FACEBOOK

Megkezdődött a miskolci munka

Megkezdődött a miskolci munka
hozzászólás, 2014.12.08.

Nehéz hétfőn van túl a magyar válogatott, amely megkezdte az együttes felkészülést a románok elleni szerdai, miskolci Világliga-selejtezőre. Riportunk a napról.

A fiúk délelőtt a Margitszigeten találkoztak, s egykori sportújságírói szakzsargont használva "társas gépjárművön" tették meg az utat Miskolcig. Ne találgassanak, a "társas gépjármű" (lásd még "maródiak listája", felhőfejes és ezerfejű cézár) autóbuszt jelent.

De az indulásig még történt egy, s más. Például egy kocsi ki akart állni a zárt parkolóból, de a csapat busza útban volt. Mit tesz ilyenkor egy "átlagos" Szivós Márton? Hát beül a sofőrülésbe és addig próbálgatja sebességbe rakni a váltót, amíg nem sikerül ez neki. A busz csak néhány métert tett meg, de lám, e sorok révén a történet máris legendáriummá terebélyesedett. (És előhívja a Krónikásban azt a rendkívül kellemetlen élményt, amely Dubajban érte, amikor az egyik edzés után a hazafelé tartó csapatbusz a parkolóban várta a játékosokat. A már megérkezettek persze fent, a légkondicionált utastérben. Az arab sofőr megkövült szemekkel, arcára mosolyt erőltetve nézte, ahogy Varga Dumi kihasználva a lehetőséget, a sofőrülésbe veti magát, majd el is indítja a buszt. A jármű előbb lassan, majd egyre gyorsabban, haladt, s mivel a sofőr amatőr autóversenyző, a kanyarokat csikorgó kerékkel teljesítette. Megkerülte a hatalmas parkolót, majd gázt adott, s végül igazi vészfékezéssel helyezte el a buszt nagyjából ugyanoda, ahonnan elkötötte. Sosem felejtem azt az arcot. Varga Dénes "landolás után" rám nézett és elkomorult ábrázattal így szólt: "Életemben először vezetek autóbuszt és nem vetted fel???!!".)

Na persze, Marci hétfői akciója sincs meg. (Egyszer filmet vágok össze a csapat körüli nem felvett eseményekből, esküszöm.)

Az út már sima volt, ebédidőre elfoglalták szobájukat a fiúk a miskolc-tapolcai Calimbra Wellness és Konferencia Hotelben.



Délután kis csapatmegbeszélés következett, videózással egybekötve, majd a vizes edzés a szerdai meccs helyszínén, a Kemény Dénes Uszádában. (Meccsjegyet már senki ne keressen.)

Benedek Tibor nagyon becsületes, szavatartó ember. Ahogy ígérte, tekintettel volt arra, hogy a hétvégén a válogatott jelentős része kemény "kupamegpróbáltatásokon" vett részt. Két csoportra osztotta a játékosokat, "magyarkupásokra" és "nem magyarkupásokra", s a két társaságnak némileg eltérő edzésprogramot kellett teljesítenie.

Na de nézzük a hivatalos kronológiát, amit ezúttal a csapat Benjaminjától, Manhercz Krisztiántól kértünk.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Lévai Marcinak meg nekem elég korán kezdődött a nap, mert mi negyed nyolcra mentünk a Sportkórházba különböző vizsgálatokra. Amikor végeztünk, már mehettünk a találkozóhelyre, 11-kor indult a csapat együtt Miskolcra, ahova negyed 2 körül érkeztünk meg. Egyből ebédeltünk, majd öt óráig csendes pihenő következett. Ezután megnéztünk jó pár részletet a legutóbbi Világliga-meccsünkből, főleg előnyöket és hátrányokat. Este az uszodában edzettünk, majd vacsora után mindenki nyugovóra tért.

- Hogy érzed magad? Milyen a légkör, lehet mondani, hogy "a szokásos"?

- Semmiképpen nem mernék így fogalmazni, hiszen nekem ez még csak a második alkalom :-). Azt elmondhatom, hogy én a magam részéről mindenképpen nyugodtabb voltam, mint legutóbb, már nincs bennem az a feszültség, ami első alkalommal volt. Igyekszem ezzel a nyugodtsággal készülni tovább és játszani majd a románok elleni meccsen. Ami az általános hangulatot illeti, azt érzem, hogy a Magyar Kupán részt vett játékosok kicsit még fáradtak, sokat kivett belőlük a hétvége, de mindenki igyekszik alaposan felkészülni a szerdai meccsre.


BEDŐ KRISZTIÁNtól megtudtuk, hogy a videózással egybekötött taktikai megbeszélés különösen azoknak volt hasznos, akik egy ideje nem szerepeltek tétmeccsen a csapatban, hiszen nekik kifejezetten szükségük volt arra, hogy az egyes taktikai variációkat, a "számokat" felfrissítsék emlékezetükben. Az esti edzés Krisztián szerint még "lightos" volt, egyelőre nem "csaptak bele" annyira, főleg a kupahétvége megterhelése miatt. A végén azért közös fór-hátrány gyakorlással zárult a foglalkozás.

- A brigád igazán fiatalos, most, hogy kikerültek az idősebb játékosok, a "fékek" a csapatból. :-) - mondta Krisztián, egyértelműen Varga Dumira és Gór-Nagy Miklósra célozva... (E nyilatkozat későbbi következményeitől előre elhatárolódunk - a szerk.)

- Na, ilyen előzmények után kíváncsi vagyok, hogy szerdán mit fogtok produkálni a "fékekhez" képest...

- Mindenkiben nagy a bizonyítási vágy, jók leszünk, mindenféleképpen.

- És nyertek is?

- Ez nem kérdés...


VÁMOS MÁRTON nem úszhatta meg, először annak kommentálására kértük, hogy vasárnap megnyerte élete első Magyar Kupa-aranyérmét.

- Hát..., megdolgoztunk érte és megérdemeltük. Örültem neki minden szempontból, elsősorban azért, mert ez is egy trófea, kell ahhoz, hogy egyszer majd teljes legyen a  gyűjteményem... :-)

- Mennyire fáradtál el a hétvége terhelése miatt?

- A vasárnapi meccs után nagyon fáradt voltam, hosszúra nyúlt ez a hétvége, de ma már jobb és próbálok még pihenni.

- Erre hogyan van ott lehetőséged?

- Délután kizárólag pihenek, este pedig a megszokottnál korábban lefekszem.

VÁMOS MÁRTON GÓLJA A VASÁRNAPI KUPADÖNTŐN


A szerdai Világliga-selejtezőre készülő magyar válogatott:

Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Honvéd) - (kapusok)
Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (OSC),
Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Madaras Norbert (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Szivós Márton (Eger), Varga Dániel (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok) - mezőnyjátékosok.

A találkozó szerdán este 18.25-kor kezdődik, a DigiSport1 közvetíti, a vlv-n a szokásos szöveges élővel várjuk olvasóinkat.