FACEBOOK

Kazany - vlv-játék, Varga Dani és a Titanic

Kazany - vlv-játék, Varga Dani és a Titanic
hozzászólás, 2015.08.09.

Vb-játékunk utolsó fordulójának helyes megfejtését ismertetjük.

A vb teljes időtartama alatt zajlott játék a torna utolsó napján véget ért.

Az utolsó fordulóban a jó válasz az X - Varga Dániel ugyanis nem kevesebbszer, mint 12-szer látta moziban a Titanic című filmet. (Tizenegyszer Magyarországon, majd a felújított változatot egyszer Horvátországban is.)

Az összesítés folyamatban van, a héten közöljük a győztesek nevét.


A kérdések között volt könnyű és nagyon nehéz is. A válaszok általában megtalálhatók voltak a vlv "mélyrétegeiben", illetőleg a Barcelona kulisszatitkai című könyvben vagy más nyilvános forrásokat kutatva. Előre jeleztük viszont, hogy lesz(nek) olyan (aljas) kérdés(ek), amely(ek) a sikeres válaszadók "megrostálását" hivatott(ak) végrehajtani, vagyis a helyes választ szinte senki nem tudhatja, tippelni kell.

A tavalyi játékhoz hasonlóan nem egy, hanem három díjat tűztünk ki, így azok, akik egy-egy rossz választ adnak, nem veszítették el esélyüket.

Három ereklyét kínáltunk, az egyik egy csapatzászló, ilyet ad át a csapatkapitány minden mérkőzés előtt, a bemutatást követően az ellenfél csk-jának, csak ezt aláírták a kazanyi magyar csapat tagjai.

Egy kis vízilabdát szintén aláírattunk a fiúkkal, a harmadik ereklye pedig a két évvel ezelőtti barcelonai aranyérem történetét feldolgozó könyv - természetesen szintén a főszereplők aláírásával.

A csapatzászlót az kapja, aki a legtöbb helyest választ adta a 13+1 kérdésre. (E tekintetben már most jelezzük, hogy sorsolás dönt majd.)
Ha valaki csak egy helyes választ küldött az egész verseny során, ezzel már "megváltotta jegyét" az egyik ereklye sorsolására, de érdemes volt folytatnia, mert a harmadik tárgyat azok között sorsoljuk ki, akik a fődíjért (a zászlóért) már nincsenek versenyben, s nevük annyiszor szerepel majd a "sorsolási gömbben", ahányszor jó választ küldtek a megadott határidőig! Az esély így a jó válaszok arányában többszöröződik.