FACEBOOK

BL-sorsolás: Szolnok-OSC!

BL-sorsolás: Szolnok-OSC!
hozzászólás, 2021.10.11.

Összekerült a két magyar csapat a BL-selejtezők utolsó körében. A két vezetőedző reagálása:


A LEN hétfőn elkészítete a BL-selejtezők harmadik körének párosítását:

A: Jadran Split (CRO)-Mladost Zágráb (CRO)

B: Szolnok (HUN)-OSC (HUN)

C: Savona (ITA)-Crvena Zvezda (SRB)

D: CN Barcelona-Brescia (ITA)

A páros mérkőzések időpontja október 16. és október 20. (A vesztesek az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatják.)

A magyar csata győztese a BL-főtáblán nem kerül majd egy csoportba a Fradival.

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Már vasárnap tudtam, hogy ez lesz a párosítás. Hallottunk olyan információkat, hogy a LEN nem akar három magyar csapatot a BL-főtáblán, így a még versenyben lévő két magyar klub minden bizonnyal egy párba kerül. A valószínűség ma megvalósult. Valahogy úgy hozta a sors, hogy a két horvát csapat is egy párba került, csak a két olasz nem, mert az nem baj, ha három itáliai csapat lesz a főtáblán. Na. Ennyit a LEN-ről, ezt a témát itt lezárom, mert nem az én dolgom ezzel tovább foglalkozni.

A lehető legrosszabb eredmény ez a számunkra. Természetesen nagyon jól ismerjük egymást, illetve..., mi ismerjők őket, ők egyelőre nem nagyon minket, mert az egymás elleni legutóbbi mérkőzésünkkor még nem a jelenlegi felállásban szerepeltünk, náluk viszont kevés változás történt.

Nagyon-nagyon kemény két mérkőzésre számítok. Nagy a tét, mindkét brigád rendkívül motivált lesz, ez biztos. A célunk természetesen a továbbjutás, de sokkal nehezebb a dolgunk, mint ha a Mladosttal, vagy a Barcelonával kerültünk volna szembe. Félni most sem félünk, játszunk két kőkemény meccset, amelynek során a szokásos módon mindent beleadunk majd, hogy az összesítés alapján jobbak legyünk az OSC-nél.


VARGA DÁNIEL (OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Egy mondatban én is reagálnék a "sors szeszélyeire". Ahogy a vlv nagyon találóan írta, a párosítást valóban "elkészítették" a LEN-nél, és hát..., tulajdonképpen semmi meglepő nem történt.

Fél órája készülök a Szolnokra, egyelőre tehát ez a folyamat az anyaggyűjtés fázisánál tart. Ők most jobban ismernek minket, hiszen nálunk kevesebb volt a változás. Nagyon jó csapatnak gondolom a Szolnokot, bár szerintem még sokat fog változni a játékuk, akár  meccsről meccsre is.

A mi hétvégi franciaországi szereplésünk sikeres volt, nagyon jó, kemény meccseket vívtunk, fejlődtünk és továbbjutottunk egy nehéz csoportból. Tisztán látom, hogy mik azok a dolgok, amiken módosítani kell és lehet is, akár már holnaptól, de legkésőbb a szombati mérkőzésig és melyek azok a változtatások, amikhez több idő kell. A következő napokban mindezeken dolgozunk majd és természetesen elkezdjük a "Szolnok-specifikumokkal" való foglalkozást is.

Jó csapat a Szolnok - de nem jobb, mint mi. Hogy ezt bebizonyítsuk, arra lesz két mérkőzés. Fel fogunk rájuk készülni taktikailag is, fizikailag is és mentálisan is. 

Egyébként még egy komoly hozadéka van a hétvégének: olyan meccseket hoztunk, amelyek megnyerését elvártuk magunktól és mások is elvárták tőlünk. Ez azért fontos, mert más a lélektana azoknak a mérkőzéseknek, amikor bravúrért küzdünk, mint amikor a papírforma érvényesítéséért, ha úgy tetszik, "a ciki ellen". Tavaly sokszor a bravúr kategóriájába tartozott a teljesítményünk, idén arra számítok, hogy jóval nagyobbak lesznek az elvárások velünk szemben. Meg kell tanulni ilyen körülmények között is nyerni és ez most Párizsban sikerült. 

- Egy kérdés erejéig hadd térjek vissza a párizsi selejtezőtornára. Az utolsó napon, a házigazdák elleni meccsen 7 góllal kellett volna győzni a csoportelsőséghez. A harmadik negyed közepe felé négy góllal vezettetek. Történelmietlen a kérdés, de nem lehetett volna ott egy kicsit "megnyomni"? Hiszen azzal elkerülhető lett volna a magyar párharc a rájátszásban...

- Szívesebben lettünk volna csoportelsők... Amikor kialakult az a plusz négy, arra gondoltam, hogy ha ebből plusz öt lesz, akkor az utolsó szünetben "bedobom a köztudatba", hogy menjünk rá a hétgólos különbségre. De az az igazság, hogy meccs előtt és közben is folyamatosan az járt a fejemben, hogy elsősorban a győzelem, a továbbjutás legyen meg. A negyedik negyedre végül kétgólos vezetéssel fordultunk, így akkor már nem nagyon volt realitása a belelkesült franciák elleni hétgólos győzelemnek.


A BL-főtábla két csoportja:

A csoport

FTC-Telekom Budapest (HUN), CNA Barceloneta (ESP), Olimpiakosz Pireusz (GRE), Dinamo Tbiliszi (GEO), Novi Belgrád (SRB), Radnicski Kragujevác (SRB), a D jelű selejtezős továbbjutó (Barcelona vagy Brescia) és az A jelű selejtezős továbbjutó (Jadran Split vagy Mladost Zágráb).

B csoport

Pro Recco (ITA), Jug Dubrovnik (CRO), Hannover (GER), CN Marseille (FRA), Spandau 04 Berlin (GER), Steaua Bukarest (ROU), a B jelű selejtezős továbbjutó (Szolnok vagy OSC)  és a C jelű selejtezős továbbjutó (Savona vagy Crvena Zvezda)

A BL-FŐTÁBLA MENETRENDJE

Final eight: 2022. június 30-július 2. - Belgrád.


A BL-SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRE (SAVONA)

A BL-SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRE (PODGORICA -OSC)


A BL-SELEJTEZŐK MÁSODIK KÖRE