FACEBOOK

U17 - második hely a szentesi ,,mini-világbajnokságon,,

U17 - második hely a szentesi ,,mini-világbajnokságon,,
hozzászólás, 2015.05.31.

Csak Montenegrótól kapott ki a bakui korosztályos Eb-re készülő magyar U17-es válogatott a szentesi nemzetközi felkészülési tornán. Horkai György szövetségi kapitány értékelése.

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagyon jó torna volt, a horvát kivételével a világ legjobb csapatai itt voltak. Ennek megfelelően nagyon magas színvonalú játékot láthatott a közönség. Ugyanakkor a korosztályból adódóan elég nagyok voltak az ingadozások, az a csapat, amelyik egyik nap nagyon jól játszott, másnap gyengébben. A sok hullámzás ellenére a világ elitje volt itt, szép dolgokat lehetett látni, jól képzett vízilabdázókat, egészen kimagasló fizikummal. Technikailag is jók voltak ezek a kétméteres játékosok, a csapatok között pedig nagy taktikai küzdelem folyt. Jók voltak a körülmények, köszönjük a Szentesnek és Magyar Józsefnek a torna megszervezését!

- Hogy alakul, formálódik a csapat?

- Fejlődtünk, előreléptünk sok mindenben, ott tartunk, ahol a terv szerint kell. Külön kiemelném, hogy iszonyatos akarással játszott a csapatban mindenki, nagyon küzdöttek. Hibák voltak, most az a feladat, hogy ezeket kiküszöböljük, s megtartva ezt a nagy akarást, hideg fejjel, még jobb odafigyeléssel játsszunk. Elsősorban az emberfórokat kell helyre tenni, a védekezés egész jó. Itt megjegyzem, hogy a torna nagy részében egy centerrel kellett játszanunk (a 15 éves Fekete Gergővel), mert Teleki Andris szemhéját az olasz meccs után két öltéssel kellett összevarrni. Ez azért okozott nehézségeket. Visszatért viszont Sebestyén Balázs, aki utazik is Bakuba.

- Hogy alakul a további programotok?

- Az olaszok itt maradtak, velük készülünk, hétfő este, kedd délelőtt és délután, szerda délelőtt lesznek edzések. A hétvégén pihenőt kapnak a fiúk és keddhez egy hétre utazunk Bakuba.

- Gondolom, sok utánpótlásedző látta a szentesi meccseket.

- Tóth Kálmán lejött tegnap és Jancsó Matyi a KSI-ből, mást nem láttam, nem tudom, hogy a nézők között voltak-e, ami kicsit furcsa, mert tényleg a világelit volt itt...



A torna eredményei

Május 29., péntek:

Montenegró-Szerbia 9:8

Olaszország-Görögország 7:12

Görögország-Montenegró 9:14

Magyarország-Olaszország 10:9 (2:3, 2:2, 4:3, 2:1)
G.: Nagy, Burián 3-3, Fekete, Sugár, Bencz, Vadovics

Május 30., szombat:

Olaszország-Szerbia 9:8

Magyarország-Görögország 10:9 (4:2, 1:2, 3:3, 2:2)
G.: Burián 4, Kósa 3, Korbán, Vadovics, Nagy Á.

Teleki Andrásnak a pénteki meccs után össze kellett varni a szemöldökét, így ő nem játszott, szerepelt viszont már újra a válogatottban a korábban Belgrádban szemsérülést szenvedett Sebestyén Balázs, a kihirdetett Eb-csapat tagja.

Görögország-Szerbia 9:8

Magyarország-Montenegró 10:14 (3:4, 1:3, 2:2, 4:5)
G.: Vadovics 4, Burián, Fekete G. 2-2, Korbán, Kardos

Május 31., vasárnap:

Olaszország-Montenegró 8:7

Magyarország-Szerbia 8:6 (2:2, 0:1, 3:1, 3:2)
G.: Fekete 3, Korbán, Vadovics 2-2, Burián

A magyar csapat háromgólos hátrányból fordított.

A tornát Montenegró nyerte Magyarország és Görögország előtt.

A torna legjobb játékosa Vadovics Viktor, a legjobb kapus Petar Tasenovics (Montenegró)


Az U17-es Eb-csapat (zárójelben a születési évszám):

Bányai Márk (1999, Honvéd), Dévai Kristóf (1998, Vasas) - kapusok
Burián Gergő (1998, Vasas), Fekete Gergő (2000, Debrecen), Kardos Alexander (1998, KSI), Korbán Richárd (1998, Honvéd), Kósa Balázs (1999, KSI), Nagy Ádám (1998, UVSE), Sebestyén Balázs (1998, Tatabánya), Sugár Péter (1999, BVSC), Teleki András (1998, Szolnok), Vadovics Viktor (1998, UVSE), Zerinváry Lóránd (1998, KSI).