FACEBOOK

MVLSZ: Varga Dénes Az év vízilabázója

MVLSZ: Varga Dénes Az év vízilabázója
hozzászólás, 2014.12.10.

Az idén Varga Dénes lett a szövetség szerint a legjobb magyar férfi vízilabdázó. vlv-interjú Dumival.

Az MTI 1964 óta minden évben megkéri a sportági szövetségeket, hogy jelöljék meg, kit tartanak az adott sportág legjobbjának abban az évben.

A víziilabda területén hagyomány, hogy a mindenkori szövetségi kapitány szava dönt, az ő javaslatát hagyja jóvá az elnökség.

Az MTI által szerdán ismertetett lista szerint a férfi vízilabdázók közül az idén Varga Dénesre esett a választás. Dumi először részesül ebben az elismerésben.

BENEDEK TIBOR szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Szerencsére nagyon sok jó játékos van Magyarországon. Erre az elismerésre is több jelöltem volt, de aztán úgy gondoltam, hogy Dumi legyen, mert - annak ellenére, hogy nem játszott a Világkupa-fináléban - nagyon sok mérkőzést döntött el a nyáron. Ez pedig, hogy valaki téthelyzetben újra és újra meghatározó szerepet tud vállalni - egészen kivételes képesség, amit én mindenképpen nagyra értékelek.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Először is köszönöm szépen Benedek Tibornak, hogy engem választott! Jó évem volt, még akkor is, ha nem nyertünk semmit és ezért a tavalyi esztendő a vb-győzelem miatt előbb fog eszembe jutni, ha majd sok idő elteltével visszatekintek a pályafutásomra. Ennek ellenére emlékezetes év volt, mert a budapesti Európa-bajnokság nagyon közel áll a szívemhez, kizárólag a döntőbeli vereségünkön múlt az, hogy nem nevezhetem majd egész pályafutásom legkiemelkedőbb világversenyének és ezt úgy tudom kijelenteni, hogy azért van még előttem egy-kettő...

- Tehát van hiányérzeted ezzel az esztendővel kapcsolatban.

- Természetesen van. Nyilván elsősorban az fáj nagyon, hogy az Eb-döntőben ilyen könnyen kikaptunk, de fáj még a Világkupa is, ott ugyanis nem játszhattam a döntőben, mert hibáztam az elődöntőben. Ezek mindenképpen kellemetlen emlékei a nyárnak, de mindezek ellenére mondhatom, hogy szép év volt.

- Ezt a díjat először kaptad most meg. Vissza tudsz-e emlékezni arra, hogy a korábbi években, amikor más részesült ebben az elismerésben, irigykedtél-e, áhítoztál-e erre a díjra?

- Nem volt ilyen, bár emlékszem, tavaly több ismerősöm feltette a kérdést: hogyhogy itthon nem tudtam elnyerni a díjat, amikor nemzetközi szinten megkaptam. De olyan nem volt, hogy hiányérzetem lett volna ezzel kapcsolatban, sőt, azt mondhatom, hogy most is teljesen váratlanul ért a bejelentés.

- De azért örülsz neki...?

- Persze...

- Mit csinálsz ma, hogy telik a mai estéd?

- Lesz egy úszóedzésünk, aztán megyünk haza, mert holnap orvosi vizsgálat van a magyar válogatottal. Ja, és megnézzük a meccset!

- Már éppen szólni akartam, hogy el ne felejtsd, hogy az is van még ma 18.25-től!

- Elfelejtettem, mert a többiek azt mondják, hogy simán nyer a magyar csapat. Én nem vagyok ilyen biztos benne, de az a szerencse, hogy még sose találtam el egy meccs eredményét sem, olyan rosszul tippelek. Tehát valószínűleg a többieknek lesz igazuk.

- Így legyen! Gratulálok még egyszer!

- Köszönöm.


A nőknél Keszthelyi Rita nyerte el a címet, neki is gratulálunk!