FACEBOOK

Emlékezetes nem-búcsú

Emlékezetes nem-búcsú
hozzászólás, 2014.05.14.

Parádés mérkőzésen, jelentős hátrányból fordítva nyert a Honvéd a Szeged ellen a Kőér utcában így még megszerezheti a bronzérmet. Helyszíni riportunk nyilatkozatokkal, gólokkal, fotókkal.

Bajnoki bronzcsata, második mérkőzés

Honvéd-Szeged 13:8 (3:4, 1:2, 4:1, 5:1)
Kőér utca, v.: Molnár P., Petik A.
Honvéd: Gergely, Kovács P. 1, Boros, Illés 1, Kiss G. 2, Fülöp 2, Steinmetz B. 1. Cs.: Mátyás, Szőke 3, Koji 3, Simon, Tóth. Vezetőedző: Vad Lajos
Szeged: Nagy V., Decker Á. 1, Jansik Sz. 3, Vincze M., Kiss Cs. 2, Hegedüs 1, Seman. Cs.: Molnár (kapus), Rákos, Zsigri, Lakatos, Molnár T., Tóth M. 1. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyől: 0/10, ill. 3/9
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 2/3
Kipontozódott: Tóth M. (23.)
Sárga lap: Vad Lajos, ill. Vincze B.

SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A találkozó előtt, a bemutatásnál ünnepélyes külsőségek között búcsúztatták az aktív sportolástól visszavonuló Gergely Istvánt és Mátyás Zoltánt, Kiss Gergelyt pedig 450. bajnokija alkalmából köszöntötték.

A páros mérkőzés 1:1-re áll. A mindent eldöntő meccs Szegeden lesz, szombaton, a ma elbúcsúztatott játékosok - valamint a Szegednél Molnár Tamás! - ott fejezik be a vízilabdázást. A találkozó 17 órakor kezdődik majd, tévéközvetítés nem lesz.


vlv-képek a mérkőzésről


VLV-VIDEÓK (DIGIsport és vlv):

1:0 - Kiss Gergely első gólja

1:1 - Jansik Szilárd ötméteresgólja

2:1 - Illés ötméteresgólja

2:2 - Kiss Csaba első gólja

2:3 - Tóth Márton gólja

3:3 - Kiss Gergely ötméteresgólja

3:4 - Kiss Csaba csavargólja

4:4 - Szőke első gólja

Gergely ötméterest véd

4:5 - Jansik Szilárd második gólja

4:6 - Decker Ádám gólja

4:7 - Jansik Szilárd harmadik gólja

5:7 - Kovács Péter gólja

6:7 - Szőke második gólja

7:7 - Koji Takei első gólja

8:7 - Koji Takei második gólja

8:8 - Hegedüs ötméteresgólja

9:8 - Szőke harmadik gólja

10:8 - Fülöp Bence első gólja

11:8 - Steinmetz Barnabás gólja

12:8 - Fülöp Bence második gólja

13:8 - Koji Takei harmadik gólja



Gergely István és Mátyás Zoltán búcsúja


Vincze Balázs nyilatkozata


- A harmadik negyed előtt még 7:4-re vezetett a Szeged de az utolsó két negyedet 9:2-re hozta a Honvéd. Tudjuk, hogy most már nagyon-nagyon rövid lett a Szeged kispadja. Ezzel magyarázható ez a fordulat?

- Nem hiszem, hogy csak ezzel magyarázható. Megváltozott a játékunk. Fegyelmezetlenebbek és kevésbé voltunk taktikusak ebben az időszakban, amit a Honvéd maximálisan büntetett. Ez alatt akár a lefordulásokat, akár a távoli gólokat értem. Úgy gondolom, hogy fejben vesztettük el ezt a mérkőzést. A Honvéd sokkal jobb csapat annál, hogy az ilyen taktikai bakikat ne használja ki. Gratulálok nekik és gratulálok annak a két játékosnak, akik a hazai környezetükben most szerepeltek utoljára.

Bízom benne, hogy Szegeden nemcsak két negyeden keresztül, hanem négy negyeden keresztül tudunk jó játékot nyújtani. Nehéz lesz de minden esély megvan rá. Nincs már hova tartalékolni mert ennél több meccs ebben a szezonban, azoknak akik nem válogatottak, biztosan nem lesz.

- Köszönöm szépen Vincze Balázsnak. Jó munkát kívánok még erre a pár napra.

(Lejegyezte: Enikő)



Vad Lajos nyilatkozata

- Mindig nagyon találó beceneveket találsz ki a játékosoknak. Van, akinek most megváltozik? Hiszen az előző mérkőzés utána azt mondtad, igencsak megilletődött volt a társaság. Nagyon nagyot fordult a Honvéd játéka a második félidőre, szóval lesznek-e újabb pozitív becenevek?


- Nem. Erre az évre kialakultak, megkapták a saját nevüket, ezzel fejezzük be a szezont.

- Számítottal ilyen fordulatra? 9:2-re nyertétek a második félidőt. Pedig azt gondolom, hogy beragadt ott a Honvéd támadójátéka is, a mérkőzés közepén. Valamiért tudott fordítani a gárda, hogyan?

- Kértem a játékosoktól egy bizonyos dolgot, tudatosan csináltuk a dolgokat és 7:4-nél sem ijedtünk meg. Végre úgy játszottunk, ahogy a szezonban szoktunk, tehát ennek ki kellett jönnie. Ez pont ma jött ki, nagyon örülök neki, de még nincs vége.

- Itt a logója a Honvédnak ,,Ésszel játszunk”, most azt gondolom, rászolgált erre a csapat. A fiatalok is bizonyították, hogy tudnak higgadtan játszani, amit hiányoltál a rájátszásban.

- Év elején azért hoztuk ide őket, hogy jól játszanak. Idő kell hozzá, be kell, hogy épüljenek, rutinnal fel kell, hogy vérteződjenek, úgy ahogy kezd ez sikerülni.

- Szegeden lehet nyerni? Meg lehet ott nyerni a bronzérmet?

- Bárhol lehet nyerni, Szegeden is, azért megyünk. Úgy érzem, nagyon nagy dolgot hajtottunk végre, hogy ezt a jó erőkből álló Szegedet legyőztük, még úgyis, hogy jó játékosok nem játszottak, mint Szivós Marci, bár, amikor játszott, akkor is megvertük a Szegedet itt a Kőérben, akkor csak eggyel. Úgy érzem, hogy megérdemeltük ezt a mai győzelmet.

- Köszönöm szépen. Jó munkát kívánok.


(Lejegyezte: Tina)



Mátyás Zoltán nyilatkozata


- Négyszázadikra egy jó, izgalmas mérkőzés és ez azt jelenti, hogy nem ez volt az utolsó meccsed a profi pályafutásod során. Ez volt a cél gondolom, de tudtátok, hogy ennyire képesek lehettek fordítani 4:7 után?

- Jól mondod, mindenképpen úgy terveztünk, hogy legyen még egy, nekem személy szerint egy négyszázegyedik a csapatnak pedig egy harmadik mérkőzés. Úgy érzem, az volt a döntő, hogy 4:7-nél végre átszakadt az a gát, ami az utolsó egy hónapban hátráltatta a csapatot és onnan felszabadultan tudtunk játszani. Remélem, ez megmarad péntekre is.

- Örökké azt emlegetjük, hogy a Honvéd rutinos, tapasztalt játékosok és a tehetséges fiataloknak a mixe, amely a rájátszásban eddig nem tudott úgy muzsikálni. Nagyon bizonytalanok voltak a kezek és rossz döntéseket hoztatok. Most nyugodott meg vagy most ülepedett le a társaságban, hogy itt van a rájátszásban és akár nyerhet is.

- Igen, azt gondolom, hogy a fiataloknak, a csapat nagy részének ez újdonság volt, mert kevesen voltak ilyen szituációban, hogy éremért játszhatnak. Szokni kellett valószínűleg ezt a légkört. Azt gondolom, hogy a realitás az volt, hogy mi a harmadik helyért játszunk, mert a Szolnok erősebb csapat nálunk, ezt el kell ismerni. Most úgy néz ki, hogy a csapatban az összes játékos felvette a ritmust és remélem meg is tartjuk péntekre.

- Megértem, hogy a fiatalokat motiválja a bronzérem, de titeket rutinos játékosokat is motiválni tud egy bronzérem az OB I-ben?

- Abszolút.  Óriási baj lenne, ha egy játékost a magyar vízilabda bajnokságban, az éremért való játszás nem motiválna. Ez Európa sőt a világ egyik legerősebb bajnoksága, tehát ezt a bajnokságot éremmel befejezni óriási dolog.

- Sok sikert kívánok a 401. mérkőzésre.

(Lejegyezte: Tina)



Decker Ádám nyilatkozata


- Szervusz Ádám. Mi történt veletek a harmadik negyedben?

- Nemcsak a harmadik negyedben történt velünk valami. Úgy érzem, hogy nem volt megfelelő a hozzáállás ehhez a mérkőzéshez. A Honvéd olyan tűzzel játszott, ahogy mi tettük Szegeden. Teljesen megérdemelten nyertek. Egyéni elgondolások, rossz passzok tömkelege, úgyhogy nem voltunk összeszedett csapat.

- Lesz egy utolsó meccs, a szegedi hazai pálya, azért még mindig ti vagytok az esélyesek. Fenyeget valami veszély?

- Mi vagyunk az esélyesek de azért folyamatosan meg vagyunk „csappanva”, kicsit fogy a csapat. Sérülések, csere nélküli kiállítás, úgyhogy most nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy mi esélyesnek gondoljuk magunkat, mert megfogyatkozva nem mi vagyunk az esélyesebbek. Úgy kell bemenni, mintha döntőt játszanánk és rangadóra kell készülni nem pedig arra, hogy majd megverjük a Honvédod mert erősebbek vagyunk.

- Köszönöm szépen. Kíváncsi leszek arra a meccsre.

- Én is. :-)

(Lejegyezte: Enikő)



Kiss Gergely nyilatkozata

- Gergő szívből gratulálok! Ez egy nagyon emlékezetes mérkőzés volt. Gondolom valami ilyesmire vártál, már nagyon régóta. Hogy volt ez?


- Nagyon nem vártam erre, hogy Gergely Pistit és Mátyás Zolit el kell búcsúztatni! Pistivel nagyon sokat harcoltunk egymás ellen és egymással. Azért bennem volt kicsit ez a fajta nosztalgia, nem tudom mi a jó szó, szentimentalizmus. De gyorsan le kellett ezt vetkőzni, mert a Szeged nagyon jól kezdett, a védekezésünk nem volt elég határozott és el tudtak húzni. Néhány döntést rosszul hoztunk meg egy-egy passznál, védekezési mozgásnál. Aztán többen voltunk és fel tudtuk őrölni a Szegedet, illetve a hibák ellenére mindenki hozzá tudta tenni azokat a kis pluszokat, hogy aztán ne nagy mínuszokban fejezze be a meccset az egyén sem. Ezáltal lett a vége többgólos, de az mindegy, hiszen csak egy góllal akartunk nyerni ma, úgy látszik sikerült. Köszönöm a fiúknak, Simon Rolandnak, Fülöp Bencének és a többieknek.

- Meglepett téged, hogy a Szeged gyakorlatilag összeesett a meccs második szakaszára?

- Eleve hatalmas erőt kell nekik minden alkalommal demonstrálni, mozgósítani, sérültjeik vannak, eltiltottjuk van. Nyilván, ha az ellenfél jól játszik, akkor nekik idő kérdése, hogy mikor fáradnak el, mikor esnek össze, mi az a pont, amikor azt mondják, hogy már nem tudnak többet felpörögni. Most mi nem tettük meg azt, amit Szegeden megtettünk, hogy alájuk játszottunk, ott hoztunk egy nagyon hézagos, gyenge játékot és a három sérülttel fölálló Szeged ellen sikerült kikapnunk. Most sokkal jobban és fegyelmezettebben játszottunk.

- Szerinted meglehet a bronz?

- Az alapszakaszban egyszer nyertünk, egyszer kikaptunk egy góllal. Most egyszer ők nyertek, egyszer mi. Ha valaki azt mondja, hogy száz százalékosan esélyes az egyik csapat, az nem mond igazat. Én azt mondom, hogy 50-50. Az ő malmukra hajthatja a vizet, hogy saját pályán játszhatnak, hátrányuk lehet, hogy kevesebben vannak. Nálunk a fiatalos lendület lehet az előny, a hátrány a megfelelő rutin hiánya. Hamarosan kiderül.

- Köszönöm szépen és gratulálok!

(Lejegyezte:Tina)