FACEBOOK

Egerben hányszor volt kutyavásár?

Egerben hányszor volt kutyavásár?
hozzászólás, 2015.04.24.

Azt tudjuk, hogy Budán csak egyszer. A kérdés megválaszolásán a bajnoki elődöntőbe jutás múlik. Előzetesünk Dabrowski Norbert és Vad Lajos nyilatkozatával.

A bajnoki negyeddöntő 1:1-re áll, eddig ez történt:

Eger-Honvéd 7:9

Honvéd-Eger 4:5

Április 25., szombat

15.30 Eger-Honvéd, DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Aki szombat délután nyer, a legjobb négy közé jut és az OSC-vel találkozik, hogy - a fővárosiak pályaelőnye mellett - az egyik fél második győzelméig tartó párviadalban kivívja a döntőbe jutást.

DABROWSKI NORBERT vezetőedző (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Ha azt gondoljuk, hogy a szerdai egyenlítéssel minden rendben van, akkor az csapda. Szerintem ugyanolyan nehéz meccsre kell számítani, mint amilyen a Kőér utcai volt.

- És ezt a játékosok is így gondolják? Próbáltad őket meggyőzni erről?

- Igyekeztem, de érezték ők a saját bőrükön, hogy egy hajszálon múlhat a mérkőzés eredménye és hogy bármi megtörténhet. Az első meccsen itthon kikaptunk, a másodikon nagyon nagy nehézségek árán nyertünk eggyel. A Honvéd jó formában van, nehéz lesz megnyerni ezt a mérkőzést, függetlenül attól, hogy itthon játszunk.

- Nyilvánvaló, hogy itt már elsősorban mentális dolgok döntenek, de azért gondolom, szakmai szempontból végigelemeztétek a két meccset. Megtaláltad azokat a konkrét pontokat, amiken változtatni kell?

- Persze. Szerdán például kaptunk négy gólt - ez négy hiba volt...

- Sokallod a szerdán kapott gólok számát???

- Nem, a négy gólt nem, de voltak még ugyanilyen hibák, amikből nem kaptunk gólt. Ha van egy hátrány, amit nem kivédekezel, hanem a helyzetet kialakítja az ellenfél, de kihagyja, azt én ugyanolyan hibának gondolom, mintha gólt kaptunk volna. És ilyenből volt több. Nyilván nem elsősorban a védekezésen van most a hangsúly, bár ez az alap és ezt a legutóbbi meccset is ezzel nyertük meg, viszont a támadójátékunkon mindenféleképpen javítanunk kell, mert mindig nem fogunk tudni négy gólt kapni.

- Milyen a hangulat a városban, sokan készülnek a meccsre?

- Nem fognak minket megdicsérni, ha nyerünk, a szombati győzelem itt alapvető elvárás. A szurkolók részéről nincs különleges várakozás, biztosak a győzelemben és persze ez egy kis terhet mindenképpen rak ránk.


VAD LAJOS (RacioNet Honvéd) a vlv-nek:

- Nagy extrát nem lehet ilyenkor már elővarázsolni, jól ismerik egymást a csapatok. A hangsúly nálunk a regeneráción volt, és próbáltuk a két meccsen elkövetett hibákat kijavítani. Nem kell szégyenkeznünk és azt tudom mondani, hogy megint "all in" van, mint a szerdai meccs előtt volt...

- Milyen a hangulat a csapatban, megint hasonló a helyzet, mint az első meccs előtt, nem hiszem, hogy nyomasztania kell bárkit is nálatok a felelősségnek vagy van azért feszültség amiatt, hogy azért mégiscsak továbbjutást dönt el a szombat délutáni meccs?

- Jó a hangulat, azzal nincsen semmi gond. A tavalyi rájátszásnál elég simán buktuk el mindhárom meccsünket a döntőbe jutásért, úgy látom, hasznosultak az akkor szerzett tapasztalatok. Mondhatnánk hogy nincs teher rajtunk, de ez nem igaz, mert van, hiszen tovább lehet jutni.

Egyet ne felejtsünk el. Az első meccsen meglepetés történt, jó. De a másodikon? Azért egy final sixes csapattal játszottunk és a harmadik és negyedik negyedben nem kaptunk egyetlen gólt sem. Ilyen nem történik véletlenül! Már hallottam olyan kritikát, hogy "De csak négy gólt lőttetek...". Hát igen..., ezért nem vagyunk a BL legjobb csapatai között, igen...

- Szerinted a védekezés lesz a döntő?

- Mindenféleképpen ez a kiindulási alap. De ha egyáltalán nem kapunk gólt, akkor is lőni kell legalább egyet a győzelemhez. Azt várom, sőt, az az elvárásom, hogy mindenki tegyen hozzá még egy picit a saját játékában az eddigiekhez és akkor nagy gondunk nem lehet.