FACEBOOK

Megkezdődött...

Megkezdődött...
hozzászólás, 2015.06.08.

Benedek Tibor 18-as kerete hétfőn megkezdte a felkészülést a Világliga szuperdöntőjére és a világbajnokságra. Helyszíni riport.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A keret:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok,

Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok


A 17 éves Nagy Ádám a Világliga után külsős meghívottként csatlakozik a kerethez.

A keret tagjai hiánytalanul megjelentek és egy kemény tornatermi foglalkozást követően a Széchy medencéjében kezdték meg (rekkenő hőségben, tűző napsütésben) a vizes munkát. Az első bő egy órában kizárólag úszás szerepelt a programban, a fiúk rótták a hosszakat rendületlenül. Benedek Tibor minden etapnál külön elmagyarázta a következő feladatot, mást kellett csinálniuk aztoknak, akik az elmúlt két hétben már edzettek és mást azoknak (az Eger és a Szolnok válogatottjainak), akik most kezdték az egészet. (Jópofa volt, amikor az egyik eligazítás végén Manhercz Krisztián félénken kiszólt a vízből, hogy akkor ő most hova tartozik, a régiekhez vagy az újakhoz. A kérdés jogos volt, mert Manó elvileg már hetek óta edz, de előbb vállfájás, majd tüszős mandulagyulladás miatt kellett kihagynia a gyakorlásokat, tehát ő volt is meg nem is. Benedek Tibor ezt a feladatot is megoldotta.)

Passzolgatás után a társaság három részre szakadt és már kapuknál gyakoroltak különböző játékelemeket a srácok. (Edzés közben drón segítségével "magaslati felvételek" is készültek a gyakorlásról.)

Ezt az edzésszakaszt már az edzés nyilvános részére meghívott újságírók is láthatták. A válogatott iránti nagy érdeklődést jelzi, hogy 40-en akkreditáltatták magukat a sajtónyilvános edzésre.

A gyakorlás végeztével a stábok, riporterek, újságírók megrohanták a fiúkat, akik szokás szerint végtelen türelemmel válaszoltak a kérdésekre.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz Dani. Jó nagy sajtóérdeklődés volt az első edzéseteken. Hányszor nyilatkoztál?

- Nem tudom. Nem azért, mert olyan nagyon sok volt, hanem mert nem szoktam számolni, de remélem te vagy az utolsó.

- Ez biztos. Dani, elkezdődik a szezon. Az első kérdésem az, hogy a keret kijelölése okozott-e meglepetést? Hogy fogadtad? Ezzel a tizennyolc játékossal kell együtt dolgoznod. Mit szólsz hozzá?

- Meglepetésként nem ért, de attól még van róla véleményem és én is látom a változásokat. A változás jó dolog, nagyon örülök neki és kell is változtatnunk, új lendületet kell vennünk. Tiborra hivatkozva mondhatom, hogy az Európa-bajnoksággal lezárult az első két éve ennek a négyéves ciklusnak és egy újult időszak kezdődik, ehhez pedig sok szempontból változtatni kell. Meg kell találni újra azokat az erősségeket, amiket a magyar vízilabda-válogatott képvisel. Gondolom, hogy a keret összeállításánál ezek voltak a fő szempontok.

- Lehet, hogy furcsa lesz ez a kérdés. Mennyire vagy „kiéhezve” a vízilabdára? Nagyon kemény szezonvégetek volt, utazásokkal, nagyon erős meccsekkel, sikerrel, kudarccal. Lehet, hogy inkább még egy kicsit pihentél volna? Hogy érzed magad?

- Ez elég nehéz, mert abszolút zsigerből érzem, hogy nekem most ez a feladatom és vágyom a sikerre, a világbajnokságra, az egész felkészülésre, de a testem ezzel nem mindig ért egyet. Ma a tornateremben kicsit nehéz volt elkezdeni, még akkor is, ha tudtam, hogy erre van szükség. Ezt Tibor is tudja. A mai edzés sem arról szólt, hogy csúcsformát mutatva lőjünk kapura, vagy teljes erőből ússzunk. Ez egy rávezető edzés volt és ez a fokozatosság szép lassan meghozza azt a fajta „éhséget” is, amire talán nem véletlenül kérdeztél rá.

- Holnap elutaztok Rómába. Tibor is elmondta az interjúban, hogy nem érdekli a három meccs eredménye, így én se erről kérdeznélek, hanem hogy szerinted mennyi idő telik el, amíg nagyjából már te is fogod látni, hogy ez a csapat mire juthat?

- Ez nehéz. Az a nyár eleve két állomásos. Lesz egy Világliga szuperdöntő, illetve lesz a világbajnokság, ami mégis csak a csúcsa, az értelme az egész nyárnak. De a Világliga idén egy kicsit több, mint az elmúlt években, hiszen aki megnyeri, az már olimpiai kvalifikációt szerez a brazilok után elsőként a mezőnyben. Így ez is egy nagyon fontos állomás.

Azt mondom, hogy a Világligán nem is számít az, hogy hogyan játszunk, a csapat mennyire áll össze. Ha megnyerjük, akkor a célunkat elértük és lehet tovább készülni a világbajnokságra. Közben azért figyelni kell, hogy azok a taktikai elemek, azok a változtatások, az új felfogás, amit képviselnünk kell, azok mennyire tudnak kidomborodni, mennyire tudjuk az ellenfélre ráerőltetni, mennyire tudjuk a sajátunknak. Ha ezek sikerülnek, akkor az már maga a fejlődés és ez is a célunk, hogy a vVilágbajnokságig sokat fejlődjünk.

- Szóval, szerinted mikor fogod azt látni, hogy a csapat készen van? Fontos volt, amit mondtál csak kíváncsi vagyok, hogy két hét, három hét, hogy látod?

- Napról, napra fejlődünk, ebben biztos vagyok. Nem fogsz olyan választ kapni, amilyet szeretnél, mert rossz a kérdés. Erre nem létezik válasz. :-)

- Akkor jó munkát kívánok és jó utat Rómába!

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Enikő)



Angyal Dániel a vlv-nek


- Szervusz Dani, köszöntelek a válogatott edzésén! Megvolt az első két foglalkozásotok, milyen itt?

- Jó újra itt lenni, vártam már, hogy elkezdjük a munkát, öröm volt lejönni.

- Milyen éved volt a klubbal, hogy összegeznéd?

- Szerintem összességében pozitív volt az év. Egy picit hiányzott a bajnoki döntő, de talán a Bajnokok Ligája-szereplés kárpótolt ezért.

- Elfáradtál a klubszezon végére? Tudtál pihenni valamennyit?

- Igen, elfáradtam, de azért tudtam pihenni kicsit.

- Milyen nyárra számítasz? Egyrészt ez még egy bő keret, milyen lehetőséget látsz arra, hogy bekerülj a vb-csapatba?

- Azt gondolom, hogy lehetőség van, rajtam múlik ez a dolog.

- Tervekkel jöttél, van magadban egy felvázolt elképzelés, hogy mit szeretnél elérni?

- Persze, szeretnék világbajnokságon játszani a nyáron.

- Ha most sikerül bejutni a csapatba, először a Világligára, mire számítasz? Kisebb a pálya, gyorsabban felérnek a csatárok.

- Ott is, azt gondolom, hogy nekünk a cél a döntőbe kerülés, ezt szeretnénk elérni.

- És ugyenez a vb-n?

- Azt gondolom, igen.

- Kívánom, hogy sikerüljön és jó munkát a nyárra.

(Lejegyezte: Tina)



Jansik Dávid a vlv-nek

- Szervusz, Dávid. Üdvözöllek a válogatott edzésén. Nem lehet megkerülni azt a kérdést, hogy mekkora meglepetés volt neked személy szerint, hogy amikor kihirdették a vb-keretet, benne voltál - hiszen nem hívtak meg mostanában.

- Sziasztok. Ez így van, az elmúlt egy évben nem szerepeltem hivatalos mérkőzésen. Igazából akkor tudatosult bennem, amikor olvastam a névsort, hogy tényleg benne vagyok. Előtte egy héttel már számítottam rá - valószínűleg az adminisztráció miatt volt megkeresés -, de a kerethirdetés napján derült ki, hogy tényleg itt vagyok.

- Gondolom, hogy nagyon örültél, az első érzés ez lehetett, és utána felépítetted magadban, hogy mire számítasz, el tudsz-e érni valamit, mi az amit bizonyítani akarsz?

- Nagyon örülök, hogy újra kaptam lehetőséget a nyári keretben - két éve voltam, ugye, itt. Úgy érzem, hogy az akkori formámhoz képest sokat tudtam fejlődni, és szeretnék bizonyítani, szeretnék bekerülni a keretbe.

- Hogy értékeled a bajnoki szezonodat? Milyen volt?

- Megnyertük a bajnokságot, ez abszolút pozitív. A bajnokság második felében szerintem nagyon jól játszottunk. A Bajnokok Ligája nem úgy alakult, ahogy terveztük, de azzal kapcsolatban is igazából annyit tudnék mondani, hogy a célt teljesítettük. Evés közben megjött az étvágy.

- Ha bekerülsz a csapatba - nyilván mindenki az aranyéremre vágyik -, hogy gondolod, mi az, ami reális lehet?

- Én abszolút döntőt szeretnék játszani.

- Mind a két helyen?

- Így van.

- Ugyanazt tudom mondani, mint Angyal Daninak: kívánom, hogy sikerüljön.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Szita Mónika)

KERETHIRDETÉS

A VÁLOGATOTT NYÁRI MECCSPROGRAMJA