FACEBOOK

Magyarország-Kazahsztán 14:5

 Magyarország-Kazahsztán 14:5
hozzászólás, 2015.07.27.

Önbizalom növelő győzelemmel rajtolt a címvédő magyar válogatott a kazanyi vb-n. Riportunk gólokkal, nyilatkozatokkal, fotókkal.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Világbajnokság, csoportkör, első nap

Magyarország-Kazahsztán 14:5 (4:0, 3:0, 5:2, 2:3) - hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
Kazany, v.: Peila (egyesült államokbeli) Williams (Új-zélandi)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi, Vámos, Hosnyánszky 2, Angyal 1, Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Bedő 2, Hárai 4. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Kazahsztán: Fjedorov, Gubarjev 1, Akszenov 1, Pilipenko, Usakov 2, Smider, Sakenov, Koljagyenko, Ukumanov 1, Medvegyev, Manafov, Pekovics, Silemov, Szövetségi kapitány: Szergej Drozdov
Gól - emberelőnyből: 5/9 ill 3/8
Gól - ötméteresből: 0/0 ill 1/1
Kipontozódott: Gór-Nagy, Erdélyi ill. Akszenov

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE





vlv-képek


GÓLOK:


1:0 - Hárai Balázs első gólja

2:0 - Varga Dénes első gólja

3:0 - Angyal Dániel gólja

4:0 - Bedő Krisztián első gólja

5:0 - Varga Dénes második gólja

6:0 - Bedő Krisztián második gólja

7:0 - Szivós Márton gólja

8:0 - Hárai Balázs második gólja

9:0 - Hárai Balázs harmadik gólja

10:0 - Hosnyánszky Norbert első gólja

11:0 - Varga Dániel gólja

11:1 - Ukumanov gólja

11:2 - Usakov első gólja

12:2 - Hosnyánszky Norbert második gólja

12:3 - Gubarjev gólja

13:3 - Hárai Balázs negyedik gólja

13:4 - Akszenov gólja

13:5 - Usakov második gólja

14:5 - Varga Dénes harmadik gólja


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Gratulálok, ez egy nagyon szép bemutatkozás volt. Gondolom, hogy ezt is vártad el, de mondd el te a saját szavaiddal, hogy mi volt a célj és sikerült-e teljesíteni, egy értékelést kérek.

- Igen. Kétszer játszottunk az elmúlt két évben Kazahsztánnal és mind a kettőn viszonylag nehezen indult a meccs. Azt hittem, hogy ez is nehezebben fog indulni, de nagyon fegyelmezetten és koncentráltan játszottak a játékosok, úgyhogy itt egy pillanatig sem volt kétséges, hogy ezt a meccset nagy gólkülönbséggel fogjuk megnyerni. Amit ilyen meccsből ki tudunk hozni, azt kihoztuk.

- Nem volt-e túlságosan sima?

- Erről már beszélünk hónapok óta, hogy túl könnyű a csoport, ezzel már nem érdemes foglalkozni. Ráadásul a következő két meccsen még gyengébb ellenfelek ellen játszunk, úgyhogy én annak örülök, hogy ezt jól megoldottuk, ugyanígy meg fogjuk oldani a többi feladatunkat is.

- Hogyan tovább? Holnap milyen programotok van?

- Holnap van két edzésünk és aztán holnapután délelőtt játszunk Dél-Afrikával.

- Mit szólsz az olaszok vereséghez?

- Annyiban alakítja a csoportot, hogy így már az olaszok is lehetnek az ellenfeleink a negyeddöntőben.

- Nem sérült meg senki?

- Nem.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Kerbi)



Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián. Gratulálok a bemutatkozáshoz neked is. Két gólt is lőttél, jól is játszottál, minden rendben volt, gondolom.

- Igen, köszönjük, köszönöm szépen. Örülök annak, hogy amit megbeszéltünk, azt meg is valósítottuk. A legutóbbi két meccsünkön ellenük úgy kezdtünk, hogy elmentek pár góllal, és ha jól emlékszem a félidőig szoros is volt. Most az elején odatettük magukat. Arra számítottunk, hogy nagyon nekünk fognak esni. Ahogy Tibi is mondta, nekik gyakorlatilag ez volt a vb-döntő, már ha itt megvertek volna minket és ugye akkor elverték volna a másik két csapatot itt a csoportba és ők a csoportelsők. Szerencsére nem így lett, hanem pont az ellenkezője. Mi estünk nekik és ennek köszönhetően szerintem simán meg tudtuk nyerni a mérkőzést, attól függetlenül, hogy a végén kis figyelmetlenségekből kaptunk gólokat, de ez belefér szerintem.

- Nagyon jók voltunk centerekben.

- Jók voltunk. Pufival most egyszerűbb dolgunk volt, de majd meglátjuk a csoportmeccsek után, hogy lesz. Nehezebb lesz, most próbálunk ráhangolódni a világbajnokságra.

- Gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Enikő)


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Gratulálok, Dumi. Azt hiszem, így kell kezdeni. Gyorsan megnyugodtatok, nem? Ha egyáltalán idegesek voltatok...

- Nem, én úgy érzem, hogy nem voltunk, de azért jó visszaigazolás volt, hogy nullán tartottuk az ellenfelet. Azért jöttek, próbálkoztak, de folyamatosan azt éreztem, hogy szilárdak vagyunk védekezésben, és magabiztosak elöl.

- Mennyire tudod felmérni ebből a meccsből az erőtöket?

- Ez a negyeddöntőben fog kiderülni, ez egyértelmű, de nem lettem ettől csalódott, tehát nem mondatja ez velem azt, hogy húha, itt most úgy érzem magam, mint a Világligában, hogy nem tudtam, hogy merre ússzak, hanem van elképzelés, van koncepció, van tartalék a csapatban, és ezt komolyabb csapatok ellen is rendesen fogjuk tudni használni.

- Kicsit a végén visszavettetek a tempóból? Nyilván nem tudatosan.

- Egyrészt igen, másrészt sütött a nap, és az sem segített.

- Láttam, a kispadról nem is lehetett látni a meccsből semmit.

- Remélem nem csináltál ilyen képeket rólunk, hogy kinyújtjuk előre a kezünket, hogy eltakarjuk a napot…

- Tele vagyok olyannal.

- Az jó...

- Neked személy szerint hogy ment, hogy érzed? Néhány elementáris gólt dobtál.

- Úgy érzem, jól. Végül is ennél többet nem tudok mondani. Kitűztem egy célt a meccs előtt, és azt teljesítettem.

- Gondolom, hogy ezt sosem fogom megtudni, hogy mi az.

- Nem volt olyan nagyon nagy cél, de egyébként mindenki kitűzött egy célt, az enyém az volt, hogy elhozzam az első labdát.

- Ez sikerült.

- Igen.

- Köszönöm szépen, Dumi.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Dani, gratulálok a győzelemhez. Azt hiszem, hogy ennél jobban nem lehetett volna kezdeni. Talán a végén egy picit visszavettetek. Hogy értékeled?

- Köszönjük a gratulációt. Egyetértek, a kezdés remek volt, nagyon jól felkészültünk fejben erre a meccsre. Fel is kellett, mert egy olyan meccsen, ahol 99 százalék, hogy mi nyerünk, más motivációkat kell találni. Megpróbáltuk lemodellezni azt az érzést, hogy a későbbi kieséses szakaszban milyen szituációk fordulhatnak elő, ezért maximalisták voltunk magunkkal, nagy iramot akartunk diktálni, minden fórt be akartunk lőni, bizonyos taktikai formákat is meg akartunk csinálni. Azt gondolom, hogy ez az első három negyedben jól is sikerült, ez megmutatkozott. Amikor kialakult ez a 8-9-10 gólos különbség, ott már nem volt meg az az érzés a csapatban, mint a mérkőzés első részében. Ott már nem tudtuk annyira fontosnak gondolni és fontosnak hinni ezt a meccset, mint amilyen egyébként nem is volt.

- Véletlenül tudom, hogy mindenkinek volt egy személyes egyéni célja. Egyrészt kérdezem, hogy a tiéd teljesült-e, illetve megtudhatjuk-e, hogy mi volt az?

- Sajnos nem teljesült, de..., hogy mondjam, nincsen hiányérzetem emiatt, biztos vagyok benne, hogy a következő meccsen, vagy meccseken teljesülni fog. Egyébként meg, ahogy így gyorsan fejben számolok, úgy érzem, hogy a csapat nagy része meg tudta valósítani azt az ígéretet, amit tegnap este felvállalt.

- Oké. Köszönöm szépen, gratulálok.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Szia, Pufi! Gratulálok, nagyon jól játszottál!

- Köszönöm.

- Kérek szépen egy értékelést!

- Úgy gondolom, hogy azért lett ennyire sima ez a mérkőzés, mert az elejétől fogva úgy álltunk hozzá, mintha ez lenne a legfontosabb mérkőzés. Ez az első igazi tétmeccsünk ezen a nyáron. A Világliga meg a Vodafone Kupa, meg a felkészülési mérkőzések, azok is fontosak voltak, de azért ez mégiscsak egy világbajnokság. És így kell kezdeni, úgy gondolom!

- Könnyebb volt, mint amire számítottál?

- Talán egy picit könnyebb volt, igen, mert az elején, az első negyedben azt hiszem 4:0-ra nyertünk, és ez adott egy kicsi magabiztosságot a csapatnak, vagy egy megnyugvást.

- Érezted közben, hogy feladják? Mert nagyon elmentetek…

- Nem adták fel, hogyha megnézed, az utolsó negyedben is, azt hiszem, három gólt lőttek, úgyhogy abszolút nem adták föl, a végére talán picit - nem akartuk, de -  kiengedtünk.

- Az egyéni megoldásaid?

- Mindenkinek voltak szép egyéni megoldásai. :-)

- Szép válasz volt. Köszönöm.


- Köszönöm.

(Lejegyezte: János)


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Gratulálok ehhez a bemutatkozáshoz. Ennél jobbat nem nagyon lehetett volna elképzelni. Hogy érezted, izgultál-e előtte és mikor szűnt meg az izgulás?

- Köszönöm. Igazság szerint egy nagyon pici izgalom volt bennem, amennyire egy meccs előtt szokott lenni. Ez igazából mindig van.

Örülök, hogy így tudtunk kezdeni. Nem is tudom, talán a harmadik negyed közepe, vége felé lőtték az első gólt. Ez mindenképpen biztató.

- A vége felé kicsit felzárkóztak. Ott egy kicsit visszafogtátok magatokat, visszább vettetek a tempóból?

- Nem gondolom, hogy visszavettünk volna. Volt egy-két figyelmetlenség, elkerülhető gól. de nehéz elvonatkoztatni attól, hogy ennyire vezetünk.

- Ebből a meccsből mennyire tudod megítélni azt, hogy milyen a csapat?

- Semennyire. Azt tudom, hogy jó a csapat, de ezt eddig is tudtam. Ez egy biztató kezdés volt.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)

Várható még: fotók a meccsről és a nap további eredményei, amelyek itt is elérhetők:

A VLV VB-ALOLDALA



vlv-képek


BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- A szövetségi kapitány, Benedek Tibor  áll itt velem szemben és hát nem annyira boldog, mint amennyire a játékosok voltak, vagy csak rosszul látom?

- Nem. Én nagyon örülök, jól is játszottunk, fegyelmezettek voltunk. Abszolút 100 százalékosan meg vagyok elégedve, de hát most hova örüljek, azt gondolom, ez kötelező volt és még a következő kettő is az. De azt gondolom, hogy így kell játszani egy világbajnoki első mérkőzésen, ahogy ma is játszottunk, ennél többet nem tudunk csinálni. Könnyű csoportunk van, a könnyű csoportunknak megfelelően nyilván könnyebbek a mérkőzéseink, de azt a könnyű mérkőzést is mi 100 százalékig komolyan vesszük.

- Tehát akkor lehet azt mondani, hogy teljesen felpörgött a válogatott a világbajnokságra?

- Hát amennyire fel lehetett, annyira felpörgött. Természetesen ezzel összehasonlíthatatlanok lesznek azok a meccsek, amiket majd a második héten játszunk. Amit itt meg tudunk tenni, azt megtesszük. Egy picit hasonlított már ez a csapat, az ellenfelünk, azokhoz a csapatokhoz abból a szempontból, hogy van egy erős centerük, megpróbálják beadni a labdát, azért látható, hogy ők is sok emberelőnyt kaptak és nem ez az úszkálós játék volt, mint mondjuk Japán ellen vagy Ausztrália ellen, tehát abból a szempontból ez a meccs jó volt.Ennél szerintem kevésbé lesz nekünk használható a következő  kettő.

- Mennyire volt hasznos az a tapasztalat, hogy szembe sütött a nap és hát a szövetségi kapitány se látott sokat a mérkőzésből, ahogy láttuk a találkozó során, a cserepadon meg aztán senki, talán a kapus se.

- Hát itt különböző időpontokban játszunk, jó helyre kell kerülnünk, minél jobb helyre kerülünk, annál később játszunk, úgyhogy igyekszünk este 9-kor játszani majd a vége felé. (Akkor lesz a vb döntője - a szerk.)

- Ezt kívánjuk a folytatásra, köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÁNIEL az M4-nek:

- Varga Dániel, Magyarország- Kazahsztán 14:5. Mik az első tapasztalatok itt a világbajnokságon, itt az első mérkőzésen, mennyire volt ez megterhelő, sejtjük mennyire, ahogy láttuk.

- Szerettünk volna egy olyan meccset játszani, ahol elsősorban magunkkal foglalkozva, nagyon nagy iramot diktálva, gyakorolva néhány olyan dolgot, amit a nyár folyamán alakítottunk ki, tudunk végig játszani a kazahok ellen. Azt gondolom, hogy a győzelem elvárt minimum volt. Ezenkívül azokat, amiket szerettünk volna megvalósítani, aránylag jól sikerült is. Ebben a csoportban nagyon könnyű dolgunk van, emiatt nehéz lemodellezni azokat a helyzeteket, amikre majd később a kieséses szakaszban szükségünk van. De mégis megpróbáltuk emiatt is komolyan venni, s végig darálni ezt a meccset, azt gondolom, hogy három és fél negyedig, talán az első három negyedben nagyon jól ment. A csapat maximálisan tudott koncentrálni, a 8-9-10 gólos különbség, ami kialakult, az úgy elvette a komolyságát a dolognak.

- Mégis, hogyha ki kéne emelni csapatrészt, akkor melyiket emelnéd ki, hát például a centereink talán dobtak 6 vagy 7 gólt is.

- A legfontosabb, amit kiemelnék az a gólöröm, ami hirtelen így eszembe jut, mert azt láttam, hogy amíg fontos volt ez az első három negyed, addig mindenki nagyon örült a másik góljának vagy bárminek, amit jól csinált. Ez fontos lesz a későbbiekben is, de hogy látványosabbat mondjak, azok lehetnek a centerakciók, lehetnek azok, amikor a kapufától lőttünk gólokat, ezek fontosak lesznek a későbbiekben nagyon.

- Sok sikert kívánok, köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÉNES az M4-nek:

- Varga Dénes áll itt velem szemben, aki három gólt szerzett ezen a mérkőzésen ami tulajdonképpen miről szólt nektek? Hiszen nagyon könnyű volt az első fele és mi tette nehézzé a másodikat, a napfény csak?

- Közrejátszott. Alapvetően tényleg nem lehetett látni semmit a második félidőben és ha egy picit is nem figyeltünk, akkor ezt az ellenfél is érezte és szinte üres kapura lőtt. Mindenesetre nekünk az volt itt a lényeg, hogy belelendüljünk a világbajnoki hangulatba és szerintem az első félidőben ezt jól is csináltuk. Úgyhogy a célnak megfelelt ez az első meccs. 

- Formát, frissességet mennyire kell még csiszolni?

- Olyannyira, hogy mi még ezen a héten edzhetünk is, tehát valószínűleg ugye ez volt a legkeményebb meccsünk a csoportban. Úgyhogy holnap, illetve a második meccs utáni nap fogunk tudni keményebben edzeni, ami megalapozhatja a jövő hetet, tehát nem csak a játékot kell csiszolni, hanem még edzhetünk is.

- Nagyon szépen köszönöm, gratulálok a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)
A nap további eredményei:

Horvátország-Kanada 12:7 (4:2, 6:2, 1:0, 1:3) - jegyzőkönyv (pdf)

Brazília-Kína 9:9 (3:4, 2:1, 3:4, 1:0) - jegyzőkönyv (pdf)

Görögország-Olaszország 11:10 (4:4, 2:1, 3:2, 2:3) - jegyzőkönyv (pdf) 


Dél-Afrika-Argentína 10:6 (6:2, 1:2, 1:1, 2:1) - jegyzőkönyv (pdf)

Magyarország-Kazahsztán 14:5 (4:0, 3:0, 5:2, 2:3) - jegyzőkönyv (pdf)
Kazany, v.: Peila (egyesült államokbeli) Williams (Új-zélandi)
Magyarország: Nagy, Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi, Vámos, Hosnyánszky 2, Angyal 1, Szivós 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Bedő Krisztián 2, Hárai 4, Decker Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Kazahsztán: Fedorov, Gubarjev 1, Akszenov 1, Pilipenko, Usakov 2, Smider, Sakenov, Koljagyenko, Ukumanov 1, Medvegyev, Manafov, Pekovics, Silemov, Szövetségi kapitány: Szergej Drozdov
Gól - emberelőnyből: 5/9 ill 3/8
Gól - ötméteresből: 0/0 ill 1/1
Kipontozódott: Gór-Nagy, Erdélyi ill. Akszenov

USA-Oroszország 7:6 (3:1, 1:2, 2:2, 1:1) jegyzőkönyv (pdf)

Szerbia-Montenegró 11:8 (2:1, 4:2, 3:4, 2.1) - jegyzőkönyv (pdf)

Japán-Ausztrália 4:10 (0:2, 2:2, 1:3, 1:3) - jegyzőkönyv (pdf)
A szerdai nap (a következő forduló) programja:

Július 29., szerda

08.30 Görögország-USA
09.50: Kazahsztán-Argentína
11.10 Dél-Afrika-Magyarország
12.30 Ausztrália-Montenegró

16.30 Szerbia-Japán
17.50 Oroszország-Olaszország
19.10 Kína-Kanada
20.30 Horvátország-Brazília