FACEBOOK

Magyarország-Olaszország 11:10

Magyarország-Olaszország 11:10
hozzászólás, 2015.06.14.

Szép győzelem a római Foro Italicóban. Vasárnap a horvátokkal a torna megnyeréséért játszunk.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.Canon Webáruház

Nemzetközi felkészülési torna, Róma, 2. nap.

Magyarország-Olaszország 11:10 (2:3, 4:2, 1:2, 4:3)
Foro Italicao, v.: Toygarli (török), Peila (egyesült államokbeli)
Magyarország: Lévai, Gór-Nagy 1, Madaras, Erdélyi 1, Vámos 3, Hosnyánszky, Salamon 1, Angyal, Manhercz K. 2, Varga Dénes 3, Bedő, Hárai. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Olaszország: Tempesti, Di Fulvio 2, Velotto, Figlioli 1, Giorgetti 1, Fondelli 2, Giacoppo, Bini, Gitto 2, Renzuto Iodice, Aicardi 2, Baraldi, Del Lungo. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 6/16
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Bedő, Hosnyánszky, Madaras

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Gitto első gólja

1:1 - Erdélyi gólja

2:1 - Salamon gólja

2:2 - Di Fulvio első gólja

2:3 - Fondelli első gólja

2:4 - Figlioli gólja

3:4 - Vámos első gólja

4:4 - Manhercz első gólja

5:4 - Vámos második gólja

5:5 - Aicardi első gólja

6:5 - Manhercz második gólja

6:6 - Fondelli második gólja

6:7 - Giorgetti gólja

7:7 - Vámos harmadik gólja

8:7 - Varga Dénes első gólja

Nagy Lévai-védés

9:7 - Varga Dénes második gólja

10:7 - Varga Dénes harmadik gólja

10:8 - Aicardi második gólja

11:8 - Gór-Nagy gólja

11:9 - Di Fulvio második gólja

11:10 - Gitto második gólja


A másik szombati mérkőzésen:

Horvátország-USA 14:11 (3:3, 3:2, 5:2, 3:4)

G.: Petkovics, S. Sukno, Setka 3-3, Jokovics 2, Burics, Vukicsevics, Macan, ill. Azevedo 4, Roelse, Cupido 2-2, Bonanni, Smith, Mann

A torna állása két nap után:

1. Magyarország 6 (24:17),
2. Horvátország 6 (26:22),
3. Olaszország (21.23),
4. USA (18:27)

Az utolsó nap programja:

15.00 Horvátország-Magyarország
19.00 Olaszország-Egyesült Államok

Itt jelezzük, hogy a magyar csapat meccse új helyszínen lesz. Természetesen mindent megteszünk, de szöveges élő közvetítésre csak működő internet esetében lesz lehetőség.

A magyar csapat a mérkőzés után hazautazik.vlv-fotókVarga Dániel felvételei


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Többen mondták, hogy tavaly ugyanilyen bírói nyomással vereség volt, most ezzel a bírói nyomással győzelem.

- Igen, ez a sokadik mérkőzés, akár a Világligában is, ahol sokkal több kiállítást kapunk, de el kell azon gondolkozni, hogy ez lehet azért a mi hibánk is, nem csak a bíróké. Próbálok  úgy hozzáállni ehhez az állandó sok ítélethez, hogy nekünk kell változtatnunk a védekezési stílusunkon, tisztábban kell mezőnyben szerelnünk. Ezen dolgozni foguk, ez még mindig csak az első hét, de ezt azért folyamatosan csináljuk, majd egyre inkább javulni fog. Én úgy éreztem, hogy a mérkőzés elején még nem voltunk kellően felpörögve, és aztán a végre "beidegesedtek" a fiúk, azért nem szeretnek veszíteni, úgy látom.

- Ez érthető. A holnapi horvát meccsnek lett-e attól valamivel nagyobb jelentősége, hogy a tornagyőzelemért folyik?

- Nem, továbbra sem érdekel a tornagyőzelem. A mérkőzések érdekelnek. Holnap egy nagyon furcsa meccs lesz, mert a fedettben játszunk, kis pályán, három órakor. Már mindenki egy kicsit indulna már haza, úgyhogy nehéz mérkőzésre számítok. Abban bízom, hogy végig meccsben tudunk maradni, és akkor egy egygólos győzelemmel tudunk innen elmenni. Maga a győzelem továbbra is érdekel, de nem a torna megnyerése a cél.

- Köszönöm szépen!


(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Gratulálok Dumi a győzelemhez, nagyon nagy részed volt abban, hogy ennyire megfordult az állás. Hogy értékeled ezt a meccset?


- Összességében örülök, hogy tudtunk nyerni, hiszen itt tavaly kikaptunk, hasonló bírói nyomás alatt játszottunk a mostani meccsen is. Ez a legfontosabb tanulsága a meccsnek, azon kívül, hogy most láttam, hogy le vagyok maradva, mert én még nem ütöttem bal kézzel gólt soha beindulásból.

- Most Manóra gondolsz?

- Igen.

- Az olaszok a harmadik negyed körül felhergelték magukat. A két edzőmeccs hatása volt ez, vagy az első három negyedé?

- Mind a kettő. Meg hát az utolsó meccset ellenük a Margitszigeten játszottuk, és az sem jó emlék nekik. Nagy valószínűséggel az is extra motivációt jelentett nekik, és hát miért ne akarnának nyerni hazai pályán? Érezhető volt, hogy mennek, kemények, akarják, csak nekünk jobban jött ki a lépés a végére.

- Holnap a horvátok jönnek. Az azért mindig pikáns dolog neked, tornagyőzelem ide vagy oda, Tibi elmondta, hogy az eredmény nem számít, de azért ez a holnapi meccs, gondolom, hogy nagyon fontos.

- Annyiból, hogy a játék képének kell fejlődnie. Én sem gondolom, hogy fontos lenne az eredmény, persze nyerni mindig jobb. Azt gondolom, hogy ha fegyelmezett játékot játszunk, illetve végrehajtjuk Tibi kéréseit, akkor elégedettek lehetünk, mert most még nem vagyunk abban a fázisban, hogy nekünk mindenáron nyerni kelljen.

- Köszönöm szépen, és gratulálok a három gólhoz.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


LÉVAI MÁRTON nyilatkozata a vlv-nek:

- Marci, gratulálok! Most aztán megmutathattad, mert végig, az egész meccsen te védtél, és azt hiszem, hogy meg is mutattad. Hogy értékeled?


- Igen, elégedett vagyok a teljesítményemmel, meg a csapat teljesítményével is. Jó volt a védekezés, helyenként voltak hibák, de akkor meg ott voltam én. Mindenképpen a csapat erejét mutatja, hogy rengeteg volt a jó visszasegítés, besegítés, én is jól mozdultam ki a kapuból, sok labdát szereztem. Jó volt a hátrányvédekezés, a gólok, amiket kaptunk hátrányból, inkább a kiegészüléskor estek. Egyedül az eredménnyel nem vagyok elégedett, meg az utolsó két góllal, mert elkerülhető lett volna mindkettő. Rossz támadásból fordultak le és kontráztak meg minket.

- Akkor már gyakorlatilag vége volt nektek a meccsnek.

- Igen, de amíg nem fújják le, addig nincs vége a meccsnek, és jobban nézett volna ki a 11:8, vagy a 11:9, mint egy 11:10.

- Nem tudom, hogy holnap védesz-e, ha nem, akkor ez az egy meccsed volt. Mire számítasz?

- Ez az egy meccsem, és ugye a két olasz edzőmeccs. Mire számítok? Holnap horvát meccs, utána utazunk haza, jövő héten pedig folytatjuk a felkészülést a vb-re.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Jó meccset játszottunk az olasz csapattal, Ostiában már kétszer találkoztunk, egyik sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de a másodikon már jobban teljesítettünk. Szerintem a mai produkció jobb volt annál. Nagyon sokszor játszottunk emberhátrányban, amit szerintem egész jó százalékban sikerült kivédekeznünk, A vége felé elléptünk tőlük és ez az előny már kitartott a végéig.

- Hogy érezted magad?

- Jó volt. Főleg azért, mert már az elején bejött pár megoldásom, ez önbizalmat adott a meccs további részére, örülök annak hogy sokat játszottam és sikerült viszonylag keveset hibáznom.

- Szép gólpasszokat adtál a fához.

- Ez a dolgom. Ha éppen ezzel tudom a legjobban segíteni a csapatomat, akkor ez a jó megoldás.

- Volt egy balkezes gól is... Hányszor fordul elő veled, hogy bal kézzel lősz gólt?

- Ó..., sokszor... :-)

(Lejegyezte: Kerbi)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon nehéz meccs volt, fél órát kellett várni a kezdésig, úgyhogy egy kicsit belassulva kezdtünk. Elmentek egy-két góllal, de utána sikerült felzárkóznunk, visszajönnünk a meccsbe. Úgy gondolom, hogy a második felére, talán az utolsó negyedre kinyílt a meccs. Két-három góllal vezettünk, utána még tudtak kozmetikázni, egy gólra vissza tudták hozni. Végülis így egy szoros meccs képe mutatkozik, ami így is volt, de aztán a végén szerencsére el tudtunk menni, és be tudtuk húzni a meccset, aminek nagyon örülök, mert itt Olaszországban mindig szép győzni, meg ez tényleg egy jó olasz csapat.

Remélem, holnap a horvátokat meg tudjuk verni, és szépen tudunk búcsút venni Olaszországtól - egy hétre.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


SALAMON FERENC a vlv-nek:

- Nagyon kemény mérkőzés volt, de erre számítottunk. Maximálisan fel voltak pörögve, hazai közönség előtt játszottak. Ami nagyon nagy pozitívum, az az, hogy a meccs végére, a negyedik negyed közepére ki tudtunk alakítani egy három-négy gólos különbséget, amit ugye egy kis bírói segítséggel sikerült ledolgozniuk. Ez is egy nagyon nagy pozitívum, hogy ennek ellenére meg tudtuk tartani a győzelmet. Betartottunk minden taktikai utasítást, és ez a fegyelmezettség volt az, amivel el tudtunk tőlük lépni, és nagyon szép akciógólokat lőttünk még mindezek mellé. Jó volt a kaputeljesítmény, mindenki szívét-lelkét beletette és tényleg egy kőkemény meccset játszottunk velük.

- Nem tudom, hogy holnap fogsz-e játszani, mert két meccsen játszottál, de holnap mindenesetre a tornagyőzelemért szálltok vízbe, az olimpiai bajnokkal. Ez mennyire inspirál titeket?


- Ez mindig inspiráló, főleg a horvátok ellen játszani. Én kimondottan nagyon szeretek ellenük játszani. Biztos nagyon jó, izgalmas meccs lesz az is, ami egyben az utolsó felkészülési állomás a Világliga előtt, úgyhogy egy nagyon fontos állomás a csapatnak. Nincs még vége ennek a tornának számunkra.

- Nagyon szépen köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)

Várható: a meccs góljai.