FACEBOOK

Szolnok-FTC 13:8

Szolnok-FTC 13:8
hozzászólás, 2015.04.30.

A várakozásnak megfelelően simán nyert a Szolnok a Fradi ellen az elődöntő első mérkőzésén. Hat nyilatkozat, vlv-fotók és a meccs góljai, folyamatosan.

Bajnoki elődöntő, 1. mérkőzés:

Szolnok-FTC 13:8 (3:1, 5:3, 2:3, 3:1)
Szolnok, Aréna, v.: Molnár T., Kun
Szolnok: Decker A., Gocics, Madaras 3, Varga Dénes 1, Kis G., S. Mitrovics 3, Jansik D. Cs.: Vámos 1, Hangay Z., Mezei 1, Alekszics 3, Tóth M., Varga Dániel 1. Vezetőedző: Cseh Sándor
FTC: Gárdonyi, Avramovics, Csapó, Katonás 1, Nyéki 3, Roach, Swift. Cs.: Ernyey, Regős, Jansik Sz. 1, Kolozsi 1, Marnitz G. 2, Pohl. Vezetőedző: Varga Zsolt
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Jansik D. ill, Katonás

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A második mérkőzés május 6-án lesz a Népligetben.


vlv-képek, Monoki Nikolett


VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Katonás gólja

1:1 - Mitrovics első gólja

2:1 - Vámos gólja

3:1 - Alekszics első gólja

4:1 - Varga Dénes ötméteresgólja

4:2 - Nyéki első gólja, ötméteres

4:3 - Nyéki második gólja

5:3 - Varga Dániel gólja

6:3 - Mitrovics második gólja

6:4 - Marnitz Gergő első gólja

7:4 - Mezei gólja

8:4 - Madaras első gólja

8:5 - Kolozsi gólja

8:6 - Marnitz Gergő második gólja

9:6 - Alekszics ejtésgólja

9:7 - Jansik Szilárd gólja

10:7 - Mitrovics harmadik gólja

11:7 - Alekszics harmadik gólja

11:8 - Nyéki harmadik gólja

12:8 - Madaras második gólja

13:8 - Madaras harmadik gólja



Varga Zsolt a DigiSportnak


- Öt góllal kapott ki a Ferencváros. Dicsérted már meg a csapatodat ötgólos vereség után?

- Igen, ez így összességében nehéz kérdés, mert elemezni kell a mérkőzést. Láttuk, hogy három negyeden keresztül tényleg jól játszottunk, azt gondolom, de a végére elfáradtunk fizikálisan, és kijött ez az ötgólos különbség.

- Többször fel tudott zárkózni a Ferencváros, és igenis a Szolnoknak fel kellett mindig egy-egy lépcsővel lépni ahhoz, hogy ne egyenlítsen ki a Fradi. Azt gondolom, hogy itt nem csak arról szólt a dolog, hogy a Szolnok mikor töri meg a Ferencvárost, hanem tényleg nagyon jó ellenfele volt a Szolnoknak is, és izgalmas, kifejezetten nyílt sisakos küzdelmet láthattunk.

- Köszönöm szépen a dicsérő szavakat. Azt hiszem, hogy ez az egész éves munkának is köszönhető, amit elvégeztünk. A fiúk összességében jó fizikális állapotban vannak, azért is bírták így a mérkőzést. Gratulálok nekik, tényleg jól játszottak.

- Mit vársz a visszavágótól?

- Az biztos, hogy a visszavágóra is felkészülünk, és azért otthon, a Népligetben szeretnénk egy jó eredményt elérni.

- Varga Zsoltnak köszönöm szépen, mi bízunk benne, hogy hasonlóan izgalmas és színvonalas mérkőzést láthatunk majd!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Cseh Sándor a DigiSportnak

- Öt góllal nyert a Szolnok. Azt gondolom, hogy az eredmény tekintetében semmi gond nincsen a Dózsa-KÖZGÉP számára. A játék alapján viszont talán az látszik, hogy nem játszott mégsem olyan régen tétmérkőzést?


- Hát, hogy ez annak köszönhető-e, azt nem tudom. De nyolcvan százalékban mindent jól csináltunk, volt egy húsz százalék, amit rosszul, viszont azt nagyon rosszul. És ez ezen a szinten tulajdonképpen mondhatjuk azt is, hogy megengedhetetlen, mert ezzel nagyon lerontottuk a teljesítményünket, mind támadásban, mind védekezésben. Nyilván nem akarok igazságtalan lenni a játékosokkal, mert egy minialapozásból jönnek, és nem játszottak most másfél hétig és látszott rajtuk, hogy akarnak, bár azért ezzel is volt néha kisebb probléma. Az első két negyedben nem éreztem azért a két csapat között, hogy kinek mi a terve a következő egy hónapban. És igazából a körülményekhez se tudtunk nagyon alkalmazkodni, amelyekről inkább nem is mondok most jelen pillanatban semmit.

- Hát azért azt gondolom, hogy ötgólos győzelem után azért nagyon magyarázkodni nem kell a Szolnoknak és az is látszott, hogy amikor felkapaszkodott volna a Ferencváros, akkor mindig rá tudott kapcsolni valaki és hozzá tudott tenni, és igazából igazi esélye a Ferencvárosnak arra, hogy egyenlítsen ezen a mérkőzésen, nem volt. Tehát biztató, ha ennél jóval többet tud a Szolnok.

- Igen, nyilán. De a csapatunktól másfél hét szünet után, azt gondolom, ez az alap elvárás, és pont.

- Köszönöm szépen. A visszavágótól mit vársz ennek tükrében?

- A visszavágón elégedett lennék ugyanígy ötgólos győzelemmel, de szeretném, ha összeszedettebb lenne a védekezésünk.

- Köszönöm szépen! Jó munkát kívánok és gratulálok Cseh Sándornak és a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP-nek.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Nyéki Balázs a DigiSportnak


- Az a furcsa helyzet áll elő, hogy a mérkőzés legjobbja nem a győztes csapatból került most ki, és azt gondolom, hogy egy Szolnok elleni párharcban ez még inkább felértékelődik. Gratulálok a mérkőzés legjobbjának, Nyéki Balázsnak! Azt gondolom, hogy ilyen illusztris társaságban a meccs legjobbjának lenni külön kitüntetés, de természetesen ehhez kellett ez a nagyon jó Ferencváros ezen a mai mérkőzésen. Lehet elégedett egy csapat egy ötgólos vereséggel?

- Először is köszönöm szépen! Nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak, de azért a győztes csapat tényleg a Szolnok, úgyhogy nem vagyunk maradéktalanul elégedettek. A jövő hétre készülünk, most azért nehéz mit mondani, mert mégis egy vereség után vagyunk, és azért minden játékos, minden edző nyerni szeretne, hiába egy ilyen csapat ellen játszunk, azért kikapni sose jó.

- Azt gondolom viszont, hogy a játék képét tekintve a Ferencváros ott volt, a Szolnok nyakán lihegett, nem tudta még behozni és az emberelőnyökben is kifejezetten jó előnyöket használtatok, alkalmaztatok. Ez a Fradi sokkal előrébb tart, mint akár két hónappal ezelőtt, nem?

- Ez egyértelmű, hiszen januárban játszottunk utoljára a Szolnokkal, akkor 8:3-ra kaptunk ki. Nem mondom, hogy féltünk attól, hogy mi leszünk a tévés mérkőzés, de szerencsére bizonyítottuk, hogy most már azért számolni kell velünk. A negyeddöntőben a Szeged ellen ez már látható volt, szerintem.

- Fizikálisan is nagyon jól bírtátok, felvettétek a versenyt. Mit várhatunk ennek tükrében a visszavágótól? Otthon meg tudjátok-e még jobban szorongatni a Szolnokot?

- Egyértelműen az lesz a célunk, itt is ez volt a cél, szerettünk volna egy jó szoros mérkőzést játszani, nemcsak, hogy szoros mérkőzést, talán annak fényében, hogy a Szolnok kicsit lebecsül minket a hétvégi fontosabb mérkőzése miatt, de mégis csak egy bajnoki elődöntőről van szó, nem lazíthattak egy pillanatig ők sem, és ezt nem is tették meg.

- Én gratulálok Nyéki Balázsnak még egyszer a mérkőzés legjobbja címhez és köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Milan Alekszics a DigiSportnak


- Gratulálunk a győzelemhez! Egy kicsit nehezebb volt a vártnál, mit gondolsz, miért?

- Nem játszottunk igazán jól, legalábbis védekezésben, ez volt elsősorban a probléma. Ennél jobban kell játszanunk, ilyen sok gólt nem szabad kapnunk a Fraditól, azért kemény meccs volt ez.

- Mit vársz a második meccstől?

- Természetesen bízom a győzelemben, a célunk az, hogy megnyerjük a bajnokságot. Meg tudjuk csinálni, de ehhez jobban kell játszanunk, elsősorban védekezésben. 

- De előtte még Rijekában játszotok BL-meccset, ott elég lesz ez a teljesítmény?

-  Nem, ez semmiképpen nem lesz elég. Ahogy mondtam, ha nyerni akarunk, akkor ez a teljesítmény nem elég, ennél jobban kell játszanunk. A Rijeka ellen egyébként is nagyon nehéz játszani, hiszen Európa egyik legjobb csapatáról van szó.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Örülök, hogy nyertünk. Ez a legfontosabb. A játéknak kevésbé, elöl a helyzetkihasználást kell javitani, hátul pedig elsősorban az emberhátrányos védekezést. Készülünk a szombati Rijeka-meccsre. Az sokkal nehezebb lesz, jobban kell játszanunk, amire képesek is vagyunk. Mg annyit, hogy talán látszott hogy nem játszottunk meccset egy ideje.

- A  Fradi azt nyújtotta, amit vártatok?

- Nagyjából azt, ilyesmi forgatókönyvre számítottam. Kapaszkodnak amíg tudnak, de a végére elfáradnak és kijön a különbség.

- Nem sérült meg senki nálatok? Ez most fontos.

- Nem, mindenki jól van!


JANSIK SZILÁRD (FTC) a vlv-nek:

-  A célunk a tisztes helytállás volt, azt gondolom, hogy ez sikerült. A 3. negyedig kétgólos különbségen tudtunk tartani a Szolnokot. A meccs utolsó felét ők birták jobban. Célunk a lefordulásaikat minimálisra csökkenteni és akkor akár szorosabb meccs is lehet a Népligetben.

- Őszintén: látsz esélyt arra, hogy akár csak a Népligetben is, legalább egyszer, nyerni tudtok vagy fejben kicsit már inkább a bronzmeccsre figyeltek...?

- Fejben, mindig a következő meccsre koncentrálunk. A Szolnok valoszínűleg fáradtabb lesz, mint most, egy kemény meccs és egy hosszú út áll előttük. Mi mindent megteszünk, hogy győzzünk és meglátjuk, ez mire lesz elég.