FACEBOOK

Jövőre is csodacsapat lesz Szolnokon!

Jövőre is csodacsapat lesz Szolnokon!
hozzászólás, 2015.03.27.

Mielőtt még nekirugaszkodna a szezon legfontosabb szakaszának, igyekszik gyorsan lezárni a következő év szerződéseinek kérdését a Szolnoki Dózsa Közgép. A fenti képen szereplők közül már csak Tóth Mártonnal folynak tárgyalások, az összes többi sztárjátékosát megtartotta a klub.

A klub hivatalos honlapján pénteken hozták nyilvánosságra a jövő évi csapat összetételét ismertető közleményt, amelyet "dr. Nyerges Zsolt, a Szolnok Vízilabdázásért Alapítvány alapítója" adott ki.

A sajtóközlemény rögzíti:

"Valamennyi meghatározó játékosával szerződést hosszabbított a Szolnoki Vízilabda Sport Club: a válogatott alappillérét is jelentő Varga Dániel, Varga Dénes és Vámos Márton mellett a két szerb világbajnok légiós, Milan Aleksic és Stefan Mitrovic is Szolnokon marad a következő szezonban. Mezei Tamás pedig újabb 3 évre írt alá a klubnál.

Miután a két világklasszis kapus, Nagy Viktor és Decker Attila mellett Madaras Norbert, Zivko Gocic, Kis Gábor és Hangay Zoltán is élő szerződéssel rendelkezik a kék-fehéreknél, a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP gárdája gyakorlatilag változatlan felállásban folytatja.

„Szolnok egyik sikersportja a vízilabda, szakmai munkánkat az elmúlt időszak eredményei is visszaigazolták. Büszkék vagyunk arra, hogy a kiváló játékosokból nemzetközi szinten is ütőképes csapatot sikerült formálni. A játékosainkat is motiválja, hogy a lehető legjobb csapatban játsszanak, mert ezzel mindegyikük teljesítménye nő. Az pedig a válogatott érdekét szolgája, hogy a riói Olimpia előtt itthon tartjuk a legkiválóbb magyar pólósokat, a kapitány szeme előtt vannak, közös edzéseket tarthatnak” –mondta Kovács István, a klub szakmai igazgatója.

A Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP a város 1932 óta íródó vízilabda-történelmének eddigi legnagyobb sikerét aratta azzal, hogy szerdai győzelmével első vidéki magyar csapatként bejutott a Bajnokok Ligája hatos döntőjébe. A Szolnok ezzel felkerült az európai vízilabda térképére, biztos résztvevője a BL végjátékának, a hátralévő három fordulóban a csapat a csoportelsőségért játszik."

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Az összes szempontot figyelembe véve teljesen egyértelmű, hogy a jövő évi szezont Szolnokon kell töltenem.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Mivel sok szempontból tökéletesen éreztem magam, ezért nem halogattam a döntést, amikor a Szolnok elsőként megkeresett és rögtön aláírtam.

MEZEI TAMÁS a vlv-nek:

-  Mindenki tudja, hogy milyen csapat lesz jövőre is Szolnokon, tehát nem kell ecsetelnem, miért volt jó szakmailag a döntés. Jól érzem magam a csapatban és a városban is, nem kellett sokat gondolkodnom, hogy hosszabb távra írjak alá.

VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- A vezetők azt jelezték, hogy jövőre is ugyanilyen jó csapat lesz, mint idén volt, emellett a biztos körülmények miatt határoztam a szerződéshosszabbítás mellett. Szerintem jó döntést hoztam.


A vlv információja szerint Tóth Márton és Jansik Dávid sorsa még nem dőlt el, mindkét játékossal előrehaladott állapotban vannak a Szolnok vezetőinek tárgyalásai.