FACEBOOK

Így alakul ki a következő Európa-bajnokság mezőnye

Így alakul ki a következő Európa-bajnokság mezőnye
hozzászólás, 2015.05.31.

A barcelonai BL final six alatt elkészítették a 2016. évi belgrádi Európa-bajnokság második selejtezőfázisának sorsolását.

A kétévente megrendezendő kontinensbajnokság mindig különleges, amikor az olimpia évére esik. Már csak azért is, mert a hagyományos nyári időszak helyett az év elején, télen rendezik meg, értelemszerűen fedett uszodában. A következő Eb helyszíne Belgrád, az időpont 2016. január 10-23.

A tornán 16 csapat vesz részt. Nyolc válogatott, a budapesti Eb első nyolc helyezettje (Szerbia, Magyarország, Olaszország, Montenegró, Horvátország, Spanyolország, Görögország és Románia) már biztosította helyét. A fennmaradó nyolc kvótát bonyolult rendszer szerint foglalhatják el a csapatok.

Az első lépésben idén februárban tornarendszerben mérkőztek meg egymással a csapatok, de ekkor még nem dőlt el a továbbjutás kérdése. A második selejtezőkör most elkészített csoportbeosztása után kell megszerezni az Eb-kvalifikációhoz az adott csoport első két helyének valamelyikét úgy, hogy minden csapat magával hozta az első selejtezőkörben megszerzett pontjait. A mostani sorsolásnál kiemelést alkalmaztak, az első kör csoportgyőztesei nem kerülthettek össze.

A tornarendszerű küzdelmek időpontja: szeptember 25-26-27.

A csoportbeosztás (zárójelben a torna helyszíne, a csapatok neve után a pontszám, amellyel megkezdik a második selejtezőkört):

E csoport (Izrael)

Hollandia, 9,
Grúzia 6,
Izrael 3,
Litvánia 0 pont

F csoport (Franciaország)

Szlovákia 9,
Franciaország 6,
Fehéroroszország 3,
Ukrajna 0 pont

G csoport (Málta)

Németország 9,
Lengyelország 6,
Málta 3,
Svájc 0 pont

H csoport (Oroszország)

Oroszország 9,
Törökország 6,
Portugália 3,
Lettország 0 pont