FACEBOOK

Kazany - vlv-játék, 13 + 1.

Kazany - vlv-játék, 13 + 1.
hozzászólás, 2015.08.08.

Elérkeztünk a vb-játék játék utolsó fordulójához. Már csak a csapatkapitány maradt hátra.

A barcelonai vb és a tavalyi budapesti Eb alatt már megismert játék 13+1 fordulóból állt. Minden nap feltettü egy kérdést és megadtunk három választ, amelyből az egyik helyes. Ennek jelölését (1, 2 vagy x) kellett, kell eljuttatni a jatek_kukac_vlv_pont_hu emailcímre, a kérdés publikálásának napján, éjfélig(!).

A kérdések a kazanyi vb-n szereplő csapat játékosaival és szövetségi kapitányával voltak kapcsolatosak.

A 13 + 1. kérdés:

Hányszor látta moziban Varga Dániel a Titanic című filmet?

1. egyszer sem
2. hatszor
X. tizenkétszer


A választ tehát ma (szombat), éjfélig várjuk a jatek@vlv.hu emailcímre. Figyelem! Csak ezen a módon lehet játszani, sőt, ha valaki a facebook-oldalunkra beírja az általa helyesnek vélt választ, automatikusan kizárjuk a versenyből!

További tudnivalók:

A kérdések között volt könnyű és nagyon nehéz is. A válaszok általában megtalálhatók voltak a vlv "mélyrétegeiben", illetőleg a Barcelona kulisszatitkai című könyvben vagy más nyilvános forrásokat kutatva. Előre jeleztük viszont, hogy lesz(nek) olyan (aljas) kérdés(ek), amely(ek) a sikeres válaszadók "megrostálását" hivatott(ak) végrehajtani, vagyis a helyes választ szinte senki nem tudhatja, tippelni kell.

A tavalyi játékhoz hasonlóan nem egy, hanem három díjat tűztünk ki, így azok, akik egy-egy rossz választ adnak, nem veszítették el esélyüket.

Három ereklyét kínáltunk, az egyik egy csapatzászló, ilyet ad át a csapatkapitány minden mérkőzés előtt, a bemutatást követően az ellenfél csk-jának, csak ezt aláírták a kazanyi magyar csapat tagjai.

Egy kis vízilabdát szintén aláírattunk a fiúkkal, a harmadik ereklye pedig a két évvel ezelőtti barcelonai aranyérem történetét feldolgozó könyv - természetesen szintén a főszereplők aláírásával.

A csapatzászlót az kapja, aki a legtöbb helyest választ adta a 13+1 kérdésre. (Ha többen vannak, természetesen sorsolunk.)
Ha valaki csak egy helyes választ küldött az egész verseny során, ezzel már "megváltotta jegyét" az egyik ereklye sorsolására, de érdemes volt folytatnia, mert a harmadik tárgyat azok között sorsoljuk ki, akik a fődíjért (a zászlóért) már nincsenek versenyben, s nevük annyiszor szerepel majd a "sorsolási gömbben", ahányszor jó választ küldtek a megadott határidőig! Az esély így a jó válaszok arányában többszöröződik.


Tizenharmadik kérdésünkre a helyes válasz: 2, mert az athéni olimpia idején 7 percig tartott egy negyed, így a rendes jékidő összesen 28 perc volt.