FACEBOOK

A fiatalok majdnem meglepték a Szolnokot - Nyert a Honvéd Szegeden

A fiatalok majdnem meglepték a Szolnokot - Nyert a Honvéd Szegeden
hozzászólás, 2014.11.26.

Két nagyon izgalmas meccsel zárult az első osztályú bajnokság 9. fordulója. A Komjádiban megszenvedett a legjobb összeállításában játszó Szolnok, megmutatjuk az összes gólt.

E.ON OB1, alapszakasz, 9. forduló

Szerdai eredmények


Szeged-Honvéd 11:12 (4:3, 1:3, 1:1, 5:5)
G.: Kiss Cs., Sánta, Manhercz K., Seman, Kunac 2-2, Manhercz Á., ill. Kiss G. 5, Simon 2, Illés, Szőke, Fülöp, Steinmetz B., Koji

MANHERCZ KRISZTIÁN (Tiszavirág Szeged Diapolo) a vlv-nek:

- Izgalmas, fordulatos mérkőzés volt, az utolsó negyedben egygólos Honvéd vezetés és döntetlen váltakozott, a végén sajnos rosszul jöttünk ki a mérkőzésből, amit a sok egyéni és csapatbeli hiba okozott.

- Közben több góllal is vezettetek...

- Igen, de erre mondják azt, hogy a meccs lefújásig tart. Úgy érzem, a Honvéd csapatként nem volt jobb, de volt náluk egy Kiss Gergő...

- Azért nem vagytok nagyon elkeseredve...

- De... Fontos meccs volt ez, mert három ponttal ment előttünk a Honvéd, s a hatba kerülés szempontjából nagyon nagy különbség, hogy most nem pontegyenlőség van köztünk, hanem elmentek hat ponttal.

KISS GERGELY (RacioNet Honvéd) a vlv-nek:

- Nagyon jól küzdött, s a végső pillanatig igyekezett megszerezni a győzelmet mind a két csapat. Férfias, jó vízilabdacsata volt, de a színvonalat közepesnek nevezném. Ennek ellenére a győzni akarás nagyon erős volt mind a két csapatban. A védekezési hibák miatt sok gól esett, örülök, hogy, miként Pécsett is, immár másodszor jól jöttünk ki egy gyengébb meccsből.

- A személyes teljesítményedet hogy értékeled?

- 5:3-ig eléggé átlagos teljesítményt hoztam. Utána valami történt, valami "bekapcsolt" és zsinórban három gólt tudtam lőni. Ezzel 6:5-re fordítottunk és egy eléggé kilátástalannak tűnő meccset megfordítottunk, mindenki rátett még egy lapáttal, onnantól kezdve főleg mi vezettünk és a végén nagy nehezen meg tudtuk szerezni a győzelmet. Kiegyensúlyozott csata volt, s örülök, hogy a korábbi gyengébb lövőteljesítményem után ma jól ment. Az elszántság eddig is megvolt, csak nem párosult pontossággal.


KSI-Szolnok 5:9 (2:1, 1:2, 1:3, 1:3)
G.: Miklós 2, Bicskei, Kalanovics B., Marnitz M., ill. Varga Dénes 3, Mitrovics 2, Kis G., Tóth M., Varga Dániel, Madaras


vlv-képek - Monoki Nikolett


VLV-VIDEÓK:

1:0 - Miklós Levente első gólja

1:1 - Madaras gólja

2:1 - Marnitz Márk gólja

2:2 - Mitrovics első gólja

2:3 - Kis Gábor gólja

3:3 - Kalanovics gólja

3:4 - Mitrovics második gólja

4:4 - Bicskei gólja

4:5 - Tóth Márton gólja

Kardos kivédi Alekszics ötméteresét

4:6 - Varga Dénes első gólja

5:6 - Miklós Levente második gólja

5:7 - Varga Dénes második gólja, ötméteres

5:8 - Varga Dénes harmadik gólja

5:9 - Varga Dániel gólja

Kardos Gergely-védések



Varga Dániel a vlv-nek


- Kicsit nehezen ment ez…

- Hát..., nagyon nehezen ment. Aminek két oka van: elsősorban mi, másodsorban a KSI, vagy akár ez fel is cserélhető. Én ezúton gratulálok nekik, nagyon ügyesek voltak, nagyon jól játszottak. Mi pedig nagyon rosszul, azt hiszem, hogy nem is kell nagyon külön elemezni ezt a meccset olyan szempontból, hogy ez alapján mi vár ránk szombaton. Biztos, hogy másképp fogunk játszani. Ez ma így sikerült, de örülök, hogy nyertünk, minden győzelemnek lehet örülni. Úgy jöttem ide, hogy azt hittem, fiatalodni fogok egy kicsit, mert fiatal srácok ellen fogok játszani, de ehelyett öregedtem egy pár hetet-hónapot :-). Mindenesetre az az élmény megmarad, hogy egy ilyen meccset is meg tudtunk nyerni.

- Dani megragadom az alkalmat, hogy megkérdezzem: a rijekai érzések benned vannak-e már? Mennyire furcsa neked, hogy szombaton négykor ez a meccs lesz?

- Az a helyzet, hogy nem nagyon volt még erre időm, egészen a hétfőig. Hétfő óta foglalkozunk csapatszinten a Rijekával - nem nagyon volt még időm előtte, érzelmileg átadni magam annak, hogy milyen is lesz majd szombaton. Szakmailag sem, tehát olyan értelemben, hogy nem is nagyon tudtam őket elemezni, vagy foglalkozni velük. Hétfő óta nagyon bennem van, nagyon várom a meccset, és arra számítok, hogy megverjük őket.

(Lejegyzete: Kerbi)



Tóth Márton a vlv-nek


- Gratulálok Marci! Végül is ez egy sima győzelem, ha valaki az eredményt megnézi, de azért ez meccs közben nem tűnt ilyen biztosnak...

- Egyáltalán nem. Nem játszottunk jól, szerintem fejben nem voltunk itt. Ezúton gratulálok a KSI-nek, akik pedig nagyon jól játszottak, felszabadultan, tehermentesen, úgymond, tényleg jól játszottak. Látszik, hogy van utánpótlása a magyar vízilabdának! Mi nem játszottunk jól, nem szolgálta ez a felkészülést a Rijeka elleni meccsre, de az nyilvánvalóan egy más mérkőzés lesz, más szellemiségben fogunk játszani. Örülök a három pontnak, végül is a kötelező győzelem megvan, ha nehezen is.

- Köszönöm szépen!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Horváth János a vlv-nek


- Gratulálok a mai meccshez! Szerintem csak, akkor lehetnél elégedettebb, hogy ha pontot is sikerül szerezni, ami valahogy benne volt a levegőben. Hogy értékeled?

- Igazából, azt tudnám mondani, amit a mérkőzés előtt mondtam a játékosaimnak: mindenki vegye megtiszteltetésnek, hogy egy szintű csapat ellen játszhat. A Szolnok a világ, Európa egyik legjobb csapata – ezt most is tartom. Köszönjük a Szolnoknak, elsősorban, hogy megtisztelt bennünket azzal, hogy a legerősebb összeállításban érkezett – ez mindenképpen boldogság volt. Az is boldogság, hogy három negyedig egyenrangú partnere voltunk ennek a csapatnak. Nyilván ez egy kicsit csalóka, mert a Szolnok a hétvégére készül, nekik nem ez "az év meccse". Kicsit lazábban kezdtek, ahonnan nehéz felpörögni. Úgy gondolom, hogy nagyon szépen helytálltunk, büszke vagyok a csapatomra.

- Mi az, amivel különösen elégedett voltál? Szakmai szempontból, amit kértél és amit megcsináltak.

- Úgy gondolom, hogy nagyon szépen kijátszottuk a támadóidőket, nem nagyon tudtak lefordulni rólunk. Ez nagyon fontos volt, mert a Szolnoknál nagyon gyors játékosok vannak, akik más fordulatszámon játsszák a vízilabdát, mint az én kis katonáim. Négy serdülőjátékos volt ma beírva nálunk, mindenképpen nagy élmény volt nekik, hogy ilyen világsztárokat láthattak testközelből.

- Hogy értékeled az eddigi teljesítményeteket, a szezonban? Mit vársz a végére?

- Nagyon nehéz megmondani, mert mi úgy indultunk neki a bajnokságnak, hogy nincsenek elvárások, az a fontos, hogy a játékosaink megmérjék magukat az OB I-ben. Tulajdonképpen egy mérkőzés kivételével elégedett vagyok. Az első fordulóban a Debrecentől 6:2-ről kikaptunk hazai pályán, ez kicsit fáj. Gyakorlatilag eredménykényszer nincs a csapaton, mert a tavalyihoz képest a mi szintünkön erősödtek meg leginkább a csapatok. Tavaly megvertük az OSC-t, a Fradit, kétszer döntetlent játszottunk a végén a BVSC-t, ezek a csapatok nagyon megerősödtek. Ehhez képest az a 7 pont, amit elértünk. valahol reális. Hogy ez mire lesz elég, azt majd meglátjuk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Kardos Gergely a vlv-nek

- Szervusz Gergő! Gratulálok neked, mert parádéztál a kapuban és tényleg nem rajtad múlt. Nem tudom min múlt, lehet, hogy ha néhány évvel idősebbek vagytok, akkor sikerült volna? A levegőben lógott a meglepetés.

- Tiszteletem! Köszönöm szépen! Hát azt nem mondanám, hogy pár év múlva biztos lenne a három pont, de nyilván a rutin sokat számított volna. Igazából nagyon meglepődtem, hogy ilyen jól tartottuk magunkat, nagyon jól játszottunk, a védekezés is nagyon szépen összeállt, és emiatt is tudtam remekelni a kapuban.

- Felspannoltad magad meccs előtt? Mert tényleg repkedtél a kapufák között ma, ötméterest is védtél.

- Igen, igen. Érdekes módon most igazából annyira nem, igazából nyugodtan védtem. Odakoncentráltam minden egyes lövésre, és ment.

- Ma nem volt veszítenivalótok, tehát tényleg nyugodtan játszhattatok. Ehhez képest egész jó volt ez a teljesítmény és még az eredmény se szörnyű. Hogy áll a csapatotok? Mire számítasz a bajnokságban?

- Így van. A bajnokságban nekünk az a cél, hogy ne essünk ki. Szerintem el tudunk csípni egy tíz-tizenegyedik helyet, hogyha jól alakul. Odatesszük magunkat.

- Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer.

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Kedden játszották:

Debrecen-Kaposvár 6:5 (2:0, 0:3, 1:1, 3:1)
G.: Hoppál 2, Halek, Kincses, Varga T., Pataki, ill. Parezanovics 2, Vindisch, Kovács O., Gros

Péscs-UVSE 7:9 (1:3, 3:3, 2:3, 1:0)
G.: Práczky 2, Csacsovszky A., De Blasio,Francsics, Polovic, Cabrilo, ill. Dávid 3, Korényi, Kovács Csatlós 2-2, Keresztúri, Vadovics

FTC-Vasas 9:8 (4:2, 1:0, 2:2, 2:4)
G.: Csapó, Katonás 2-2, Nyéki, Kolozsi, Marnitz G., Regős, Roach, ill. Juhász-Szelei, Bóbis, Gyárfás T. 2-2, Várnai, Hőna

OSC-Szentes 25:13 (7:2, 5:3, 6:4, 7:4) - tudósítás, nyilatkozatok, gólok
G.: Bátori 5, Bundschuh, Jávor, Salamon, Kayes 3-3, Hegedüs, Drasko Brguljan 2-2, Juhász, Szentesi, Graham, Gór-Nagy, ill. Somogyi, Vörös 3-3, Weszelovszky, Rakonjac 2-2, Szabó I., Z., Nagy M., Lucas

Hétfőn játszották:

BVSC-Eger 4:11 (0:3, 1:4, 1:3, 2:1) - tudósítás, nyilatkozatok, gólok, fotók
G.: Pásztor 3, Nagy S., ill. Hosnyánszky, Vapenszki 3-3, Angyal 2, Csuk, Szivós, Cuckovics


A tabella

 1.Szolnok99006927
 2.A-HÍD OSC98014724
 3.FTC98011124
 4.ZF-Eger97115222
 5.RACIONET Honvéd9603318
 6.Kaposvári VK9405-112
 7.TiszavirágSzeged9405-612
 8.BVSC Wáberer9306-69
 9.VasasPlaket9306-229
 10.DVSE9306-359
 11.KSI SE9216-137
 12.UVSE-Hunguest H.9216-267
 13.PVSK-MECSEK F.9216-137
 14.Valdor Szentes9009-600