FACEBOOK

Megszenvedték a szünnapot...

Megszenvedték a szünnapot...
hozzászólás, 2015.07.30.

Fél nap pihenőt kapott a csapat, de délután aztán alaposan megdolgoztatta őket a szövetségi kapitány. Riportunk a helyszínről, sok fotóval.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Megenyhült Benedek Tibor szíve, hagyta aludni a fiúkat csütörtök reggel. Csak 14 órakor indult a társaság a Planéta fitneszközpontba, ahol legutóbb is jártunk. (Amíg az olvasásban e bekezdés végére ér a nyájas olvasó, megkötheti fogadását, hogy vajon távozáskor kellett-e ismét csoportképre összeállni.) Két részre oszlott a társaság, s egyik sem járt jobban. Nem volt munkára felügyelő edző, mindenki maga választhatta ki, hogy milyen eszközzel dologozik, s az eszközöket rövid idő elteltével váltogatták. Erősen pörgött minden.

Hulljon le a lepel, távozáskor bizony ismét készült csapatkép. Ezt emberiességi okokból nem adjuk közre, s azért sem, mert másfél órával később az Olimp uszoda személyzete és az oda vezényelt önkéntesek hada is csoportképet akart, s lőn, az ő kívánságuk is teljesült.

Ami a benti edzést illeti, az már nem volt ilyen kedélyes jellegű. Erős úszás után Tibor "játékos gyakorlást rendelt el". Ez abból állt, hogy a fiúk viktóriáztak (időnként hátránnyal is súlyosbítva, majd rövidke pihenés után teljes erőből úsztak 4x50 métert. Majd ismét viktória következett, majd ismét ez az úszás, aztán megint Viktória. A meccset úszások után mindig ott folytatták, ahol abbahagyták. Ilyenkor a vesztésre álló csapat bőszen tiltakozott. (Hárai Pufi. Hogy 6:3??, Az nem lehet, csak én magam négy gólt dobtam!)

Ez az etap nagyon kemény volt, a fiúk humorizáltak, de mikor kikászálódtak a vízből, látszott rajtuk, hogy komoly terhelésen vannak túl. A szállodába visszatérve nagyon kis idő maradt, s máris kezdődött a csoportos megbeszélés.


vlv-képek a napról


Ezt a kis időt használtuk ki, hogy leüljünk Szivós Marcival.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Marci, van egy kis időnk, végre egy kis nyugalom van, itt azért nagyon nagy a hajtás, reggeltől estig programotok van, videó, edzés, közös foglalkozások. Mit csinálsz a szabadidődben? Hogy oldod a feszültséget, ha van egyáltalán feszültség?


- A világversenyek ezzel járnak, szoros időbeosztással. Amikor lehetőség van pihenésre, akkor az olvasgatás, a többiekkel való beszélgetés jelenti a kikapcsolódást, ezzel telik a szabadidő.

- Tudtuk, hogy nagyon könnyű lesz a csoport, s hogy ez az egy hét úgy fog eltelni, hogy meg kell nyerni a meccseket, de egyébként meg még van dolgotok. Ez egy furcsa helyzet, nem szokott ilyen lenni világversenyen. Mondd el, belülről milyen ez az egész történet így?

- Valóban, nem most tudtuk meg, hogy ilyen csoportba kerülünk, Tibi pedig nagyon jól felépítette, megtervezte a vb első hetét, s ezt az időt annak ellenére, hogy tétmeccseket játszunk – nem lebecsülve az ellenfeleket, természetesen – a munkának szenteljük még.

- Lefordítom az olvasók számára, ez azt jelenti, hogy piszkosul kemény edzések vannak, mint például ez a mai is volt, a délutáni vizes, hát itt viktóriáztatok, a viktória meg volt szakítva teljes erőből való úszással, 4x50méter, aztán megint viktória, aztán megint ez az úszás és így tovább. Hát ezt azért fizikailag is bírni kell. Mindenki rendben van, mindenki jól bírja, az idősebb játékosok is?

- Megkérdezem majd az idősebb játékosokat, hogy hogy bírják. :) Én személy szerint nagyon jól, és ahogy látom, a többiek is. Igen, ez a mai is egy kemény edzés volt, két napja is volt egy keményebb edzésünk, de kell ez is ahhoz, hogy a világbajnokság második hetére olyan állapotban legyünk, hogy sikerrel tudjuk venni az ott elénk kerülő feladatokat.

- Most, amikor beszélgetünk, még egy nap hátravan a csoportkörből, nem tudni, hogy alakulnak a helyezések a többi csoportban, milyen párosításokat hoz a nyolcaddöntő. Mégis, mi az, amit vársz, ki lehet az ellenfél a negyeddöntőben szerinted?

- Én azt gondolom, mivel a görög csapat, ha jól tudom, megnyerte a csoportját, ezért szerintem vagy Olaszországgal vagy az USA-val fogunk játszani.

- Ha most idejönne a FINA delegációja és megkérdezne téged, hogy kit választasz, ki legyen az ellenfél a negyeddöntőben az elődöntőbe jutásért, akkor mit mondanál?

- Nem fog idejönni a FINA. :), nem is kérnék tőlük semmit. Én azt gondolom, hogy ez nem kívánságműsor. Aki jön, nekünk azt kell majd legyőznünk. Azt szeretném, hogy mi olyan állapotban legyünk, hogy a negyeddöntőt sikerrel tudjuk venni, az eddigi könnyebb meccsek ellenére egyből fel tudjuk venni a ritmust, és biztos vagyok benne, hogy olyan állapotban is leszünk.

- Ez min múlik, hogy olyan állapotban lesztek?

- Azon, hogy hogy fogunk tudni fejben felkészülni arra a mérkőzésre. Ennyi. Nem lesz tapasztalatunk kemény mérkőzésekben, ezért kell fejben felkészülnünk erre a helyzetre.

- Azért a papírforma azt mutatja, hogy a szerbek valószínűleg csoportelsők, és ha így van, és mi továbbjutunk a negyeddöntőben, akkor az elődöntőben szinte biztosan Szerbia jön. Ez a torna legnagyobb meccse lehet, nem?

- Mindig a soron következő meccs a legfontosabb, de azt gondolom, hogy a legnagyobb mérkőzés a döntő, a világbajnoki döntő. Viszont ahhoz, hogy ezt a legnagyobb mérkőzést elérjük, nagyon meg kell küzdenünk mindenkivel.

- Az elődöntőben?

- Nem, egyelőre a negyeddöntőben.

- Milyen eséllyel vágunk ennek neki?

- Természetesen jó eséllyel.

- Akkor sok sikert kívánok ehhez a harchoz.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



vlv-képek


A csoportok állása az utolsó forduló előtt:

A csoport: Horvátország 2, Kanada 2, Brazília 1, Kína 1 pont

B csoport: Görögország 4, USA 2, Olaszország 2, Oroszország 0 pont

C csoport: Magyarország 4, Dél-Afrika 2, Kazahsztán 2, Argentína 0 pont

D csoport: Szerbia 4, Ausztrália 3, Montenegró 1, Japán 0 pont

Az utolsó, pénteki forduló programja:

08.30 Dél-Afrika-Kazahsztán
09.50 Magyarország-Argentína - M4, vlv (szöveges élő)
11.10 Szerbia-Ausztrália
12.30 Japán-Montenegró

16.30 Horvátország-Kína
17.50 Görögország-Oroszország
19.10 Brazília-Kanada
20.30 USA-Olaszország

A negyeddöntőben az A csoport második helyezettje-B csoport harmadik helyezettje párosítás győztesével játszunk. Az elődöntőben az szinte bizonyosan a D csoport győztesével kerülünk szembe.

A VLV VB-ALOLDALA