FACEBOOK

Magyarország-Brazília 16:3

Magyarország-Brazília 16:3
hozzászólás, 2015.06.25.

Csoportelsőként jutottunk a negyeddöntőbe a Világliga szuperdöntőjében. Az USA következik. Helyszíni riport gólokkal, nyilatkozatokkal, fotókkal.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Világliga szuperdöntő, Bergamo, 3. nap

Magyarország-Brazília 16:3 (3:1, 6:1, 4:1, 3:0)
Bergamo, v.: Krapivin (orosz), Flahive (ausztrál)
Magyarország: Nagy V, Gór-Nagy, Madaras 1, Salamon 3, Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Hárai 2. Cs.: Erdélyi 2, Vámos 2, Hosnyánszky 3, Angyal, Német T.. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Brazília: Antonelli, Crivella, G. Gomes, B. Gomes, Delgado, Santos 1, Perrone 2. Cs.: Bezerra (kapus), Alonso, Salemi, Rocha, Guimares, Vrlics. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Gól - emberelőnyből: 10/14, ill. 2/10 (egy kettős előny volt)
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -
Kipontozódott: Angyal, ill. Rocha, G. Guimares

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Benedek Tibor közvetlenül lefújás után a vlv-nek:
- Nagyon fegyelmezett játék volt, de nem szeretnék messzemenő következtetéseket levonni ebből, nem szeretném, ha arról szólna ez a torna, hogy a könnyű meccseket megnyertük, a nehezeket meg elvesztettük. Holnap indul valójában ez a világliga. Úgy gondolom, hogy a három meccsen azért fejlődtünk, de az igazi teszt holnap következik.


BENEDEK TIBOR a DigiSportnak:

- Szervusz, Tibor! Gratulálunk a magabiztos győzelemhez! Mi volt a célkitűzés? Mivel küldted vízbe a csapatot? Győzelem, nagy különbségű győzelem? Mit vártál a magyar válogatottól a mai meccsen?

- Én csak egy egyszerű győzelmet kértem, nem tudjuk megmondani szerintem, hogy nekünk ki a jobb ellenfél holnap. Ha jól játszunk, akkor meg tudunk verni bárkit, ha rosszul, akkor ki tudunk kapni bárkitől, úgyhogy én nem akartam erre gondolni, hogy jobb lenne esetleg az USA, vagy jobb lenne Ausztrália, vagy Olaszország. A lyeg az, hogy mi fejlődjünk mérkőzésről mérkőzésre és nem szeretnénk olyan csapat lenni, amely a torna összes könnyű meccsét megnyeri, aztán a nehezebbet meg elveszti, úgyhogy azt gondolom, hogy itt a lényeg, az első igazán fontos mérkőzés holnap lesz.

- Ugye azt nyilatkoztad a tegnapi meccs után, hogy sem a támadással, sem a védekezéssel nem voltál elégedett. Azt hiszem, hogy ma fordult ebből a szempontból a helyzet.

- Igen. Ma sokkal jobb volt, ha ezt a magabiztosságunkat, nyugalmunkat, taktikai fegyelmet tudjuk hozni holnap és lesz egy mellette egy nagyon nagy akarás is a győzelemért, akkor van esélyünk, hogy holnap a negyeddöntőt megnyerjük.

- A másik ágról úgy tűnik, hogy leginkább az Egyesült Államok végezhet az utolsó helyen. Őket mennyire ismerjük, mennyire tudjuk az ő játékukat? Készültetek-e a másik csoportból?

- Persze készülünk mindenkiből.  Az USA nagyon jó csapat lett, összeállt egy olyan 13-as garntúrájuk, ami szerintem már az olimpián is nagyon jó eséllyel indul. Úgyhogy én nagyon nehéz mérkőzésre számítok és nagyon meg kell küzdenünk holnap azért a sikerért.

- Tibor nagyon szépen köszönöm, hogy a rendelkezésünkre álltál. Gratulálok még egyszer a győzelemhez és a csoportelsősséghez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi).
RATKO RUDICS brazil szövetségi kapitány a torna sajtószolgálatának:

- Az ellenfelünk felkészültebb volt, mint mi, beleértve a pszichológia területét is. A mi csapatunk a gondolkodás terén még nem érett ilyen szintű versenyre, de ez a vereség is nagyon fontos volt, lökést fog adni ahhoz, hogy javítsunk a játékunkon.

FELIPE PERRONE a torna sajtószolgálatának:

- Ez tényleg nem volt valami jó nap a számunkra, de nem szabad elfelejteni, hogy az ellenfelünk a világbajnok, mi pedig még csak az út elején tartunk, ezért a gólkülönbség egyelőre nem nagyon lényeges a számunkra. Egyébként nem csak az volt a gond, hogy ők erősebbek, mint mi, hanem az is, hogy nagyon elfáradtunk az egy nappal korábbi meccsen.

vlv-képek a mérkőzésről


vlv-képek a csütörtök délelőtti edzésről

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Perrone első gólja

1:1 - Varga Dénes első gólja

2:1 - Hosnyánszky Norbert első gólja

3:1 - Salamon Ferenc első gólja

4:2 - Perrone második gólja

5:2 - Salamon Ferenc második gólja

6:2 - Hosnyánszky Norbert második gólja

7:2 - Hosnyánszky Norbert harmadik gólja

8:2 - Madaras Norbert első gólja

9:2 - Varga Dániel első gólja

9:3 - Santos gólja

10:3 - Hárai Balázs első gólja

11:3 - Erdélyi Balázs első gólja

12:3 - Erdélyi Balázs második gólja

13:3 - Vámos Márton első gólja

14:3 - Salamon Ferenc harmadik gólja

15:3 - Hárai Balázs második gólja

16:3 - Vámos Márton második gólja



Benedek Tibor a vlv-nek


- Gratulálok Tibor a csoportelsőséghez, és a mai győzelemhez, a vártnál ez sokkal simább volt. Hogy értékeled a meccset?

- Köszönjük szépen! Nagyon örülök neki, örülök, hogy ilyen fegyelmezetten és jól játszottunk, de igazából a holnapi meccs eredménye fogja eldönteni a mainak az értékét. Mert, amikor tudunk ilyen jól játszani, az a kérdés, hogy majd az igazán jó ellenfelek ellen ez megy-e? Én bízom benne, hogy igen, mert akkor volt értelme tegnapról ennyit fejlődni mára.

- Jó, azért ez egy jó ellenfél volt, hiszen megverték a horvátokat, nagyon.

- Persze.

- Azért ez is egy nagyon jó eredmény.

- Nagyon jó eredmény volt, de igazából holnap kezdődik a Világliga.

- Játékosok nem sérültek meg? Marcival mi van?

- Marcinak varrták a szemöldökét, Hosinak a szeme kicsit megsérült, de mindenki tud holnap játszani.

- Kit vársz holnap? Kivel játszunk?

- Én úgy tudom, hogy az USA-val.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dénes a vlv-nek


- Szép volt Dumi! Gratulálok! Az eleje különösen nagyon tetszett, azok a gólok nagyon kellettek is, meg valahogy az elmúlt két napban felborult a világ rendje és most helyreállt egy kicsit.

- Igen, én is úgy érzem, hogy az eleje nagyon fontos volt. Meg az a pár dolog, amit Tibi mondott nekünk a tegnapi meccs után, ami teljesen egyértelmű, csak már annyi mindenre figyelünk, mert sűrű a program, hogy valamit az agyunk kilök, a régi infók helyére újak lépnek. Emlékeztetett minket egy csomó dologra és sokkal jobbá vált a játékképünk. Aktívabbak tudtunk lenni támadásban, meg hatékonyabbak a centermegjátszásban, meg a fórkihasználásban, úgyhogy elégedett vagyok.

- Megnyugodtatok kicsit? Adott ez egy lelki megnyugvást?

- Az baj lenne, ha megnyugodtunk volna, mert hát talán a következő ellenfelünket nézve nagyon nehéz dolgunk van. Az USA-tebbe az erőszektorba sorolom, onnantól kezdve már nem lesz gyenge ellenfél

- Hát akkor azért a holnapi meccset behúzzuk simán?

- Hát igen, nekünk is ez a tervünk.

- Akkor utána beszélünk. Köszönöm szépen Dumi és gratulálok még egyszer.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Hárai Balázs a vlv-nek

- Jó voltál Pufi, gratulálok! Megvan a szükséges gólmennyiség is. Egy elég sima meccs volt, nem?

- Köszönjük szépen, igazából az volt a célunk, hogy egy góllal megnyerjük a mérkőzést. Ez sokkal simábbra sikeredett, mint amennyire vártuk.
Az a lényeg, hogy papíron a könnyebb ellenféllel játszunk holnap. Ez volt a célunk ma.

- Ma hogy érezted magad a vízben?

- Ma sokkal jobban, mivel ilyen nagyarányú lett a győzelem, meg közben is azért sokkal jobban összeállt a védekezésünk meg a támadásunk is, mint tegnap.

- Mi lesz az amerikaiak ellen?

- Megverjük őket is.

- Jó, megbeszéltük. Köszi!

(Lejegyezte: János)


Erdélyi Balázs a vlv-nek


- Balázs gratulálok a csoportelsőséghez, a győzelemhez, a két gólod is nagyon szép volt, nagyon kellett is. Hogy érzed magad? Megnyugodtál, vagy nem is voltál ideges?

- De, azért meccs előtt kellően idegesek voltunk, mert tudtuk, hogy mégiscsak a csoportelsőség a tét ezen a mérkőzésen, nyilván tudtuk, meg is beszéltük, hogy hat-héttel meg kell verni ezt a brazil csapatot ahhoz, hogy elsők lehessünk. A meccs előtt azt kérte Tibi, hogy ezzel ne foglalkozzunk, tényleg csak a győzelem legyen a cél elsősorban. A végére elég jól alakult a mérkőzés, tehát elég nagy lett a gólkülönbség a két csapat között, aminek nem csak mi örülünk, hanem, ha jól tudom, akkor a horvát és az olasz is örülhet, mert így akkor elkerülik egymást.

- Mi volt az, amit megfogtatok a brazilokban? Ez azért egy nagyon jó csapat volt, nem véletlenül verték héttel a horvátokat. Mi volt az, ami ma nekik nem sikerült azért, mert nem engedtétek?

- Azt gondolom, hogy a mérkőzés kulcsa az volt, hogy a védekezést összeraktuk, sokkal jobban, mint tegnap. Az első pillanattól kezdve nagyon agresszívan védekeztünk, a blokkok jobban a helyükön voltak, mint tegnap és e mellett Viktor szenzációsan védett, ha jól emlékszem három gólt kapott az egész mérkőzésen, azt gondolom, hogy ez szenzációs teljesítmény. Tehát, mikor elmaradtak a blokkok, akkor is ő ott volt végig mögöttünk. Azt gondolom, mindenképpen a védekezés volt a kulcs, támadásban pedig bejöttek azok a dolgok, amiket eddig gyakoroltunk, amikről beszéltünk is, az jól sült el.

- Holnap jön egy olyan csapat, amelyiket elég jól ismered, személyesen is egy részüket. Mit vársz a holnapi meccstől?

- Mindenképpen győzelmet. Nyilván ők jönnek most rosszabb szájízzel erre a mérkőzésre, mivel legutóbb Rómában megvertük őket, megmondom őszintén nem emlékszem hány góllal, de mindenképpen ők lesznek azok, akinek úgymond rosszabb szájíze lesz a mérkőzés előtt. Ez lehet, hogy őket könnyebben be is fogja hergelni, de azt gondolom, hogy ezzel nekünk sem lesz problémánk.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk!

(Lejegyezte: Kerbi)



Vámos Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci! Először is megvizsgálnám tüzetesebben a jobb szemedet, ha jól tudom, akkor három öltéssel varrták össze meccs közben. Mi történt?

- Nem emlékszem. Semmi, úsztunk vissza, igazából be volt csukva a szemem, úgyhogy nem láttam semmit, csak azt éreztem, hogy kaptam egy nagy mákost, úgyhogy aztán éreztem, hogy ott nem kell tovább úsznom, és inkább kijöttem.

- Nagy fájdalom volt a varrás, vagy elvitte az adrenalin?

- Mindig rossz, ha varrnak, főleg a sebet. Nem volt jó érzés, de azért ki lehetett bírni.

- Visszamentél utána, még játszottál, még gólt is lőttél, gratulálok ehhez is.

- Hát ez ilyen...most varrás, ha a doki azt mondja, hogy vissza lehet menni, akkor vissza lehet menni, és menni kell tovább, és csinálni a dolgodat.

- Nyilván kedved is volt hozzá...

- Volt kedvem, persze, mert azért vagyunk itt, hogy játsszunk.

- Na, mesélj a meccsről két mondatot.

- Ami tegnap nem jött össze, az a meccs elején, a legelején ugyanúgy nem jött össze, de aztán összeszedtük magunkat, és belövöldöztük a helyzeteinket. Született egy tizenhárom gólos győzelem, és ezzel meg tudtuk szerezni a csoportelsőséget, amiért jöttünk. Igaz, kellett némi szerencse, hogy a horvátok úgy álljanak hozzá a brazilokhoz, ahogy hozzáálltak, de hát ilyen a sport, kell a szerencse hozzá.

- Mi lesz Amerikával?

- Hát, remélem megverjük őket.

- Ígéred?

- Megígérem, aha.

- Köszönöm szépen.

- Szivi.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz Viktor! Én megkönnyebbültem a mai meccs után/alatt/közben. Te hogy érezted magad?

- Nagyon jól! Azért is, mert láttam a többieken, hogy mindenki jól érzi magát, és a tegnapi meccs után most nagyon odafigyeltünk. Mindenki saját magára, egymásra, a védekezésre. A célokat, amiket kiűztünk azokat megcsináltuk, beszéltünk, nekem nagyon tetszett az egész játék, elejétől a végéig.

- Most senki nem hiszi el, hogy ezek a brazilok simán megverték a horvátokat. De hát megverték.

- Ezek után mi is nehezen hisszük el, de láttuk az összevágást, a Kína-meccsüket, meg a horvátok elleni meccsüket, és ott nagyon jól játszottak. Igazából azzal nyerték meg a meccsüket a horvátok ellen, hogy nagyon sokszor lefordultak, és sok lefordulásgólt lőttek a horvátoknak. Ezzel megzavarodtak a horvátok, ők lefelé mentek, a brazilok meg fölfelé, úgyhogy van mindennek lélektana. Mi erre készültünk, hogy ne forduljanak le, és sokat blokkoljunk. A blokkok nagyon-nagyon jól működtek, a védekezéssel együtt, és egyszer fordultak le, az meg kimaradt. :-)

- Így is lehet mondani, igen. :-) A tegnapi meccsen viszonylag korán lecseréltek, és bár több játékostársad elmondta, hogy nem segítették a kapusokat, az utánad lévőt sem. De azért, gondolom lelkileg ez elég kényelmetlen, kellemetlen, és egy ilyen meccs másnapján nyújtani jó teljesítményt, az különösen értékes.

- Köszönöm szépen! Én is így gondolom, de hát ilyen a sport. Tibi úgy gondolta, hogy ezzel lehet lépni valamit, mert nem működött valami, és hát így alakult. Sajnáltam, hogy azon a meccsen így alakult, de túl kell lépni mindenen, és csak előre szabad nézni. Ez közhely, de így van és így működik, úgyhogy ezért is örültem, hogy mindenki túl tudott lépni a tegnapin. A saját teljesítményemmel is abszolút meg voltam elégedve, és mindenkiével, ahogy már mondtam. Elsők lettünk a csoportban, várjuk a holnapi mérkőzést, ha jól tudom, akkor az USA. És nem is szabad előrébb nézni. USA-ra készülünk.

- Köszönöm szépen jó pihenést kívánok!

- Köszi

(Lejegyezte: Kerbi)


A nap többi eredménye

A csoport


Kína-Horvátország 4:14 (1:3, 0:4, 2:3, 1:4)
G.: Feihu Tan 2, Tao Dong, Nianxiang Liang, ill. Obradovics 3, Petkovics, Vukicsevics, S. Sukno 2-2, Loncsar, Jokovics, Bukics, Buslje, Setka


Az A csoport végeredménye:

1. Magyarország 6,

2. Brazília 6,
3. Horvátország 6,
4. Kína 0 pont

B csoport

Szerbia-Ausztrália 12:8 (2:2, 4:3, 3:1, 3:2)
G.: Filipovics 4, Mandics, Nikics, S. Mitrovics 2-2, Milos Csuk, Prlainovics, ill. Howden 3, Campbell, Cotterill, Gilchrist, Younger, Miller

USA-Olaszország 10:13 (3:3, 0:4, 3:2, 4:4) (Az egyik játékvezető Molnár Péter volt)
G.: Bonanni 3, Azevedo 2, Virjee, Roelse, Cupido, Samuels, Bowen, ill. di Fulvio, Figlioli, Gallo 3-3, Luongo 2, Gitto, Aicardi


A B csoport végeredménye

1. Szerbia 9,
2. Olaszország 6
3. Ausztrália 3,
4. USA 0 pont

A torna további programja:


Június 26., péntek

16.00 Brazilia (A2)-Ausztrália (B3) (13)
17.20 Magyarország (A1)-USA (B4) (15)
18.40 Horvátország (A3)-Olaszország (B2) (14)
20.00 Kína (A4)-Szerbia (B1) (16)

Június 27., szombat

16.00 13 vesztese-16 vesztese (17)
17.20 1 14 vesztese-15 vesztese (18)
18.40 13 győztese-16 győztese (19)
20.00 14 győztese-15 győztese (20)

Június 28., vasárnap

16.00 17 vesztese-18 vesztese (a 7. helyért)
17.20 17 győztese-18 győztese (az 5. helyért)
18.40 19 vesztese-20 vesztese (bronzmérkőzés)
20.00 19 győztese-20 győztese (döntő)