FACEBOOK

A Szolnok már Barcelonában

A Szolnok már Barcelonában
hozzászólás, 2015.05.26.

Biztató, hogy a szolnokiakat nem altatja el a címvédő idei gyengébb szereplése. Riportunk a ferihegyi elutazáskor készült, Cseh Sándor, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Tóth Márton, Decker Attila és Nagy Viktor nyilatkozata.

A Szolnok már kedden este elfoglalta barcelonai szálláshelyét (ugyanitt laknak majd a szerdán utazó egriek).

Az elutazás előtti nyilatkozatokat érdemes alaposan tanulmányozni, sok mindent elárulnak a tornagyőzelemben reménykedő szolnokiak mentalitásáról, a Barceloneta elleni első, pillanatnyilag "mindent eldöntő" meccsel kapcsolatos várakozásról.

A csapat számára jól jön, hogy három meccsel véget ért a bajnoki döntő, fizikailag és mentálisan is sikerült regenerálódni, a feladat most éppen az, hogy az utolsó fontos tétmeccseken tapasztalt egységet, szellemiséget sikerüljön újra "elővarázsolni".

A Barcelonetáról kellő tisztelettel beszélt mindenki, egészen biztos, hogy nem becsülik le a szolnokiak a címvédőt, de az is megállapítható, hogy az a játék, amely tavaly még meglepetést keltett, idén már felkészülten éri a spanyol bajnok ellenfeleit - például a Varga testvéreket, akik tavaly még a Primorje Rijeka színeiben szerepeltek egykori játsztótársuk Szirányi Balázs csapata ellen.

VLV-VIDEÓK:


Cseh Sándor a vlv-nek


- Szervusz, Sanyi. Eljött a nagy nap, utaztok Barcelonába. Milyen érzéseid vannak most, amikor beszállsz a gépbe.

- Ugye, az előző héten vége lett a magyar bajnokságnak, utána pihentünk három napot. Mindenki magával foglalkozott, de volt tévé, rádió is, elment az idő. A harmadik napon délelőtt az az érzésem támadt, hogy az egész bajnokságban az volt a legjobb, ahogy összeálltunk - ahogy az alapszakaszt meg akartuk nyerni, ahogy döntőbe kerültünk, ahogy ott győztünk. És már azt vártam, hogy péntek legyen, és újra együtt legyen a csapat. Számomra a legnagyobb kérdés az, hogy három nap pihenő után, egy öt-hat napos felkészüléssel ugyanezt az egységet, ezt a valahonnan mélyről jövő csapatszellemet megint össze tudjuk-e kovácsolni. Ez a legfontosabb.

- Barceloneta?

- Sokat néztük őket, sokat készültünk. Szerintem mindent elmond, hogy tavaly megnyerték ezt a tornát és mióta ez a keret összeállt náluk, azóta senki nem tudta őket megverni a BL-ben hazai pályán, kivéve ugye a Reccót. Pedig minden európai élcsapat játszott már náluk. Furcsa a megítélésük, szerintem még mindig nem helyezik arra a szintre ezt a csapatot, ahol van. Nyilván, nem tudjuk, miből induljunk ki, mert egyszer így játszottak a selejtezőben, egyszer úgy. De a legfontosabb pillanatokban, ugyanúgy, mint tavaly, a BL-döntőben, fantasztikus teljesítményre képesek, egy nagyon agresszív, erőszakos, gyors csapat.

- Tartasz tőlük egy kicsit?

- Szerintem a final six-ben mindenkitől tartani kell. Jobb csapatnak tartom a Szolnokot, de nagy fegyvertény lenne, ha megvernénk őket, csak ez éltet jelen pillanatban, hogy győzzünk, de trermészetesen tartok tőlük.

- Mi az, ami úgy elégedettséggel töltene el, amikor hazautaztok? A végső győzelem vagy egy érem?

- Most nyilván nem tudom megmondani. Egy edzőmérkőzésen se szeretem, ha veszt a csapat, tehát én nem tudok úgy készülni, hogy ne győzzünk. De hát egyértelmű..., az elmúlt harminc évben rengeteg nagy játékos volt Magyarországon, nagyon nagy generációk és harminc év alatt három magyar BL-siker volt, tehát ez nem olyan egyszerű dolog. De én nem tudok másként gondolni erre és remélem a csapat sem, minden meccsre úgy megyünk be, hogy megpróbálunk győzni. Nyilván nagyon kemény feladatok állnak előttünk.

- Rendben van a csapat? Mindenki egészséges?

- Azt gondolom, hogy mindenki egészséges. Látom, hogy mindenki komolyan veszi, nagyon szeretné a győzelmet, de ahhoz, hogy ezt el is tudjuk érni, kell még egy kis plusz, és ahogy mondtam az elején, ez a legnagyobb kérdés, hogy ez meglesz-e.

- Sanyi, sok sikert kívánok!

- Nagyon szépen köszönjük!



Madaras Norbert a vlv-nek


- Szervusz Norbi Megint egy utazás.

- Igen.

- A kedvenc városodba.

- Igen.

- Mire számíthatunk az elkövetkezendő három-négy napon?

- Ha tudnám, jó lenne, nyilván. Azt gondolom, hogy felkészültünk, és most különösen úgy érzem, hogy jó volt, hogy a bajnoki döntő nem ötmeccses volt, hanem csak három, és volt időnk készülni, volt időnk pihenni. Holnapután meglátjuk, hogy hogy is készültünk fel. Meg bízunk benne, hogy azután is. :-).

- Jó, hát a Barcelonetától tartasz-e egy kicsit?

- Igen! Igen, a videókat láttuk, s bár egész évben nem úgy játszottak, ahogy tudnak, ahogy tavaly, de ez mégis egy Bajnokok Ligája-győztes csapat volt egy évvel ezelőtt, és nagyjából ugyanaz az összetétel. Mindenképpen jó csapatnak gondolom őket, és hazai pályán lesznek, nem szabad lebecsülni őket.

- A fejedben a Recco benne van egy picit? Vagy ezt még hárítod, és igyekszel nem foglalkozni vele?

- Hát, igyekszem nem foglalkozni vele, de benne van, azáltal, hogy mégiscsak ott játszottam tíz évig, mégiscsak az összes játékossal aki ott van, talán egy kivételével, mindenkivel együtt játszottam, egy játékos, és az edző kivételével. Illetve, amikor bajnokok lettek, volt akinek üzentem és aztán amikor én bajnok lettem két nappal később, ők is üzentek nekem, tehát az elmúlt napokban többször beszéltünk, meg üzengettünk, úgyhogy hazudnék, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nincs a fejemben, vagyis hogy teljesen függetleníteni tudom magam ettől.

- Ha vége van, a döntővel elégedett lennél? Vagy ha már döntő, akkor…

- Nem. Mindig azt mondom, ha már döntő, akkor... Tehát a második hely szép, meg jó, meg minden..., de olyan messze vagyunk attól még, hogy nem is szabad ezzel foglalkozni. Előbb van még csütörtökön egy meccs, egy pénteken, de legyen meg a csütörtöki, nem lesz könnyű.

- Köszönöm szépen, jó utat, sok szerencsét!

(Lejegyezte Kerbi)



Varga Dénes a vlv-nek

- Szervusz Dumi!


- Szia!

- Jó utat kívánok neked, sok gólt, sok győzelmet, mondjuk hármat, az pont elég. Hogy álltok?

- Hát, úgy, ahogy tudunk. Szerintem megtettünk mindent, hogy fölkészüljünk a Barcelonából. Csak idáig nézünk, csak velük foglalkozunk, meg önmagunkkal. Úgyhogy, nagyjából így. Ahogy a bajnoki döntő után nem tudom, hány nappal állhatunk.

- A Barceloneta-meccsen milyen mérkőzésre, milyen játékra számítasz? Megvan nyilván a taktikátok, próbáljátok a lefordulásokat megakadályozni, de mégis, milyen lesz a légköre ennek a meccsnek? A Barceloneta otthon játszik…

- Ők alapvetően igyekeznek magasabb fordulatszámon, vagy sebességi fokozatban játszani, mint az ellenfeleik, mi azért evvel számolunk, meg mindenki igyekszik, csak hát azért ezt nem könnyű meggátolni. Miközben most gyakoroltunk a Barceloneta ellen, illetve nézegettük a taktikájukat, az ugrott be, hogy tavaly a Rijekával mennyivel felkészületlenebbek voltunk ahhoz képest, ahogy most megyünk oda. Úgyhogy, úgy érzem, tavaly minket meglepetés ért, de most nem fog, szerintem most sokkal jobban tudjuk, hogy mi vár ránk. Az a kérdés, hogy az adott napon, az adott négy negyedben meg tudjuk-e csinálni, amit meg kell.

- Gondolatban jársz egy picit előrébb ennél, vagy szándékosan…

- Nem. Most itt vagyok a reptéren egyelőre.

- Nem, úgy értem, hogy a Recco meccsen például gondolkozol-e...?

- Nem, ezt mondtam az elején.

- Jó, Dumi, jó utat, kívánok, sok gólt, három győzelmet és sikeres visszatérést!

- Köszi!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz Dani!

- Szia!

- Készen álltok az ütközetekre?

- Nem...

- Nem? Van még egy nap, másfél…


- Van még másfél. Csütörtökön majd készen állunk. Amit lehetett, amit kellett, otthon, Szolnokon megtettük, felkészültünk fizikálisan, szellemileg, mentálisan, minden értelemben. Ezért azt gondolom, hogy mögöttünk van, amit meg kellett tenni, de előttük van még a lényeg. Csütörtökön majd összecsapunk.

- Gondolom, te sem gondolkozol tovább a Barcelonata-meccsnél.

- Nem.

- Nem szabad, vagy…?

- Nincs értelme. Minden olyan gondolat, ami nem a Barceloneta elleni meccsről szól, félre visz, és csökkenti az esélyeit annak, hogy tovább tudjunk jutni. Ilyen értelemben nincsen haszna. Mi a Barcelonetára készülünk, amióta véget ért a bajnokság, azt a meccset akarjuk megnyerni, aztán majd meglátjuk, hogy hogyan tovább.

- A felkészülésből, a videókból, illetve abból, amit ti játszotok mostanában, látod, hogy hol fogjátok meg a Barcelonetát?

- Hát azért vannak ötleteim. A legfontosabb talán az a játékstílus, amit ők képviselnek, mi azzal idén nem találkoztunk, egyik magyar csapat sem játszik olyat, illetve a mi csoportunkban sem volt olyan, amelyik azt játszaná. Sőt, azt kell hogy mondjam, hogy a Barcelonetán kívül senki más nem játszik Európában ilyen vízilabdát, ezért a legfontosabb az lesz, hogy próbáljuk meg a saját játékunkat rájuk erőltetni, és azt, amiben ők jók, azt kivenni a játékból, mert amiben ők jók, abban tényleg jók.

- Szirányival milyen lesz a találkozás?

- A szokásos, így évente-két évente szoktunk találkozni, beszélgetünk egy kicsit és a meccsen majd nem kíméljük egymást.

- Dani, jó utat kívánok nektek, járjatok szerencsével, és legyen valami a nyakadban mindenképpen, úgy gyere haza! Köszi!

- Köszönjük Szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Tóth Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci! Először is had mondjam el, hogy nagyon elegánsak vagytok. Egyen-öltöny, kis Szolnok-jelvény, ha jól látom. Te gyakran utazol így?

- Nem, nem gyakran. Köszöntöm én is a VLV nézőit. Meg kell adni ennek is a módját. Minden apró részletnek stimmelnie kell, hogy a végeredmény jó legyen, úgyhogy én azt gondolom, hogy ez így van rendjén.

- Akkor kezdjük a végeredménnyel. Milyen végeredményre számíthatunk?

- Én győzni megyek Barcelonába, és szerintem ez az egész csapatról elmondható. Szeretnénk megnyerni ezt a Bajnokok Ligáját, de azt gondolom, hogy egyelőre a Barcelonetánál tovább nem szabad gondolkodnunk, mert az ő játékukkal kell foglalkoznunk. Ha az megvan, akkor egy lépéssel közelebb kerülünk.

- Megvan a kottájuk? A játékuk kottája a fejedben?

- Igen, sokat készültünk rájuk. Én külön kértem videókat is, most a repülőn ezeket fogom nézegetni. Van még két napunk a mérkőzésig, úgyhogy minden időt ki fogunk használni. A pihenést is, a regenerációt is, edzünk is még, úgyhogy szerintem minden a legnagyobb rendben van.

- Van magad elé tűzött egyéni cél, amit el akarsz érni? Akár, ha nem is mondod meg, de van ilyen?

- Van, van, mindenképpen, maradjunk annyiban, hogy szeretném folytatni azt a játékot, amit abbahagytam a bajnoki döntőben.

- Köszönöm szépen! Jó utat!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Decker Attila és Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusztok kapusok! Már nagyon mennétek a gépre, tudom, de mégis összegezni kellene, hogy milyen állapotban vagytok? Mire számítotok? Milyen eredményt fog elérni a csapat?

- Nagy Viktor: Azt nyilván nem lehet megmondani, hogy milyen eredményt fogunk elérni, én mondhatom - és gondolom, a csapattársaim nevében is -, hogy a legjobb eredményben bízunk. Azért megyünk ki, hogy BL-győztesként térhessünk haza. Az, hogy milyen állapotban vagyunk, kint fog kiderülni csütörtöktől, amúgy elöljáróban én úgy érzem, hogy jó erőben vagyunk, mentálisan is, de ahogy kiérünk, ott mindenki egy kicsit át fog szellemülni, és onnantól azért már csakis a csütörtök esti meccsre készülünk.

- Decker Attila: Igazából annyit tudnék még ehhez hozzátenni, hogy nyilván azért dolgoztunk egész évben, azért küzdöttünk, azért hajtottunk, hogy ide bekerüljünk. Ugye, nem tudtunk csoportelsőként bekerülni, egy pici hiányzott, de attól függetlenül én azt gondolom, jól is elsülhet, hogy játszunk egy nagyon komoly meccset, mert azért a spanyolok, nem hiszem, hogy könnyen fogják hagyni, hogy legyőzzük őket. Utána jön az igazi erőpróba, ott tudjuk megmutatni, hogy ez a Szolnok mennyire erős.

- Mind a ketten védtetek ebben az uszodában két évvel ezelőtt. Milyen érzés lesz megint bemenni abba az usziba, ahol a végén hatalmas ünneplés volt?

- N.V. : Majd hogyha ez megtörtént, akkor megírjuk, vagy elmondjuk. Biztos, hogy jó lesz, de én úgy gondolkozom ezzel kapcsolatban, hogy nem szeretnék a múltban…, nem nosztalgiázni megyünk oda. Azért megyünk, hogy mindig a következő, az előttünk lévő meccsen jól szerepeljünk, és hogyha most mi szép emlékek után nézegetnénk, az szerintem elvenné a figyelmünket. Nekem ez lesz a harmadik ilyen BL final, - ez nem four, hanem final six-nek -, van egy harmadik, egy negyedik helyezésem, ennél jobbat szeretnék mindenféleképpen.

- D.A.: Nekem még nincs final six, meg final four sem, de nyilván nekem is az első hely lenne a legjobb eredmény, - ahogy Viktor is elmondta. Hát, megpróbáljuk ezt elérni. Nincs más lehetőségünk, csak az, hogy előre menjünk. Tényleg a sport nyilván arról is szól, hogy mi történt régen, milyen szép dolgok, de az számít, hogy mi van most a meccsen, hogy produkálsz. A jelenről szól a sport, arról, hogy mit érsz el.

- Kapusok! Jó védéseket és sok győzelmet!

- N. V.: Mindenki kövesse a VLV-n a meccseinket!

(Lejegyezte: Kerbi)