogok lehetünk ezzel a kétgólos győzelemmel. Nyilván győzni jöttünk ide, de benne volt az is, hogy ez esetleg nem sikerül. Ehhez képest "két fával", mármint előnnyel megyünk haza, ezt én jónak értékelem.

Támadásban inkább azt nyújtotta a csapat, amit vártam, védekezésben kicsit több hiba volt a kelleténél. Egy fontos mérkőzésen nagyon ritka a hiba nélküli játék, de törekszünk arra, hogy kevesebb hibát csináljunk a védekezésben.

- Ez után a meccs után hogy látod az esélyeket a továbbjutásra? Van-e valamilyen veszély ebben a kétgólos előnyben?

- Van. Én ezen a meccsen is azt éreztem, hogy a Nagyvárad erősen küzd azért, hogy főtáblára kerüljön, valószínűleg a visszavágóra is harcosan fognak majd érkezni, nekünk arra kell figyelnünk, hogy a fejünk rendben legyen. Tiszta fejjel, jó állapotban kell megkezdeni azt a meccset a Nyéki uszodában, hogy egy pillanatig se forogjon veszélyben a célunk elérése, azaz a főtáblára jutás.

SALAMON FERENC (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Úgy alakult a meccs, ahogy vártuk, nekünk estek, jól kezdtek, de sikerült átlendülnünk az első negyedben ezeken a perceken, szép folyamatosan felépítettük magunkat és négygólos előnyre is szert tudtunk tenni. Ebből a végén kettő maradt meg, de nem vagyunk telhetetlenek, ennek is örülünk- Ez a Nagyvárad egy lelkes, fiatal csapat, a visszavágón is észnél kell lennünk és ez a két gól pontosan jó arra, hogy senki sem fogja elbízni magát közülünk és maximálisan odatesszük magunkat a visszavágón is. Én személy szerint jobban örülök ennek, mint ha nagyobb arányú győzelmet arattunk volna.

- Milyen volt a hangulat?

- Telt ház előtt jó hangulatú, közönségszórakoztató meccset játszottunk, normálisak, korrektek voltak a román szurkolók. Volt egy kis OSC-s szurkolótábor, lelkesen buzdítottak minket, s amikor gólt jőttünk, csak őket lehetett hallani az uszodában, az ezer-ezerötszáz hazai néző elcsendesedett, s azért ez nagyon jó érzés volt...


vlv-képek, Christian Sándor felvételei