FACEBOOK

Magyarország-Olaszország 6:8

Magyarország-Olaszország 6:8
hozzászólás, 2015.07.11.

Most az olaszok voltak jobbak, volt ez már fordítva is. Meg lesz is még. Riportunk a budapesti felkészülési torna utolsó napjáról.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Vodafone Kupa, 3. nap

Magyarország-Olaszország 6:8 (1:3, 1:0, 2:2, 2:3)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Flahive (ausztrál), Peris (horvát)
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi, Szivós 1, Varga Dániel 2, Hárai. Cs.: Vámos 2, Nagy Á., Angyal, Manhercz K., Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Olaszország: Tempesti, Di Fulvio 1, Figlioli, Giorgetti 2, Fondelli, Giacoppo, Aicardi 4. Cs.: Velotto, Presciutti, Gitto, Luongo 1, Renzuto. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - emberelőnyből: 3/13, ill. 2/6
Kipontozódott: Figlioli (26.), Presciutti (31.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Benedek Tibor közvetlenül lefújás után a vlv-nek:

- 3:0 után ébredtünk fel, az már nagyon késő volt. Onnantól kezdve jól küzdöttünk, megszereztük a vezetést, de a végén már nem volt fantázia a támadójátékunkban.

VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

0:1 - Aicardi első gólja

0:2 - Giorgetti első gólja

0:3 - Aicardi második gólja

1:3 - Bedő gólja

2:3 - Szivós gólja


3:3 - Vámos első gólja

4:3 - Varga Dániel gólja

4:4 - Luongo gólja

4:5 - Aicardi harmadik gólja

4:6 - Di Fulvio gólja

5:6 - Varga Dániel második gólja

5:7 - Giorgetti második gólja

6:7 - Vámos második gólja

6:8 - Aicardi negyedik gólja



Benedek Tibor a DigiSportnak

- Nem sikerült nyernie a magyar válogatottnak, amit tudom, hogy nagyon szeretett volna, függetlenül attól, hogy milyen játékot mutatott a csapat. Ahogy tegnap kiemeltük a jó támadójátékot és  lövéshatékonyságot, talán most az volt inkább a gyenge pont? Min múlott most ez a mérkőzés?


- Talán egy rossz kezdésen, 3:0-ra vezetett az ellenfél, onnan azért nagy energiába tellett, hogy feljöjjünk, sőt, át is vettük a vezetést. Azt éreztem, hogy a végén már nem volt hatékony a támadójátékunk. Nem tudtunk igazából hatékony mozgásokat végezni ahhoz, hogy akciógólt tudjunk lőni, az emberelőnyeinket nem nagyon tudtuk belőni, úgyhogy megakadt a támadás.

- Nem mentve a csapatot, de talán mégis, hiszen Varga Dénes és Hosnyánszky Norbert sem volt itt, tehát azért ez még mindig egy kísérletező csapat volt.

- Igen, hát nem így terveztem, de kisebb sérülések miatt Dénes sem játszott ma. Nyilván nem ez még mindig a legerősebb csapatunk, lesz erősebb, de ez az olasz csapat egy jó csapat, ezt már bizonyította nagyon sokszor, de mi is jók vagyunk, ezt bizonyítottuk és bizonyítani is fogjuk.

- Elégedett vagy ezzel a két győzelemmel és egy vereséggel és általában a látottakkal ezen a hétvégén?

- Bizonyos dolgokkal elégedett vagyok, az emberelőnyökkel nem vagyok elégedett. Emberhátrányban szerintem jól mozogtunk ma is, jól védekeztünk, kevés gólt kaptunk, a támadójátékunk még mindig nem elég hatékony.

- Jön a kerethirdetés, mikor lesz az pontosan?

- Még van kedden az ausztrálokkal egy hivatalos meccs Miskolcon és szerintem utána.

- Akkor a szülinapodon még nem kell ezen rágódni, hiszen a Vodafone Kupán általában győzelemmel szoktak köszönteni a srácok, most ez a második hely milyen ajándék volt? Hogy fogadod?

- Olyan nagyon nem estem kétségbe a második hely miatt, két évvel ezelőtt, azt hiszem, a második hely sem volt meg. Megyünk tovább. A szülinapom holnap van, ez pont szünnap, úgy terveztük a Vodafone Kupát, hogy szünnap legyen :-).

- Akkor boldog szüliapot kívánok, arra jó pihenést, jó ünneplést, a későbbiekre pedig sok sikert. Köszönöm szépen Benedek Tibornak.



Varga Dániel a DigiSportnak

- Érkezik Varga Dániel, a mérkőzés legjobb játékosa, szeretettel gratulálok neked a DigiSport stábja nevében. Fogalmazzunk úgy, hogy az egyik legjobbja a sok jó közül. Ma elsősorban a támadójátékunk nem tudott úgy működni, ahogy azt, gondolom, hogy ez a csapat tudja és talán hiányzott egy-két támadójátékos, akik most pihentek. Ezen múlt?


- A megállapítás igaz, hogy ezen múlt, azt azért nem mondanám, mert több sebtől vérzett ez a mai mérkőzés. Én a védekezéssel sem voltam elégedett, nyolc gólt kaptunk, ami önmagában nem olyan sok, de azért mégsem volt akkora harmónia, mint amilyennek kell lenni egy ilyen meccshez. 0:3-mal kezdtünk és ez sajnos megalapozta a meccset. Voltak olyan időszakok, amelyek fordulópontok lehettek volna, el tudtunk volna húzni. Akkor azért más lett volna a meccs, de kevesek voltunk ma.

- Hat akciógólt dobtak az olaszok a nyolcból, talán ez is sok, ha a védekezést kritizálni akarjuk. Mit tudunk pozitívumként fölemlegetni és ne csak ezt a mérkőzést nézzük, hanem azt, hogy mégiscsak a felkészülés jegyében zajlott ez a torna?

- Az első dolog, ami pozitívumként eszembe jut, az a a fantasztikus közönség, ez a szervezés. Köszönöm mindenkinek, aki ehhez hozzájárult és az összes nézőnek, szurkolónak, aki szurkolt nekünk. Nagyon nagy szeretetet kapunk tőlük és ez sok erőt ad. Most elsősorban ezek a pozitívumok. Sok szakmai pozitívuma is volt a három meccsnek, ez egy jó torna volt szerintem szakmailag, jó mérkőzéseket játszottunk  néha a vereségből többet lehet tanulni, mint a győzelemből. Nézzük ezt pozitívunmnak.

- Annak tükrében nézzük, hogy a világbajnokság közeleg, körülbelül 20 nap múlva kezdtek. Szerinted milyen állapotban vagytok és hát ott kell az a csúcsforma, ami mondjuk az olaszok ellen sikert érhet.

- Bizonyos értelemben közel van, de még sokat tudunk edzeni, főleg ha azt nézzük, hogy a három csoportmeccs könnyebbnek ígérkezik, tehát igazából nekünk egy héttel később kezdődik a vb igazán kemény időszaka. Edzünk még sokat, gyakorlunk, egyre jobbak vagyunk, nem aggódom egyébként, a vereségnek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, minden rendben lesz.

- Még azt mondd meg, hogy az arecod is rendben van, a sérülésed?

- Jól vagyok, igen, köszönöm.

- Köszönöm szépen!



Benedek Tibor a vlv-nek

- Szervusz Tibor! Hogyha az első meccs után azt mondtad, hogy a Himnusz, meg a környezet hatására olyan érzésed volt, mint tavaly az Eb-n, akkor most így a végén is nagyjából olyan lehetett, ha nem is ugyanaz a tét. Hogy értékeled ezt a mai meccset, és a tornáról két mondatot kérek.

- Hát összességében szerintem erősödtünk Bergamóhoz képest, jó dolgokat csináltunk így a három meccsen. Ma azért voltak nagy hibáink, súlyos hibáink, amik aztán meg is bosszulták magukat. Ez az olasz csapat annál sokkal jobb, mit hogy tizenháromból három emberelőnygóllal meccset tudjunk nyerni.

- Láttad konkrétan, hogy mik voltak a hibák vagy a felspannolással volt probléma az elején? Ott nagyon elmentek…

- A felspannolással nyilván hiba volt, nem volt a csapat abszolút olyan felspannolt állapotban, hogy meg tudjuk ezt a meccset nyerni, hiszen 3:0-ra vezetett az ellenfél, ez ezt mutatja.

- Gondolom, hogy most nem hirdetsz csapatot. Mikor fogod megmondani a tizenhármat?

- Most úgy gondolom, hogy a keddi ausztrál mérkőzés után.

- Köszönöm, szépen, és az olvasók nevében is szeretnék neked boldog születésnapot kívánni!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz, Miki!  Nem sok mosolyt, örömöt látok az arcodon – ezt a döntőt elvesztettük. Milyen volt, mi volt a gond?

- Nem látsz mosolyt, de azért olyan nagy elkeseredésre nincs ok, hiszen Danival már beszéltük, ecseteltük a tanulságokat, amelyek vannak a mai meccsről vastagon. Mindig van előrelépési lehetőség, mindig történnek új dolgok, amikre reagálni kell. Ma az olaszok rettentő motiváltan nekünk ugrottak, mi egy kicsit alacsony pulzussal, kevésbé agresszíven kezdtünk a meccset. Aztán visszajöttünk a játékba, de azért egy ilyen jó ellenfél ellen, utána nehéz már végig azt az állapotot hozni. Ők tudtak rátenni még egy lapáttal, mi pedig nem, úgyhogy végül is megérdemelten nyertek ma.

- Nem marad bennetek ennek a hangulata?

- Bennem biztos, hogy nem. Bennem leginkább az van, hogy tudom, mit csináltam rosszul, min kell változtatni, mik azok az apróságok, amikre figyelni kell. Emiatt talán még nagyobb önbizalommal tudok nekivágni a következő meccseknek.

- Köszönöm szépen, Miki!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bedő Krisztián a vlv-nek

- Szervusz, Krisztián! Alakulhatott volna ez egy kicsivel jobban is, de lehet, hogy ennek a tanulságai hasznosíthatóak lesznek. Hogy értékelsz így, nem sokkal a vége után?


- Szia, igen, tényleg alakulhatott volna kicsit jobban is. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nagyon jó meccset játszottunk, izgalmasat. Az lehetett a probléma, hogy az elején nem tudtuk felvenni az iramot, nem voltunk olyanok, mint az előző két meccsen, kicsit álmosabban, lassabban kezdtük az egész mérkőzést. Ebből adódóan rögtön elmentek – ha jól emlékszem – három góllal, mi folyamatosan próbáltunk felzárkózni, de így már nehéz volt, nem volt elég energiánk, hogy kitartsunk a végéig, így kikaptunk. Ennek ellenére úgy gondolom, nagyon jót tett nekünk ez a felkészülési torna.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Madaras Norbert a vlv-nek


- Norbi, az már törvényszerű, hogy az olaszok elleni meccs után megkérdez téged az ember. Olyan furcsa az, hogy simán verjük őket néha, aztán kikapunk tőlük, mi ez az ingadozás? Most nem a játékra gondolok, ennyire egyforma a két csapat?

- Egyébként elég hasonló, de sajnálom az ingadozást, mert mi is benne vagyunk, ennél sokkal jobban játszottunk a Világligában is, meg előtte Rómában is, ők meg nem. Ők is ingadoznak, mi is ingadozunk, tudjuk, hogy jók, de én azt gondolom, hogy mi is jók vagyunk, sőt azt, hogy jobbak vagyunk. Ennek ellenére ma nagyon nem játszottunk jól, sem elöl, sem hátul. Elöl főleg az előnyök nem mentek, hátul pedig kaptunk három akciógólt centerből, az sok.

- Ezek olyan dolgok, amiket ki lehet javítani, gondolom… Nem inkább arról van szó, hogy az elején nagyon elmentek?

- Azt nem is mondom, hogy úgy kezdtük a meccset, hogy 59 másodperc után 2:0 volt nekik. Bár nem lenne szabad, hogy ez nagyon befolyásoljon minket, én azt mondom, ez lelkileg nehéz inkább, hiszen elkezdesz egy meccset és egyből 2:0 oda. Ebből még fel tudtunk jönni, de ma jobban játszottak mindenképp.

- Így az egész torna után hogy látod a helyzetünket?

- Jobbak vagyunk egy kicsit, de van még mindig két hét, hál’ Istennek. Most az ausztrálokkal fogunk kétkapuzni, sőt egy meccset is játszunk kedden Miskolcon. Úgy látom, ez most mind kell nekünk és jót fog tenni.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Szivós Márton a vlv-nek


- Szervusz, Marci! Jó lett volna örömködve zárni ezt a tornát, de ez ma nem sikerült. De általában nem szokott sikerülni a Vodafone Kupán, és ebből azért nem kell levonni messzemenő következtetéseket. Hogy látod ezt a meccset, és a helyzetünket?

- Először is szeretném megköszönni ennek a sok embernek, a szurkolóknak, akik kijöttek erre a mai mérkőzésre – sőt, az egész tornára, nagyon jó hangulatot varázsoltak ide nekünk.

Igen, a torna sajnos nem úgy zárult, ahogy szerettük volna, de szerintem fejlődünk itt a tornán is. Van még hová fejlődnünk, de bízom benne, sőt, biztos vagyok benne, hogy elég lesz ez az idő.

- Most az ausztrálokkal következnek kétkapuk, és egy rendes mérkőzés is. Ezektől mit vársz?

- Azt várom, hogy azt a hőfokot elérjük, ami szükséges ahhoz, hogy a vb-n jók legyünk. Azt a küzdést, azt a harcot várom ezektől a kétkapuktól.

- Marci, köszönöm szépen! Találkozunk a jövő héten!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Decker Attila a vlv-nek


- Atyec, sajnos nem sikerült, pedig tényleg mindent megtettél. Egy kis szerencse is kellett volna, és gondolom jobb játék is. Hogyan látod?

- Hogy mindent megtettem-e? Én is úgy gondolom, hogy próbáltam nekik segíteni, egy kicsit felrázni a csapatot. Úgy éreztem, hogy megint az volt, mint ami a Világligán, hogy jó teljesítmény után nem volt olyan jó teljesítmény. Az első meccsen nagyon-nagyon motiváltan játszottunk, illetve a tegnapi meccsen is motiváltak voltunk, viszont többet hibáztunk védekezésben. Most a védekezésünk talán nem volt rossz, mert nem kaptunk olyan sok gólt. Az egész meccsnek talán ennyi a pozitívuma. A hat lőtt gól megint csak nem túl jó dolog, abban is kell még fejlődni.

Őszintén szólva azt láttam, hogy fizikálisan még mindig van egy kis problémánk, de ez csak az én szubjektív véleményem. Nyilván Tibi majd meg fogja nézni és kielemzi, mi volt a probléma velünk.

Megyünk tovább. Azért az olasz csapatot mostanában elég sokszor legyőztük. Jó csapat és nyilván arra készülnek, hogy minket legyőzzenek. Ez egy ilyen körforgás. Az a lényeg, hogy ebből mindig mi jöjjünk ki jobban, főleg a világbajnokságon. Igazából az számít majd.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Enikő)

Várható: fotók a meccsről.


A nap másik mérkőzésén:

Ausztrália-Spanyolország 6:9 (1:3, 2:2, 1:2, 2:2) (az egyik játékvezető Kun György volt)
Gólszerzők: Campbell 4, Roach, Martin, illetve Echenique 4, Mallarach 2, Roca, Minguell, Espanol

Várható: vlv-fotók a meccsről.

Az 5. Vodafone Kupa végeredménye:

1. Olaszország 9,
2. Magyarország 6,
3. Spanyolország 3,
!. Ausztrália 0 pont

A torna legjobb kapusa Stefano Tempesti, a legjobb játékos Matteo Aicardi (mindkettő olasz).



Ausztrália-Spanyolország - vlv-képek, Monoki Nikolett, Stuber Sándor