FACEBOOK

Szeged-OSC 6:13

Szeged-OSC 6:13
hozzászólás, 2014.11.04.

Becsülettel küzdő Szegedet győzött le idegenben, magabiztosan az OSC csapata kedden este, a hétközi bajnoki forduló első meccsén.

Szeged-OSC 6:13 (2:4, 0:2, 1:2, 3:5)
Szeged, v.: Kun Gy., Marjay
Szeged: Molnár, Palotás, Kiss Cs. 1, Seman 3, Varga II. Zs. 1, Manhercz Á., Kunac. Cs.: Sánta, Zsigri, Mikházi, Manhercz K. 1, Török K., Chilkó. Vezetőedző: Varga Péter
OSC: Bisztritsányi, Bátori 2, Kayes 2, Hegedüs, Graham 1, Gór-Nagy 1, Bundschuh 1. Cs.: Decker Á. 1, Juhász 1, Kovács G., Salamon 3, Szentesi Á., Drasko Brguljan 1. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 4/7
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kiállítás cserével: Varga II. Zs.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):


1:0 - Varga II. Zsolt gólja

1:1 - Graham gólja

1:2 - Salamon első gólja

1:3 - Bátori első gólja

2:3 - Kiss Csaba ötméteresgólja

2:4 - Salamon második gólja

2:5 - Juhász Zsolt gólja

2:6 - Gór-Nagy gólja

2:7 - Kayes első gólja

3:7 - Seman első gólja

3:8 - Kayes második gólja


4:8 - Seman második gólja

4:9 - Bátori második gólja

5:9 - Manhercz Krisztián gólja

5:10 - Decker Ádám gólja

5:11 - Bundschuh gólja

5:12 - Salamon harmadik gólja

6:12 - Seman harmadik gólja

6:13 - Drasko Brguljan gólja



Vincze Balázs a DigiSportnak


- Érkezik Vincze Balázs, az OSC mestere, akinek ugyancsak jár a gratuláció. Főként azért, mert ugye egy ilyen mérkőzésen, ahol a csapata papíron jóval esélyesebb az ellenfelénél, gyakorlatilag csak megnehezítheti a saját maga dolgát, de maximálisan koncentrált a társaság és nagyon jól összpontosított, odafigyelt és így magabiztosan nyert is.

- Én is így érzem, hogy az első pillanattól kezdve kézben tartottuk a mérkőzést, jó volt a védekezésünk, sőt kimagaslóan jó volt az első két negyedben, két gólt kaptunk mindösszesen, holott voltak hátrányok, nagy védések Bisztritsányi Dávidtól, amik nélkül nyilván nem lehet egy Szeged szintű csapatot két gólon tartani két negyed után. Aztán a következő két negyedben egy kicsit a védőmunkánk feloldódott, de azért, mert a támadásaink ugyanolyan jól működtek és tudtuk hozni azokat a gólokat, amik miatt ugye a mérkőzés azért a harmadik negyed közepe tájékára már eldőlni látszott.

- Beszéltünk arról, hogy izgatottan vártad, hogyan fogad majd a szegedi közönség. Én füttyszót nem hallottam, viszont "Kupagyőztes, kupagyőztes!" rigmust igen, ami azért nyilván neked is szólt.

- Nyilván most jelen pillanatban nem nekem szólt, hanem a szegedi csapatnak. Ilyesmire számítottam, tehát nem számítottam arra, hogy füttykoncerttel fogad a közönség. Békében váltam el, úgy jöttem vissza egy másik csapatedzőjeként. Ez a meccs jó küzdelmet hozott, én úgy érzem, hogy a jobbik csapat nyert, ami a mérkőzés előtt a csapatlistából is kiderült, hogy melyik a jobb csapat, vagy lehetett gondolni, hogy melyik a jobb csapat. Ezt szerencsére sikerült most a vízben is megmutatnunk és nyilván ez volt a célunk. Az előző két napot, mármint a szombatot és a vasárnapot pihenéssel töltöttük, ez mindenképpen meglátszott a csapatnak a teljesítményén, sokkal pörgősebb volt védekezésben, támadásban, mindenhol, a lövések dinamikusabbak voltak. Készülünk a  további mérkőzéseinkre BVSC ellen és aztán a Szolnok ellen.

- Így van, hiszen először majd a Magyar Kupa-találkozó következik. Vincze Balázsnak köszönöm szépen.

Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Péter a DigiSportnak


- Varga Péter érkezik, a szegedi csapat mestere. Akiben gondolom, most furcsa érzések vannak, mert azért a mérkőzésen láthattunk a szegedi csapattól nagyon szép megoldásokat, de hát eredményben ez annyira nem mutatkozott meg.

- Igen, én azt gondolom, hogy nagyon-nagyon küzdöttünk. Talán azt mondom, hogy erőn felül is, és rengeteg helyzetet kidolgoztunk, nem csak az elején, hanem az egész mérkőzés folyamán, amit nem sikerült gólra váltani. Nyilván különösen az elején fontos lett volna, hogy a helyzeteinket belőjük, mert amit mi kihagytunk, azt az OSC kegyetlenül kihasználta és azzal szétnyílt a mérkőzés. Ha ott az elején belőjük a helyzeteinket, akkor tudtunk volna ragadni a nyakukra és akkor lehetett volna egy szorosabb mérkőzést is játszani.

- Az eredmény ellenére egyébként a mérkőzés számodra elérte a célját? Hogy érzed?

- Én azt gondolom, hogy megmutattuk egy olyan arcunkat, hogy tudunk csúszni, mászni, kaparni az első perctől az utolsóig. Nyilván rengeteg fiatal játékos van, rengeteg tapasztalatlan játékos van, akiknek ilyen mérkőzésekre van szükségük ahhoz, hogy felvérteződjenek a megfelelő tudásra, hogy a bajnokság végére, illetve a kitűzött célok eléréséhez megfelelő önbizalommal tudjunk odaállni, de nagyon szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert tényleg az utolsó másodpercig kapartunk.

- Én pedig köszönöm szépen Varga Péternek és további jó munkát kívánok a szegedi csapattal.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Salamon Ferenc a DigiSportnak


- Salamon Ferenc áll velem szemben, akinek gratulálok a mai győzelemhez és a mérkőzés legjobbja címhez is. Nagyon koncentráltan játszott ma a csapat, ez volt a kulcs egyébként?

- Igen, köszönöm szépen a dicséretet. Azt kell mondjam, hogy az elején sikerült magabiztos játékkal indítani ezt a mérkőzést, ez adott egy igazi alapot az egésznek és ebből tudtunk tovább építkezni és örülök, hogy nem zökkentünk ki ebből a magabiztosságból.

- Hogyha a te játékodat elemezzük és mondjuk visszagondolunk még az egri időkre, ott gyakrabban láttunk tőled gólerős játékot, többet villogtál, itt az OSC-ben kezdetben kevésbé, de hát a mai napon három gól is megvan, mellette pedig látványos játék.

- Köszönöm szépen, ez ma sikerült, de ehhez kellettek a társak is, nagyszerű passzokat kaptam, olyan előkészített szituációkban, amikben nem nagyon tudtam már hibázni, még egyszer mondom, hogy ma nekem jött ki a lépés. Volt olyan, hogy Eriknek, ugye az idény elején többször neki sikerült, úgyhogy ezért jó ez a csapat, a mienk.

- Megvannak már egyébként a konkrét szerepek az OSC-n belül?

- Azt kell mondjam, hogy mindenki nagyjából azt a pozíciót tölti be, amit az előző klubjában játszott, szóval így nagyon újdonságok nincsenek. Össze kellet érni, bár azért tényleg egy új csapatról van szó, de szerintem ez így menni fog.

- Köszönöm szépen Salamon Ferencnek és még egyszer gratulálok a mai teljesítményéhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


MOLNÁR DÁVID a vlv-nek:

- Az öltözőben, a megbeszélés előtt tudtam meg, hogy védeni fogok, de természetesen mindig úgy készülök, hogy készen álljak a játékra. Izgultam, hiszen nagy közönség előtt, tévés meccsen játszottunk, az ellenfél csapatát a volt edzőm irányította, illetve egykori csapattársaim játszottak az OSC-ben, jó volt őket látni, örültem, hogy én védtem.

- Sok bravúrt mutattál be, nem nagyon lehet rajtad kapott gólokat számon kérni. Hogy értékeled a meccset és a saját teljesítményedet?

- Természetesen magammal szemben maximalista vagyok, védhettem volna még jobban, bár ez sem volt rossz. Annak nagyon örülünk, hogy ennyi helyzetet kidolgoztunk az OSC-vel szemben, kár hogy nem tudtuk ezeket nagyobb arányban kihasználni. Szerettünk volna szorosabb meccset, megszerezni a három pontot, hiszen a Kaposvár és a Fradi ellen elveszítettünk 3-3 pontot, de be kell érnünk azzal, hogy a helyzetek kidolgozása legalább sikerült.

- Milyen volt az együttműködés a védelemmel?

- Jól sikerült, bár meg kell jegyeznem, nem nagyon hallották a hangomat, mert a szegedi szurkolók szuper hangulatot teremtettek, köszönöm nekik a támogatást! Amikor megláttam meccs előtt a nagy tömeget, jó érzés volt! Szegedi vagyok, örülök, hogy megmutathattam nekik a tudásomat.

- Kaptál-e értékelést meccs után?

- Sok játékostársam odajött és gratulált, de még az OSC-s régi csapattársaim is, ezt nagy elismerésként értékeltem és nagyon sokat jelent nekem.


A forduló további meccsei szerdán lesznek:

18.00 Szolnok-UVSE

18.30 Vasas-Debrecen

19.00 Eger-Szentes

19.00 Honvéd-Kaposvár

20.00 BVSC-Pécs

20.00 KSI-FTC