FACEBOOK

Szolnok-Galatasaray 15:11

Szolnok-Galatasaray 15:11
hozzászólás, 2015.02.11.

Behúzta a kötelezőt a Szolnok. Nyilatkozatok, gólok.

Bajnokok Ligája, főtábla, 5. játéknap (időpontok helyi idő szerint)

Szolnok-Galatasaray 15:11 (3:2, 3:5, 7:1, 2:3)
G.: S. Mitrovics 5, Gocics 3, Kis G., Varga Dénes, Alekszics 2-2, Vámos, ill. Paskovics 4, M. Janovics, Nikics 2-2, Vukcsevics, Akszentijevics, Korolija

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Varga Dénes első ötméteresgólja

1:1 - Vukcsevics gólja

1:2 - Akszentijevics gólja

2:2 - Gocics első gólja

3:2 - Mitrovics első gólja

3:3 - Paskovics első gólja

4:3 - Kis Gábor első gólja

4:4 - Janovics első gólja

4:5 - Janovics második gólja

5:5 - Mitrovics második gólja

5:6 - Paskovics második gólja

6:6 - Vámos gólja

6:7 - Nikics első gólja

7:7 - Alekszics első gólja

8:7 - Mitrovics harmadik gólja

9:7 - Mitrovics negyedik gólja

10:7 - Kis Gábor második gólja

10:8 - Korolija gólja

11:8 - Gocics második gólja

12:8 - Varga Dénes második ötméteresgólja

13:8 - Mitrovics ötödik gólja

13:9 - Paskovics harmadik gólja

14:9 - Alekszics második gólja

14:10 - Paskovics negyedik gólja

14:11 - Nikics második gólja

15:11 - Gocics harmadik gólja



Cseh Sándor a Sport1-nek


- Mi volt az első két negyedben a probléma?

- Egyrészt, bár a játékosok is mondták, de szerintem mégsem hitték el, hogy ez egy erős ellenfél. Mondtam, itt azért vannak jó szerb és montenegrói válogatott játékosok. Kicsit úgy kezeltük a találkozót az elején, hogy „hát majd úgyis megnyerjük”, ezt éreztem. Ez miben látszódott? Fegyelmezetlenségekben mind elöl, mind hátul, ami egyébként ránk nem jellemző, mert ha nem játszunk jól, akkor is jól fel vagyunk készülve, és akkor is fegyelmezettek vagyunk. De ma nagyon fegyelmezetlenek voltunk, és ez még – miután megfordítottuk a meccset, és hat góllal nyertük a harmadik negyedet – az utolsó negyedben is látszódott. Az az igazság, hogy nyilván a BL-ben egy négy-ötgólos győzelemnél nem kell magyarázkodni, de valamennyire mégis. Nagyon nehéz, folyamatosan játszunk a BL-ben, rangadókat is, és például egy OSC-meccs után, vagy egy Dubrovnik-meccs előtt, vagy most ezután a meccs után, abban a pillanatban öltöznek fel, mennek. Holnap már válogatott edzőtábor van Szerbiában, válogatott edzőtábor van Magyarországon, tehát ez nálunk egy olyan fázis, hogy nem tudunk ennél most jelen pillanatban többet játszani. Annyit tudunk, hogy nyerjünk.

- Hogyan sikerült akkor a szünetben felrázni a társaságot?

- Kiabálással, de nem biztos, hogy csak ettől, mert nyilván ők maguk is érezték, hogy ezt most "meg kell rántani". Erre csak azt tudom mondani, hogy a harmadik negyedben látszódott, hogy mi hogy tudunk játszani – előtte és utána nem úgy játszottunk. De a legfontosabb a győzelem, mint ahogy meccs előtt is mondtam. Az összes többit majd megbeszéljük a csapattal "négyszemközt", az öltözőben.

- És azért olyan szempontból jól jött ez a mérkőzés, vagy a mérkőzés alakulása, hogy a kinti meccsen tudja már a csapat, hogy hogyan kell kezelni ezt a Galatasarayt – szóval óvatosan, tényleg.

- Igen, minden BL-meccs külön felkészülést igényel, mindegyikre oda kell figyelni. Ez most három hét múlva lesz, nem is akarok ennyire előre menni. Holnap darabjaira hullik a csapatunk: Danit elkezdik kezelni, négy játékos itt marad, négy mezőnyjátékosunk és a kapusok elmennek a magyar válogatotthoz, a szerbek elmennek edzőtáborba. A héten még lejátszik három mérkőzést az, aki magyar válogatott, és majd jövő hét pénteken fogunk újra összejönni. Ez a csapat relatíve könnyen tud győzni, nagyon nehéz viszont a heteket összhangba hozni, nagyon nehéz arra odafigyelni, hogy tényleg minden meccsen, ha nem is jó játékkal, de győzzünk. Azon van a legnagyobb hangsúly a következő két hétben, hogy majd megint összejöjjünk, átbeszéljük a dolgokat, és természetesen – ahogy mondtad – minél jobban felkészüljünk a kinti mérkőzésre.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dénes a Sport1-nek


- Szia, a vízből hogy éltétek meg ezt a találkozót? Nagyon nehezen indult, aztán a harmadik negyedben kijött a különbség.

- Igen, annyiban, hogy sok gólt lőttünk, de sajnos ugyanúgy kaptunk, aminek azért én nem örülök, mert ha ez egy jobb sorral felvértezett csapat, akkor még több lyukat talált volna rajtunk.

- Fáradtság volt az oka a dekoncentrációnak, vagy nem is tudom mivel lehet magyarázni az első két negyedet, vagy talán nem vettétek túl komolyan ezt a Galatasaray-t?

- Én nem szeretek a fáradtságra hivatkozni, az egyszerűen a sportban, az élsportban nem lehet ok, mert hát mindenki fáradt. Mi volt a másik?

- Nem vettétek elég komolyan…

- Nem, úgy gondolom, hogy még túlságosan is hangsúlyoztuk az ő vélt vagy valós erényeiket. Szerintem kellőképpen odatettük magunkat.

- Nyilván az ötméteresek is nagyon fontosak voltak, amiket lőttél, de rengeteg labdát szereztél, rengeteg lefülelt labda volt, amit te szereztél, a saját teljesítményeddel mennyire voltál elégedett?

- Alapvetően nagyon örültem, a sikereimnek a védekezésben, ahogy említetted. De nagyon pontatlan voltam, ami a lövéseket illeti, és ezt talán ki lehet vetíteni általánosan is. Nem annyira lenéztük őket, hanem pontatlanok voltunk védekezésben is. Szerintem ezért adódott a kelleténél több lehetőségük, de még azokra is azt mondom, hogy hárítani kellett volna.

- Köszönöm szépen, ez után a győzelem után, ahogy Cseh Sándor is mondta, nem kell magyarázkodni mert több gólos volt, és magabiztos.

(Lejegyezte: Kerbi)


A nap további eredményei a csoportban:

Primorje Rijeka-Jug Dubrovnik 10:5 (5:1, 3:2, 1:1, 1:1)
G.: S. Sukno 3, Radu, X. Garcia 2-2, Krapics, Muslim, Elez, ill. Boskovics, N. Janovics, Ivankovics, Buslje, Obradovics


Spandau Berlin-Partizan Belgrád 8:6 (1:2, 3:1, 2:2, 2:1)
G.: Mateo Csuk 4, Famera 2, Miers, Oeler, ill. Sztojanovics 2, Mandics, Vico, Szubotics, Tanaskovics


A B csoport állása:
1. Primorje Rijeka 12,
2. Szolnok 12,
3. Jug Dubrovnik 12,
4. Partizan Belgrád 3,
5. Galatasaray Isztambul 3,
6. Spandau Berlin 3 pont


A MÁSIK CSOPORT EREDMÉNYEI