FACEBOOK

Eurokupa, Népliget, 3. nap

Eurokupa, Népliget, 3. nap
hozzászólás, 2015.10.02.

A dolgok továbbra is jól haladnak, két magyar csapatot várunk a budapesti selejtezőtorna első két helyére - reálisan. Eredmények, nyilatkozatok, fotók, gólok péntekről.


AZ ELSŐ NAP TÖRTÉNÉSEI, EREDMÉNYEK, NYILATKOZATOK, FOTÓK, GÓLOK

A MÁSODIK NAP TÖRTÉNÉSEI, EREDMÉNYEK, NYILATKOZATOK, FOTÓK, GÓLOK

Eurokupa-selejtező, A csoport, 3. nap

Szeged-Esslingen 23:11 (5:1, 6:2, 3:4, 9:4)

G.: Manhercz K. 6, Kiss Cs. Kunac 3-3, Varga II. Zs., Pellei, Manhercz Á., Seman 2-2, Sedlmayer, Chilkó, Sánta, ill. Glaser 4, Nossek 3, Hadar 2, Rothfuss, Van der Bosch


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):


Manhercz Ádám első gólja


Sánta gólja


Kiss Csaba megúszásgólja


Kiss Csaba második gólja


Pellei második gólja


Glaser első gólja


Van der Bosch gólja


Manhercz Krisztián harmadik gólja



Varga Péter a DigiSportnak


- Gólokra nem lehetett panaszunk, Faragó Tamással azt beszéltük, hogy a nézők gólokat akarnak látni és jól szórakozni. Azt hiszem ez megtörtént. Te mennyire szórakoztál jól itt a németek elleni gólzáporos győzelem alkalmával?

- Én azt gondolom, hogy ez egy ilyen kötelező jellegű mérkőzés volt. A tegnapi napot látva és a német csapat eredményeit figyelve, talán azt ki lehet jelenteni, hogy ez a leggyengébb csapat a csoportban. Azt gondolom, hogy ez meg is látszódott az eredményen. Annak külön örülünk, hogy Bognár Bendegúz, aki nemrég múlt 18 éves, bemutatkozott nemzetközi szinten is.

- Mondhatnánk, hogy még hátra van a java, bár ugye a Acquachiara elleni rangadót szépen letudtátok, de a ti gondolataitokban is már a szombat esti, Fradi elleni házi derbi járkál?

- Még abszolút nem, hiszen szombati délelőtt még van egy Kotor-mérkőzés. Nem szeretnék előre szaladni, a holnapi mérkőzést le kell játszani. Azt is szeretnénk megnyerni, legjobb tudásunk szerint és majd csak utána foglalkozunk a Ferencvárossal.

- Ez a Primorac ugye nagyon megfiatalított gárda. Okozhat meglepetést, tehát véresen komolyan kell venni ezt a mérkőzést vagy azért ott is biztos győzelemre számítasz?

- Azt gondolom, hogy minden mérkőzést véresen komolyan veszünk, ahogy ennek is az elejét komolyan vettük, azt is az elejétől megpróbáljuk komolyan venni. És minél hamarabb ellépni tőlük egy 3-4-5 góllal, ami aztán minket meg tud nyugtatni és tudjuk a saját ritmusunkat és saját játékunkat játszani, illetve mentálisan az kevésbé megterhelő a délutáni, illetve a vasárnapi mérkőzés előtt, nem mindegy, hogy mennyit vesz ki-belőlünk egy mérkőzés.

- Köszönöm szépen, sok sikert a további mérkőzésekhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz, Manó! Hát, ilyenkor is nyilatkozni kell, amikor nagyon nyertek. Ilyenkor ugyanolyan nehéz általában, mint amikor veszít a csapat, azt tapasztaltam. A németeket simán vertétek. Hogy értékeled ezt a mostani meccset?

- Sikerült egy nagy arányú győzelmet aratnunk, 23:11 lett számszerűen, ha jól tudom. Az egyik leggyengébb csapat volt, ugye, a mi csoportunkban. Egy jó gyakorlómeccs volt a következő három meccs előtt.

- Az egész tornáról eddig hogy vélekedsz?

- Nagyon pozitívan, ugyanis egyrészt a szervezés nagyon profi, ezt meg kell, hogy köszönjük a Ferencvárosnak. Másrészt meg a csapat eddig nagyon jól teljesített. Az Acquachiara-t sikerült nagyon magabiztosan 10: 5-re megvernünk és eddig, ugye, veretlenül állunk a csoportban.

- Veretlenül álltok, holnap a Fradival fogtok játszani - többek között, - és már egy döntetlen elég a csoportelsőséghez valószínűleg. Attól a meccstől te mit vársz?

- Nyilván nem szabad így hozzáállni, hogy már egy döntetlennel adott esetben mi vagyunk az elsők. Ugye a Fradival játszottunk tavaly a négybe kerülésért és alulmaradtunk velük szemben. Tehát egy ilyen tüske van a csapatban, amit szeretnénk "viszonozni". Nagyon kemény meccsere számítok, de igyekszünk a maximumot nyújtani és nyerni.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést kívánok mára!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


FTC-Primorac Kotor 17:4 (2:1, 4:1, 4:0, 7:2)
G.: Dőry 5, Marnitz G. 3, Tóth M., Swift, Marko Csuk 2-2, Pohl, Roach, Avramovics, ill. Bualtovics, Latkovics, Krivokapics, Vukasovics


vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):


Tóth Márton csavargólja


Dőry első gólja


Marnitz Gergő második gólja


Tóth Márton második gólja


Marnitz Gergő harmadik gólja


Dőry harmadik gólja


Dőry ötödik gólja



Varga Zsolt a DigiSportnak

- A Ferencváros a vártnál is, talán mondhatjuk is, hogy magabiztosabban 17:4-re verte a montenegrói Primorac Kotor csapatát és hát egy kisimult tekintetű Varga Zsolt vezetőedző áll itt velem szemben. Nem tudom, te ekkora különbségre számítottál-e, az egyébként valóban fiatal montenegrói csapattól?

- Ugye a Kotor is egy nagyon jó nevű csapat, nem tudtuk előre, hogy milyen erőt képviselnek. Láttuk azért őket a napokban, hál istennek tudtunk most már belőlük jobban készülni videóanyaggal is, úgyhogy azt gondolom, hogy azért ez sokat segített és azért azt láttam rajtuk, hogy ahogy jönnek a mérkőzések egymás után, ők is egyre inkább fáradnak. Hál istennek ez egy jó, magabiztos győzelem volt.

- Veletek mi a helyzet ezen a fronton, mert azért a Fradinál is erőltetett menetelés ez, akárhogy is nézzük. Van még hátra ugye két mérkőzés, szóval a csapat milyen erőben van? Hogy bírják a srácok?

- Most jónak láttam, tegnap este azért már láttam mindenkin a fáradtság jelét, sőt azt mondhatnám, hogy inkább már tegnap reggel is, mert ugye a Splittel egy kemény meccset játszottunk, most, hogy volt ez  fél nap pihenő, ez így jót tett mindenkinek. Próbáltam a cseréket úgy intézni, hogy akik sokat játszanak, azok most valamivel kevesebbet játsszanak.

- Már mindenki gyakorlatilag a holnap esti, Szeged elleni házi derbiről beszél, nyilván lesz még előtte egy kötelező házi feladat a németek ellen. Hogy építed fel a holnapi napot? Mit vársz az utolsó két meccstől?

- Igen, mindenképpen fontos, az első lépés ugye az Esslingen ellen, utána egy kis pihenő. Együtt ebédelünk, hogy legyen együtt a csapat mindenféleképpen és nekimegyünk a Szegednek, ahogy csak tudunk.

- Mit látsz most így a Fradi és a Szeged vonatkozásában? Ugye a Szeged is nagyon magabiztos, de főleg az olaszok ellen nagyon imponáló volt, ahogy nyertek. Tehát, mire lehet számítani, mondjuk egy laikus néző kit lásson esélyesebbnek ebben a párharcban? Nem tudom, te mennyire vagy elfogult ebben, persze.

- Én azt gondolom, hogy a két csapat úgy nagyjából a bajnokságban is kiegyenlített párharcot fog vívni egymással, ugye a Szeged meg mi. Látom én is azt, hogy elég magabiztosan védekeznek hátul. Pont a meccs előtt beszéltem Gerendással erről, hogy nagyon stabilak és jónak tűnik a Szeged, bár bízom benne, hogy azért át fogjuk tudni törni ezt a védelmi falat.

- A továbbjutással nyilván nem lesz gond, s öt év elteltével a Ferencváros visszatért a nemzetközi porondra. Hogy látod, már belekóstolva ezeknek a meccseknek a légkörébe, a jelenlegi csapatoddal meddig juthat el a Fradi? Itt a vérmesebb szurkolók már arról beszélnek, hogy nemzetközi kupagyőzelem is lehet akár.

- Én semmiképpen nem szaladnék előre ebben a helyzetben, hiszen azért jönnek, ugye a BL-ből is kieső csapatok. Hiába kérdezzük a LEN-tisztviselőktől, nem tudjuk kiszedni belőlük a pontos menetrendet, hogy hogyan, miként, milyen csapatokkal játszhatunk a következő fordulóban. Pont azt számolgattuk, azt néztük, hogy mehetünk akár bármelyik orosz csapathoz is, például Kazanyba, az ilyen helyeken nagyon nehéz játszani. Én abban hiszek, hogy lépésről lépésre azért egyre jobbak leszünk, egyre jobban összeáll a védelem is, maga a csapat is, hiszen azért ez a csapat három hete készül együtt, ahogy most látható. Bízom abban, hogy lépésről lépésre egyre magabiztosabbak leszünk, s hogy ez mire lesz elég, azt nagyon nehéz megmondani, mert nagyon nehéz azt is előre látni, hogy egyáltalán hogyan alakul ez az Eurokupa.

- Mi mindenesetre gratulálunk a mai győzelemhez és további sok sikert.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Dőry Farkas a vlv-nek


- Szervusz Farkas! Köszöntelek a vlv kamerája előtt, nagyon jól sikerült neked a nagyközönség előtti bemutatkozás a Fradiban. Ha jól emlékszem, minden eddigi meccsen lőttél gólt, ma meg ötöt mindjárt, gondolom, hogy boldog vagy.

- Szia Geyza! Inkább azért vagyok boldog, hogy itt játszhatok, hogy ennek a csapatnak lehetek részese, és ilyen edzőkkel, mint Gyuri bá és Zsolt, dolgozhatok. Szerintem tegnap nem lőttem, de amúgy igen, minden meccsen sikerült betalálnom.

- Milyen a csapat? Hogy érzed magad? Beilleszkedtél már?

- Megmondom őszintén, ez olyan, mint egy álom. Nálunk mindenki fradista volt, és én is így nőttem föl, egyszerűen hihetetlen itt játszani, tényleg. Ez, Geyza, olyan mint egy álom, ezt nem tudom tovább fokozni. Hihetetlen.

- Akkor mondd el, hogy szakmai szempontból milyennek tartod a mostani lehetőségeket? Milyen lesz a csapat? Meddig viheti, például ebben a kupában?

- Remélem döntőig, vagy legalábbis a final four-ig. A csapattal és Gyuri báékkal nagyon azon vagyunk, hogy minél előbb jussunk. Már gondolkoztunk is azon, hogy ha innen továbbjutunk, akkor mi lesz a következő fordulóban. A bajnokságban pedig a négy a cél, ugyanúgy, mint tavaly, és talán még a harmadik hely is meglehet, ha összeállunk, és akik sérültek, azok fölépülnek.

- Hát az nagyon szép lenne. Még egy kérdés; voltál már a válogatott keretedzésén, most, hogy itt játszol a Fradiban, nyilván sok lehetőséget is fogsz kapni, szem előtt vagy, mik a reményeid?

- A legfontosabb, hogy itt megfeleljek Gyuri bá és Zsolt követelményeinek. A válogatott még nagyon előre van, még itt szeretnék maradandót alkotni, és majd ha szerencsém van, és alázatos munkával oda jutok, és megtetszik a játékom, akkor majd remélem, bekerülök a válogatottba.

- Köszönöm szépen, gratulálok, sok sikert!

- Köszönöm Geyza, aranyos vagy, köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla) 

A nap utolsó mérkőzésén:


Acquachiara-Strasbourg 10:8 (1:2, 5:1, 2:4, 2:1)
G.: Valentino 4, S. Luongo 3, Marziali, Lanzoni, Gitto, ill. Bratics 3, Blary, Babics 2-2, Van Peperstraete

A csoport állása

1. FTC (4 meccset játszott) 10,
2. Szeged (3) 9,

3. Acquachiara (4) 7,
4. Jadran Split (3) 6,
5. Strasbourg (4) 3,
6. Primorac Kotor (3) 0 (-25),
7. Esslingen (3) 0 (-26) pont


A torna további menete:

Október 3., szombat
 
09:00 Jadran Split-Acquachiara
10:40 FTC-Esslingen (DigiSport1 élő)
12:20 Szeged-Primorac Kotor (DigiSport1 élő)
 
17:00 Primorac Kotor-Esslingen
18:40 FTC-Szeged (DigiSport2 élő, vlv - szöveges élő)
20:20 Strasbourg-Jadran Split

Október 4., vasárnap

09:00 Strasbourg-Primorac Kotor
10:40 Szeged-Jadran Split (DigiSport1 élő)
12:20 Acquachiara-Esslingen