FACEBOOK

Eger-Szolnok jön - csak nem úgy...

Eger-Szolnok jön - csak nem úgy...
hozzászólás, 2015.05.28.

Egyik magyar csapat sem jutott be a BL final six elődöntőjébe, így egymás ellen játszanak pénteken 16.30-kor. Az 5-6. helyért. Nyilatkozatok, gólok a szomorú csütörtökről.

Bajnokok ligája, final six, Barcelona

1. negyeddöntő


Eger-Jug Dubrovnik 8:10 (1:2, 2:2, 2:3, 3:3)
Barcelona, Picornell uszoda, v.: Alexandrescu (román), Naumov (orosz)
Eger: Mitrovics, Biros 1, Cucckovics 1, Hosnyánszky 1, Szivós 2, Vapenszki 2, Hárai. Cs.: Angyal, Lőrincz, Csuk 1, Erdélyi, Bedő. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
Jug Dubrovnik: Bijac, N. Janovic 1, Markovics, Buslje 3, Ivankovics 1, Constantin-Bicari 1, Obradovics 2. Cs.: Macan, Boskovics 1, Younger 1, Fatovics, Viskovics. Vezetőedző: Vjekoszlav Kobescsak
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 7/10
Gól - ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Hosnyánszky (32. p.), ill. Busjle (31. p.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE



VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Buslje első gólja

0:2 - Nikola Janovics gólja

1:2 - Cuckovics gólja

2:2 - Vapenszki első gólja

2:3 - Boskovics gólja

2:4 - Buslje második gólja

3:4 - Szivós első gólja

3:5 - Obradovics első gólja, ötméteres

4:5 - Vapenszki második gólja

4:6 - Obradovics második gólja

4:7 - Buslje harmadik gólja

5:7 - Hosnyánszky gólja

5:8 - Ivankovics gólja

6:8 - Milos Csuk gólja

7:8 - Biros gólja

7:9 - Younger gólja

8:9 - Szivós második gólja

8:10 - Constantin-Bicari gólja


DABROWSKI NORBERT a vlv-nek:

- A fór-hátrányon elment, sajnos... Nyolc gólt kaptunk fórból, ebből négyet kapufától. Abszolút nem működött a hátrányos védekezésünk, ezen múlt. Persze volt más hiba is, lehet még ragozni, de ez volt a döntő.

- Elöl a támadások?

- Lőttünk 8 gólt... Mondom, az, hogy 8-at kaptunk hátrányból..., nagyon sok. Két akciógólt kaptunk, az jó, de a hátrány...

- Csináltak valami váratlan figurát vagy nem koncentráltunk?

- Nem, egyszerűen szétcsúszott az egész. Ugyanazt csinálták, nem vol semmi újdonság.

- Gondolom, nagyon csalódott vagy...

- Most már nem, a meccs után inkább az voltam. Nem tudok rajta változtatni. Holnap jön egy meccs, most már inkább próbálok arra koncentrálni.

- És mit szólsz a holnapi ellenfélhez?

- Jobb lett volna később játszani velük ezen a tornán, de sajnos ez van...


BÁRÁNY ATTILA ügyvezető elnök a DigiSportnak:

- Szia Attila!Szerettétek volna idén kiharcolni, és idén résztvevőként szerepelni itt a Bajnokok Ligája hatos döntőjében. Te hogyan értékeled ezt a mérkőzést?

- Nyilvánvalóan az egy pozitív dolog, hogy itt vagyunk, de hát közvetlenül a mérkőzés után, ahol kikaptunk a Dubrovniktól, és ha jól emlékszem talán nem is vezettünk egyszer sem.

- Nem, döntetlen volt.

- Így van, így van. Megpróbálom a pozitív oldalát nézni, én úgy gondolom, hogy sosem engedtük el a Dubrovnikot, végig ott voltunk a nyakán. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy megérdemelten nyertek. A Dubrovnik nagyon okosan, nagyon jól kihasználta az emberelőnyös lehetőségeit, sajnos azt, amit vártunk attól, hogy talán mi frissebbek leszünk, én most így elsőre nem láttam. Hogy ennek mi volt az oka, hogy a Dubrovnik tudta ennyire szépen lassítani a játékot, illetve a mi játékunkat, vagy valamiért mégsem voltunk annyira frissek, mint amit talán előzetesen vártunk, azt nem tudom így megmondani első blikkre.

- Az egyébként számít szerinted, hogy ez a horvát csapat ugye többször nyert már BL-t, többször játszott döntőt, gyakorlatilag majdnem hogy állandó résztvevője ezeknek a final six-eknek, illetve a Final Four-oknak, tehát ez valamennyit nyom a latba szerinted?

- Természetesen nyom, hát nem is lehet kérdés. A Dubrovnik az elmúlt években nemzetközileg meghatározó csapat volt. Mi először jutottunk el ilyen helyre, nyilván a játékosok külön-külön voltak már résztvevői ilyen rangos eseménynek, de ez a csapat együtt még nem. Néhány perccel egy vesztes meccs után nehéz értékelni, de attól függetlenül úgy gondolom, hogy azért arra büszkék lehetünk, hogy itt vagyunk. Nyerni szerettünk volna a Dubrovnik ellen, ma nem sikerült. Látszott, hogy a Dubrovnik nagyon egyben van, nagyon érzik egymást a játékosok, és ez most elég volt ellenünk. Talán nem tudtunk előhúzni annyi pozitív dolgot, amit eddig a nemzetközi mérkőzéseken. Nyilván hosszasan ki lehet elemezni majd ezt a mérkőzést a későbbiekben, most tényleg néhány perccel a lefújás után ennyit tudok mondani. Én úgy gondolom, hogy megérdemelten nyert a Dubrovnik, sajnos ezt kell, hogy mondjam. Készülünk az ötödik helyért a mérkőzésre.

- Így van, egy mérkőzés még vár rátok az ötödik helyért.

- Igen-igen. Nyilván ilyen lehetőség nem volt a pakliban, nehéz lesz arra felpörögni, arra a mérkőzésre, az egészen biztos, de hát azt gondolom, hogy az sem teljesen mindegy, hogy Európában ötödik vagy hatodik a csapat, meg hát, hogy milyen meccsel fejezzük be ezt a szezont.

- Köszönöm szépen Attila, hogy a rendelkezésünkre álltál, sok sikert a holnapi mérkőzés során.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Sajnáljuk, hogy nem sikerült és szeretném megköszönni a szurolóknak, akik áldozatot hoztak értünk és kijöttek buzdítani minket. A vereség ellenére büszke vagyok a csapatra, arra, hogy idáig eljutottunk. Holnap lesz egy nagyon nehéz mérkőzés, két csalódott csapat találkozik. Ennyit tudok most mondani.


LŐRINCZ BÁLINT a vlv-nek:

- Csalódottak vagyunk. A hátrányban való védekezésünk gyengén működött a mai napon és ez eredményezte, hogy nem tudtunk nyerni. Nagyon akartuk a győzelmet, de sajnos nem jött ki a lépés. Arra törekszünk hogy az ötödik helyet megszerezzük.

Köszönjük szépen azoknak az embereknek, akik az uszodában, a Dobó téren vagy akár otthon, a tévé előtt szurkoltak nekünk!



2. negyeddöntő

CNA Barceloneta-Szolnok 10:9 (2:1, 2:1, 2:1, 0:3 - 4:3) - ötméteresekkel

Barcelona, Picornell uszoda, v.: Margeta (szlovén), Schwartz (izraeli)
CNA Barceloneta: L. Pinedo, Szirányi, Perrone 2, Oneto, Espanol, Minguell 2, Fernández 1. Cs.: Roca 1, Echenique 2, Ubovic 1, Escribano, Tahull 1. Vezetőedző: Jesus Martin
Szolnok: Nagy V., Gocics 1, Madaras 3, Jansik D., Varga Dénes 1, Kis G., S. Mitrovics. Cs.: Vámos 3, Mezei, Alekszics 1, Tóth M., Varga Dániel. Vezetőedző: Cseh Sándor
Gól - emberelőnyből: 2/10, ill. 3/8
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Mitrovics (24. p.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Minguell első gólja

2:0 - Echenique első gólja

2:1 - Vámos első gólja

3:1 - Perrone gólja

4:1 - Ubovics gólja

4:2 - Madaras első gólja

5:2 - Roca gólja

5:3 - Alekszics gólja

6:3 - Tahull gólja

6:4 - Vámos második gólja

6:5 - Madaras második gólja

6:6 - Madaras második gólja

Az ötméterespárbaj


CSEH SÁNDOR a vlv-nek:

- Nagyon csalódott és nagyon szomorú vagyok. Nagyon nagy tartás volt a csapatban, a sírból hozta vissza a mérkőzést. A végén támadhattunk a győzelemért, sajnos ez a része nem sikerült. Ettől függetlenül gratulálok a Barcelonetának, hiszen az első két-három negyedben nagyon jól játszott. A védekezésünk végig jól állt, hiszen hat gólt kaptunk, de a támadásunk nagyon bénult volt. Hogy ennek pontosan mi volt az oka, azt nem tudom száz százalékosan. Nem voltunk elég bevállalósak, elég agresszívek elöl. Ez hiányzott leginkább az első két negyedben, és nyilván ezt egy elszalasztott lehetőségnek gondolom, még akkor is ha a címvédő ellen, hazai pályán játszottunk. Az első két negyedben nem tettünk meg mindent a sikerért, utána már igen, de az már csak egy döntetlenre volt elég.

- Egyéni rossz formák okozták a gyengébb teljesítményt vagy a csapatnak nem ment? Úgy tűnt az első két negyedben, hogy nincs ember, aki ki tudja húzni a csapatot, Norbi a végén, de az már kicsit késő volt.

- Ilyenkor teljesen egyértelmű, hogy az ember keresi a hibát. Én elsősorban saját magamban szoktam keresni, nagyon sok mindenben kell fejlődnünk, mint csapat, ettől függetlenül nagyon sok jó játékosunk van, de mint csapat, ez az itteni túra és mérkőzés is ráébresztett, hogy bizonyos dolgokat még komolyabban kell csinálnunk. Természetesen nem lehet elmenni amellett, hogy sok játékos a tudása alatt játszott. Most már a holnapi mérkőzésre figyelünk, főleg a sok ide ellátogatott szolnoki szurkoló miatt. Tudom, hogy nagyon fáradtak és csalódottak a játékosok, de nagyon bízom benne, hogy ők is így gondolják: kötelességünk van még itt.

(Lejegyezte: Kerbi)


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Hát mi történt...? Nem az a Szolnok volt ez, amelyik a bajnokságot befejezte...

- Sajnos az ellenfél sem az volt, mint akkor... Jobban pörögtek nálunk, agresszívabbak voltak, mint mi. Olyan volt, mint akikor egy bokszoló mindjárt az első menetben kap egy-két nagy pofont. Nem is a gólokról van szó, hanem a játékstílusról, a ritmusról. Sok idő kellett, hogy felvegyük a tempójukat. Túlságosan sok.

Máshogy játszanak, gyorsak, sokat úsznak, látszólag gyakran feleslegesen, de mégis van benne koncepció.

Ez volt az első alkalom a szezonban, hogy ilyen stílusú csapattal kerültünk szembe. Ez nem kifogás, én magam sem tudom elfogadni, ami történt. Nekünk másban kellett volna jónak lenni, de azt nem mutattuk meg. Rosszul lőttünk, impotensen támadtunk. A hat kapott gól teljesen jó, de az, hogy hármat lőjünk 3 negyed alatt, az elfogadhatatlan. Hogy mondjak valami jót is, a végéig nem adtuk fel. És sikerült döntetlenre menteni, sőt a győzelemért támadtunk.

Hogy rosszat is, az az hogy kihagytam az ötméterest!

- Mit éreztél, fej mellé akartad lőni?

- Inkább csak magasan, de nem döntöttem el.

- Ideges voltál? Nem volt rossz előérzeted? (Nekem volt.)

- Nem te vagy az első aki mondja. Az tény, hogy nagyon elfáradtam a meccs végére. de gondoltam: egy lövés. Amikor Sanyi kijelölt vagy kérdezte, akkor bizonytalan voltam. De utána már nem gondoltam erre!

- Mindenesetre gratulálok a fantasztikus gólokhoz, amelyekkel visszahoztad a meccset! Köszönöm a beszélgetést!


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon csalódottak vagyunk. Holnap azért remélem, még egyszer az évadban összekapjuk magunkat és szépen búcsúzunk egymástól.


MEZEI TAMÁS a vlv-nek:

- Sajnálom a meccset, hogy így alakult, az első három negyedben nem találtuk a ritmust. Az utolsó negyedben magunkra találtunk, de nem tudtuk végigvinni, az ötmeteresek nem sikerültek.

- Egész más volt a Szolnok, mint szokott lenni, a Barceloneta volt ennyire jó?

- Itthon vannak, ahogy láttam, jobban élvezték az egészet, mi kicsit görcsöltünk és nem vettük fel a ritmust eléggé. Az ötméteresek már olyanok, mint az orosz rulett. De jó érzés ilyen csapatban játszani, amellyel 6:3-ről sikerül felállni.

- Holnap?

-
Szeretnénk tisztességgel búcsúzni ettől a sorozattól, nem eshetünk össze. Szeretnénk megköszönni a sok szurkolónak, akik kijöttek szurkolni nekünk ide, és azoknak is, akik otthon, a képernyő előtt szurkoltak a magyar csapatok sikeréért.


SZIRÁNYI BALÁZS (CNA Barceloneta) a vlv-nek:

- Három negyeden keresztül nagyon jól játszottunk, sikerült meglepni a Szolnokot, úgy tűnt, hogy nem találják a saját játékukat. Aztán a negyedik negyedben becsülettel küzdöttek, és feljöttek úgy, hogy nem lőttünk gólt. Meccslabdánk is volt, amit nem lőttünk be, és hatalmas akarattal majdnem elvették tőlünk azt a három negyednyi jó játékot. A végén szerencse kellett hozzá, apróságokon múlott. Nagyon örülök, hogy nyertünk, de nagyon fáradt is vagyok. Nagyon büszke vagyok a csapatra, a Szolnok is jól küzdött, annak ellenére, hogy szerintem nem találták a saját játékukat, hatalmas akarattal mentek végig az egész meccsen, nem adták fel egy percig sem. A végén, ahogy említettem ez már szerencsekérdés is, hogy az ötmétereseknél ki nyer.

- A meccs végén ültél a parton, és nagyon ráztad a fejed. Ott azt gondoltad, hogy elmegy a meccs?

- Úgy gondoltam, hogy lövőerőben ők talán jobbak, mint mi, bár az ötméterespárbajnál ez nem annyira számít, inkább azt volt rossz látni, hogy három negyed jó játékát el tudtuk adni. Azért voltam akkor egy kicsit frusztrált, nem az eredmény miatt.

- Nagyon elfáradtatok, holnap meg Recco...

- Holnap Recco, holnap végképp úgy megyünk oda, hogy veszítenivalónk semmi nincs. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy idáig elértünk, tudja szerintem mindenki, hogy a Recco egy olyan csapat, akitől nem szégyen kikapni. Holnap estig mi vagyunk az egyetlen csapat, amely még nem kapott ki a fina-sixben, amióta ilyen rendszerű a BL végső fázisa. Tudjuk, hogy papíron nem mi vagyunk az erősebbek, de ez ma is igaz volt. Más kérdés, hogy holnap még a mainál is nehezebb dolgunk lesz, viszont rajtuk a nyomás.

(Lejegyezte: Kerbi)



Fotók: MTI/Kovács Anikó


A torna pénteki programja:

16.30 Eger-Szolnok (az 5-6. helyért)

18.00 Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka (elődöntő)

19.30 CNA Barceloneta-Pro Recco (elődöntő)