FACEBOOK

A Barceloneta mindent vitt

A Barceloneta mindent vitt
hozzászólás, 2014.11.21.

Esélyeshez illően, magabiztos játékkal húzta be az Európai Szuperkupát a BL-győztes CNA Barceloneta, Szirányi Balázs csapata, amely mindent megnyert, ahol csak elindult a 2013-14-es szezonban.



Az európai kupák történetében első alkalommal rendezték együtt a női és a férfi Szuperkupát, az első számú és a második számú nemzetközi klubtornák győztesének összecsapását. A helyszín "természetesen" Barcelona volt.

EURÓPAI SZUPERKUPA

Nők

Sabadell-Olympiakosz 9:8 (1:2, 3:2, 4:2, 1:2)

Férfiak

CNA Barceloneta-Szpartak Volgográd 12:7 (3:2, 2:1, 4:0, 3:4)
G.:
Echenique 6, Espanol 3, Perrone, Minguell, Roca, ill. Liszunov 3, Jurcsik 2, Asajev, Kalturin

VLV-VIDEÓ:


Perrone gólja

SZIRÁNYI BALÁZS (CNA Barceloneta) a vlv-nek:

- Ennek a címnek a megnyeréséért a nehezét igazából az előző szezonban teljesítettük. Meglepően nagy volt a különbség a két csapat között, főleg fizikálisan azzal, hogy rájuk tudtuk erőltetni ezt a játékstílust, ami nekik egyáltalán nem fekszik, a gyors, pörgős, lefordulós játékot, ami ugye már csak a testsúlyuk miatt is nehezükre esett. Onnantól kezdve nagyon nehéz volt nekik a meccs. Igazából nem játszottunk különlegesen jól se taktikailag, se pedig - a balkezesünket kivéve - az egyéni teljesítményeket illetően, de csak a stílusunk rájuk erőltetésével sikerült felőrölni őket. Most megyünk a klubba ünnepelni, de nagy mulatás nem lesz, mert holnap meccsünk van a Spanyol Ligában.

Boldogok vagyunk és készülünk az Eger elleni meccsre, mert az itt van a nyakunkon!

- Figyeltetek erre egy kicsit a mai meccsen? Esetleg tartalékoltatok vagy vigyáztatok arra, hogy ne mutassatok meg mindent egy héttel a jövő szombati Barceloneta-Eger BL-meccs előtt?

- Nem igazán, mert azért ez egy döntő volt, nyerni akartunk. Arról nem is beszélve, hogy az Eger ellen teljesen más taktikát fogunk játszani, nem hiszem, hogy ha megnézik ezt a meccset, akkor  abból messzemenő következtetéseket lehet levonni.

- Azért az például kiderült, hogy a rossz kéz oldalatok nagyon erős...

- Igen, most kijött a lépés, örülünk, hogy Echenique már itt van velünk, felépült a sérüléséből - lassan teljesen összeáll a csapatunk, még egy játékos gyógyulására várunk.

- Gratulálok és jó ünneplést kívánok!


A LEN sajtósa, Csurka Gergely készít interjút a CNA Barceloneta vezetőedzőjével, Martin Lozanóval