FACEBOOK

Magyarország-Olaszország 7:8

Magyarország-Olaszország 7:8
hozzászólás, 2015.08.04.

Kikaptunk és a folytatásban már legjobb esetben is csak ötödikek lehetünk az idei vb-n. Riport gólokkal, nyilatkozatokkal, fotókkal.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Világbajnokság, negyeddöntő

Magyarország-Olaszország 7:8 (2:2, 2:1, 1:2, 2:3) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
Kazany, v.: Alexandrescu (román), Sztavridisz (görög)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras, Szivós, Varga Dániel 3, Varga Dénes 1, Hárai 1. Cs.: Erdélyi 1, Vámos, Hosnyánszky 1, Angyal, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Olaszország: Tempesti, Di Fulvio 2, Figlioli 1, Giorgetti 1, Giacoppo, Gitto, Aicardi. Cs.: Velotto, Fondelli, Presciutti 1, Luongo 2, Baraldi 1. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - emberelőnyből: 7/13, ill. 7/15
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Gór-Nagy (a negyedik negyedben), Figlioli (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A MÉRKŐZÉS TELJES FELVÉTELE


Gólok:


1:0 - Varga Dénes gólja

2:0 - Erdélyi Balázs gólja

2:1 - Giorgetti gólja

2:2 - Baraldi gólja

3:2 - Varga Dániel első gólja

3:3 - Di Fulvio első gólja

4:3 - Varga Dániel második gólja

5:3 - Varga Dániel harmadik gólja

5:4 - Figlioli gólja

5:5 - Luongo első gólja

5:6 - Di Fulvio második gólja

6:6 - Hárai Balázs gólja

6:7 - Presciutti gólja

6:8 - Luongo második gólja

7:8 - Hosnyánszky gólja



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Elment ez a hajó, Tibor, körülbelül el tudom képzelni, hogy mit érzel most, és hát ráadásul ilyenkor még nyilatkozni is kell mindenkinek. Láttam, hogy nagyon sok ember vett körül a vegyes zónában. Kérlek foglald össze, hogy volt ez?

- Nem nagyon tudom. Könnyebb lett volna, ha rosszul játszottunk volna, könnyebb lenne most értékelnem, most így azért nehéz. Azt gondolom, mind a két csapat nagyon fegyelmezett volt, próbált hiba nélkül játszani, különösebb taktikai csavarok nélkül. Az emberelőnyöket megpróbálta mind a két csapat a legjobban értékesíteni, nem nagyon emlékszem, hogy olyan hatalmas szarvashibát követtünk volna el, inkább azt mondom, hogy a végén azáltal, hogy kevés volt a plusz akció, nagyon az emberelőnönyön-emberhátrányon múlt minden.

- És ez ma nem nagyon jött össze.

- Nem tudom, majd meg kell nézni az arányokat. Nem hiszem, hogy annyira rossz volt.

- Valahogy a meccs derekáig úgy tűnt, hogy kézben tudjuk tartani, nem is vezettek addig az olaszok, elfáradhattunk egy kicsit a végére?

- Nem hiszem, hogy ez fizikai fáradtság. Mivel végig vezettünk, egy picit elbizonytalanodtunk, amikor átvették a vezetést, aztán kaptunk egy elég szerencsétlen gólt, azt is emberelőnyből. Onnantól kezdve futottunk az eredmény után és bíztunk abban, hogy meglesz a döntetlen.

- Nem lett meg, és most nehéz helyzetben van a csapat, mert az ötödik helyért kell harcolni.

- Így van.

- Mit tudsz felépíteni erre a pár napra?

- Igyekszünk megtenni a legtöbbet azért, hogy ne valljunk szégyent. Én ezt a vereséget nem tartom szégyennek. Innentől kezdve már azonban szégyen, ha nem szerezzük meg az ötödik helyet.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dániel a vlv-nek


- Az első kérdés az, hogy voltak-e előjelek? Éreztél-e valamit előtte, a meccs előtt?

- Nekem csak jó előjelek voltak, csak pozitív gondolataim voltak. Úgy éreztem, hogy ez egy állomás, ami nehéz lesz, de azért jobb csapat vagyunk. Azt gondoltam, hogy nyerni fogunk. Ezek voltak az én saját, nem is előjeleim, hanem megérzéseim. Előjelek már inkább utólagos okoskodások lennének. Ugye az a nagy dilemma, amióta a sorsolás megvolt, hogy az egy hét, a vb első felében lejátszott három gyenge meccs milyen hatással lesz a csapatra. Most mindenki úgy látja, ahogy akarja. Én úgy látom, hogy nem ezen múlott.

- Tulajdonképpen jól is kezdtetek, és nem tűnt úgy, hogy baj lehet, elég sokáig, amíg nem fordítottak. Addig rendben volt minden, vagy érezted addig is, hogy kicsit döcög?

- Nem éreztem döcögőnek. Azt éreztem, hogy ez egy vérbeli negyeddöntő, egy jól játszó olasz csapat ellen egy még jobban játszó magyar csapat játszik. Ez talán a negyedik negyedre fordult meg. Azt gondolom, hogy ott már ők annyival jobban játszottak, hogy több fórt lőttek be, mint mi. Illetve, egy alapvető különbség van a matematikában. Hét-hét emberelőnygól esett a meccsen és egy akciógóllal lőttek ők többet. Ennyi, ami számtanban megadta a különbséget, de azért az beszédes, hogy a mi csapatunk nem tudott akciógólt lőni. Akár egy lefordulásból, akár egy szabaddobásból, akár egy átlövésből, azért két-három ilyen mindig benne van a rangadókon nekünk, ez most kimaradt.

- Te nem is hozhatod fel, én kérdezem, hogy éreztetek-e bármilyen bírói nyomást? Ugye születésnap volt.

- Kinek van a születésnapja?

- Lonzinak. Gratulált neki mindenki.

- Á, ne már.

- Most ezt egy kicsit úgy idézőjelben mondom természetesen, de azért az érdekel, hogy a bírók működését hogy láttad.

- Én a meccsen belül mindig sokkal békésebb vagy pacifistább vagyok, ha ebből az aspektusból kell egy meccset megnézni, hogy a játékvezetők hogy vezettek. Beszéltünk róla, igen. Egy-egy szabálytalan olasz gólról, hogy a végén miért nem kapunk kiállítást. Én ezzel nem tudok foglalkozni, nem is szoktam: Nem én vagyok a jó interjúalany ennek a kérdésnek a megválaszolására.

-  Nem is úgy gondolom, hogy ez a lényeg, csak kíváncsi voltam, hogy éreztetek-e nyomást. A vége fele úgy egy pillanatra felcsillant a remény, hogy esetleg sikerül, de aztán ez szertefoszlott. Ott az a pillanat indiszponáltság volt?

- Hát, az az a fór, ami eldönt egy ilyen rangadót. Ami igazából az ötméteres-párbajhoz vezetett volna minket, ha belőjük. Ez el is múlt. De igazából egy ilyen egygólos meccsen, ahol egy góllal kap ki az egyik csapat, nagyon könnyű hibákat találni, mert egy-egy elmaradt blokk, egy-egy bravúros védés, vagy egy-egy jobb passz, amiből gól lesz, fordítva hozta volna ki a meccs végeredményét, és nyertünk volna. Nekem összességében hiányérzetem nagyon kevés dologgal van, mert mindazt megcsináltuk, amit elterveztünk, amit Tibor kitalált taktikailag is, motivációban is. A játék képe teljesen jó volt. Úgy érzem, hogy a mérkőzés második felében, de inkább a negyedik negyedben maradtak el azok a mozdulatok, egy besegítés, egy-két nagy blokk emberhátrányban, egy bravúr, ahogy az előbb mondtam, ami kell egy ilyen komoly rangadó megnyeréséhez. Illetve még egy momentum, ami nagyon bosszantó, és szerintem számít. Főleg az olaszoknak számít. Két gólt kaptunk, talán egyiket az első negyed végén, a másikat a harmadik negyed végén úgy, hogy nulla vagy egy másodperc volt a negyedből hátra az órán. Azért ez bosszantó volt, egy kicsit jobban kellett volna koncentrálni. Itt két jó csapat találkozott, de nem volt óriási a különbség. Ezek a kis pluszok hiányoztak a végéről, úgy érzem.

- Köszönöm szépen, Dani!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Viktor! Túl vagyunk ezen, nem jó ezen túl lenni. Egy értékelést kérek szépen. Hogy láttad onnan hátulról? Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy egyben van minden.


- Hát igen. Sokáig úgy tűnt, hogy jól játszunk, de aztán végül is kikaptunk, úgyhogy nem tudom azt mondani jó szívvel, hogy jól játszottunk. Eggyel több fórgólt lőttek, ezt mutatja a statisztika. Nagyon bosszantó gólokat kaptunk és emiatt vagyok nagyon szomorú. Aránylag keveset lőttek kapura az olaszok, de az mind kapura jött és ami gól is lett, azok nagyon helyezett lövések voltak.

Olyan érzések kavarognak bennem, amiket nem tudok elmondani, mert nem szeretném, hogyha leírnád. A minimum-elvárásom az volt, hogy a négybe jutunk és ez nem sikerült, úgyhogy szerintem ebből lehet gondolni, hogy mit érzek. Nagyon sajnálom, sajnálom hogy a kulcsszituációkban mindig feléjük billent a mérleg nyelve, pszichikailag mindig ők jutottak előbbre, de ezt magunknak köszönhetjük. Utolsó másodpercekben nem lehet gólt kapni, főleg nem így, ahogy most kaptunk. Na mindegy. Nem megyek bele, mert bosszant, bosszant az összes gól, amit kaptunk.

Itt vagyunk még négy-öt napot, holnapután USA-val játszunk ha jól tudom, és hát, az is egy ugyanilyen kemény meccs lesz. Nagyon-nagyon szeretném, ha legalább egy góllal nyernénk. Utána az ötödik helyért mehetünk, még kimondani is rossz de hát ez van. Nem tudunk mit csinálni, az utolsó két meccsünket meg kell nyerni.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Dumi, ez a meccs elment. Mi történt? Hogy értékeled? Úgy tűnt, hogy az elején, az első felében uraljuk a meccset.

- Először is azt szeretném elmondani, hogy nagyon csalódott vagyok és rosszul érint a dolog. Egyre tisztább fejjel tudok visszagondolni rá, de nem kizárt, hogy nem tökéletes a képem, ami van a meccsről. Alapvetően egy nagyon színvonalas mérkőzést játszottunk úgy, hogy jól kezdtünk. Aztán kétgólos vezetésünkből fordítottak. Sajnos arra mi már nem tudtunk mit lépni. Fizikailag is egy nagyon kimerítő meccs volt. És amit furcsállok, hogy a vége felé a téthelyzetekben ők talán higgadtabbnak tűntek, és talán ezzel tudtak jobbak lenni.

- Hol volt az pont, ahol elment, szerinted?

- Volt két olyan gól, amit a negyed utolsó pillanatában kaptunk. És ez olyan lélektani kapaszkodó lett nekik, amivel maradt esélyük. Nyilván az első negyedben nem dőlhetett volna el a meccs, de azért nem mindegy, hogy iksszel vagy egygólos hátránnyal indítjuk a második, illetve a negyedik negyedet. Ezt kiemelném, mert sajnos ezekkel tudtak ottmaradni rajtunk.

- Úgy az egészet értékelve, lehet, hogy mégiscsak visszaütött a könnyű csoport?

- Nem tudom megmondani, nyilván nem is lehet megmondani. De ha arra gondolok, hogy szerintem jól játszottunk, akkor azt mondom, hogy nem. Mert szerintem színvonalas meccs volt és nagyon kevésen múlott, hogy az olasz csapat nyert.

- Most nagyon nehéz helyzetben vagytok abból a szempontból, hogy ugyanolyan nehéz meccseket kell vívni, egészen rossz lelkiállapotban, ezért ezt gyorsan fel kell dolgozni.

- Hát ez ilyen. Szerencsére nem vagyok gyakorlott ebben a műfajban. De ha azt nézzük, hogy idén a nemzetközi szerepléseim száma kettő, és mind a kettőn a helyezésem, a csapatom helyezése hatodik, akkor azért van hiányérzetem. Az utolsó meccset vagy így vagy úgy - nyilván úgy, hogy az elsőt nyerjük, úgy az utolsó meccset is - szeretném megnyerni. Változatlan motivációim vannak.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

-
Sajnáljuk, hogy így alakult, a vb-n számunkra már nem marad más, mint a becsületért játszani.


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

Mi tagadás, csalódott vagyok, de úgy érzem, hogy mindent beleadtunk, egy nagyon jó és motivált olasz válogatott győzött le minket. Nyilván lehet elemezni szakmailag nagyon sok mindent, voltak elkerülhetőnek tűnő gólok, aztán fórok, amiket "akár" be is lőhettük volna, de hát ezek valószínűleg azért nem történnek véletlenül.

Igazából nem tudok nagyon okosat mondani, az biztos, hogy menni fogunk tovább és mindenféleképpen azon leszünk, hogy megverjük a soron következő ellenfelet, hiszen nem tehetünk mást, mint hogy nekirontunk annak, aki velünk szemben van. Sok mindenki számít ránk, bízik bennünk, de leginkább saját magunk miatt kell ezt megtenni, hogy megszerezzük a lehető legjobb eredményt, az ötödik helyet, itt Kazanyban.

(Lejegyezte: Kerbi)



vlv-képek


BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- A szövetségi kapitány Benedek Tibor van itt mellettünk. Az első komolyabb mérkőzését ezen a tornán a magyar válogatott sajnos elveszítette 8:7-re. Hogyan? És miért? Hogy látta a kapitány?

- Nem tudok rosszat mondani, sajnos. Azt gondolom, hogy jól játszottunk, végig jól játszottunk fegyelmezettek voltunk. Azt csinálták a játékosok amit kértem, úgy látszik, hogy rosszat kértem.

- Én ezt speciel kétlem, hogy Ön rosszat akart volna vagy rosszat kért volna. De tényleg azon múlt volna az egész amit, Erdélyi Balázs mondott nekünk, hogy az olaszok egyszerűen több gólt lőttek? Volt az a periódus, hogy hármat lőttek egymás után, ott fordult meg talán a mérkőzés. Hogyan?

- Emberelőnyökből lőtték a gólokat, amiből szerették volna, hogy lőjék, onnan lőttek ahonnan szeretnék volna, hogy lőjenek. Jól játszottak, fegyelmezettek voltak ők is. Két nagyon erős csapat játszott, azt gondolom egy negyed döntött, ami élet-halál volt mind a két csapatnak. Amikor azt mondom egy meccs előtt, hogy ha jobb az ellenfél és megemeljük a kalapunkat, mert nem hibáztunk, akkor ez az a mérkőzés, én azt gondolom.

- Mégis hadd fejtsük már meg, hogy mi volt talán az a pici, amivel az olaszok jobbak voltak. Azon az egyetlen egy gólon kívül. Több pörgős meccset játszottak? Lehet ez az ok?

- Ezek szerint eggyel jobban akarták, mint mi.

- Benedek Tibornak köszönöm szépen. Nagyon sok sikert a folytatásra.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÁNIEL az M4-nek:

- Varga Dániel áll itt, a körünkben. Félig belehallgattam egy olasz nyilatkozatba, ők azt mondták, hogy ez egy nagy győzelem a számukra. Akkor ti nagy vereségnek kell, hogy ezt elkönyveljétek?

- Ha azt nézzük, hogy mit buktunk el, tehát a világbajnoki cím megvédésének a lehetőségét elbuktuk, akkor ez egy nagy vereség, igen. A meccs azért nem egy gyenge játék volt, nem volt nagy különbség a két csapat között. Azt gondolom, hogy a játék majdnem minden elemében jól játszottunk. Ha jól láttam itt a végén, tízből hét volt az emberelőnyök kihasználása, ennyivel azért illik nyerni. Én azt mondom, hogy jól játszott az olasz csapat is és egy ilyen meccsen, ahol egy gól a különbség, ilyen kis dolgok, bravúrok döntenek a végén, azt hiszem két vagy három emberhátrányt belőttek, ott elég lett volna egy-egy blokk, egy-egy bravúr, egy-egy jobb mozgás és akkor meg tudtuk volna fordítani ezt a meccset. Tehát összességében szerintem jól játszottunk, ami persze nem vigasz olyan értelemben, hogy ettől még nem játszhatunk elődöntőt. De talán pozitívum a két következő meccsre, előre nézve.

- A szövetségi kapitány, Benedek Tibor azt mondta, hogy nem tud titeket elmarasztalni, mert hogy betartottátok azt, amit ő kért, fegyelmezettek voltatok. Akkor mégis, min múlt ez az apró kis gól az olaszok javára?

- Én is így érzem, a fegyelmezettség is megvolt, egymásért is nagyon küzdöttünk, szervezettek voltunk, mindent úgy csináltunk, ahogy megbeszéltük. Hetek óta erről a meccsről beszélünk, még ha nem is tudtuk, ki az ellenfél. A különbség az volt, amit az előbb említettem. Az inkább a második félidőben jól játszó olasz csapat belőtt három emberelőnyt a végén, ha jól emlékszem, ott kellett volna egy-két blokk, hogy elbizonytalanodjanak, és az már megadta volna a különbséget. Kellett volna még egy-két bravúr hátul, túl könnyen kaptuk a gólokat, ami előtte nem volt jellemző.

- Volt egy mondatod a nyár elején, amit én nagyon sokat emlegettem, hogy a világbajnokság második hete fogja megmutatni, hogy hol tart a magyar vízilabda 2015-ben. Akkor ebből a meccsből kell kiindulni, hogy ez mutatja a magyar vízilabda erejét?

- Kiindulhatunk ebből a meccsből, mert vállalom azt, hogy jól játszottunk. Még egyszer mondom, hogy egy jó olasz csapattól kaptunk ki. Nagyon sok mindenben jók voltunk, de hát egy vereség, amiről beszélünk, tehát alapvetően nyilván keserű a szám íze. Sajnos ez volt az első meccsünk a világbajnokságon, ami megmutatta, hogy mit képvisel a magyar vízilabda, de azért van még előttünk kettő. Meg akarjuk szerezni az ötödik helyet, hogy legalább azt megmutassuk, hogy fontos nekünk az, hogy a jó csapatokat is meg tudjuk verni.

- Legyen így. Nagyon sok sikert kívánok. Köszönöm szépen az értékelést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A nap további eredményei:

Kína-Argentína 16:9 (6:2, 3:4, 4:2, 3:1) (a 15-16. helyért) - jegyzőkönyv (pdf)

Oroszország-Japán 9:13 (4:3, 1:3, 2:5, 2:2)  (a 13-14. helyért)
- jegyzőkönyv (pdf) Az egyik játékvezető Kun György volt.

Kanada-Kazahsztán (M33) 9:7 (1:2, 5:0, 2:3, 1:2) (a 9-12. helyért) - jegyzőkönyv (pdf)

Brazília-Dél-Afrika (M34) 16:5 (7:3, 2:2, 3:0, 4:0) (a 9-12. helyért) - jegyzőkönyv (pdf)

Horvátország-Montenegró (M35) 10:4 (1:0, 3:0, 3:3, 3:1) - jegyzőkönyv (pdf)

Görögország-Ausztrália (M36) 12:11 (1:0, 1:3, 3:1 2:3 -,5:4) -jegyzőkönyv (pdf)


Szerbia-USA (M38) 12:7 (4:2, 3:3, 2:1, 3:1) jegyzőkönyv (pdf)


Szerdán szünnap, a torna csütörtöki programja:

Hekyosztók és elődöntők

Augusztus 6., csütörtök


09.50 Kazahsztán-Dél-Afrika (a 11-12. helyért)
11.10 Kanada-Brazília (a 9-10. helyért)

14.30 Montenegró-Ausztrália
16.00 Magyarország-USA
19.15 Horvátország-Görögország
20.45 Olaszország-Szerbia

A VLV VB-ALOLDALA