FACEBOOK

Eger-OSC 4:5

 Eger-OSC 4:5
hozzászólás, 2015.02.21.

Meglepetés Egerben, izgalmas meccsen az OSC győzött és ezzel megszilárdította második helyét a tabellán. Tudósítás, nyilatkozatok és további szombati eredmények.

Az alapszakasz 18. fordulójában történt:

(Az UVSE-Debrecen mérkőzést tömeges megbetegedés miatt, a debreceniek kérésére elhalasztották.)

Szolnok-Kaposvár 14:3 (3:0, 4:1, 3:1, 4:1)
G.: Varga Dénes 3, Hangay, Tóth, Mitrovics, Madaras 2-2, Jansik D., Varga Dániel, Alekszics, ill. Vikalo 3

A tabella élén álló hazai csapat az első félidőben hatalmas fölényre tett szert, amit a Kaposvár nem tudott behozni. Decker Attila kiválóan védett, a vendégcsapat sikeresen értékesített büntetőjén kívül két gólt szerzett. Varga Dénes teljesítménye kiemelkedő volt.

BVSC-KSI 10:4 (2:1, 3:1, 1:1, 4:1)
G.: Pásztor, Létay 2-2, Borsós, Kovács, Szabó B., Tatár, Török B., Kotsidis, ill. Bicskei, Kalanovics, Szabó B., Miklós

A két fővárosi csapat találkozóján a BVSC hamar megszerezte a vezetést, annak ellenére, hogy a KSI számos emberelőnyhöz jutott. Létay két gólja után jelentős különbség alakult ki, a vendégek pedig nem tudtak élni lehetőségeikkel.

Vasas-Szentes 15:11 (5:2, 4:3, 4:3, 2:3)
G.: Bóbis 5, Sedlmayer, Várnai, Gyárfás T., Steinmetz Á., Goreta 2-2, ill. Komlósi, Weszelovszky 2-2, Dőry, Boros, Nagy M., Pellei, Vörös, Rakonjac, Popovics

A Vasas az első negyedtől vezetett, de ha csak a statisztikát nézzük, nem jelentett számukra nagy előnyt a hazai pálya: Gyárfás Tamás négyperces kiállítást kapott, míg a mérkőzés végére Várnai Kristóf és Takács Bálint kipontozódott. Meglévő lehetőségeivel jól élt a fővárosi gárda, Bóbis Máté öt gólt lőtt.

Honvéd-Pécs 13:6 (6:2, 2:0, 2:3, 3:1)
G.: Koji, Sztojcsics 3-3, Kiss G., Szőke Sz. 2-2, Kiss B., Illés, Simizu, ill. De Blasio, Müller 2-2, Francsics, Jonas de Oliveira

A Pécs már az első félidőben hatalmas hátrányba került, a Honvédnak sikerült két megúszásgóllal meglepnie őket. A harmadik játékrészben egy percen belül két büntetőt értékesített Vad Lajos alakulata, amely az utolsó negyedben is remekelt.

Szeged-FTC 8:8 (2:2, 2:2, 2:3, 2:1)
G.: Manhercz K., 4, Kiss Cs., Sánta, Manhercz Á., Kunac, ill. Marnitz G. 2, Regős, Ernyey 2-2, Nyéki, Jansik Sz.

A kiélezett mérkőzésen csak a térfélcsere után szerzett vezetést az FTC, ám hamar visszaállt a döntetlen. A Szegednél a Manhercz testvéreket cserével állították ki, míg a vendégeknek Nyéki Balázst, Katonás Gergelyt és Jansik Szilárdot kellett nélkülöznie. A hazaiak emberelőnyös lehetőségeiket használták ki, míg a Fradi akciólövéseivel volt különösen eredményes.


Eger-OSC 4:5 (0:0, 3:1, 0:2, 1:2)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Székely B., Kun Gy.
Eger: Mitrovics, Cuckovics 1, Hosnyánszky 1, Csuk, Szivós 1, Vapenszki, Hárai 1. Cs.: Angyal, Lőrincz B., Erdélyi, Bedő, Biros. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
OSC: Bisztritsányi, Bátori 2, Kayes, Hegedüs, Gór-Nagy 1, Bundschuh, Drasko Brguljan 1. Cs.: Decker Á., Juhász, Kovács G. 1, Graham, Salamon. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 2/5
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Angyal (a 4. negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (TVEger):


1:0 - Cuckovics gólja


2:0 - Hárai gólja


3:0 - Hosnyánszky gólja


3:1 - Kovács Gábor gólja


3:2 - Bátori első gólja


3:3 - Bátori második gólja


4:3 - Szivós gólja


4:4 - Drasko Brguljan gólja


4:5 - Gór-Nagy gólja


Gór-Nagy-blokk, Bisztritsányi-védés


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Elég morcos voltál a meccs után...

- Hát, morcos voltam, igen, nem jó soha kikapni, és ha azt mondtam, amikor kikapunk a Radnicski ellen, hogy az egy nyerhető meccs volt, akkor erre is ugyanazt tudom mondani. Hiszen 3:0-ra vezettünk, jól védekeztünk, de a támadásaink egyszerűen nem mentek. 3:0-ig sem mentek, de háromgólos előny után, azt gondolom, hogy ezt a meccset meg kellett volna nyernünk.

- Mi történt 3:0 után?

- Hát ugyanaz, mint 3:0-ig, csak ekkor azért már volt egy-két hiba a védekezésben, és gólokat kaptunk. Hogy belőttek két fórt a végén, az még, azt mondom, hogy  nem olyan nagy tragédia, de kaptunk három olyan gólt, ami kivédekezett támadás végén esett és messziről lőtték be. Ilyesmi nem szokott történni, illetve, ha a statisztikát jól írták, akkor kilencszer találtuk el a kaput, s ez nagyon kevés. Ugyanaz történt, mert 3:0-ig sem találtuk el többször, mint utána, csak akkor még bementek a lövések. Ez matematika, ha még kilencet ellősz, akkor abból körülbelül ugyanennyi bement volna. A támadásaink borzasztó lassúak voltak, dekoncentráltság jellemezte az egészet.

- Úgy láttam, hogy mind a két center nagyon jó volt; hozták a fórokat.

- Hozták a fórokat, hat darab kiállítás volt az egész mérkőzésen, úgy, hogy szorosat fogott végig az OSC. Az, hogy a center jó-e, vagy nem, a bírói felfogástól függ, de így van, nem a centereken ment el, kapura kellett volna lőni.

- A meccs előtti nyilatkozatodra utalok: te már akkor mondtad, hogy nagy jelentősége nincs ennek a meccsnek. Mégis, mennyire érezted a presztízsét? Mégis hét egri jött vissza ellenfélként, benne volt ez a levegőben?

- Nem-nem. Én azt gondolom, hogy már túl vagyunk két meccsen ellenük, úgyhogy ezt nem éreztem annyira. Így utólag, a meccs képe alapján talán azt mondhatom, hogy motiváltabbak voltak, nekik fontosabbnak tűnt az alapszakasz második helye.

- Nálatok mindenki azt mondja, hogy nem érdekes, hogy a rájátszásban, esetleg az elődöntőben hol a pályaelőny, de te is így látod-e? Azért majd eljön az az idő, amikor kell hozni a győzelmeket, és akkor Pesten fogtok kezdeni.

- Így van, Pesten fogunk kezdeni, de azt mondom, hogy addig van egy csomó meccs, az egyedüli dolog az, hogy az első kettő nem játszik az első körben, és nekünk nagyon sok meccsünk van a BL-ben. A mai mérkőzés jelentősége annyi volt, hogy ez plusz mérkőzés is lesz a harmadik és a hatodik között.

- Jó, de a hatodik azért talán már nem annyira veszélyes.

- Nem a veszélyessége miatt érdekes, hanem azért, mert plusz meccseket jelent. Ugye, ez kétoldalú dolog, nem tudni, mi a jobb; az, hogy várod az ellenfelet és nem játszol meccset, emiatt pihentebb vagy, vagy meccsekből bemenni az elődöntőbe. Ez, ugye mindig utólag derül ki.

- Nagyon megérintett, vagy megrázott ez a vereség?

- Mondtam, hogy igazán nem is a vereség érdekel, hanem maga a játékunk, az hogy szerintem tartottunk már valahol, és ez egy nagy visszaesés, főleg a támadójátékunkban. A szezon elején nagyon jól védekeztünk, a támadások nem mentek annyira, a védekezéssel hoztuk a meccseket. Most az Olympiakosz, a Radnicski, a Szolnok ellen sok gólt lőttünk, viszont sokat is kaptunk. Ma visszaálltunk abba a mederbe, hogy viszonylag jól védekezünk, viszont a támadás megint nem ment, tehát ez visszalépés, meg kell oldanunk.

- Nagyon szépen köszönöm, jó pihenést kívánok

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


SZIVÓS MÁRTON (ZF-Eger a vlv-nek):

- Gratulálok az OSC-ek a győzelemhez! Jól indult számunkra a mérkőzés, hátul nagyon stabilak voltunk, el is húztunk, aztán sajnos megakadt a gépezet, kicsit belefásultunk a meccsbe. Azt gondolom, az OSC jól alkalmazkodott a bírói felfogáshoz, ahhoz, hogy ilyen kevés kiállítás volt.

- Szerepet játszott az eredmény alakulásában az erőnlét, az, hogy sok volt a föl-le úszás?

- Ilyenkor persze ez elég monoton, hiszen a kevés kiállításos meccsen sok a föl-le úszás, ez egy "Viktória-jellegű" mérkőzés volt, ők ehhez jobban alkalmazkodtak, megérdemelten nyertek.

- Nagyon csalódottak voltatok a végén?

- Nyilván soha nem jó kikapni, de azt gondolom, hogy különösebb jelentősége ennek a mérkőzésnek nincsen, annak ellenére, hogy a tét az volt: ki kezdi a második helyen és ki a harmadikon a rájátszást. Ezzel eldőlt, hogy mi a harmadik helyen kezdjük. Ez volt a tét, meg a presztízs. A rájátszás pedig - már egy más műfaj lesz.

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda a vlv-nek):

- Az első negyedben kiderült, hogy ez egy kevés ítéletes és valószínűleg kevés gólos meccs lesz, tehát meg kell becsülni a védekezésben nyújtott teljesítményt, hogy tartani lehessen a tempót, mert ha elindul egy gyengébb sorozat, mint ahogy a második negyedben történt is, amikor a védekezésünk nem működött kiválóan, akkor azzal akár behozhatatlan hátrányba is kerülhetünk. Szerencsére két és fél negyeddel a vége előtt ugyan háromgólos hátrányban voltunk, de lélekben még nem a meccs végén tartottunk és nem is vártuk, hogy vége legyen. Ez jelenthetett lehetőséget arra, hogy - egy kicsit rendezve a támadásokat, - akár a szép fokozatos felzárkózás is benne legyen a hátralévő időszakban.

- Mennyire számított az erőnlét?

- Számított. Én azt gondolom, hogy mi nagyon messze vagyunk attól, amilyen helyzetben szeretném, hogy a csapat legyen két hónap múlva. Volt olyan időszakunk ebben a két hétben, amikor más jellegű edzéseket tartottunk, ezek nem konkrétan az Eger elleni felkészülést szolgálták, a válogatottak visszajöttek, nyilván fáradtan, van, aki sérülten, láttam, hogy nem tud száz százalékos teljesítményt nyújtani.

- Salamon Feri nyakhúzódására célzol?

- Igen. Mi nem elsősorban a győzelemért jöttünk Egerbe, mert az elmúlt évek alapján nem hiszek abban, hogy a pályaelőny "mindent visz", az csak egy lehetőség, amivel majd még élni kell. De egy szoros mérkőzésért jöttünk ide, amibe akár az is beleférhetett volna, hogy kikapunk. Az Eger benne van az ilyen színvonalú meccsekben, ez is egy szempont, ami akár pozitívan, akár negatívan is kihathatott.

- Te mennyire éreztél vibrálást a levegőben, a volt egriek játékában szerepet játszott-e pikáns helyzetük?

- Szerintem nem. Beszéltem az érintett játékosokkal, megpróbáltam megnyugtatni, higgadttá tenni őket, rámutatva, hogy ennek a helyzetnek a túldimenzionálása teljesen felesleges. Aztán ezt vagy megfogadják a játékosok, vagy nem, de én nem éreztem, hogy gond lett volna. Maga a meccs eléggé higgadt mederben folyt. Komoly taktikai harc, fizikai harc jellemezte, de borzasztó sportszerű játék, olyan jellegű játékvezetéssel, amely mellett - mint mondtam - várható volt, hogy kevés ítélet és kevés gól lesz.

- Köszönöm szépen!


BÁTORI BENCE (A-Híd OSC-Újbuda a vlv-nek):

- Nagyon örülünk a győzelemnek. Nem volt egy szép meccs, nyilván, hiszen kevés gól is esett, 5:4 lett a végeredmény. Elég kemény volt, fizikálisan szerintem felőrölte mind a két csapatot. Nagyon jó volt a védekezésünk, az Egernek is, de amikor 3:0-ra alakult az állás, nem omlottunk össze, hanem mentünk és csináltuk tovább a dolgunkat. Ez volt a kulcsa, és nagyon örülök, hogy a végén sikerült fordítani. Nagyon készültünk erre a meccsre, fontos volt nekünk.

- Mennyire volt benne a levegőben, hogy a mostani csapatból tavaly heten még az Egernél játszottatok? Lehetett érezni bármit ebből?

- Nyilván valamennyire benne volt. Személy szerint nekem mindig nagyon jó érzés lesz Egerbe visszajönni, mert nagyon jól éreztem itt magam, ez most is így volt. Szinte telt ház fogadott  minket, s a játékosokban benne volt az "előzmény", de egészséges módon. Senkit nem vittek el az érzelmek, szerintem.

- Különösen azután, hogy 3:0-ra vezetett egy gólszegény meccsen az Eger, meglepőnek tartod, hogy a végén győztetek? Onnan visszajöttetek, meg hát azért talán eleve nem ti voltatok az esélyesek.

- Tudjuk, hogy az Eger egy iszonyatosan jó csapat, a BL-ben is nagyon-nagyon jó meccseket játszik, de készültünk rájuk, és most ez így sikerült. Tudjuk, hogy ennek van jelentősége, s egyre inkább kezd kirajzolódni, hogy ez a két csapat fogja játszani majd az egyik elődöntőt, és azok lesznek az igazi nagy derbik.

- Nagyon szépen köszönöm, gratulálok még egyszer, és jó utat kívánok!

- Köszönjük! Szia!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Várható: hétfő este a meccs góljai.

A tabella

HCsapatMGyDVGkPont
 1.Szolnok18171014752
 2.A-HÍD OSC1816027848
 3.ZF-Eger18142211944
 4.RACIONET Honvéd1811253035
 5.FTC181125-435
 6.Tiszavirág Szeged18918-328
 7.BVSC Wáberer18909-927
 8.Vasas Plaket187110-2322
 9.Kaposvári VK186012-3618
 10.DVSE175012-6115
 11.KSI SE184212-4414
 12.PVSK-MECSEK F.184113-5713
 13.UVSE-Hunguest H.173212-5611
 14.Valdor Szentes182016-816