FACEBOOK

Expó - Másodszor találkozott a vízilabda-társadalom

Expó - Másodszor találkozott a vízilabda-társadalom
hozzászólás, 2015.09.12.

Ha nem is az egész, mert sajnos ezen a napon több más pólós rendezvényt is tartottak az országban. Mindenesetre aki Budaörsöt választotta, biztosan jól érezte magát.

A II. Vízilabda Nyílt nap és Expó menetrendje hasonló volt a tavalyihoz. Most is látványos bemutatkozó standokkal jelentek meg a klubok, s a vízilabda közegében tevékenykedő cégek.

A medencében ezúttal egész nap meccsek zajlottak, az egyetemi bajnokság küzdelmei, miközben a kiállító- és előadóteremmé átalakított sportcsarnokban egymást érték a programok. Szó volt a TAO-ról, a szövetség működési rendszeréről, sportgazdaságról, gyermekjogi kérdésekről, az internet hasznosításának lehetőségeiről, de a nap szenzációja minden kétséget kizárólag két élő beszélgetés volt.


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


Az egyiket internetes skype-kapcsolat segítségével Bud Spencerrel, alias Carlo Pedersolival, a másikat a jelenlegi legidősebb élő olimpiai bajnokkal, Tarics Sándorral folytatta le a közönség előtt Gergely István és Kiss Gergely. Érezni lehetett a feszültséget, a különleges pillanat varázsát a teremben, amikor e beszélgetés révén a két legenda részese lett ugyanannak a rendezvénynek, amelyen mi ültünk - Budaörsön. (A Margitszigeten pedig nagyszabású utánpótlás-torna volt - éppen ezen a napon...)

A látogatók valósággal megrohanták a válogatott szolnoki és OSC-s tagjait, de az is kiderült, hogy a Bravos vendégeként ismét expó-vendég Kásás Tamás népszerűsége sem kopott semmit sem a visszavonulása eltelt három évben - sót!

Női, majd férfi gálameccs zárta a programot, amely talán (reméljük), jövőre is lesz. Szüksége lenne rá a sportágnak.




A beszélgetés két szemszögből. A második képet Bud Spencer tette közzé hivatalos honlapján.

VLV-VIDEÓK:


Varga Dániel a vlv-nek


- Gratulálok Dani! Mint hallom megvan a második expo-kupa is.

- Kettőből kettő.

- Kettőből kettő.

- Tavaly is nyertünk.

- Ezt is beírjuk majd az adatlapra mindenképpen. Milyen volt? Hogy érezted magad?

- Jól éreztem magam, bár azért, hogy mondjam, a komfortzónán kicsit kívül maradtam, mivel három órával ezelőtt Szentendrén volt jelenésünk, az OSC-vel játszottunk egy edzőmeccset-gálameccset, a KÓPÉ-ék tízedik évfordulója alkalmából, így a víz annyira nem esett jól, de jó volt együtt lenni, jó volt egy kicsit játszani, és nagyon jó lesz hazamenni is.

- Szentendrén ki nyert?

- Hát a Szolnok.

- Ez olyan természetes…?

- Nem, de tény ami tény, hogy nyertünk.

- Milyen állapotban vagytok?

- Nem nagyon lehet állapotról beszélni, de azt azért elmondhatom, hogy mindenki fáradt. Ezen a héten alapoztunk kőkeményen, és azért gondolni kell a jövő hétre is, hiszen BL-csoportmeccseket játszunk. Azt gondolom, hogy hétfőn már legalább tíz-tizenöt perc gyakorlás is szorul a nehéz, kemény alapozó-edzések mellé, közé.

- Köszönöm szépen Dani, jó pihenést, jó hétvégét.

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Gergely István a vlv-nek


- Pisti, ez is lezajlott, gondolom hullafáradt vagy. Milyen volt a második expó?

- Jobban bírtam, mint az elsőt, nem vagyok annyira fáradt. Volt pár dolog, amin nem kellett nagyon agyalni, mert ugyanaz volt, mint a tavalyi, tehát voltak rutin dolgok. Van még bennem energia, még tudnék és fogok is dolgozni ma este, annak ellenére, hogy most már itt vége az egész napnak.

Azt mondom, hogy voltak dolgok, amik nagyon jól sikerültek, és ezekre nagyon-nagyon büszke vagyok, tényleg meglátszott a sok közös munka gyümölcse. Voltak, amik annyira nem sikerültek, de ez azért sokszor így van. A lényeg, hogy legyenek olyan dolgok, amiket ki lehet emelni, és érdemes kiemelni – ebből meg is tennék párat gyorsan.

Érdemes kiemelni azokat a válogatott játékosokat, azokat a játékosokat, akik edzés után ide eljöttek és fáradtan, sokat utazva beugrottak és játszottak a gálamérkőzésen, nekik nagyon hálás vagyok, és nagyon szépen köszönöm. Köszönöm a fellépőknek, akik itt voltak, és tényleg színvonalas anyagokat állítottak össze. Sokat készültek ők is, és nagyon sok olyan információt adtak át, ami, remélem, hogy mindenkinek hasznos, és sok mindent tanulhatunk is belőlük. Nagyon köszönöm azoknak, akik lehetővé tették azt is, hogy Tarics Sanyi bácsival tudjunk beszélni – azért egy 102 éves élő legendával beszélni, aki ilyen fitt és ilyen friss még ebben a korban - fantasztikus érzés. Ilyenkor az ember nem lehet fáradt, amikor egy 102 éves ember így nyilatkozik, mint ahogyan őt ma hallottuk. Hol vagyok én még ehhez egy Vízilabda Nyílt Nap és Expó után!? Továbbá, ugye itt volt Bud Spencer is, élőben, skype-on. Soha nem hittem volna, hogy ennek részese lehetek, és ebből látszik, hogy a vízilabdázók és a sportemberek összetartanak. Fantasztikus érzés volt, még ha csak skype-on is, hogy itt volt közöttük. És ő is büszke volt arra, hogy ennek az eseménynek a részese lehetett.

Köszönöm az összes önkéntesnek, aki itt volt, remek munkát végeztek, borzasztóan jól "aládolgoztak" mindenkinek. Köszönöm az egyetemi csapatoknak, amelyek tagjai egész napos programot biztosítottak a vízilabda nézők számára. Viszont nagyon-nagyon sajnálom azt, hogy az utánpótlás csapatok, az edzők, a bírók nem lehettek itt – borzasztóan hiányoztak. Jobb lett volna, ha itt vannak, és úgy érzem, hogy talán lett volna rá mód, hogy itt legyenek, de ez az esemény, ez a szombat most így alakult. Emiatt van egy pici hiányérzetem.

A magam részéről a programok, a szervezés, a jelenlévők szempontjából sikeresnek ítélem meg az eseményt. Köszönöm szépen, hogy ilyen csodálatos helyszínen lehettünk ismét, a budaörsi sportuszodában. Ebből a szempontból minden fantasztikus volt, de még van hova fejlődni, még mindig sokkal erősebben kell a vízilabdát összetartani. Többen vagyunk ebben a sportágban, mint amennyien ezt mutatjuk, és nagyon bízom benne, hogy ha lesz folytatás, akkor ez ki is derül a "harmadik részben".

- Ezt én akartam kérdezni, hogy lesz-e folytatás, jövőre?

- Nem tudom, most így azért ez nehéz... Ki kell pihenni ezt a mai napot, át kell gondolni azt, hogy mi történt, hogy történt, lehet-e, kell-e javítani rajta, hogy lehet-e, képesek vagyunk-e rá, meg tudjuk-e csinálni. Ha ez működik, akkor jöhet a harmadik rész, és legyen egy szép sorozat. Nem vagyok az a „feladós” fajta, úgyhogy ez majd kiderül, nagyon szépen meg lehet azért edződni ezek alatt a rendezvények alatt, és ez adja meg igazán a tapasztalatokat.

Mindenkinek köszönöm, aki itt volt, és meglátogatta az eseményünket, találkozott a játékosokkal, a csapatokkal. Köszönöm a kluboknak, hogy ekkora energiákat mozgattak meg, és nagyon szépen "néztek ki". Tényleg hálás feladat kimondani azt, hogy köszönöm szépen magyar vízilabda!

- Mi meg neked köszönjük a munkádat, Pisti!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-képek