FACEBOOK

Az Eger is elődöntős

Az Eger is elődöntős
hozzászólás, 2015.04.25.

Végül győzött a papírforma, az Eger 2:1-re megnyerte negyeddöntőjét és az OSC-vel elődöntőzhet. Pikáns párharc lesz, az első meccs szerdán 19.00-kor Budapesten. Riport az egri meccsről: a két vezetőedző, az egyaránt négygólos Hosnyánszky és Fazekas Tibor nyilatkozata, valamint a meccs góljai.

Bajnoki negyeddöntő, ez történt korábban:

Eger-Honvéd 7:9

Honvéd-Eger 4:5

3. mérkőzés, április 25., szombat

Eger-Honvéd 13:8 (4:1, 3:0, 2:2, 4:5)

G.: Hosnyánszky 4, Erdélyi 3, Bedő 2, Vapenszki, Angyal, Biros, Milos Csuk, ill. Fazekas 4, Steinmetz B. 2, Simon A., Simon R.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Ezen az ágon az egyik fél második győzelméig tartó elődöntőben OSC-Eger párharc lesz, a fővárosiak pályaelőnye mellett. Az első mérkőzést szerdán rendezik meg Budapesten, a Kondorosin, 19 órás kezdettel.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Hosnyánszky első gólja

2:0 - Bedő első gólja

3:0 - Vapenszki gólja

3:1 - Simon Adrián gólja

4:1 - Angyal gólja

5:1 - Biros gólja

6:1 - Hosnyánszky második gólja

7:1 - Milos Csuk gólja

8:1 - Hosnyánszky harmadik gólja

9:1 - Erdélyi első gólja, ötméteres

9:2 - Steinmetz Barnabás első gólja

9:3 - Fazekas első gólja

9:4 - Simon Roland gólja

10:4 - Bedő második gólja

10:5 - Steinmetz Barnabás második gólja

10:6 - Fazekas második gólja

11:6 - Hosnyánszky negyedik gólja

12:6 - Erdélyi második gólja

12:7 - Fazekas harmadik gólja

13:7 - Erdélyi harmadik gólja, ötméteres

13:8 - Fazekas negyedik gólja, ötméteres



Vad Lajos a DigiSportnak


- Az „all in 2.0” most nem sikerült, de már a párharc elején kijelentetted, hogy ha az Eger úgy játszik, ahogy tud, akkor itt 4-5 gól különbség van az Eger javára – ez pedig ma látható volt. Gyakorlatilag ez az a realitás, amit várhatunk alapjáraton, egy Eger-Honvéd párharcban?

- Először is szeretnék gratulálni az Egernek, mert tényleg nagyon jó csapat, megmutatta, hogy bizonyos szituációkban, bizonyos dolgokkal nagyon jól tud élni. De egy borzasztó hülye fórum ez a vízilabda-rész, megmondom miért: nem fogalmazhatok meg 24 órán belül kritikát. Én ilyen teljesítményért…, és ez a csapatra is egy bizonyos idő után… hogy is mondjam, bukás. És nem a mi dolgunkra szeretném azért ezt először levetíteni. A negyedik perctől kezdve teljes zavarodottság volt, bizonyos dolgok és okok miatt – de mondom, 24 óráig konkrétumot nem tudok, vagy tudok, de nem lehet, sajnos, ezzel kapcsolatban megfogalmaznom. Nézd, a mi helyzetünk az, hogy én úgy érzem, hogy nem csuklottunk össze, mint a collstok, hanem mentünk tovább, csináltuk a dolgunkat. Sajnos az első két negyedben nagyon sok gólt kaptunk, a harmadik-negyedikben azért már megpróbáltuk realizálni a helyzetet, sok fiatal játékosom ma is megmutatta az oroszlánkörmeit. Nekünk ebből kell építkezni, és nagyon vigyáztunk arra, hogy még azért játszunk mérkőzéseket, és nehogy a játékosaim végleges cserére kényszerüljenek. Ez volt ma a legfontosabb – az első négy perc után.

- Most lehet, hogy itt a játékvezetésre gondol Vad Lajos, mindenesetre…

- Nem-nem, dehogyis, nem. Én játékvezetésre? Dehogy gondolok… remek volt ma.

- Nem szeretnék akkor ebbe többet belemenni. Most a Szeged elleni mérkőzés, párharc következik, amiben, azt gondolom, hogy a Honvéd sokkal inkább felveheti a kesztyűt, a labdát. Mire számítasz?

- Hát, ez az… Érdekes a történet.

- Mert?

- Érdekes…

- Na, meglátjuk! Köszönöm szépen Vad Lajosnak az értékelést, és gratulálok ahhoz, hogy három mérkőzésre kényszerítette az Eger csapatát – ez mindenképpen nagy teljesítmény!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- A harmadik negyed tájékán azért megállítottad egy picit a játékot, és mondtad a srácoknak, hogy ne hisztizzenek, itt most már nyugalom kell, és jönnek még azok a nagyon-nagyon fontos mérkőzések, amik most már ott kell, hogy legyenek a fejekben. Lényeg a lényeg, ez a párharc azért most két negyed alatt nagyjából eldőlt.

- Szerintem eldőlt egy negyed alatt. Nyilván, egyedül a Honvédot ismerve nem, mert tudjuk, hogy mire képesek, de én úgy éreztem az első negyedben, hogy itt az lesz a kérdés, hogy mennyi lesz a vége.

- Ilyesmire számítottál? Most azt az Egert láttuk, amelyik nem hibázott annyit, és nagyon jól tudjuk, hogy a Honvéd abból táplálkozik, hogyha sokat hibázik az ellenfél. Itt viszont nem nagyon volt esélye mit kihasználni – legalábbis jóval kevesebbet, az első két mérkőzéshez képest.

- Ezt szakmailag annyiban pontosítanám, hogy ne becsüljük le a Honvédot. Ők hibákra késztettek minket, főleg a második mérkőzésen játszottak rettentően jól, és nagyon-nagyon nehéz mérkőzésen tudtunk nyerni. Viszont én úgy érzem, hogy ott volt az a gát, ami átszakadt, hogy muszáj leszünk a támadójátékunkban bátran felvállalni, hiszen jobbak vagyunk, ezt mindenki tudja. És el is mondtam a játékosoknak, hogy jó, de én ezt látni akarom, meg mindenki itt az uszodában – most maximálisan megoldották.

- Mi ma láttuk, hogy jobb az Eger. Gratulálok Dabrowski Norbertnek, és az Egernek, amely tehát bejutott tehát negyedik csapatként az elődöntőbe, és majd az OSC-vel mérkőzik meg.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Hosnyánszky Norbert a DigiSportnak


- Érkezik a mérkőzés legjobbja, szívből gratulálok Hosnyánszky Norbertnek a mai teljesítményhez. Nem csak a tiedhez, hanem a csapatodéhoz; a négy gól miatt mindenképpen jár neked a mérkőzés legjobbja cím. Nagyot koppant az a bizonyos kő, ami a szívetekről leesett? És azt gondolom, hogy ez azért már gyakorlatilag a második negyed után leeshetett.

- Igen, köszönjük szépen. Úgy gondolom, hogy a nagyobb kő az a Kőér utcában esett le a szívünkről. Lehet mondani, hogy nem játszottunk igazán jól az első két meccsen, de ma jól játszottunk. Ma a Honvéd játszott egy kicsit gyengébben, de azt gondolom, hogy le a kalappal a Honvéd előtt, mert mind a három meccsen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, és megérdemlik, hogy holnap az újságban azt írják, hogy egy nagyon jó Honvéd kapott ki az Egertől.

- Ez az Eger igazi arca? Egyáltalán van-e egy olyan stabil arc, amit most már mutatnia kell mérkőzésről mérkőzésre az Egernek? Hiszen ennél már csak komolyabb összecsapások jönnek.

- Stabilitásról én még most nem beszélek, mert azért elég hullámzó a teljesítményünk. Azt gondolom, hogy eddig, amikor nagyon-nagyon nehéz volt, amikor pszichésen nagyon nehéz helyzetben voltunk, akkor mindig sikerült nyernünk. Én ezzel megelégszem, tehát ha így lesz ez a hátralévő meccseken, akkor elfogadom, de azért nyugodtabb lennék egy kis stabilitással.

- Meglátjuk, hogy hogy alakul, én most egy picike pihenést kívánok, amennyi jut a jövő hétre. Gratulálok még egyszer Hosnyánszky Norbertnek is.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



FAZEKAS TIBOR (RacioNet Honvéd) a vlv-nek:

- Kikaptatok, de azért négy gólt dobtál a bajnok otthonában, ehhez gratulálok! Kérlek, foglald össze, mennyire vagy csalódott, milyen volt a meccs, mennyire tudsz így örülni az egyéni sikereidnek?

- Köszönöm! Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk. Összességében, szerintem, méltó ellenfele voltunk az Egernek, ezt mind a három meccsen bebizonyítottuk. Az utolsón kijött a két csapat közötti különbség, azért az Egernek hosszabb a kispadja, és hazai pályán játszottak, ami mindenképp előnyt jelentett nekik, minden szempontból. Az elején nagyon elmentek, de a végén azért sikerült szépítenünk. Úgy érzem, hogy tisztességesen helytálltunk, és már az is nagy szó, hogy ennyire meg tudtuk nehezíteni a dolgukat a három meccs során.

- Az egyéni siker mennyire tölt el ilyenkor "elégtétellel"?

- Itt a többiek viccelődnek, hogy mondjam azt, hogy végre elsült a kezem... Örülök, hogy sikerült ilyen eredményesnek lennem, de nyilván ez a csapat nélkül nem ment volna – ha csak az ötméteresre gondolok, azt más harcolta ki. Szóval örülök, de nem szabad ebből kiindulni, minden meccsen másnak megy jól, most nekem jött ki a lépés. Remélem, hogy a Szeged ellen egységesen, az egész csapat meg fogja mutatni, hogy mire képes, és a célunk az ötödik hely elérése.

- Ott van komoly esélyetek? Itt azért nem titeket számoltak esélyesnek. Hogy látod?

- A Szegeddel kétszer játszottunk az évben, egyszer nyertünk, egyszer kikaptunk, mindkét meccs nagyon szoros volt. Én azt mondom, hogy talán egy kicsit mi lehetünk fáradtabbak, viszont keményebb, erősebb ellenféllel játszottunk – ez akár az előnyünkre is válhat a későbbiekben. Idegenben fogunk kezdeni, de megmutattuk, hogy idegenben is tudunk bravúrokat elérni, és Szegeden talán nem is bravúrra lesz szükség, hanem csak egy nagyon komplett és összeszedett játékra. Szóval abszolút a győzelemért fogunk menni már Szegedre is.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)