FACEBOOK

Hosnyánszky Norbert autóbalesetet szenvedett

Hosnyánszky Norbert autóbalesetet szenvedett
hozzászólás, 2015.09.23.

Az olimpiai bajnok egri játékos sérülései az első jelentések szerint nem súlyosak, de Hosi biztosan nem játszik a ZF-Eger mai bajnoki startján.

A baleset a heol.hu tudósítása szerint Eger és Ostoros között, egy kanyarban történt, az egyik személyautó áttért a másik autó forgalmi sávjába, s utóbbi, hogy elkerülje az ütközést, elrántotta a kormányt, így csak érintőlegesen ütköztek össze. A megyei lap úgy értesült, hogy a belesetben egy ember könyebben megsérült. Az eset körülményeit az Egri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az egri klub honlapja megerősítette, hogy válogatott sportolójuk volt érintett a balesetben, gyorsan tájékoztatták a vízilabda-kedvelőket:

dr. Halmos Péter csapatorvos elmondta, hogy ijedségre nincs ok, nem történt eszméletvesztés és szerencsére nem tűnik komolynak a sérülés. A biztonság kedvéért mentővel Budapestre szállították Hosnyánszkyt, hogy a válogatott orvosa is megvizsgálhassa.

Dr. Gábor Antal jó hírekről számolt be, hiszen a játékosnak nincs agyrázkódása, az MR-vizsgálat nem mutatott különösebb problémát és idegrendszeri tünet sem jelentkezett. Hosnyánszky nyakán rögzítőt helyeztek el, könnyebb sérüléseit pedig rögtön ellátták, elvileg csütörtökön már haza is engedik a kórházból.

Hosnyánszky Norbertnek a vlv olvasói nevében is gyors visszatérést kívánunk!

Dr. Gábor Antal, a válogatott csapatorvosa este nyilatkozott a vlv-nek Hosi állapotáról:


Dr. Gábor Antal Hosnyánszky Norbert balesetéről


- Szervusz, Tóni bácsi! Valahogy úgy megszoktuk, hogy ha a te arcodat látjuk, akkor rossz hír van. Légy szíves mondd el, hogy mi történt Hosival, milyen állapotban van, mik a legfrissebb hírek?

- Azzal kezdeném, hogy Hosi jó állapotban van. Ma délelőtt autóvezetés közben karambolozott, ő volt a vétlen. A feje és a nyaka sérült, a fején egy kiterjedt arcsérülés, lágyrész sérülés van, és a jobb füle is eléggé megsérült, jelentős bőrhiány van a fülén. Ezen kívül a nyaka megrándult, amitől jobban tartottunk, de az elkészített röntgenvizsgálaton mérsékelt eltérés volt a nyaki csigolyák formájára vonatkozóan. Az MR-vizsgálat azt erősítette meg, hogy durva lágyrészsérülés nincs, de ennek ellenére mindenképpen úgy kell kezelni, mint a középső nyaki csigolyák kisizületeinek szalagsérülése – magyarul, két-három hétig merev nyakrögzítőben kell lennie. A sebeit megvarrtuk, reméljük, hogy az szépen gyógyul majd.

- Nyakmerevítője van?

- Igen.

- És abban is alszik? Az kényelmes lehet…

- Abban, természetesen. Hogy mit álmodik, azt nem tudom, de abban alszik.

- El tudom képzelni… Jó, akkor nagyon komoly baj nincsen?

- Úgy néz ki, hogy nincs.

- Köszönöm szépen, Tóni bácsi!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)