FACEBOOK

Magyarország-Argentína 21:4

Magyarország-Argentína 21:4
hozzászólás, 2015.07.31.

Magyar vb-rekord, tizenhétgólos győzelem a csoportkör utolsó fordulójában, a szenvedő alany Argentína volt. Helyszíni riportunkban gólok, nyilatkozatok, fotók, eredmények. Jövő kedden a kanadai-olasz meccs győztesével játszunk az elődöntőért.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Világbajnokság, csoportkör, 3. forduló

Magyarország-Argentína 21:4 (6:2, 3:1, 6:1, 6:0)
- hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
Kazany, v.: Naumov (orosz), De Jong (holland)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 1, Erdélyi 2, Vámos 4, Hosnyánszky 2, Angyal 1, Szivós 3, Varga Dániel 1, Varga Dénes 5, Bedő, Hárai 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Argentína: Malnero, Veich, Galimberti, Monutti, Lopez 2, Bulgheroni, Montane, Corsi, Carabantes, Daszczyk, Demarchi 1, Yanez 1. Szövetségi kapitány: Nahuel Alfonso
Gól - emberelőnyből: 6/10, ill. 0/4
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Monutti (a harmadik negyedben)
Kiállítva cserével, végleg: Carabantes

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Gólok:


0:1 - Lopez első gólja

1:1 - Szivós Márton első gólja

2:1 - Hárai Balázs első gólja

3:1 - Madaras Norbert első gólja

4:1 - Erdélyi Balázs első gólja

5:1 - Angyal Dániel első gólja

5:2 - Demarchi gólja

6:2 - Hosnyánszky Norbert első gólja

7:2 - Szivós Márton második gólja

8:2 - Szivós Márton harmadik gólja

9:2 - Vámos Márton első gólja

9:3 - Yanez gólja

10:3 - Varga Dénes első gólja

10:4 - Lopez második gólja

11:4 - Hárai Balázs második gólja

12:4 - Vámos Márton második gólja

13:4 - Varga Dániel első gólja

14:4 - Hosnyánszky Norbert második gólja

15:4 - Erdélyi Balázs második gólja

16:4 - Varga Dénes második gólja

17:4 - Vámos Márton harmadik gólja

18:4 - Vámos Márton negyedik gólja

19:4 - Varga Dénes harmadik gólja

20:4 - Varga Dénes negyedik gólja

21:4 - Varga Dénes ötödik gólja



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- A kötelező győzelemhez is illik gratulálni Tibor, úgyhogy gratulálok. Három győzelemmel vagyunk csoportelsők. Erről a mairól egy két-három mondatot mondj kérlek, egy kicsit olyan álmosan kezdtünk és nem is a 0:1 miatt mondom.

- Ennél többet nem tudok mondani, mint amit mondtál. Huszonegy gólt lőttünk, kaptunk négyet. Meg vagyok elégedve, de ezt most lezártuk, elfelejtjük és innentől kezdődik a világbajnokság.

- Gondolom a te fejedben már korábban is egy kicsit a következő hét járt. Mire számítasz? Egyrészt most lesz három nap szünet, ez alatt mit csináltok?

- Edzünk. Vannak ellenfeleink, játszunk a horvátokkal holnap, holnapután a görögökkel, különben csak sima edzés, gyakorlások, gyorsítások.

- Ez a két meccs két kétkapu lesz, ahogy szoktatok?

- Nem, egyórás pályáink vannak, úgyhogy egy fél óra.

-A lelki felkészítés hogy zajlik? Pörögnek kellően?

- Igen, pörögnek kellően, de nyilván innentől kell kezdeni sok mindent.

- Szakmai szempontból hogy értékeled az eddigieket? Hogy működtek a taktikai elemek? Erre jó volt a három meccs? Vagy mire volt jó?

- Hogy játszhassunk negyeddöntőt, igazából arra volt jó. A taktika szerintem kialakult már e nélkül a három meccs nélkül is, nyilván tudtunk  bizonyos dolgokban fejlődni, de azért ez csapda ilyenkor, hiszen minden meccset tizenöt góllal nyertünk, nagyon tehát nem lehet ebből kiindulni, hogy most mi volt, hogy jól mentek az emberelőnyök, ma oké. De sok következtetést nem tudunk levonni.

- Tibor gratulálok még egyszer, és a délutáni edzésen találkozunk.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Vámos Márton a vlv-nek


- Gratulálok Marci, nagyon jól játszottál, és elég simán vertétek meg az argentin csapatot. Mennyire volt ez egy komoly, megerőltető sportfoglalkozás?

- Minden meccs az, meg azért is volt az különösképpen, mert reggel 10.50-kor játszottunk, amihez nincs hozzászokva semelyikünknek a szervezete. Örülök a magabiztos győzelemnek.

(Lejegyezte: Vona Lilla) 


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Mi volt nehéz benne?

- Nem volt semmi nehéz.

- Azért az elején kicsit álmosak voltatok, nem is a 0:1 miatt mondom.

- Valóban, ezt nem tagadom, de nincs is ebben semmi meglepő. Figyelj. Én vártam, hogy vége legyen ennek a csoportkörnek, egyfajta "össztanulságot" levonva azt mondom: úgy végeztük el a dolgunkat, ahogy egy címvédőnek illik. A mai nappal lezárjuk az első hetét a világbajnokságnak, holnap pedig indul a felkészülés az utolsó három meccsre.


NAGY VIKTOR  a vlv-nek:

- Nehéz mit mondani. Jó volt ellenük játszani, én még azt hiszem, nem játszottam argentinok ellen, de számomra egy gyengusz edzőmeccs volt,. Nem tudtam beleélni magam és belelendülni a meccsbe. A többieknek azért más volt a helyzete, nekik volt kontaktjuk, nekem nem volt kapcsolatom a labdával. Néha kidobáltam, néha beleértem, de valahogy úgy elfolyt ez a meccs a számomra.

- A délutáni edzés nehezebb lesz?

- Hát az biztos és nagyon várom már!


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Közönségszórakoztató meccs bolt, biztos vagyok abban, hogy nagyon szép gólokat lőttünk, élveztük a játékot, nagyon sokszor szép megoldást választottunk, úgyhogy ez egy nagyon jó felkészülés volt a következő meccsünkre, és persze a ma délutáni edzésre...


ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- 21:4-re nyertünk, úgy gondolom, hogy ez kötelező győzelem volt. Örülök, hogy ilyen nagy lett a különbség a két csapat között.


BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Kellően felpörögtek a játékosok erre a mérkőzésre? Természetesen a gratulációé az első szó, merthogy ugye ez volt a csoportzáró, a leggyengébb ellenfél ellen.

- Igen, hát ennyire pörögtünk fel, 21 gólt lőttünk így is, úgyhogy nincs miről beszélnünk.

- Akkor miről beszéljünk? Beszéljünk a folytatásról, ha a kapitány mondhatna egy csapatot, szíve szerint kivel játszana a negyeddöntőben és mi a valósabb?

- Hát ma este az utolsó mérkőzés a csoportban az olasz-USA, ott dől el, hogy kijátszik majd a nyolcaddöntőben a Brazília-Kanada győztesével. Tehát még messze vagyunk attól, hogy tudjuk, hogy kivel fogunk játszani, ezért nagyon nem is szeretnék választani, mert akkor avval csak befolyásolnám a játékosaimat, úgyhogy bárkit kaphatunk, nem hiszem, hogy nekünk az ellenféllel kell megküzdenünk, inkább saját magunkkal, tehát ez látható volt a Világligában is. Mi döntjük el, hogy meg tudjuk verni őket vagy nem, mint amikor az amerikaiaktól kikaptunk.

- Ennek fényében a következő három napban milyen munka vár a magyar játékosokra?

- Most lesz egy pár nehezebb edző mérkőzésünk. Holnap a horvátokkal, holnapután a görögökkel. El kell kezdenünk most már vízilabdázni is, mert ez egy más dolog volt eddig, a csoportmeccseken túl kellett lenni, könnyű volt a csoportunk. Most már ezeken az edzéseken nehéz ellenfelek ellen játszunk, nem sokat, egy fél órát, nem fognak azért elfáradni a játékosok, de érezniük kell azért, hogy ez más vízilabda.

- Sok sikert kívánunk, köszönöm szépen az értékelést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR az M4-nek:

- Nagy Viktor hogyan értékeli az Argentinok elleni csoportzárót. Itt elhangzott, hogy könnyebb volt, mint a tegnapi edzésetek. Ezt hogy látod a kapuból?

- Én még inkább így éreztem, mert a többieknek legalább volt valami kontaktjuk az ellenfél játékosaival, nekem nem nagyon volt kontaktom a labdával, mert vagy elváltásokból gólt kaptam vagy volt néhány védés, de igazából számomra annyira nem értékelhető ez a mai meccs.

- Akkor mondhatjuk tényleg azt, hogy nehéz úgy dolgoznod neked, úgy védened, hogy nagyon keveset találkozol a labdával, talán ezért is volt, hogy az Argentinok egyszer-kétszer azért centerből meg tudtak tréfálni.

- Hát igen, mondom ez kisebb figyelmetlenség, nehéz egy ilyen meccsen minden szituációban olyan élesnek lenni, mint mondjuk egy komoly csapat ellen. Én úgy érzem, hogy megtiszteltük őket, komolyan vettük magunk miatt is, de hát ennek is van nehézsége. Az biztos, hogy a ma esti edzés erősebb lesz, meg az összes edzésünk erősebb, mint ez. Úgyhogy várom a következő edzésünket, amikor játszunk csapatok ellen, azt hiszem a horvátok és a görögök ellen lesz edzéslehetőségünk, hát az értékelhetőbb lesz ennél, úgyhogy hát ez egy csoportmeccs volt, le kellett játszani és pont.

- Pont, pont, pont, merthogy kedden jön majd a negyeddöntő, még ugye nem tudni, hogy ki ellen játszotok. Addig milyen munka vár rátok illetve szerinted miben kell csavarni egyet, hogy ott élesebbek legyetek?

- Hát igen, ennek a csoportnak az a nehézsége, hogy túl könnyű  és egyre jobban fel kell pörögjünk, úgyhogy mondom én a két edzőmeccstől nagyon sokat várok meg az edzéseinktől. Úgyhogy nem igazán tudunk a meccsekhez nyúlni és abból építkezni. Muszáj máshogy megoldanunk, mert a többi csapat, mint ahogy most is a szerbek az ausztrálok ellen játszanak, ők meccsben vannak, mi még azt mondom, hogy nagyon koncentráltak vagyunk és ez nagyon fontos, hogy elöl-hátul koncentráltak legyünk. Most a mai meccsen volt néhány kis áramszünet vagy kimaradás. De hát ez normális, úgyhogy mondom, a következő néhány naptól várom azt, hogy igazán felpörögjünk fejben is és fizikálisan is és mindenhogyan és a következő élet-halál meccsen jól szerepeljünk.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


HOSNYÁNSZKY NORBERT az M4-nek:

- Mérkőzés közben sokszor elhangzott a dal, hogy "Valami van a levegőben..." itt reggel. Volt 21 magyar gól, szétszedtétek az argentinokat is, elégedett vagy? Ezt kellett ma mutatni?

- Ezt kellett, mondhatjuk, azt gondolom egy edzéssel felérő mérkőzés volt, talán egy picivel gyengébb mint a tegnap esti edzésünk volt, de mindenki megtalálta a saját maga motivációját.

- Látványos gólokat is szereztetek. Ez mennyire kellett most így a kicsit talán álmosító csoportkör végén?

- Látványos gólok nem azért sikerültek, mert kicsit nagyképűen álltunk a dologhoz, hanem mert így hozta a helyzet, azért ez elég gyenguska csapat volt, úgyhogy valahogy adta a szituáció. Innentől kezdve ezt le kell zárnunk és a fontos mérkőzésre kell koncentrálnunk, a negyeddöntőre.

- Fontos mérkőzés, negyeddöntő. Ha most mondanod kéne csapatot, szerinted kivel fogtok ott találkozni, mert az A csoportból még Kanada, Brazília, a B csoportból Olaszország, Egyesült Államok és Oroszország is esélyes erre.

- Hát, valószínűleg, hogy a ma esti USA-olasz meccsen fog eldőlni, hogy kivel fogunk játszani, valamelyikkel a kettő közül.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A nap további eredményei:

Dél-Afrika-Kazahsztán 3:14 (0:4, 1:3, 1:5, 1:2) - jegyzőkönyv (pdf)

Magyarország-Argentína
21:4 (6:2, 3:1, 6:1, 6:0) - jegyzőkönyv (pdf)

Szerbia-Ausztrália 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1) - jegyzőkönyv (pdf)

Japán-Montenegró 10:16 (2:3, 2:5, 2:5, 4:3) - jegyzőkönyv (pdf)

Horvátország-Kína 17:1 (4:1, 5:1, 7:1, 1:0) - jegyzőkönyv (pdf)

Görögország-Oroszország 15:11 (1:2, 3:2, 5:3, 2:4) - jegyzőkönyv (pdf)

Brazília-Kanada 6:10 (0:3, 3:3, 2:3, 1:1) - jegyzőkönyv (pdf)

USA-Olaszország 11:9
(4:4, 3:2, 2:1, 2:2) - jegyzőkönyv (pdf)

A csoportok végeredménye:

A csoport:
1. Horvátország 6, 2. Kanada 4, 3. Brazília 1, 4. Kína 1 pont

B csoport: 1. Görögország 6, 2. USA 4, 3. Olaszország 2, 4. Oroszország 0 pont

C csoport: 1. Magyarország 6, 2. Kazahsztán 4, 3. Dél-Afrika 2, 4. Argentína 0 pont

D csoport: 1. Szerbia 6, 2. Ausztrália 3, 3. Montenegró 3, 4. Japán 0 pont

A góllövőlistát Varga Dénes vezeti 13 találattal.

Folyamatosan frissül a vlv vb-aloldala.


vlv-képek