FACEBOOK

Egy meccs dönt - pénteki kupaelődöntők Szentesen

Egy meccs dönt - pénteki kupaelődöntők Szentesen
hozzászólás, 2014.12.04.

Soha nem látott rendszerben, pénteki elődöntőkkel, vasárnapi döntővel fejeződnek be az idei kupaküzdelmek. Előzetesünkben a négy csapat egy-egy játékosa (Lévai Márton, Bátori Bence, Hárai Balázs és Madaras Norbert) beszél felkészülésükről, a pénteki elődöntővel kapcsolatos várakozásairól.

Theodora Magyar Kupa, elődöntők, Szentes

December 5., péntek


17.45 Honvéd-OSC - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

19.35 Eger-Szolnok - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Döntő

December 7., vasárnap, Szentes

15.15 Az OB1-B-ben játszók válogatottjának gálamérkőzése

17.10 Női döntő - DigiSport1

19.00 Férfi döntő - DigiSport1, vlv (szöveges élő)


LÉVAI MÁRTON (RacioNet Honvéd) a vlv-nek:

- Az első feladat az, hogy legyőzzük az OSC-t. A felkészülésünk jól sikerült, mindenki egészséges, fizikálisan rendben vagyunk, nagyon jó a csapatösszhang, e mellett pedig a taktikai elemekből, tehát az OSC játékáról is alaposan tájékozódtunk. Ha a legutóbbi időszak bajnoki meccseit nézzük, nem játszott jól az OSC, de mi sem. Ha péntek este fegyelmezetten játszunk, betartjuk Lajos (Vad Lajos vezetőedző - a szerk.) taktikai utasításait, hozzuk a saját játékunkat, valamint olyan egyéni pluszokat, amik hiányoztak az előző meccsen, akkor szerintem meg tudjuk fogni ezt az OSC-t.

- Azért esélyek nem mellettetek szólnak. Gondolom, valami különlegeset ki kell találnotok, hiszen, ha mindkét csapat hozza a tőle elvárhatót, akkor valószínűleg az ellenfél jut a döntőbe.

- Kitaláltunk, persze, el is mondhatnám, de ezt elolvasnák az OSC-sek, ezért nem teszem... Természetesen alaposan felkészültünk, sok meccsüket megnéztük, az egymással szembenit, a Nagyvárad elleni mérkőzésüket és más meccseket is. Úgy látom, hogy a játékuk elég stabil, nem valószínű, hogy sokat fog változni, mi viszont tudunk módosítani az eddigieken. Stabil álló bekkjeik és gyors szélsőik vannak,  de ha gyors ritmust tudunk diktálni és nem hagyjuk, hogy az ő akaratuk érvényesüljön, s az elejétől kezdve keményen odaállunk, akkor szerintem tudunk egy olyan szoros meccset játszani, mint a bajnoki volt, akkor pedig bármi lehet a végeredmény.

- És ezt erővel, fizikailag bírjátok?

- Szerintem igen.

- Kit szeretnél döntőbeli ellenfélnek?

- Nehéz kérdés... Az Eger és a Szolnok is erős. Én még abban sem vagyok biztos, hogy a Szolnok fog bejutni a döntőbe. Meglátjuk. Az Egernek jobban örülnék.


BÁTORI BENCE (A-Híd OSC Újbuda) a vlv-nek:

- Esélyesek vagyunk a döntőbe jutásra és én ezt nem érzem egyetlen másodpercig sem tehernek. Vagyunk annyira jó csapat, hogy továbbjussunk és ezt be fogjuk bizonyítani péntek este. Nagyon komoly munkát végeztünk az elmúlt két és fél hétben, ezen a héten már inkább finomítottunk. Gyakoroltunk a Honvéd ellen különböző konkrét dolgokat, előtte pedig elég komoly fizikai munkát csináltunk két héten át, így telt ez a három hetes ciklus.

- Miből készültetek?

- Sokat videóztunk, ahogy mindig, Tudtunk készülni a szegedi meccsükből, a Szolnok elleni itthoni mérkőzésükből, meg hát mi is játszottunk már velük a bajnokságban és azért ez a legjobb kiindulópont.

- Egy meccsen bármi megtörténhet, hogy látod, mire kell nagyon figyelnetek?

- Nagyon jó játékosaik vannak, elég csak arra utalni, hogy Kiss Gergő gyakorlatilag egymaga eldöntötte a szegedi bajnoki meccsüket, Lévai Marci kiváló kapus, ott van Fülöp Bence és még sorolhatnám tovább. Szóval remek játékosaik vannak, ezzel együtt úgy gondolom, hogy ha mi jól játszunk, akkor be fogunk jutni a döntőbe. Kemény meccs lesz, az biztos

- Van-e nálatok beteg, sérült?

- Nincsen.

- Kit szeretnél döntőbeli ellenfélnek?

- Teljesen mindegy. Ez egy Magyar Kupa-döntő! Sokan úgy fogalmaznak, hogy a másik oldalon előrehozott döntőt játszik a Szolnok és az Eger. Én, ahogy mindig, most is azt mondom: lépésenként haladunk, most a péntek van a fejünkben, de ha továbbjutunk, mindenképpen azon leszünk, hogy bebizonyítsuk: nem a másik elődöntő volt az előrehozott döntő.


HÁRAI BALÁZS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Egy mérkőzésen bárki nyerhet. Erre az egy meccsre készülünk.

- Hogy?

- Mint ilyenkor mindig: sok videózással és külön gyakorlással, kifejezetten a várható ellenfélre, csak a Szolnokra készülve.

- Norbi (Dabrowski Norbert vezetőedző - a szerk.) kitalált valamit?

- Mindig kitalál valamit...

- Van-e nálatok beteg, sérült?

- Nincs, mindenki egészséges.

- Te mennyit tudtál fejlődni az utóbbi napokban az októberi vállműtéted utáni gyógyulási szakasz hol tart?

- Folyamatosan fejlődök, egyre jobban megy az edzés. Sajnos sokat hagytam ki, úgyhogy még kell idő, hogy a régi önmagamat visszanyerjem.

- Erőnlétileg kell behoznod magad vagy még van fájdalom a válladban?

- Erőnlétileg.

- Dabrowski Norbert mondta a Barceloneta-meccs napján, hogy körülbelül 40 százalékos állapotban vagy. Ez a szám mennyi most?

- Nem erősségem a matematika, nem vagyok jóban a számokkal, ez a suliban is így volt...

- Visszatérve a meccsre: egy találkozón múlik a fináléba jutás, ismeritek jól a Szolnokot, ők is titeket, mi lehet az, ami a javatokra dönthet?

- Arra kell nagyon figyelni, hogy mi eggyel több gólt lőjünk, mint ők. :-) Azt hiszem, nem lesz nagy különbség a két csapat között, egyik sem számolhat reálisan 5-10 gólos győzelemmel. Oda kell figyelni, erősen koncentrálni az elejétől a végéig. Úgy gondolom, hogy sok kiállítás lesz...

- Akkor a centereknek nagy szerepük lesz...

- Reméljük...

- Kit szeretnél döntőbeli ellenfélnek?

- Nem foglalkozom ezzel, csak a péntek esti mérkőzéssel.

- Akkor újra megkérdezem, mint minden mai nyilatkozótól: kit szeretnél döntőbeli ellenfélnek?

- Nem foglalkozom ezzel, csak a péntek esti mérkőzéssel.

- Akkor pedig úgy teszem fel a kérdést, hogy van-e valamilyen programod vasárnapra?

- Van. A szentesi uszodában fogok játszani.


MADARAS NORBERT (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Tisztában vagyunk a pénteki mérkőzés jelentőségével és nehézségével egyaránt. Tudjuk, hogy ez nem egy bajnoki döntő, ahol javítani lehet, itt egy meccsen múlik minden. Felkészültünk. Annak ellenére, hogy új csapatokról van szó, a játékosok nagyon jól ismerik egymást, nagyjából tudjuk, hogy mire számíthatunk egymás ellen. Péntek este meglátjuk, hogy a saját tudását ki tudja jobban megmutatni, ki tud többet kihozni magából. Az ilyen meccseken ez a döntő.

- Mi volt a felkészülés menetrendje?

- Igazából az elmúlt hét végén még BL-meccset játszottunk, ahogy az Eger is. Utána kezdtük a felkészülést, ami ugyanúgy zajlott, mint minden fontos mérkőzés előtt. Valamennyire magunkból készültünk, aztán persze belőlük, vizsgáltuk, hogy várhatóan mit fognak csinálni, de ahogy mondtam, meggyőződésem, hogy azon múlik a győzelem, hogy ki tudja majd jobban megvalósítani a saját elképzeléseit, ki fog pontosabban játszani.

- Hogy álltok beteggel, sérülttel?

- Sajnos van..., de ettől még ez ugyanolyan meccs, az esetleges betegség, sérülés nem befolyásolhatja a fejleményeket, emiatt ezzel nem is kell foglalkozni, ez van.

- Megmondod, kikről van szó?

- Nem...

- Kit szeretnél döntőbeli ellenfélnek?

- Hát ez nem kívánságra megy... Sejtem, ki lehet majd ott a másik oldalról, de a vasárnapra még egy pillanatra sem gondolok, a péntek esti elődöntő fontossága, komolysága nem is engedi meg, hogy ezzel foglalkozzak. Az elődöntőnk egyik csapatának tagjai vasárnap otthon nézik majd a fotelből a döntőt. Mivel nem szeretnék én lenni az egyik ilyen néző, ezért nem foglalkozhatok egyelőre a vasárnappal.