FACEBOOK

BL: Eger: 5., Szolnok: 6.

BL: Eger: 5., Szolnok: 6.
hozzászólás, 2015.05.29.

A két csalódott csapat küzdelméből az egriek kerültek ki győztesen, a Szolnok egyetlen pillanatig sem vezetett a két barcelonai meccse alatt.

Bajnokok Ligája, final six, Barcelona

Az 5-6. helyért


Eger–Szolnok 8:7 (3:1, 1:3, 3:2, 1:1)
Barcelona, Picornell uszoda, v.: Naumov (orosz), Schwartz (izraeli)
Eger: Mitrovics, Biros 1, Cuckovics, Hosnyánszky 2, Szivós 1, Vapenszki 2, Hárai. Cs.: Angyal 1, Lőrincz, Csuk, Erdélyi 1, Bedő. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Szolnok: Decker A., Gocics, Madaras, Vámos 1, Varga Dénes 4, Kis G., Mitrovics. Cs.: Jansik D. 1, Mezei, Alekszics, Tóth M., Varga Dániel 1. Vezetőedző: Cseh Sándor
Gól - emberelőnyből: 2/7, ill. 2/12
Gól - ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Cuckovics (27. p.), Angyal (28. p.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE ÉS VIDEOSTREAM AZ ELŐDÖNTŐKRŐL

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Biros gólja

2:0 - Vapenszki első gólja

3:0 - Angyal gólja

3:1 - Vámos gólja

3:2 - Varga Dénes első gólja

4:2 - Vapenszki második gólja

4:3 - Varga Dénes második gólja

4:4 - Jansik Dávid gólja

5:4 - Erdélyi gólja

5:5 - Varga Dénes harmadik gólja

6:5 - Szivós gólja

7:5 - Hosnyánszky első gólja

7:6 - Varga Dániel gólja

7:7 - Varga Dénes ötméteresgólja

8:7 - Hosnyánszky második gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen az a csapat nyert, amelyik kevésbé volt csalódott és hamarabb megtalálta a motivációját. Annak örülök, hogy míg az ilyen, ötödik helyért megrendezett mérkőzések általában érdektelenségbe szoktak fulladni, ez a meccs a közönség számára izgalmas volt, ki tudtuk szolgálni az egri szurkolókat.

Ezúton is szeretném megköszönni nekik, hogy ugyanúgy, ahogy egész évben kísértek minket, ide is eljöttek velünk, mert azért egy ilyen utazás nem kis áldozat.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok az Egernek. Úgy érzem, jobban tudták magukat motiválni erre a mérkőzésre. Délelőtt volt egy beszélgetésünk a csapattal, megpróbáltunk túllépni a csalódottságon. Olyan értelemben sikerült, hogy azért játszottunk, próbálkoztunk, de be kell vallanom, nagyon igazságtalan lett volna, ha ezzel a játékkal mi ma megnyerjük ezt a meccset és nem az Eger győz.

A játékosok egész évben jól játszottak, nagyon jó csapat volt a Szolnok, a tegnapi kudarcot nem sikerült feldolgozni, ezt nagyon sajnálom. Ebből is lehet tanulni, hogy egy ilyen vereség után is meg kell próbálni a következő mecsen magasabb színvolnalat elérni a mainál, azzal együtt, hogy ez a mai mérkőzés nyilván már nem volt döntő jelentőségű.


A két elődöntő:

Jug Dubrovnik-Promorje Rijeka 9:10 (2:2, 3:2, 2:4, 2:2)
G.: N. Janovics 3, Ivankovics 2, Macan, Boskovics, Younger, Buslje, ill. S. Sukno 4, Muslim 3, Radu, Setka, X. Garcia

Barceloneta-Pro Recco 11:12 (3:2, 4:3, 3:5, 1:2)
G.: Perrone 4, Echenique, Ubovics 2-2, Minguell, Fernandez, Tahull, ill. Filipovics 5, Pijetlovics 3, Giorgetti 2, Jokovics, Figlioli


A hazai csapat a meccs nagy részében vezetett, több góllal is, a Recco szerencsés kürülmények között tudta megszerezni a győztes gólt egy, a lefújás előtt 15 másodperccel megítélt emberelőny gyors értékesítésével.

SZIRÁNYI BALÁZS (CNA Barceloneta) a vlv-nek:

- Nehéz mit mondani... Büszke vagyok a csapatomra, szerintem fantasztikusan játszottunk, óriási nagy show volt. Ezt a Reccót ilyen helyzetbe hozni, hogy az utolsó pillanatig szenvedjenek, hatalmas teljesítmény. És nem tudok elmenni szó nélkül amellett, hogy nagyon vitatható ítélet kellett ahhoz, hogy meg tudják nyerni ezt a meccset. Rendkívül bosszantó volt az a labda nélkül adott kiállítás 15 másdperccel a vége előtt, ráadásul nem ez volt az egyetlen vitatható ítélet, úgy tűnt, hogy ebben van tendencia.

A Recco fantasztikusan jó csapat. Ma kizökkentettük őket az elejétől kezdve, nem találták a saját játékukat, de ezek a nagyon jó játékosok egyéni megoldásokkal pótolták azt, ami csapatként ma nem sikerült nekik. A mi érdemünk, hogy csak úgy sikerült nyerniük, hogy a végén kaptak egy kis "extrát". Fantasztikusan helytálltunk, most ebből bróbálunk erőt meríteni, hogy a bronzérmet megszerezzük.

ALEX GIORGETTI (Pro Recco) a vlv-nek:

- Nagy harc volt. Tudtuk, hogy az eleje szoros lesz, arra számítottunk, hogy a végére sikerül elhúzni. Nem véletlenül nyerte meg tavaly a BL-t ez a Barceloneta és nem véletlenül győzte le tegnap a Szolnokot. Harcolt, jól játszott, a végére szerintem elfáradtak, ezért sikerült nyernünk. Hogy ilyen lett ez a győzelem, ez szerintem jó nekünk, így holnap sokkal nyugodtabban, lendületesebben fogunk tudni játszani. Szerintem túl vagyunk a legnehezebb meccsen, hazai pályán játszottak, rajtunk volt a teher, hogy mindenképpen nyerni kell, a város és az elnökünk azt várja, hogy vigyük haza a kupát. Szóval teherrel játszottunk és ezt lehetett látni az első két negyedben, de a végén behúztuk. Annyira akartuk a győzelmet. hogy a végén sikerült.


A szombati program:

18.00 Jug Dubrovnik-CNA Barceloneta - bronzmérkőzés
19.30 Primorje Rijeka-Pro Recco - döntő



Fotók: MTI/Kovács Anikó