FACEBOOK

Folytassa, Benedek!

Folytassa, Benedek!
hozzászólás, 2015.08.31.

Az MVLSZ elnöksége hétfőn meghallgatta Benedek Tibor beszámolóját a nyári munkáról, a Világliga- és a vb-szereplésről és a férfi szövetségi kapitányt egyhangú szavazással további bizalmáról biztosította. Az új női szövetségi kapitány Bíró Attila, a női utánpótlás munkáját Faragó Tamás irányítja.

A testület zárt ülésén történtekről Hesz Máté, a szövetség kommunikációs vezetője tájékoztatta a vlv-t.

Az ülésre valamennyi "beszámolásra kötelezett" vezető írásos anyagot készített, amit a jelenlévők előtt szóban kiegészíthetett.

Az utánpótlás vezetők beszámoltak a bakui európai játékokon való részvételről, az előterjesztéseket a testület elfogadta.

Ezután az elnökség Vincze Balázs, az Universiadén győztes magyar válogatott szövetségi kapitánya, majd Mihók Attila ás Petrovics Mátyás női utánpótlás szövetségi edzők és Tóth László női Universiade szövetségi kapitány beszámolóját is jóváhagyta.

Ezt követte Benedek Tibor férfi szövetségi kapitány előterjesztése. A nyár értékelése után a kapitány kérte hogy folytathassa munkáját, ezt követte konkrét szavazás, amelynek során az elnökség tagjai egyhangúlag további bizalmat szavaztak Benedek Tibornak a megkezdett munka folytatásához.

(Mint ismeretes: minden vízilabda szövetségi edzőnek az szerepel a szerződésében, hogy amennyiben csapata egy világversenyen nem jut be a legjobb négy közé, tisztségéből külön indoklás nélkül felmenthető.)

Merész András női szövetségi kapitány lemondását az elnökség elfogadta, az utód Bíró Attila, a női utánpótlásért pedig a jövőben Faragó Tamás felel.

Bíró Attila legutóbb az új-zélandi női válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett, e minőségében volt ott a kazanyi világbajnokságon is. (Csapata a 16 indulóból a 13. helyen végzett.) Korábban másodedzőként Kemény Dénes szövetségi kapitány munkáját is segítette.

Megbízatása jövő év április végéig szól, addigra kiderül, hogy a magyar női válogatott (vagy a januári Eb-n vagy az áprilisi olimpiai kvalifikációs tornán) biztosítja-e helyét a jövőnyári riói olimpián.

BENEDEK TIBOR  a vlv-nek:

- Felkészültem az ülésre, augusztus 26-áig le kellett adnom az írásos beszámolót, ezt az elnökségi tagok elolvasták, s a szóbeli kiegészítésemet követő beszélgetés az összefogásról szólt, arról, hogy nekem és az elnökségnek ugyanaz a célja, elérni, hogy a magyar vízilabda a legjobb legyen ismét. Az elnökség bízik abban, hogy rendbe fogjuk fogjuk tenni a dolgokat már januárra, a belgrádi Eb-re, én ezt is vártam és természetesen örülök, hogy megkaptam a bizalmat.