FACEBOOK

U20-as vb - Kína-Magyarország 8:23

U20-as vb - Kína-Magyarország 8:23
hozzászólás, 2015.09.05.

Kínát a várható magabiztossággal, nagy gólkülönbséggel győzte le válogatottunk szombaton az almati junior vb-n. Horkai György, Manhercz Krisztián és Zalánki Gergő a vlv-nek.

U20-as világbajnokság, Almati (Kazahsztán)

Csoportkör, 2. nap


Kína-Magyarország 8:23 (1:5, 2:3, 2:8, 3:7)
Almati, v.: Daners (uruguayi), Kotb (egyiptomi)
Magyarország: Vogel Soma,  Kolozsi 4, Pohl, Sedlmayer 2, Nagy Á. 1, Kalanovics 1, Zalánki 5, Kovács G. 4, Manhercz K. 6, Vogel Simon, Kardos (kapus). Szövetségi kapitány: Horkai György
Kína: Wei, Xie, Z. Chen 3, Peng, Lie, Wang 1, Gao 1, R. Chen 2, Dong Ni 2, Xiang Fu. Szövetségi kapitány: Yaohua Chen
Gól - emberelőnyből: 3/7, ill. 4/7
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/2

Csapatunkkal továbbra is minden rendben, az első két meccsen nem sérült meg senki, egyetlen egészségügyi probléma jelentkezett: Kolozsi Marcell elviselhetetlen fogfájás miatt kért segítséget. Ilyen állapotban játszotta végig a görögök elleni, csoportdöntőnek is beillő meccset és ez a szakvezetés szerint kicsit a játékán is meglátszott, mint ahogy Kina ellen pedig az, hogy sikeresen túljutott legalább az első helyi fogorvosi kezelésen.

A Kínával szembeni magabiztos győzelem után ebédre, 13 órakor érkezett vissza a csapat a szállodába, s a kiírás szerint 14 órakor várta őket edzéslehetőség az uszodában... Természetesen ezzel nem élt a magyar válogatott Horkai György alattomos tervet dolgozott ki: stábjával elment megnézni a délutáni olasz-spanyol meccset, s mivel e két csapatnak 18 órakor van edzéslehetősége (amivel szinte biztosan nem élnek), ezt a periódust használja fel vizes edzés megtartására, véletlenül beesik majd a csapat az üres uszodába...

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:


- Nagyon nem lehet mit mondani erről, mert "kötelező" meccs volt. Azt hittem, hogy a kínai csapat jobb, csupa nagy darab fiúból áll, de még azért a vízilabdát másképp tanítják náluk... Voltak gyönyörű góljaink, Kovács Gergő kétszer is cirkuszi mutatványokat csinált, ide tette, oda tette, mielőtt belőtte. A második negyedben viszont bekövetkezett egy kihagyás. Már biztosan megvolt a meccs és nem figyeltünk oda, sok hibát követtünk el, mondjuk, ezt nem kellett volna, de ezúttal belefért. Jól védekeztünk, nem volt semmi gond, sokkal jobbak voltunk.

A következő ellenfél, Japán viszont jónak látszik, nagyon szép vízilabdát játszanak, kicsik, de okosan vízilabdáznak. A hollandoktól ugyan ma kikaptak, de az nem derül ki a jegyzőkönyvből, hogy az első negyedben négy száz százalékos ziccert kihagytak. Nem lesz könnyű meccs.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Könnyű mérkőzés volt, amit, ha néhol hibázva is, de sikerült megnyerni. Voltak nagyon szép megoldásainak, de nekünk nem ez volt a fontos mérkőzés. Sokkal többet nem szeretnék mondani, mert ez a meccs inkább gyakorló jellegű volt, mintsem komoly mérkőzés.

ZALÁNKI GERGŐ a vlv-nek:


- Az elején megint sikerült jól indítani a meccset, még úgy is, hogy ők szerezték az első gólt. Az első negyed után a bírói felfogás kicsit megváltozott, nem akarták hagyni, hogy nagyon ellépjünk és volt egy-két lövés is, ami kimaradt a második negyedben. De a második félidőt megint nagyon jól kezdtük és jól is folytattuk. Holnap a japánok jönnek, akik a labdaszerzős, gyors játékuk miatt kellemetlenek lesznek, de azt a meccset is meg tudjuk nyerni simán, ha az elejétől maximális odakoncentrálunk.


(fotó: Russell McKinnon)

A nap további eredményei folyamatosan:

Japán-Hollandia 10:13 (0:4, 4:5, 3:4, 3:0)

Mexikó-Szerbia 4:29 (2:7, 1:9, 1:7, 0:8)

Spanyolország-Olaszország 10:13 (4:3, 3:3, 2:3, 1:4)

Kanada-Üzbegisztán 19:18 (
4:5, 6:5, 3:4, 6:4)

Dél-Afrika-Montenegró 12:21 (4:4, 1:8, 4:3, 3:6)


A magyar csapat további programja a csoportkörben (időpontok magyar idő szerint):

Szeptember 6., vasárnap

13.00 Magyarország-Japán

Szeptember 7., hétfő

10.20 Hollandia-Magyarország

Szeptember 8., kedd

A magyar válogatott szabadnapos.

Az egyre biztosabbnak tűnő csoportgyőzelem esetén a magyar csapat két teljes napot pihenhet, legközelebb szeptember 10-én, csütörtökön 14.20-kor játszik az elődöntőbe jutásért. Az ellenfél az A csoport második helyezettje-D csoport harmadik helyezettje párharc győztese lesz, tehát szinte biztosan vagy Horvátország vagy Montenegró.

Címkék:
U20 Almati