FACEBOOK

Eger-Vasas 12:5

Eger-Vasas 12:5
hozzászólás, 2015.02.27.

Magabiztos egri győzelem a soron következő bajnoki forduló tévés nyitó meccsén. Nyilatkozatok, gólok.

Megkezdődött az alapszakasz 20. fordulója.

Eger-Vasas 12:5 (4:0, 3:2, 2:3, 3:0)
G.: Csuk 4, Hárai, Erdélyi 2-2, Zalánki, Hosnyánszky, Vapenszki, Cuckovics, ill. Sedlmayer 2, Várnai, Német T., Steinmetz Á.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):


1:0 - Csuk ötméteresgólja

2:0 - Erdélyi első gólja

3:0 - Zalánki gólja

4:0 - Hárai első gólja

4:1 - Várnai gólja

5:1 - Csuk második gólja

6:1 - Hárai második gólja

6:2 - Német Toni gólja

7:2 - Hosnyánszky gólja

7:3 - Steinmetz Ádám gólja

8:3 - Vapenszki gólja

8:4 - Sedlmayer első gólja

9:4 - Cuckovics gólja

9:5 - Sedlmayer második gólja

10:5 - Erdélyi második gólja

11:5 - Csuk harmadik gólja

12:5 - Csuk negyedik gólja



Földi László a DigiSportnak


- Azt gondolom, olyan nagy meglepetés nem történt, nem ezt a mérkőzést kell a Vasasnak megnyernie. És ha már hullámzásról beszéltünk, láthattuk, hogy a Vasas jelen pillanatban egy mérkőzésen belül is sokat hullámzik.

- Ez abszolút így van, most picit nagyképű lenne, ha azt mondanám, hogy de, szerettük volna ezt a meccset megnyerni :-) Nem, igazából olyan szempontból szerettünk volna mindenképpen jobban játszani, hogy azokat a helyzeteket, amiket kidolgozunk, kiharcoltunk – mert ez egy nagyon kemény, harcos, küzdős mérkőzés volt –, azokat a helyzeteket egy kicsit jobban megbecsüljük. Én úgy érzem, hogy jó pár helyzetet elkapkodtunk, és ugye, ami ennek a következménye, hogy egy ilyen szintű csapat ezt azonnal megtorolja kiállítással, vagy súlyos ítélettel, vagy góllal.

- Azért vannak hiányzók is, például láttuk, hogy Gyárfás most nem volt a medencében. Persze nem egy emberre épül ez a Vasas, de azt gondolom, hogy az ő hiánya is rányomta a bélyegét arra, hogy most nem tudott úgy játszani a Vasas.

- Jó lett volna, ha játszik Gyafi, de így hozta a sors, hogy neki egy kis szünetet kellett most kapnia. Azt gondolom, hogy megpróbáltunk mindent megtenni, becsülettel küzdöttünk, harcoltunk, ezért a srácok mindenképpen dicséretet érdemelnek. Amit mondtam, azt kell tanulni, hogy ezeket a helyzeteket megbecsüljük, és sokkal pontosabban, és részletesebben értékeljük, hogy mit szabad, és mit nem, akár passzolásnál, akár lövésnél, és természetesen a játék többi elemében is.

- Barabás Botond is pihenőt kapott, egy picit meglepődve néztük a kezdőt.

- Igen, ez azért van, mert amikor ilyen három meccs van, az nagyon megterhelő a kapusnak. És ahogy itt a riport elején mondtad, nem ez a legfontosabb mérkőzés számunkra, egy kicsi pihenőt kapott Botond – nem is igazából fizikálisan, sokkal inkább mentálisan. Az elmúlt két meccs nagyon fárasztó volt, és a következő meccs nagyon-nagyon fontos nekünk a Szeged ellen a Komjádi-uszodában.

- Akkor ehhez kívánok jó munkát, és sok sikert Földi Lászlónak és a Vasasnak!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- Érkezik Dabrowski Norbert a hazaiak vezetőedzője. Porszem került a gépezetbe, ahogy mondtad, de ki tudjátok szerintem vagy ki tudtátok talán fújni ezt ezen a két mérkőzésen?

- Én inkább a mairól beszélnék, az előző teljesen más volt. Nem lehetek elégedetlen, sőt azt mondom, kifejezetten elégedett vagyok, mert amíg öt gólt kapunk, és tíz fölött lövünk, addig - minden ellenfél ellen a magyar bajnokságban - ez szerintem megsüvegelendő dolog, úgyhogy én örülök ennek.

- És hát a Kragujevác elleni mérkőzés jegyében zajlott és az arra való felkészülés jegyében ez az összecsapás is. Hogy sikerült a gyakorlás szemszögéből?

- A Vasas elég sokszor használ két centert, a Kraguljevác nem pont így de ők is ezt erőltetik, úgyhogy örülök ennek, hogy a Vasas ebben a játékban elég erős, ez nagyon jól szolgálta a felkészülésünket.

- Ezt a mérkőzést, majd élőben láthatják szintén a DigiSporton. Balázs mondta, hogy nagy bennetek a revansvágy, hiszen azt gondolom, hogy ott az a harmadik negyed, ahol elúszott az a mérkőzés, amit meglehetett volna nyerni. Te milyen elvárásokkal várod azt a mérkőzést?

- Hát, ez jogos. Nincsen, "ha" meg "volna" a sportban. Jobb volt a Kraguljevác egy góllal a mérkőzés végén, teljesen mindegy, hogy hogy alakult. Itt is gyors 4:0 volt és utána látszott, hogy ha nem figyelünk, bajba kerülhetünk. Hát én örülök, ha Balázs így érzi, mert egész héten úgy készültünk, hogy úgy érkezzünk oda, hogy mind a tizenhárman mikor ott állnak, majd a körbe a mérkőzés előtt, akkor ezt érezzék.

- És frissebbnek is láttuk egy picit a társaságot, de lehet hogy már mi akarjuk így látni, hogy a rotációt emlegeted?

- Más típusú edzést végzetünk, kicsit változtattunk megint a munkán. Egy olyan dolgot próbáltam amit még eddig nem. De szerintem azért ez fejben dől el főleg, tehát ők is érzik, annak ellenére, hogy fáradtak..., például, ha megnézzük azt, hogy Hárai center létére úgy úszott mint egy 50-es gyors úszó. Úgyhogy hát le is fogom szúrni, mert biztos nem hajtott az edzéseken... :-)

- Sok sikert kívánok és gratulálok Dabrowski Norbertéknek. A Kragujevác elleni mérkőzésen találkozunk újra. Ma tehát 12:5-re nyerni tudott az Eger a Vasas ellen.


(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Erdélyi Balázs a DigiSportnak


- Azt gondolom, jól jött ez a győzelem, és az előző szentesi győzelem az Eger számára a Kragujevác elleni visszavágó előtt. Visszarázódtatok picit abba a helyes irányba, amelyen elindult az Eger ebben a szezonban?

- Reméljük, volt egy-két kisebb kisiklásunk az elmúlt időben. Azt gondolom, hogy ez a két mérkőzés nagyon jól jött, hogy tudjuk gyakorolni azokat a dolgokat, amik előtte nem működtek – legfőképp az OSC ellen. Szerintem ez sikerült is, bár igazából majd szerdán fogjuk megtudni, hogy mennyire, de mindenképp a Kragujevácra való gyakorlásra fordítottuk ezt a két mérkőzést.

- Ennek tükrében hasznosak voltak ezek az összecsapások? Hogy érzed a formátokat?

- Hasznosak voltak, mindenképp, főleg azért, mert edzésen sokkal keményebb munkát tudtunk végezni az elmúlt napokban, mint előtte, amikor végig nagyon kemény meccseink voltak. Fizikálisan, úgy gondolom, összeszedtük magunkat, és ezeken a picit gyengébbnek mondható mérkőzéseken pedig tudtuk gyakorolni a technikai dolgokat.

- Dabrowski Norbert mondta, hogy rotálni fogja a csapatot, és láttuk, hogy most is volt, akit pihentetett. Szerinted ez jó dolog, és bevethető annak érdekében, hogy frissek maradjatok? Hiszen több fronton kell helytállni, ráadásul válogatottak is vannak köztetek sokan.

- Igen, azt gondolom, mindenképpen jól jön a játékosoknak egy-két nap pihenő. Ugye, ma Szivós Marci kapott kimenőt, biztos vagyok benne, hogy ő is újult erővel fog játszani a Kragujevác ellen.

- Nagy bennetek a revansvágy a Kragujevác ellenében?

- Nagyon nagy. Azt gondolom, hogy egy olyan mérkőzést veszítettünk el ott, amit legalább három-négy góllal kellett volna megnyernünk. Most bizonyítani kell majd, hogy tényleg meg tudjuk őket verni.

- Gratulálok, és ehhez kívánok jó munkát Erdélyi Balázsnak!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A forduló szombati programja:

11.00 KSI-OSC

16.00 Szolnok-Debrecen

17.00 BVSC-Kaposvár

18.00 Honvéd-UVSE

18.00 Szeged-Szentes

18.00 FTC-Pécs