FACEBOOK

Az OSC és a Szolnok is csoportelső!

Az OSC és a Szolnok is csoportelső!
hozzászólás, 2015.09.20.

A maximumot érte el két kupacsapatunk, csoportelsőként várják az utolsó BL-selejtezőkör keddi sorsolását és minden esélyét megteremtették annak, hogy a következő párharc után főtáblára jussanak. Az összes eredmény, Vincze Balázs, Gór-Nagy Miklós, Cseh Sándor és Madaras Norbert értékelése a vlv-nek:

A BL-selejtezők második csoportkörének továbbjutói:

Csoportelsőként: OSC, Szolnok, Primorje Rijeka, Jadran Herceg Novi

Csoportmásodikként: Brescia, Hannover, Marseille, Nagyvárad.

Az utolsó selejtezőkörben ki-ki meccsek lesznek a főtáblára jutásért. Csoportelső csoportmásodikot kap.

Az OSC ellenfele lehet: Hannover vagy Marseille vagy Nagyvárad.

A Szolnok ellenfele lehet: Brescia vagy Marseille vagy Nagyvárad.

Sorsolás napokon belül. A páros mérkőzések időpontja: október 3. és 17. A négy vesztes az Eurokupa mezőnyében folytathatja.


Csoportselejtezők, 3. játéknap

A csoport, Athén (Görögország)

Montpellier-Brescia 8:9 (2:2, 3:5, 2:1, 1:1)
G.: Kalinics, Zsivkovics 2-2, Bonniou, Makszimovics, P. Filipovics, Laux, ill. C. Presciutti 3, Nora, Bertoli 2-2, Rangyelovics, Ubovics

OSC-Vouliagmeni 10:6 (5:2, 2:2, 2:0, 1:2)
G.: Decker Á. 3, Bundschuh, Drasko Brguljan 2-2, Bátori, Juhász Zs., Kovács G., ill. Kriszoszpatisz 4, K. Afrudakisz, Papadogkonasz

A csoport végeredménye:

1. OSC 7 (29:17),
2. Brescia 7 (27:22),
3. Vouliagmeni 3,
4. Montpellier 0 pont

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- A tegnapi meccs után egyértelművé vált, hogy számunkra a fő cél a győzelem, ami adott esetben rögtön csoportelsőséget jelenthetett. Ennek megfelelően szálltunk vízbe és harcoltunk azért, hogy az a legalább egygólos győzelem meglegyen.

Elég jól tudtunk kezdeni, az eddigiekhez hasonlóan jó védekezéshez most azért hatékonyabb támadás párosult és ezt az első negyedtől kezdve képesek voltunk továbbvinni, sőt, növelni is tudtuk a különbséget. Még ha adódtak is "félresikerült percek" támadásban és védekezésben is, a végső győzelmet azért a mérkőzés elején kialakult különbség miatt nem fenyegette veszély. Megijedni meg lehetett, de valódi veszélyhelyzet nem volt. Mindenki szerepet kapott, Botond (Barabás Botond cserekapus - a szerk.) is beállt a negyedik negyedben.

A lehetséges ellenfelek közül kettővel az első csoportkörben találkoztunk, a harmadik a Nagyvárad. Nem véletlen, hogy a Szolnok is megszenvedett a Hannoverrel, valószínűleg ugyanilyen nehéz meccs vár arra, aki a következő fordulóban a német városba utazik. A Marseille eggyel kapott ki a Rijeka otthonában. Nagyjából azonosak azt erőviszonyok. Talán könnyebb lenne olyan csapattal szembe kerülni, amellyel idén már játszottunk, s van velük kapcsolatban tapasztalatunk. Én úgy érzem, hogy azok ellen a csapatok ellen akkor alulteljesítettünk, de ez a hétvége megmutatta, hogy ők is erősek, a Hannovert és a Marseile-t a számunkra leginkább elkerülendő két csapat, a Szolnok és a Rijeka csak egy góllal tudta legyőzni. Nincs igazából kívánság, azt szeretném, ha ez alatt a két hét alatt fejlődnénk még annyit, hogy akár otthon, akár idegenben kezdünk majd, legyen esélyünk a visszavágóra, bárkit kapunk.

GÓR-NAGY MIKLÓS (A-Híd OSC Újbuda) csapatkapitány a vlv-nek:

- A mai meccs előtt pontosan tisztában voltunk ennek a négyszer nyolc percnek a fontosságával, ennek tudatában készültünk fel. Kezdettől a kezünkben volt a mérkőzés, az történt, amit mi akartunk, többé-kevésbé meg tudtuk őrizni a higgadtságunkat akkor is, amikor azért a görög hazai pálya rendesen "kidomborodott". A csapat erejét mutatja, hogy ezekben a nehéz szituációkban is észnél voltunk, ugyanúgy mint egyébként az egész torna során.

Az első hely gyümölcse az, hogy a most következő sorsolásnál elkerüljük az európai topcsapatokat. Úgy érzem, hogy meccsről meccsre jobban játszunk, s ha ezt a tendenciát folytatjuk, akkor a három várható ellenfél közül bárki jöhet.

- Ott van már a fejedben a főtábla...?

- Arra készülünk. Ugyanakkor most a soron következő meccs a legfontosabb, ez pedig szerdán lesz, Pécsre megyünk.


E csoport, Hannover (Németország)

Kragujevác-Budva 8:7 (1:3, 1:1, 2:2, 4:1)
G.: Jokszimovics, Martinics 2-2, Blazevics, Alijagics, Ganics, Bosics, ill. Vujasevics, B. Mitrovics 2-2, Radunovics, Gyurgyics, Cetkovics

Hannover-Szolnok 10:11 (3:5, 3:1, 2:3, 2:2)
G.: Radovics, Esteany Esforzado, Tóth B. 2-2, Schlotterbeck, Bán, Tkacs, Bolovics, ill. Madaras, Varga Dénes 3-3, Vámos 2, Jansik D., Mezei, Varga Dániel

A németeknél Jokics és Bukowski hiányzott a megszokott csapatból, a Szolnok a beteg Stefan Mitrovicsot volt kénytelen nélkülözni.

A csoport végeredménye:

1. Szolnok 9 (40:7),
2. Hannover 6,

4. Radnicski Kragujevác 3,
3. Budva 0  pont

Címlapfotó: facebook

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Kétarcú volt ez a dolog. egyrészt elégedett vagyok, mert azért egy jó csapat otthonában győztünk, hiszen a Hannover az előző selejtezőkört mégiscsak megnyerte az OSC és a Marseille előtt. Az viszont még érződik, hogy a szezon elején tartunk, sok egyéni hiba volt. Sajnos Mitrovicsot nem tudtam ma játszatni, reggelre lebetegedett.

Ami a konkrét meccset illeti, végig mi vezetünk, többször két-három góllal, azon a határon voltunk, hogy el tudunk húzni, de - bár a támadásunk aránylag jól működött végig, - védekezésben főleg egyéni hibák miatt kaptunk két-három olyan gólt, amivel éppen mindig vissza tudtak kapaszkodni. E mellett kihagytunk két ötméterest is, ennek szintén szerepe volt abban, hogy nem tudtunk nagyobb különbséget elérni a találkozó során.

A korábban hangoztatott véleményem nem változott: itt egyedül az volt fontos, hogy megnyerjük a meccseket, csoportelsőként biztosítsuk a továbbjutásunkat. Most várjuk a folytatást.

MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:

- Tudtuk, hogy ez lesz a legnehezebb, itthon játszó csapat két győzelemmel... Az ilyen szituáció akkor is veszélyes lehet, ha sokkal jobb csapat vagyunk. Ráadásul ebben a szezonban nem volt még nehéz meccsünk, nem tudtuk tesztelni, hogy valóban éles szituációkban mire vagyunk képesek. Az elején két-három góllal is vezettünk és bár mindig feljöttek, pozitívum, hogy ezekben a helyzetekben mindig meg tudtunk újulni, újra és újra elhúztunk megint. A hibáinkat nagyon jól kihasználták, ha a kapu előtt maradt valaki üresen, vagy ha éppen be lehetett adni a fához, vagy átlövésre nyílt lehetőség. Szóval pont annyira jó csapat volt ez, hogy éltek azokkal a lehetőségekkel, amiket a hibáink nyújtottak számukra, megnehezítették a dolgunkat..

- Kit szeretnél a folytatásban...?

- Nem tudom. Nagyon örülök, hogy az OSC nem jöhet. Amikor tegnap döntetlent játszottak a Bresciával, megfordult a fejemben, hogy ha másodikok lesznek, mi pedig elsők, akkor megint összesorsolnak minket, ahogy tavaly. Hiába csak 33 százalék ennek az esélye, vannak ilyen "véletlenek".

Nyilván a Brescia a legjobb a három csapat közül, Nagyvárad közel van, a Marseille-t pedig nem ismerem, ez az igazság. Nem lehetnek rosszak, francia válogatottjaik és jó idegenlégiósaik vannak, csak eggyel kaptak ki a Rijekától. Magunkat mindhárom csapatnál jobbnak gondolom.


F csoport, Rijeka (Horvátország)

Marseille-Szpartak Volgográd 14:9 (2:1, 4:2, 3:3, 5:3)
G.: Olivon 4, Constantin-Bicari, Crousillat 3-3, Kovacsevics 2, Simon, Camarasa, ill. Bicskov 4, Cseszev 2, Asajev, Kalturin, Rekecsinszkíj

Primorje Rijeka-Duisburg 18:8 (4:2, 2:2, 6:1, 6:3)
G.: Radu, Kapics, Muslim, Setka 3-3, Petrovics, Boskovics 2-2, Burics, Echenique, ill. Eidner, Kalberg, Schüler 2-2, Illinger, Bakulo

A csoport végeredménye:

1. Primorje Rijeka 9,
2. Marseille 6,

3. Duisburg 1 (22:26),
4. Szpartak Volgográd 1 (21:28) pont


G csoport, Busto Arsizio (Olaszország)

Nagyvárad-Sabadell 13:6 (3:1, 5:2,  2:1, 3:2)
G.: Negrean, Csupics 3-3, Popoviciu 2, Markovics, Georgescu, Cretu, Dunca, Remes, ill. Koopman 2, Matoso Alguacil, Soler Sallent, Fenoy Valverde, Cabanas Pegado

Herceg Novi-Verona 10:9 (3:2, 4:3, 2:3, 1:1)
G.: Ukropina, N. Janovics, Rangyics, Pjesivac 2-2, Popadics, Moszkov, ill. Jelaca 2, Di Fulvio, Di Somma, Vergano, Petkovics, Busilacchi, Mirarchi, Razzi


A csoport végeredménye:

1. Jadran Herceg Novi 9,
2. Nagyvárad 6,

3. Verona 3,
4. Sabadell 0 pont


A BL-főtábla küzdelemsorozata október 28-án kezdődik és 2016. május 18-ig tart.

A már elvégzett sorsolás szerint a főtábla mezőnye így alakul majd:

A csoport: Barceloneta, EGER, Olympiakosz, Spandau 04 Berlin (további két csapat jön a selejtezőkből, ezek között lehet az OSC és a Szolnok is)

B csoport: Pro Recco, Partizan Belgrád, Jug Dubrovnik, Galatasaray (további két csapat jön a selejtezőkből, ezek között lehet az OSC és a Szolnok is)

Mint ismeretes, a BL hatos döntője 2016 tavaszán Budapesten lesz és annak - a csoportban elért eredményétől függetlenül - házigazdaként részvevője a ZF-Eger csapata.

(Érdekesség, hogy a főtáblán való részvétel jogát eredetileg a Brescia vásárolta meg, s a LEN hozzájárult ahhoz, hogy ezt a jogot "menet közben" átadja a Pro Reccónak...)