FACEBOOK

Bronzkorszak Szegeden

Bronzkorszak Szegeden
hozzászólás, 2014.05.18.

Megszerezte a bajnokság harmadik helyét a Diapolo-Szeged. Riportunk nyilatkozatokkal, gólokkal, fotókkal.

Bajnoki bronzcsata, harmadik mérkőzés.

Szeged-Honvéd 11:7 (4:1, 2:2, 4:3, 1:1)
Szeged, v.: Székely B., Fodor R.
Szeged: Nagy V., Jansik Sz., Kiss Cs. 3, Vincze M., Hegedüs 3, Molnár T., 1, Seman. Cs.: Decker Á., Zsigri, Török, Lakatos, Tóth M. 4. Vezetőedző: Vincze Balázs
Honvéd: Gergely, Kovács P. 1, Szőke,  Kiss G. 2, Koji 1, Fülöp B., Steinmetz B. Cs.: Csacsovszky E. 1, Mátyás 1, Boros 1, Illés, Simon, Tóth B.. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 0/6, illetve 3/8
Gól - ötméteresből: 3/3, illetve 0/1
Kipontozódott: Illés (23. p.)
Kiállítás 4 perces büntetéssel: Seman (19. p)
Kiállítás cserével, végleg: Fülöp B. (13. p)

A harmadik helyért folytatott párharcot a Szeged 2:1-re nyerte.

A Szeged 6:1-re elhúzott, és ekkor úgy tűnt, simán nyeri a meccset. Seman súlyos szabálytalansága után azonban kétgólos hazai előnynél dobhatott büntetőt a Honvéd, majd játszhatott négy percig emberelőnyben. Az ötméteres kimaradt, majd az emberhátrányos periódusát 3:1-re megnyerte(!) a Szeged, így elszálltak a vendégek esélyei.

A meccsen parádés gólok is születtek, Kiss Gergely távolról dobott csavart ejtéssel gólt Nagy Viktornak, Kiss Csaba pedig csavargólt lőtt Gergely Istvánnak.

A befejezés tökéletes volt: az utolsó meccsén szereplő háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás lőtte rá a labdát, amit a szintén visszavonuló kétszeres olimpiai bajnok Gergely István lenyúlva kivédett. Azóta is azon vitatkoznak, hogy mindketten így akarták-e... :-) Ezt a jelenetet, miként a találkozó összes gólját rögzítettük és megmutatjuk.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

1:0 - Molnár Tamás gólja

2:0 - Kiss Csaba ötméteresgólja

Szőke Szabolcs kapufája

3:0 - Hegedüs első gólja

4:0 - Tóth Márton első gólja

4:1 - Koji gólja

5:1 - Tóth Márton második gólja

6:1 - Hegedüs második gólja

6:2 - Mátyás gólja

6:3 - Boros gólja

6:4 - Kiss Gergely ejtésgólja

7:4 - Kiss Csaba második gólja

7:5 - Kiss Gergely második gólja

Nagy Viktor ötméterest véd

7:6 - Kovács Péter gólja

8:6 - Kiss Csaba csavargólja

9:6 - Hegedüs ötméteresgólja


10:6 - Tóth Márton ötméteresgólja

Vad Lajos hosszan szemléli Fodor Rajmundot

11:6 - Jansik-gólpassz Tóth Mártonnak

11:7 - Csacsovszky gólja


Így fejezte be Molnár Tamás és Gergely István


VINCZE BALÁZS a waterpolo.hu-nak:



- Gratulálok Balázs. Sikerült úgy zárni ezt a szezont, ezt a szegedi tartózkodást, ahogy - gondolom - elvártad magadtól. Hogy értékeled ezt a meccset és hogy értékeled a szezont?

- A szezonnal kapcsolatban, ugyanúgy, ahogyan a korábbi években is, többet vártam. De azokkal a körülményekkel, amelyekbe a csapat belekerült és amelyek sújtották a csapatot, azok tekintetében úgy érzem, hogy a három bronzérmem közül ez lesz a legértékesebb. Talán az összes bronzérmem közül is, akár amit játékosként sikerült elérnem, azok közül is.

- Hogyan tovább? Mondj néhány mondatot arról, hogy mi a jövő!

- Körülbelül három hete eldőlt, hogy otthon, Budapesten az OSC-ben folytatom a pályafutásomat. Ott leszek edző és nagy örömmel térek haza.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette azt, hogy egy ilyen szintű csapatnál elkezdhessek dolgozni és sikereket illetve részsikereket tudjak elérni.

- Köszönöm szépen és sok sikert kívánok az új csapatnál.

(Lejegyezte: Enikő)


VAD LAJOS a waterpolo.hu-nak:



- Lajos, vége van a szezonnak. Nagyon kemény voltál az első szegedi meccs után a fiúkkal, de most azt hallottam itt fél füllel, hogy „Fel a fejjel!”. Ezt hogy értetted?

- Jó a hallásod, nagyon jó a hallásod :-) Nézd, a mai meccs után azért csalódott vagyok, mert ugye mégiscsak éremért játszottunk, s nem sikerült. Birkák voltunk, kezünkben lehetett volna a mérkőzés, de mivel vége a szezonnak, nekem ezt összességében kell néznem, és értékelnem. Úgy érzem, hogy "ár-érték arányban" ez a csapat a mai magyar bajnokságban a legjobbat hozta ki magából, magasan. Ha év elején azt mondják, hogy mi nagyon biztosan négybe jutunk, akkor nagyon-nagyon nevettem volna rajta. Hál’istennek van irigyünk elég, és ez nekem nagyon jó érzés!

- Gratulálok ahhoz, hogy két évre meghosszabbították az edzői szerződésedet! Mi a terved a két évre?


- A tervem az, hogy tovább folyik az építkezés. Ahogy mondtam, mi nem dúskálunk anyagiakban, inkább a szakmát próbáljuk megadni, és a létbiztonságot, amit ígérünk, azt betartjuk. Építkezünk tovább, megpróbálunk megint olyan fiatalokat hozni a csapatba vérfrissítés gyanánt, akik tovább tudják lendíteni a szekerünket. A szerződésemre vonatkozóan köszönöm szépen a gratulációt. Óriási elismerés számomra, hogy egy ilyen klubnál, mint a Honvéd meghosszabbították a szerződésemet. Hatodik évemet töltöttem most itt, és úgy néz ki, hogy nyolcat el tudok tölteni – ez a magyar vízilabdában nem sűrűn fordul elő.

- A jövő évi csapatotok hogy néz ki? Lehet-e már nevet tudni az újak közül?

- Lehet. Cristiano Ronaldo, Cavani, és tovább nem sorolnám, mert még mindig van. Molnár Endre…

- Igen, ezt akartam is mondani, hogy kapus még nincsen.

- Igen, Endre elég megbízható, tehát benne gondolkozunk még.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


VLV-VIDEÓK:


Gergely István befejezte


- Pisti, ennek vége van. A végén mókáztatok egyet, de gondolom, azért egy kicsit elszorult a torkod.

- Egy háromszoros olimpiai bajnok lövésének védésével befejezni azért nem rossz dolog, főleg úgy, hogy azt mondja, nem akarta belőni, nekem akart jót, de azt gondolom, hogy Papesz nem azért háromszoros olimpiai bajnok, mert azt szereti, ha kivédik a kapusok a lövését. Nekem ez a lehetőség is megadatott, meg az is, hogy tizenkét évet töltöttem a Honvédban, amit nem is tudok igazán értékelni, mert annyira jó volt. Rengeteg jó élményem van, és ide sorolom azokat a kudarcokat, fájdalmakat vagy nagyobb mélypontokat is, amik akkor jöttek, amikor kellett ahhoz, hogy olyan ember és olyan kapus váljon belőlem, hogy segíteni tudjam a csapatomat, akár a válogatottat, akár a Honvédot. Igazából nem tudok se eredményt, se mérkőzéseket kiemelni ebből, nekem így kerek az egész, ahogy van. Ez a mai mérkőzés egyáltalán nem zavar, hogy így alakult, mert ez csak egy része a pályafutásomnak – volt már ilyen, hogy kikaptam, hogy kikaptunk a csapattal. Bárhogy is védtem volna, bármi is lett volna az végeredmény, akkor is azt mondom, ez egy szép pályafutás, és örülök annak, hogy így fejezhettem be. Talán csak azt sajnálom, hogy azoknak a játékosoknak, akiknek ma megadatott a lehetőség a csapatomból, hogy bronzérmet szerezzenek, ez nem sikerült. Ezt az egyet sajnálom, de ettől függetlenül nyugodt szívvel, és tiszta szívvel zárom le a pályafutásomat ezzel a mérkőzéssel.

- Most így egyik pillanatról a másikra vége van mindennek, vagy edzeni azért lejársz? Nem fog hiányozni a mozgás, az edzés?

- Nem fog hiányozni, mert sok minden mást csinálok mellette, járok futni, egy vagy két másik sportot kezdek el majd csinálni, úgyhogy nem fog hiányozni maga a vízlabda, a sportolás az menni fog. Egyetlen egy dolog fog hiányozni, az öltözőnek a hangulata, a csapat légköre, az, hogy benne lehetek, hogy közöttük lehetek, hogy mindig mindent meg tudunk beszélni. Most ebből kiesek, és nem fogok tudni ott ülni az öltözőben, nem fogom tudni akár a taktikát belülről, akár az edzőket kibeszélni egy picit, vagy bármi mást, ami egy öltöző hangulatát áthatja. Ez a sors, tovább kell lépni, meg kell húzni egy kicsit a kerítést, fel kell állítani új korlátokat, új hatáskörök alakulnak ki, és abban szeretnék legalább olyan sikeres lenni, amit amilyen az aktív pályafutásom alatt voltam.

Még nem sikerült eddig eléggé megköszönnöm azoknak az embereknek, akik a családomat alkotják, és a közeli hozzátartozóim. Nekik nagyon szeretném megköszönni azt, hogy végig kitartottak mellettem. Tudom, mennyi lemondással jár egy sportolóval együtt élni, akár gyerekként, akár feleségként, testvérként, vagy édesanyaként. Én nem biztos, hogy ezt kibírtam volna a helyükben. Nagyon nagy köszönettel tartozom nekik, mert – habár az Oscar-díj-átadókon mindig mondanak nagy szlogeneket, soha nem érettem – most azért értem, mit jelent, hogy nélkülük ez nem ment volna. Nagyon szépen köszönöm nekik, és igazából minden egyes siker az ő sikerük is, nemcsak az enyém. Én csak így tudom ezt az egészet, tiszta szívemből megélni. Köszönöm a családomnak, a közeli barátaimnak és minden ismerősömnek!

Azoknak, akik most kezdenek el vízilabdázni, vagy bármilyen más sportágat űzni, én egyet kívánok: soha rosszabb pályafutásuk ne legyen, soha rosszabb érzelmekkel ne fejezzék be a pályafutásukat, mint ahogyan most én. És akkor mindenki borzasztóan sikeresnek érezheti magát a végén. 

- Köszönöm szépen, gratulálok, és eredményes civil pályafutást kívánok!


- Köszönöm szépen! Gyertek azért szurkolni, ne csak a Honvédnak, hanem minden egyes vízilabda-mérkőzésre, mert ez tényleg egy remek sportág! Sziasztok!

Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Mátyás Zoltán befejezte


- Szervusz, Matyi! Véget ért ez a játékos-pályafutás. Milyen érzéseid vannak most?

- Először is szeretnék gratulálni a Szegednek, mert úgy érzem, hogy a mai meccsen is bebizonyosodott, hogy jelen állás szerint jobb csapat, mint mi, és a sporthoz ez is hozzátartozik, hogy a jobbiknak gratuláljunk. Megérdemelten szerezték meg a bronzérmet. Kicsit emiatt csalódott vagyok, mert úgy érzem, nagy lehetőséget szalasztottunk el, de biztos, hogy majd egy pár nap után már máshogy fogok erre visszagondolni. Végül is, ha valaki az év elején azt mondja, hogy négyben leszünk, és éremért küzdünk, akkor azt, gondolom, mindenki elfogadta volna. Evés közben jött meg az étvágy, de itt a végén nagy falatba haraptunk :-)

- Az egész pályafutásodra visszatekintve most egy-két mondatban mit tudsz mondani? Érdemes volt ezt a sportot választani?

- Természetesen! Csodálatos évek vannak mögöttem, rengeteg nagyon szép élményt szereztem, nagyon sok barátot, úgyhogy azt gondolom, ez tényleg olyan, amire majd idős koromban is jó szívvel fogok visszagondolni. Én csak azt kívánom, hogy minden játékosnak, mostani csapattársaimnak és a fiatalabbaknak legalább ilyen jó évei legyenek, mint amilyenek nekem voltak.

- Folytatás a vízparton?

- Mindenképpen! Most már négy éve dolgozom a Honvéd utánpótlás szakosztályánál gyerekekkel, és ezt a vonalat szeretném továbbvinni. Természetesen azért majd követem a volt csapattársak mérkőzéseit, és szurkolok nekik, hogy jövőre is jól szerepeljenek.

- Nagyon sok sikert kívánok neked!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Molnár Tamás befejezte


- Papesz, itt a vége. Foglald össze ezt a néhány évtizedet.

- Az utolsó meccsel kezdeném. Mindenki aggódott az időjárás miatt, de végül fantasztikus volt. Remek közönséggel és elég nehéz körülmények között, de sikerült. Nem csak a meccs körülményei voltak nehezek, hanem az egész bajnokság utolsó két hónapja is, sérülések, eltiltások, a szponzor távozása és minden, ami minket sújtott. Azt hiszem, büszkék lehetünk magunkra, hogy egy fantasztikus csatával zártuk az évet és szereztük meg a bronzérmet. Ezt nagy sikernek értékelem.

Azt mondom, hogy ez a mérkőzés méltó lezárása volt az aktív vízilabdás pályafutásomnak, bár igaz, hogy még megyek Máltára, ami azért az elmúlt öt év miatt szintén szerves része az életemnek.

Azt hiszem, ez a nap így volt jó, ahogy volt!

- Papesz, nagyon hosszú és eredményes civil életet.


- Köszönöm.

(Lejegyezte: Enikő)

(Molnár Tamással néhány napon belül hosszabb interjút közlünk.)