FACEBOOK

Európai kupaszerda - vlv-előzetes

Európai kupaszerda - vlv-előzetes
hozzászólás, 2015.02.10.

Kulcsjátékosok küszködnek betegséggel a magyar BL-csapatokban. A török Galatasarayt ne becsüljük le, mert több náluk a délszláv, mint a török. Az egriek kragujeváci csatáját testvérharc is színesíti.

Bajnokok Ligája, főtábla, 5. játéknap (időpontok helyi idő szerint)

17.00 Olympiakosz Pireusz-CNA Barceloneta
18.50 Primorje Rijeka-Jug Dubrovnik
19.00 Spandau 04-Partizan Belgrád
20.30 Pro Recco-Brescia

A csoportok állása

A csoport

1. Pro Recco 12,
2. Eger 7,
3. Brescia 5,
4. Olympiakosz 4,
5. Radnicki Kragujevác 3,
6. CNA Barceloneta 2 pont

B csoport
1. Jug Dubrovnik 12,
2. Szolnok 9,
3. Primorje Rijeka 9,
4. Partizan Belgrád 3,
5. Galatasaray 3,
6. Spandau 04 0 pont


18.00 Radnicski Kragujevác-Eger - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Az egriek már hétfőn útnak indultak, ugyanis Belgrádban "megálltak", s közös gyakorlásokon vettek részt a Partizannal és a Crvena Zvezdával. Sajnos a csapatot betegségek sújtják, Erdélyi Balázs és Bedő Krisztián szinte biztosan nem szerepelhet (noha együtt utazott a csapattal), az orrtörésből lábadozó, társai által Zorrónak becézett Zalánki Gergő sem teljes értékű még, arcvédő maszkban ugrik majd a vízbe.

Színesíti a mérkőzést, hogy testvérharc is lesz, az egriek egyik legjobbja, Milos Csuk a bátyjával, Markóval kerül szembe.

SZIVÓS MÁRTON (ZF-Eger) a vlv-nek:


- Nagyon kemény mérkőzés lesz, ezzel nem árulok el titkot. Rendkívül fontos a főtábla-sorozatnak ez a középső szakasza számunkra, mindenképpen győzni szeretnénk.

- A Pro Recco nagy eséllyel csoportelső lesz, a Barceloneta pedig a rendező jogán final six-részvevő, így az egyetlen továbbjutó helyért versenyzők esetében létkérdés a hazai meccsek megnyerése. Lehet, hogy most az ad nektek egy kis lelki pluszt, hogy jóval kisebb a veszíteni valótok, mint a Kragujevácnak...

- Nem ez ad nekünk lelki pluszt, azt gondolom, ahhoz, hogy odakerülhessünk, muszáj idegenben jól teljesítenünk, ahogy például Bresciában tettük. A hazai mérkőzéseket természetesen hozni kell, de az fog továbbjutni ebből a csoportból, aki idegenben tud pontokat rabolni. Bár kétarcú csapat ez az ellenfél, azért itt nagyon nehéz nyerni, többször is bizonyítottak már, megverték a Szolnokot is.

- Mennyire ismeritek őket, tudtatok videózni?

- Persze, természetesen vannak felvételeink róluk.

- Milyennek látod a csapatukat?

- Minden jellemzi őket, ami egy tipikus szerb csapatot, az előnyeikkel és a hátrányaikkal együtt.

- Miben a legerősebbek, és mi az, amit a hátrányok közül kiemelnél?

- Előnyük, hogy agresszívek és jól kontráznak, a hátrányaikba most nem akarok belemenni, hiszen részben ezekre építünk...

- Sok sikert szerda este!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Azért indultunk el Szerbiába a szokásosnál korábban, mert szerettem volna, ha fölvesszük azt a ritmust, ami a szerbek játékára jellemző, s úgy gondoltam, hogy a Partizan, meg a Zvezda is nagyon jó edzőpartner. Meg is volt velük a két edzés, két negyedet játszottunk a Belgráddal hétfő este, utána fór-hátrányt gyakoroltunk velük, majd ugyanígy zajlott a program kedden délelőtt a Crvena Zvezdával. Minden jól alakul azon kívül, hogy Erdélyi Balázs és Bedő Krisztián beteg, nem is edzettek.

- Ők nem is utaztak ki?

-
De, velünk vannak, csak már a buszút során rosszul érezték magukat, hőemelkedésük van. Ugye Cuckovics nem játszott a Szolnok meg a Honvéd ellen, ő már jobban van, de ezzel együtt tartalékosak vagyunk. Megoldottuk már ezt sokszor, kénytelenek leszünk most is megoldani.

- Hogy értékeled a szerdai ellenfelet?

- Rapszodikus a játékuk, talán azért, mert anyagi gondjaik vannak, de szlávok, és nagyon erősek. A Reccón kívül itt nem nyert senki. A Rijekával ikszeltek, a Barcelonetát megverték, a Szolnokot megverték, úgyhogy itt elég nehéz pontot szerezni, úgy tűnik, de mi azért megpróbáljuk, persze!

- Azért egy ponttal már elégedett lennél?

- Nyerni szeretnék! Nyilvánvalóan ugyanúgy, mint minden meccsen, a győzelem a cél.

- Köszönöm, ügyesek legyetek, szurkolunk a tévé előtt!

(Lejegyezte: Katona Bettina)


19.00 Szolnok-Galatasaray - Sport1, vlv (szöveges élő)

MEZEI TAMÁS (Szolnoki Dózsa Közgép) a vlv-nek:


- Mivel Dubrovnikban elhullajtottuk azokat a bizonyos pontokat, viszont szeretnénk csoportelsők lenni, igazából már nincs több sansz arra, hogy bukjunk, főleg nem tehetjük ezt meg a Galatasaray ellen. Ha oda-vissza megverjük őket, akkor gyakorlatilag matematikailag is "leszaggatjuk" a többieket. Mindenféleképpen az első hely a célunk. A Galatasaray után jön a Dubrovnik, őket szeretnénk itthon megverni, és akkor majd meglátjuk, hogy a végén Rijekában mi lesz. De ezeket a meccseket most már mindenféleképpen hoznunk kell ahhoz, hogy a csoportelsőség meglegyen.

Készültünk rájuk rendesen, tudjuk, hogy szerb, meg más délszláv vízilabda-iskolában nevelkedett játékosaik vannak, a kapusuk is elég rutinos, s még az edzőjük is szerb. Gondolom, nagyon masszív védekezést fognak produkálni, támadásban meg láttuk, hogy sokat játsszák a falat, még ha nem is mindig jön nekik össze. Bizakodó vagyok, győzni szeretnénk, főleg itthon.

- Gólban szerinted mennyi van a kép csapat között, ha a játékosállományt, játéktudást, csapategységet nézzük? Nyilván úgy gondolod, hogy jobbak vagytok. Mennyivel?

- Igen, úgy gondolom, hogy jobbak vagyunk, de ez azért a napi formától is függ. Azt mondom, akkor se lehetnénk elégedetlenek, ha esetleg csak egy góllal nyernénk, de "jobb napunkon" szerintem négy-ötgólos győzelem benne lehet ellenük. Mint mondtam, sokat számít majd a napi forma, az, nekik hogy jönnek össze a dolgok, s hogy mi rájuk tudjuk-e erőltetni az akaratunkat. Felkészültünk rendesen, meglátjuk! Szerintem nem lesz gond.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa Közgép) vezetőedző a vlv-nek:

- Azt gondolom, mindenféleképpen az az elvárás, hogy győzzünk. Nyilván ennek szellemében készülünk, kötelezőnek érzem, hogy megszerezzük a három pontot. Arra azért lehet számítani, hogy a Galatasaray, ahogy halad előre a BL-sorozat, magához képest valószínűleg egyre jobb lesz, hiszen van nyolc délszláv játékosuk, akik nem játszanak mind a török bajnokságban – talán csak kettő-három –, tehát ők csak itt, a BL-ben szerepelnek így együtt. És nyilván minél többet játszanak, annál jobbak lesznek.

A törökök két jó centerrel játszanak, Nikics és Vukicsevics játékba hozását erőltetik támadásban. Mladan Janovics nagyon veszélyes a kapásszélen, a montenegrói válogatott kapusukra építve pedig nyilván használják a zónát. Vannak jó játékosaik, s tulajdonképpen ez nem is egy török csapat, inkább délszláv, hiszen nyolc szerb, vagy montenegrói játékos van egy szerb edzővel. Éppen ezért amiatt, hogy keveset játszanak együtt, mi is kevesebbet látjuk őket, három meccset játszottak ebben a felállásban, ez alapján tudunk készülni. Azt látjuk, hogy még vannak olyan dolgok, amiket az egyik meccsen csinálnak, a következőn viszont már nem. Ennek ellenére azt gondolom, hogy felkészültünk rájuk – a hat a hat elleni játékban mindenképpen. Az előnyöknél érdemes azt megjegyezni, hogy talán idén még nem is játszottunk olyan csapattal, amelyik ennyire sokat játszaná a falat. Van olyan meccs, hogy 70 százalékban ezzel próbálkoznak.

Ahogy szokták mondani, azért mindig fontosabb az, hogy mi a saját dolgunkat jól csináljuk. Én az elmúlt mérkőzéseken nem mindig voltam elégedett a játékunk tempójával, az Eger meccs után volt is erről két videózás, illetve megbeszélés és Szegeden már nagyot tudtunk előre lépni ezen a téren. Sokkal több hat az ötös lefordulást szeretnék, mert a mi csapatunknak erőssége így gólhelyzetet teremteni.

Készülünk, és mindenféleképpen győzni szeretnénk.

- Hogy álltok "emberanyaggal", van-e valaki, akinek problémája van?

- Ha pár órával ezelőtt hívtál volna, akkor végre azt mondhattam volna, hogy mindenki egészséges. Azt most is mondhatom, hogy mindenki játszani fog, de sajnos Varga Daninak volt három hete az a betegsége, ami miatt több napig lázas volt – a Dubrovnik-meccs előtt öt napon át nem is edzett –, és nem biztos, hogy ebből száz százalékosan felépült. Nincs jól, kivizsgálják, mert tüdőgyulladás-gyanúsak a tünetei. Az biztos, hogy játszani fog a találkozón, ha bármilyen kezelésre szorul, akkor azt a mérkőzés után fogjuk elkezdeni...

 (Lejegyezte: Ötvös Csilla)